Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JAN89R

FOTOGRAFIKA (FOTOGRAFIA) AMATORSKO

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, abir napisał(-a):

N72A4891.thumb.jpg.6c16bc84359a66705eb37e832ab8bcb2.jpg

N72A4855.thumb.jpg.848951ce4691935891a48f92ab8ec5a5.jpg

👌👌👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@abir

To ostatnie Twoje zdjęcie z odbiciem w wodzie mogłoby znaleźć się w albumie o ptakach. Przepiękne!

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=92558]abir[/mention]
To ostatnie Twoje zdjęcie z odbiciem w wodzie mogłoby znaleźć się w albumie o ptakach. Przepiękne!
Bardzo się cieszę, że niektóre kadry tworzą przyjemne emocje. Dziękuję.
Może to nie albumy, ale udostępniłem kiedyś ujęcia Wodom Polskim i Lasom Państwowym do ich publikacji.
Choć po pewnych działaniach WP w sprawie cieków wodnych na atrakcyjnych działkach nie wiem czy jest się czym chwalić kontaktami

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roztocze 

IMG_20251111_115906484_HDR_AE.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

król przestworzy, i nie jest to orzeł 

N72A9355.thumb.jpg.69d4696814b901d2ef3a96365f73c06c.jpg

N72A3671.thumb.jpg.0e1536080ee52be60c5eb153c9461154.jpg

N72A9298.thumb.jpg.d59a0a7cff67cee76f3e45a8b492a342.jpg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, abir napisał(-a):

król przestworzy, i nie jest to orzeł 

Tak, ale :) ... za wikipedia > cyt" Bielik zaliczany jest do rodziny jastrzębiowatych. (...) W powszechnym mniemaniu bielik jest uważany za orła (...) W rezultacie niektórzy ornitolodzy przyjmują bardzo szeroką definicję orła („duże ptaki drapieżne, które nie są kaniami, myszołowami, sępami, sokołami lub jastrzębiami”), dopuszczając możliwość określania mianem orła, oprócz orłów właściwych, także gadożerów, harpii i orłów morskich" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Jacek K. napisał(-a):

Tak, ale :) ... za wikipedia > cyt" Bielik zaliczany jest do rodziny jastrzębiowatych. (...) W powszechnym mniemaniu bielik jest uważany za orła (...) W rezultacie niektórzy ornitolodzy przyjmują bardzo szeroką definicję orła („duże ptaki drapieżne, które nie są kaniami, myszołowami, sępami, sokołami lub jastrzębiami”), dopuszczając możliwość określania mianem orła, oprócz orłów właściwych, także gadożerów, harpii i orłów morskich" 

w necie znajdziesz argumenty na każdą tezę😉. wszystko się zgadza przy założeniu, że mówimy orzeł o bieliku potocznie, bez większej wiedzy, w luźnej rozmowie. "niektórzy ornitolodzy..." ciekawy enigmatyczny twór nieokreślony.... nie słuchaj ich

jak usłyszę że bielik to orzeł od kogoś kto nie zna się zbytnio na ptakach to nie będę zwracał mu uwagi. wiem co ma na myśli. jednak w towarzystwie fotografów dzikiej przyrody taka sytuacja nie występuje, no chyba że po dobrej piersiówce 😅. wtedy to już jest wszystko jedno - orzeł czy kogut. mamy w Polsce kilka orłów/orlików i bielik do nich się nie zalicza. sprawa jest 0/1. Bielik - nie wiem czemu - jest takim niewiadomo czym - orłanem. ale kto śpiewa "widziałam orłana cień.."🤣 Jestem przekonany, że Varius Manx pisząc ten tekst nie zastanawiali się czy widzą cień orła przedniego, orlika krzykliwego czy bielika - ale oni nie muszą się znać, to artyści

wrzucając czasem jakieś zdjęcia warto wpleść pierwiastek edukacyjny - jako ciekawostkę.  - taki był mój zamysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Screenshot_20251129_165420_Instagram.jpg

Fajne foto, czym zrobione? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Fajne foto, czym zrobione? 

Nie napisali ☹️

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, GostRado napisał(-a):

Nie napisali ☹️

Myślałem, że tu wrzucamy swoje fotki...🙄

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ciekawe, dlatego złamałem zasadę. 

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi