GostRado 11439 #7251 Posted October 27 Pięknie 👌 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
Maciej72 180 #7252 Posted October 28 Przedsionki piekła 8 Share this post Link to post Share on other sites
teston 6810 #7254 Posted October 29 8 PozdrawiamTomeK (Teston) Share this post Link to post Share on other sites
czuszka 7236 #7256 Posted October 29 A u mnie wiosna: 4 Share this post Link to post Share on other sites
Jacek K. 1466 #7257 Posted November 1 W tonacji dzisiejszego dnia 13 Share this post Link to post Share on other sites
abir 8830 #7258 Posted November 6 12 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 66164 #7259 Posted November 6 2 godziny temu, abir napisał(-a): 👌👌👌 1 Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 11439 #7260 Posted November 6 Dzisiejszy poranek, aż zatrzymałem samochód, żeby cyknąć to zdjęcie: 11 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
czuszka 7236 #7261 Posted November 6 Zdjęcia z wczoraj: 6 Share this post Link to post Share on other sites
abir 8830 #7262 Posted November 7 17 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 11439 #7263 Posted November 7 (edited) @abir To ostatnie Twoje zdjęcie z odbiciem w wodzie mogłoby znaleźć się w albumie o ptakach. Przepiękne! Edited November 7 by GostRado 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
abir 8830 #7264 Posted November 7 [mention=92558]abir[/mention] To ostatnie Twoje zdjęcie z odbiciem w wodzie mogłoby znaleźć się w albumie o ptakach. Przepiękne!Bardzo się cieszę, że niektóre kadry tworzą przyjemne emocje. Dziękuję.Może to nie albumy, ale udostępniłem kiedyś ujęcia Wodom Polskim i Lasom Państwowym do ich publikacji.Choć po pewnych działaniach WP w sprawie cieków wodnych na atrakcyjnych działkach nie wiem czy jest się czym chwalić kontaktami Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Share this post Link to post Share on other sites
przemekspce 8419 #7265 Posted November 9 Ręce do góry i oddawaj beskar! 8 Instagram: przemekspce Share this post Link to post Share on other sites
abir 8830 #7268 Posted November 25 król przestworzy, i nie jest to orzeł 8 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Share this post Link to post Share on other sites
Jacek K. 1466 #7269 Posted November 25 56 minut temu, abir napisał(-a): król przestworzy, i nie jest to orzeł Tak, ale ... za wikipedia > cyt" Bielik zaliczany jest do rodziny jastrzębiowatych. (...) W powszechnym mniemaniu bielik jest uważany za orła (...) W rezultacie niektórzy ornitolodzy przyjmują bardzo szeroką definicję orła („duże ptaki drapieżne, które nie są kaniami, myszołowami, sępami, sokołami lub jastrzębiami”), dopuszczając możliwość określania mianem orła, oprócz orłów właściwych, także gadożerów, harpii i orłów morskich" 0 Share this post Link to post Share on other sites
abir 8830 #7270 Posted November 25 7 godzin temu, Jacek K. napisał(-a): Tak, ale ... za wikipedia > cyt" Bielik zaliczany jest do rodziny jastrzębiowatych. (...) W powszechnym mniemaniu bielik jest uważany za orła (...) W rezultacie niektórzy ornitolodzy przyjmują bardzo szeroką definicję orła („duże ptaki drapieżne, które nie są kaniami, myszołowami, sępami, sokołami lub jastrzębiami”), dopuszczając możliwość określania mianem orła, oprócz orłów właściwych, także gadożerów, harpii i orłów morskich" w necie znajdziesz argumenty na każdą tezę😉. wszystko się zgadza przy założeniu, że mówimy orzeł o bieliku potocznie, bez większej wiedzy, w luźnej rozmowie. "niektórzy ornitolodzy..." ciekawy enigmatyczny twór nieokreślony.... nie słuchaj ich jak usłyszę że bielik to orzeł od kogoś kto nie zna się zbytnio na ptakach to nie będę zwracał mu uwagi. wiem co ma na myśli. jednak w towarzystwie fotografów dzikiej przyrody taka sytuacja nie występuje, no chyba że po dobrej piersiówce 😅. wtedy to już jest wszystko jedno - orzeł czy kogut. mamy w Polsce kilka orłów/orlików i bielik do nich się nie zalicza. sprawa jest 0/1. Bielik - nie wiem czemu - jest takim niewiadomo czym - orłanem. ale kto śpiewa "widziałam orłana cień.."🤣 Jestem przekonany, że Varius Manx pisząc ten tekst nie zastanawiali się czy widzą cień orła przedniego, orlika krzykliwego czy bielika - ale oni nie muszą się znać, to artyści wrzucając czasem jakieś zdjęcia warto wpleść pierwiastek edukacyjny - jako ciekawostkę. - taki był mój zamysł 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 11439 #7271 Posted November 29 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68611 #7272 Posted November 29 4 godziny temu, GostRado napisał(-a): Fajne foto, czym zrobione? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 11439 #7273 Posted November 29 9 minut temu, mario1971 napisał(-a): Fajne foto, czym zrobione? Nie napisali ☹️ 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68611 #7274 Posted November 29 25 minut temu, GostRado napisał(-a): Nie napisali ☹️ Myślałem, że tu wrzucamy swoje fotki...🙄 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 11439 #7275 Posted November 30 Jest ciekawe, dlatego złamałem zasadę. 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites