Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ptakug

Latarka

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Gdzie brałeś Jacek alliexpres?? 

Pomijając te kolorowe bajery super latarka , maleństwo do kieszenie , plecaka , klips , magnes 🧲, do tego dwa rodzaje światła rozproszone i skupione każdy w czterech trybach , chyba się polubimy 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Pomijając te kolorowe bajery super latarka , maleństwo do kieszenie , plecaka , klips , magnes 🧲, do tego dwa rodzaje światła rozproszone i skupione każdy w czterech trybach , chyba się polubimy 👍

Dzięki Jacek. Zamówiona taka sama pomarańczowa. 

W sumie nie wiem po co :) 

Też mam Conwoy s2 a najczęściej używam

https://nitecore-official.pl/pl/products/tup-grey/?gad_source=1&gad_campaignid=22584329657&gbraid=0AAAAApjV8rsic9FS_9e6mCTGZtHrO0_NT&gclid=EAIaIQobChMI2bGwncyHjwMVQ0CRBR3iWzcEEAQYASABEgJe4vD_BwE

Świetna jest. Tylko musiałem ją  naprawiać bo od używania odkleił się przycisk ale dałem na niego taśmę papierową i trzyma :)

Cgociaż teraz świetna cena na nią. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

W sumie nie wiem po co :)

Dokładnie jak mówisz dlatego takie maleństwo wziąłem po taniości (73zl ) convoy s2+ używam głównie na rower . A tak na codzień , dom , podwórko , las , spacer z psem , armyteka wizarda .

302.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.08.2025 o 17:09, revolta4 napisał(-a):

Niezle maleństwo , jest trochę światła z niej 

IMG_5794.jpeg

IMG_5795.jpeg

IMG_5796.jpeg

IMG_5797.jpeg

Świetna zabawka. 

u6V50d4.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Świetna zabawka. 

u6V50d4.jpeg

Latarka jest duża tylko ty masz łapy jak niedźwiedź 🐻 😀

A tak poważnie Marcinie miałeś okazję bawić się nią jak jest ciemno ? Podoba się ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba kupie bo wygląda fajnie i jest do złapania za 58zl a taka na klips sie przyda. Rozumiem że polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Jan napisał(-a):

chyba kupie bo wygląda fajnie i jest do złapania za 58zl a taka na klips sie przyda. Rozumiem że polecacie?

Jak najbardziej , jest tak mała że nawet trochę się nią słabo operuje ale przyczepiony parakord lub dzyndzel który jest w komplecie z latarką załatwia sprawę 

IMG_5814.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Latarka jest duża tylko ty masz łapy jak niedźwiedź 🐻 😀

A tak poważnie Marcinie miałeś okazję bawić się nią jak jest ciemno ? Podoba się ? 

Świetna jest Jacek. Wczoraj wyszedłem z psem zaczepiłem klips na bluzę. Te kolorowe światełka to taki bajer ale w latarce ja płaciłem chyba 73 zł nawet nie wyobrażalne kiedyś. Przyjemnie świeci może nie super daleko ale właśnie jak są zajęte ręce to sprawdza się idealnie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Świetna jest Jacek. Wczoraj wyszedłem z psem zaczepiłem klips na bluzę. Te kolorowe światełka to taki bajer ale w latarce ja płaciłem chyba 73 zł nawet nie wyobrażalne kiedyś. Przyjemnie świeci może nie super daleko ale właśnie jak są zajęte ręce to sprawdza się idealnie. 

Słuchaj nie jest to też duża latarka która by miała świecić daleko , maleństwo to podświetlenia drogi pod nogami plus wygoda ładowania typu C , myślę że może być 

Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

może nie super daleko

Świeciłeś światłem skupionym ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Słuchaj nie jest to też duża latarka która by miała świecić daleko , maleństwo to podświetlenia drogi pod nogami plus wygoda ładowania typu C , myślę że może być 

Świeciłeś światłem skupionym ? 

Jeszcze nie było czasu na dłuższą zabawę ale świetnie się uzupełnia z Nitecore Tup

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też fajna , tyle że dwa razy droższa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale 150 PLN to jedne małe zakupy w Biedronce lub Dino 😁. No i można przedłużkę na baterię dokupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Temu wypatrzyłem świecidełka szumnie brzmiącej 😁 firmy Alonefire. Wyglądają dobrze. Zamówię kilka, zobaczymy co to. Jak shit to do zwrotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku lat Olight i5T plus - tryb dużej mocy swieci lepiej niż niejedno auto na żarówkach h4...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olight Javelot Tac

20250831_001307.JPG

Olight Mini Odin

20250817_100536 (1).JPG

Armytek Parma

20250831_002307.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam "zasilania" do mojej Convoy S21a, kiedyś kupiłem na promce i dzisiaj sobie właśnie o niej przypomniałem, a tu się okazuje, że jest samo body.

Jakiś dobry aku 21700, co możecie polecić?

Edyta: Wujek google i AI podpowiedziały, że Molicel P42, P45,  racja to?

To przy okazji kupię też 18650 do MacTronika.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18650 bierz czerwone sanyo bardzo fajne aku co do grubasów nie wypowiem się bo miałem jedną karetkę z fabrycznym aku i pozbyłem się bo za ciężka była .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czy na forum jest może ktoś kto ogarnia technicznie latarki, modyfikuje itd...?

Kupiłem w zeszłym roku Convoy S21a bez baterii w promce na BG i tak sobie leżała aż do tej pory. Przed 1 listopada stwierdziłem, że w końcu ją uruchomię, kupiłem kilka aku 21700 i 18650.

Latarka z 4 trybami, nie jest programowalna, Po naładowaniu aku 21700, włożeniu do latarki i włączeniu, na wszystkich 4 trybach świeci ciągle, potem na chwilkę gaśnie i tak z 5-6 razy, po czym się wyłącza. Wygląda to trochę jak tryb testu baterii.

Myślałem, że może jest jakaś pomyłka i wysłali mi wersję programowalną, ale nie da się wejść poprzez przyciskanie włącznika. Drugim pomysłem była opcja uszkodzonego aku, założyłem więc 18650 i ... na dwóch pierwszych trybach, tych słabych świeci normalnie, a po przełączeniu na te dwa mocniejsze robi się to samo z przerwami i wyłączeniem po 5-6 takich cyklach.

Napisałem do sklepu i przedstawiłem całą sytuację, włącznie z filmikiem na YT (https://youtube.com/shorts/rYOJv2RahjQ?si=utze-ZaYB9pvBXqk), ale oczywiście się wypięli, bo nie obowiązuje już gwarancja. Zaproponowali 200 punktów, co jest równoznaczne z rabatem 2$ na kolejny zakup :D

Przypuszczam, że to wina diody lub sterownika. Da się to naprawić, opłaca się?

Czy może olać to, przeboleć "stratę" i kupić coś innego?

IMG_6005.JPG

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@tommly, próbowałeś wszystkich kombinacji z instrukcji ? To dość proste i ciężkie do zepsucia latarki, sam ich używam, standardowo zasilane są ogniwami 21700.

Ewentualnie możesz spróbować skontaktować się z Tomaszem Boczkowskim z bocialarka.eu

Convoy S21A 
obejmuje tryby użytkowe i konfiguracyjne. Do podstawowych funkcji należą: zmiana trybu (pojedynczy klik), przejście do trybu stroboskopowego (trzy szybkie kliki), a także sprawdzenie napięcia baterii (cztery szybkie kliki). Tryby użytkowe to m.in. przejście między trybami w pętli (pojedynczy klik), wywołanie stroboskopu (trzy szybkie kliki) oraz zmiana grupy trybów (cztery szybkie kliki). Do konfiguracji służą: wejście w tryb programowania (pięć szybkich kliki) oraz reset do ustawień fabrycznych (sześć szybkich kliki). 

Tryby użytkowe
  • Jednoklik: Przełącza latarkę między trybami w pętli.
  • Dwuklik: Przechodzi do poprzedniego trybu w pętli.
  • Trzy szybkie kliki: Aktywuje tryb stroboskopowy.
  • Cztery szybkie kliki: Pokazuje napięcie baterii w formie błysków (np. 8 błysków to 3,8V).
  • Pięć szybkich kliki: Zmienia grupę trybów (EDC, rowerowa, taktyczna). 

Tryby konfiguracyjne
  • Sześć szybkich kliki: Wejście w tryb programowania dla danego trybu. W tym trybie można wybrać jeden z 16 dostępnych poziomów jasności.
  • Siedem szybkich kliki:Włączanie/wyłączanie pamięci ostatnio używanego trybu.
  • Osiem szybkich kliki: Reset ustawień do fabrycznych, w tym przywrócenie trybów domyślnych dla wszystkich grup i włączenie pamięci. 

P.S.  Jesteś z Wro więc możesz też podjechać do Bartka (Gralmarine) na Asnyka 23, może dopomoże 😉
Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Osmodeusz napisał(-a):

@tommly, próbowałeś wszystkich kombinacji z instrukcji ? To dość proste i ciężkie do zepsucia latarki, sam ich używam, standardowo zasilane są ogniwami 21700.

Ewentualnie możesz spróbować skontaktować się z Tomaszem Boczkowskim z bocialarka.eu

Convoy S21A 
obejmuje tryby użytkowe i konfiguracyjne. Do podstawowych funkcji należą: zmiana trybu (pojedynczy klik), przejście do trybu stroboskopowego (trzy szybkie kliki), a także sprawdzenie napięcia baterii (cztery szybkie kliki). Tryby użytkowe to m.in. przejście między trybami w pętli (pojedynczy klik), wywołanie stroboskopu (trzy szybkie kliki) oraz zmiana grupy trybów (cztery szybkie kliki). Do konfiguracji służą: wejście w tryb programowania (pięć szybkich kliki) oraz reset do ustawień fabrycznych (sześć szybkich kliki). 

Tryby użytkowe
  • Jednoklik: Przełącza latarkę między trybami w pętli.
  • Dwuklik: Przechodzi do poprzedniego trybu w pętli.
  • Trzy szybkie kliki: Aktywuje tryb stroboskopowy.
  • Cztery szybkie kliki: Pokazuje napięcie baterii w formie błysków (np. 8 błysków to 3,8V).
  • Pięć szybkich kliki: Zmienia grupę trybów (EDC, rowerowa, taktyczna). 

Tryby konfiguracyjne
  • Sześć szybkich kliki: Wejście w tryb programowania dla danego trybu. W tym trybie można wybrać jeden z 16 dostępnych poziomów jasności.
  • Siedem szybkich kliki:Włączanie/wyłączanie pamięci ostatnio używanego trybu.
  • Osiem szybkich kliki: Reset ustawień do fabrycznych, w tym przywrócenie trybów domyślnych dla wszystkich grup i włączenie pamięci. 

P.S.  Jesteś z Wro więc możesz też podjechać do Bartka (Gralmarine) na Asnyka 23, może dopomoże 😉

Żadne klikanie niestety nic nie zmienia. Za każdym razem jest to samo. Nie da się zmienić, wywołać trybów użytkownika ani konfiguracyjnych. możliwa jest tylko zmiana jasności poprzez jednoklik (4 moce świecenia).

Tak jak pisałem na mocnym 21700 jest "mruganie" na wszystkich trybach, a na słabszym/mniejszym aku, czyli 18650 na dwóch pierwszych trybach (mocach) jest ok, a na 2 mocniejszych pojawia się "mruganie". 

Dzięki za namiar, podjadę w tygodniu po drodze, może pomoże ;)

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy akku na pewno są sprawne?

Możesz podmienić i sprawdzić na innym 21700? 

Przygasanie to oznaka wyczerpanej baterii, ale w tym przypadku może faktycznie sterowanie może świrować.. 

Może na knives.pl ktoś Ci podpowie.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.11.2025 o 23:16, zadra napisał(-a):

Czy akku na pewno są sprawne?

Możesz podmienić i sprawdzić na innym 21700? 

Przygasanie to oznaka wyczerpanej baterii, ale w tym przypadku może faktycznie sterowanie może świrować.. 

Może na knives.pl ktoś Ci podpowie.. 

Akumulatorki świeżo kupione (Molicel), naładowane w ładowarce.

Przyczyna była prozaiczna i dziwna zarazem. Napisałem do Tomasza (bocialarka) i jako pierwsze kazał mi sprawdzić dokręcenie diody z modułem oraz guzika włącznika w denku (ich pierścieni).

Były mocno dokręcone i praktycznie nie drgnęły, ale mimo wszystko to pomogło, więc przypuszczam, że pewnie styk był delikatnie zaśniedziały. Grunt, że działa, jestem 😂😍

Teraz myślę o lekkim modzie - wymianie guzika na podświetlany lub samej gumki. Podświetlany włącznik fajna sprawa, tylko chyba szkoda "prądu".

Ostatnio kupiłem klientowi Sofirn SP36 Pro, więc miałem chwilkę czasu żeby się nią pobawić, super sprzęt, ale ilość opcji do ustawienia mnie po prostu "zabiła". Tutaj nawet podświetlenie włącznika można zaprogramować na różne sposoby.

Ja to chyba wolę jednak takie nieprzekombinowane sprzęty. Ma świecić i mieć ewentualnie kilka trybów mocy do wyboru, starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, tommly napisał(-a):

Ma świecić i mieć ewentualnie kilka trybów mocy do wyboru, starczy.

Z tego samego założenia wychodzę 

miałem latarki programowalne itd i pozbyłem się , włączyć wyłączyć 3-4 tryby koniec 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi