JASI 1218 #601 Napisano 13 Stycznia 2023 Piękne są te miniaturki, marzy mi się taka linkowa, może kiedyś... Ale u tego sprzedawcy zauważyłem ciekawy mechanizm... Z bardzo ciekawym i rzadko spotykanym wychwytem. Nie mam pojęcia jakiego typu to wychwyt, trochę przypomina nożycowy, ale to nie to... Pozdrawiam Jacek 4 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3549 #602 Napisano 13 Stycznia 2023 Nożyczkowy. 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #603 Napisano 14 Stycznia 2023 Coś mi się wydaje, że jakiś Amant bawił się tymi nożyczkami, a mógł mu pomagać Lepaute... Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #604 Napisano 1 Lutego 2023 Taki ciekawy zegar. Chętnie rzekłbym, że 'berlińczyk'... ale styl i skrzynia trochę zaskakują. Może ktoś inny ma jakieś spostrzeżenia ?? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #605 Napisano 1 Lutego 2023 Ciekawe czy tarcza, waga i zdobione okucia oryginalne z epoki czy nieco późniejsze. Bardziej bym się skłaniał ku temu drugiemu. Mechanizm fakt typuję na berlińczyka... a one miały różne skrzynie. Optycznie zegar prezentuje się ok ... ale trochę mało z tych zdjęć widać. Cena trochę wysoka , a oferta z mojej miejscowości (wiem, że ktoś tam ma jakieś zegary , ale gościa nie znam ) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #606 Napisano 1 Lutego 2023 53 minuty temu, LESKOS napisał(-a): a oferta z mojej miejscowości (wiem, że ktoś tam ma jakieś zegary , ale gościa nie znam ) Ooo.! 😯 .... no, na zdjęciu widać, że obok jest jeszcze drugi zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #607 Napisano 1 Lutego 2023 3 godziny temu, LESKOS napisał(-a): a oferta z mojej miejscowości (wiem, że ktoś tam ma jakieś zegary , ale gościa nie znam ) Kiedyś myślałam, ze to Ty sprzedajesz swoje zegary 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #608 Napisano 1 Lutego 2023 No nie ... , cytując klasyka - "... not yet, and not today! " 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #609 Napisano 17 Lutego 2023 Ten to chyba po pijoq był bity... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6252 #610 Napisano 17 Lutego 2023 Może stwierdzili, że dadzą dłuższe wahadło Może też jeszcze nie zdecydowali ??? 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #611 Napisano 17 Lutego 2023 Mechanizm z podkładem tarczy od berlińczyka, reszta to inwencja twórcza, mniej lub bardziej udana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #612 Napisano 17 Lutego 2023 To rude to chyba rdza spod czarnej farby ... tak sądzę. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 109 #613 Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Yahagi napisał(-a): Ten to chyba po pijoq był bity... Takie rzeczy się zdarzały... Edytowane 17 Lutego 2023 przez Wagro56 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #614 Napisano 4 Marca 2023 Taka ciekawa-ciekawostka. Kalender-uhr ... ale na chodziku. Nie kojarzę, żebym taki widział. Niestety brak szczegółowych zdjęć mechanizmu. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6252 #615 Napisano 4 Marca 2023 Rewelacyjny... Mimo, że małzowina byłaby przeciw,,, to chyba bym zanabył ??? Bo mi się podoba... 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #616 Napisano 4 Marca 2023 Mmm... Super ! ...... tylko gdzie taki zdobyć ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #617 Napisano 4 Marca 2023 Na www.ebay-kleinanzeigen.de jest Ale cena lekko zaporowa (dla mnie) 850 EUR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6252 #618 Napisano 4 Marca 2023 No faktycznie troszki sporo... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #619 Napisano 5 Marca 2023 W dniu 1.02.2023 o 09:19, Yahagi napisał(-a): Taki ciekawy zegar. Chętnie rzekłbym, że 'berlińczyk'... ale styl i skrzynia trochę zaskakują. Może ktoś inny ma jakieś spostrzeżenia ?? W wolnej chwili poszukałem zdjęcia berlińczyka z takim mechanizmem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #620 Napisano 8 Marca 2023 No cóż.... walczyłem .. walczyłem ... ale nie dałem rady. Miałem numerek 2. No i trudno przewalczyć z kimś, kto może podjechać osobiście. Więc tylko photo mogę pokazać tego, czego nie dałem rady wziąć... buuuuuuuuuuuuuuuu...................:( :) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #621 Napisano 8 Marca 2023 Fajny - wygląda na Eppnera... Szkoda, że Ci się nie udało. Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #622 Napisano 8 Marca 2023 5 minut temu, JASI napisał(-a): Fajny - wygląda na Eppnera... Szkoda, że Ci się nie udało. Pozdrawiam Jacek Buuuuuuuuuuuuuu..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #623 Napisano 8 Marca 2023 O kurcze ☹️ ....... Szkoda.... no cóż, mówi się trudno i poluje dalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #624 Napisano 12 Marca 2023 Taki Carl Mazek z Hanoveru. Zazwyczaj jego sygnatura pojawia się na FMS... rzadziej na CW... raz na Kienzle mam. Ale GB - to już w ogóle pierwszy raz. Wg tabelek - 1892 rok. Ja prywatnie uważam, że będzie chyba 2 lata starszy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #625 Napisano 20 Marca 2023 (edytowane) Taki błysnął na chwilę... to już 3cia tego typu konstrukcja jaką widzę. Poprzednie dwa to były CS-y... a ten to chyba miesięcznik. Nic to nie jest podobne do niczego. Na dole stoi: JL 1?2 .... może JL 122 ? Wieszak być może oryginalny. Trochę 'przypomina', ale nie jest taki sam. Jakieś spostrzeżenia może ? kommentarze ?? Edytowane 20 Marca 2023 przez Yahagi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach