Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
radar333

Klub Miłośników Zegarków TIMEX

Recommended Posts

Kurde, jak tak sięgam pamięcią wstecz, to wydaje mi się, że to mój pierwszy Timex🤔 Szczególnie cenny, bo kupiony samodzielnie przez dzieci, jedynie z "techniczną" pomocą małżonki. Generalnie super fajny maluch, z rewelacyjnym systemem regulacji bransolety, choć niezły grubasek (co nie przeszkadza zupełnie w komforcie użytkowania). Świetny, taki "nostalgiczny" model😉

20241204_104703.thumb.jpg.5c507a2962e9a60d3b84cc253cc280fa.jpg

32 minuty temu, Musa19 napisał(-a):

Kurde, jak tak sięgam pamięcią wstecz, to wydaje mi się, że to mój pierwszy Timex🤔 Szczególnie cenny, bo kupiony samodzielnie przez dzieci, jedynie z "techniczną" pomocą małżonki. Generalnie super fajny maluch, z rewelacyjnym systemem regulacji bransolety, choć niezły grubasek (co nie przeszkadza zupełnie w komforcie użytkowania). Świetny, taki "nostalgiczny" model😉

20241204_104703.thumb.jpg.5c507a2962e9a60d3b84cc253cc280fa.jpg

Bardzo ładny model. Mam w planach dokupić zegarek o podobnym kształcie koperty. Podoba mi się też Sea-Gull, ale jego cena jak na chińczyka dosyć wysoka. 

Póki co został wyczyszczony na tyle na ile się dało, niby takie maleństwo ale swoje waży bo z metalu, zapomniałem jakie to uczucie. Szkło jak wiecie jest mineralne więc go nie ruszam, dziwię się jednak, a właściwie jestem zachwycony że tyle różnych działań wytrzymał i działa, a każda ryska dodaje mu tylko tego "charakterku".

Do sylwestra planowo ma przyjść zamówiony pasek więc ten zegarek wróci do obiegu, na zmianę z Seiko i Citizenem.

W przyszłym miesiącu stuknie mu 5 czy 6 rok w moich łapach, choć przez ostatni rok przeleżał w pudełku, zmieniałem mu tylko datę etc.

Inną sprawą jest to, że ma dożywocie, to było moje pierwsze wejście w "świat zegarków", dostałem go na urodziny więc jest to też sentyment. 

20241228_121918.jpg

Tu mnie jeszcze nie było. Ale z takim znaleziskiem wskakuję. Przygodowy zegarek sprzed ćwierćwiecza. Z podświetleniem Indiglo. Na oryginalnym pasku w bardzo dobrym stanie i generalnie w świetnej kondycji bo ostatnie ponad 20 lat spędził w szufladzie.

262df0d05192480d9f086c61411e6baf.jpg

ec4e2d66e3d8b9039caa5ca592f1daee.jpg

536fb9a809b99c32d33056f5dc6617d7.jpg

b5506bc6d6d6dc53d239d80161961148.jpg

7 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Tu mnie jeszcze nie było. Ale z takim znaleziskiem wskakuję. Przygodowy zegarek sprzed ćwierćwiecza. Z podświetleniem Indiglo. Na oryginalnym pasku w bardzo dobrym stanie i generalnie w świetnej kondycji bo ostatnie ponad 20 lat spędził w szufladzie.

262df0d05192480d9f086c61411e6baf.jpg

ec4e2d66e3d8b9039caa5ca592f1daee.jpg

536fb9a809b99c32d33056f5dc6617d7.jpg

b5506bc6d6d6dc53d239d80161961148.jpg

O ile tarcza dość typowa, to koperta ma ciekawy kształt. Ogólnie bardzo na plus. :) 

Miałem kiedyś taki zegarek, tylko w nieco innej kolorystyce. 

Miło go wspominam i muszę go poszukać, bo na pewno jest w jakiejś zapomnianej szafce.

(zdjęcie z sieci)

T49782_4m.jpg

2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Wersja z tymi pomarańczowymi akcentami jeszcze fajniejsza niż moje khaki.

To akurat jest kwestią osobistych upodobań i preferencji.

Twoje khaki jest bardzo ładne i mnie się bardzo podoba.

Po wielu latach nie działania indiglo, kilku zegarmistrzach, którzy nie podjęli tematu, wrócił i świeci jak za dawnych lat :) babe503e0c1b0e71edc88972020dc3d4.jpg

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Timex wypuścił w limicie 500 szt. nowy zegar Giorgio Galli S2Ti w dodatku SWISS MADE na werku SW200-1 , materiał tytan , szkło szafir ,koperta 38mm / 12mm , WR 50m i to za 1950 EUR., co sądzicie o tym projekcie ??

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Primary Image

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Campaign Key Silhouettes (Beauty shots) Image

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Caseback with Attachment Image

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Profile Image

Jak dla mnie to świetny projekt.

Gdyby odpuścili na cenie i wydali ich więcej to bym rozważał zakup. 

https://www.fratellowatches.com/introducing-the-limited-edition-timex-giorgio-galli-s2ti-with-a-titanium-and-forged-carbon-case/

Zwróćcie uwagę na bransoletę.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

7 godzin temu, Olsen napisał(-a):

Timex wypuścił w limicie 500 szt. nowy zegar Giorgio Galli S2Ti w dodatku SWISS MADE na werku SW200-1 , materiał tytan , szkło szafir ,koperta 38mm / 12mm , WR 50m i to za 1950 EUR., co sądzicie o tym projekcie ??

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Primary Image

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Campaign Key Silhouettes (Beauty shots) Image

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Caseback with Attachment Image

TW2Y27500 Giorgio Galli S2Ti Swiss Made Automatic 38mm Profile Image

Chora cena i tyle... Timex za 1900 euro?? Są setki alternatyw w tym przedziale cenowym nieporównywalnie bardziej szanowanych marek. 

19 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Za tą cenę to ja nie wiem dla kogo jest ten zegarek. Cena odjechana

Ale 1900 euro, to tylko w EU, w Stanach podobno poniżej 1k USD. Niby też sporo, ale o ponad połowę mniej. 

5 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ale 1900 euro, to tylko w EU, w Stanach podobno poniżej 1k USD. Niby też sporo, ale o ponad połowę mniej. 

No dalej - 1k za timexa? Przesada

quartz bandit

1 minutę temu, Funky_Koval napisał(-a):

No dalej - 1k za timexa? Przesada

W pełni się zgadzam, tyle to mogę wydać na Balla, Farera, Nomosa, czy Montblanka. Wszystkie na liście... ;) 

Bardzo fajny , napewno nie jest to zwykły Timex . Jak coś się podoba to cena czasem schodzi na dalszy plan , w zegarkach to norma chyba ? 

21 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

Bardzo fajny , napewno nie jest to zwykły Timex . Jak coś się podoba to cena czasem schodzi na dalszy plan , w zegarkach to norma chyba ? 

Ależ oczywiście, są ludzie którzy wydadzą 25 tyś złotych na kostkę Casio więc :) 

quartz bandit