Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam GPS+Glonass. Nie zauważyłem różnicy między Glonass a Galileo.

Nie można używać wszystkich naraz bo wtedy byś nie kupił droższych dokladniejszych zegarków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Golass to od Ruskich, lepiej go wyłączyć. Wybieram Galileo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak może mi zaszkodzić ?

W najlepszym wypadku będzie Ci próbował sprzedać komplet noży albo garnków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę zaczynam żałować, że nie kupiłem 2X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja będę chyba zmieniał mój na 2X w przyszłym roku gdzieś tak w okolicach marzec/maj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko, kupiłem wczoraj Garmin Forerunner 255. Wieczorem przyszło mi powiadomienie o aktualizacji więc zaakceptowałem i od tamtej pory(przez 18 godzin) na zegarku miga logo Garmina. Zegarka nie idzie w żaden sposób włączyć ani nic. Czy ktoś miał podobny problem? Czy to już tylko gwarancja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś zrobiłem aktualizacje w instinct solarze , nie wyszło to na dobre ani zegarkowi ani mi , trochę mu się pokręciło , teraz mam fenixa 6 pro i nie robię żadnych aktualizacji , 

Nie wiem co się mogło stać u ciebie najprościej włącz i wyłącz zegarek . A później dalej trzeba szukać rady jak nie zadziała . 

IMG_6782.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, sm0La napisał(-a):

Siemanko, kupiłem wczoraj Garmin Forerunner 255. Wieczorem przyszło mi powiadomienie o aktualizacji więc zaakceptowałem i od tamtej pory(przez 18 godzin) na zegarku miga logo Garmina. Zegarka nie idzie w żaden sposób włączyć ani nic. Czy ktoś miał podobny problem? Czy to już tylko gwarancja?

Próbowałeś przytrzymać przycisk Ctrl przez 18 sekund? U mnie pomagało. Ja robię wszystkie aktualizacje i nigdy nie było żadnych problemów. Aktualizacje przynoszą nowe opcje i poprawki starych błędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

Próbowałeś przytrzymać przycisk Ctrl przez 18 sekund? U mnie pomagało. Ja robię wszystkie aktualizacje i nigdy nie było żadnych problemów. Aktualizacje przynoszą nowe opcje i poprawki starych błędów.

czasem wariacje w zegarku 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

czasem wariacje w zegarku 😀

Ja nie mam jeszcze roku więc może mnie to jeszcze nie spotkało choć aktualizacji trochę było w tym chyba 2 duże 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja nowa ulubiona tarcza. Chociaż nie ma możliwości konfiguracji to podoba mi się bo jest prosta i czytelna i ma lekki akcent taktyczny ;)

IMG_20230915_094406.jpg

Edytowane przez Kurtzman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja nowa ulubiona tarcza. Chociaż nie ma możliwości konfiguracji to podoba mi się bo jest prosta i czytelna i ma lekki akcent taktyczny
IMG_20230915_094406.thumb.jpg.1e5571ad80b21f48ed94541ee1fc2977.jpg

Nie no ale umówmy się, że niezależnie od tego jaką tarczę wybierzesz, to i tak będzie brzydka ;P To nie jest smartwatch, a przynajmniej niezupełnie i nie ma co bawić się tarczami. Ja wybrałem tą która jest moim zdaniem najbardziej funkcjonalna i nie zamierzam jej już zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chce się ładne i efektowne, to można kupić coś z AMOLEDEM, Apple Watch, Garmin Epix itp. itd. :P Ale Instincty mają swój urok i taki a'la G-shock vibe. Żaden Amoled tego nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lestaf napisał(-a):

Nie no ale umówmy się, że niezależnie od tego jaką tarczę wybierzesz, to i tak będzie brzydka ;P To nie jest smartwatch, a przynajmniej niezupełnie i nie ma co bawić się tarczami. Ja wybrałem tą która jest moim zdaniem najbardziej funkcjonalna i nie zamierzam jej już zmieniać.

Skoro tarcze Instinct Ci się nie podobają to dlaczego taki wybór? Miałem zegarek z amoledem, tarcze ładne ale co z tego jak mało funkcjonalne.

Posiadanie i zmiana paru tarcz jest jak najbardziej sensowna bo nawet ta Twoja najbardziej funkcjonalna nie oferuje wszystkich możliwości, a nawet wprost przeciwnie, bardzo mało. 

Edytowane przez Kurtzman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tarcze Instinct Ci się nie podobają to dlaczego taki wybór? Miałem zegarek z amoledem, tarcze ładne ale co z tego jak mało funkcjonalne.
Posiadanie i zmiana paru tarcz jest jak najbardziej sensowna bo nawet ta Twoja najbardziej funkcjonalna nie oferuje wszystkich możliwości, a nawet wprost przeciwnie, bardzo mało. 

Skąd taki wybór? Odpowiedź jest prosta, lubię brzydkie rzeczy, sam też jestem dość brzydki, a mimo wszystko siebie lubię. Mam brzydkiego kota i psa, to znaczy miałem psa, bo już nie żyje, teraz jest zresztą nawet brzydszy niż był, za co lubię go bardziej. Moja kobieta nie jest brzydka i trochę mnie to niepokoi, ale póki co się lubimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś sytuację żeby się zepsuł GPS w zegarku Garmina?

Mam Forerunnera 245, od pewnego czasu nie zapisuje mi trasy roweru ani parametrów jazdy, GPS na początku niby się włącza ale potem jakby nie działał.

Ustawiałem sam GPS, GPS+GLONASS, GPS+GALILEO i cały czas tak samo.

Nie sprawdzałem jeszcze w innych aktywnościach, może powinienem to najpierw zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załaduj jakaś trasę do zegarka z jakimś punktem docelowym i nawiguj. Zobaczysz czy GPS pracuje cały czas czy przestaje po czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszły przejściówki do garmina , zobaczymy co to warte 😏

IMG_7061.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, revolta4 napisał(-a):

Przyszły przejściówki do garmina , zobaczymy co to warte 😏

IMG_7061.jpeg

Używam takich od dawna, bardzo dobrze się sprawdzają. Nie muszę już nosić oryginalnego przewodu, wystarczy każdy USB-C. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

Używam takich od dawna, bardzo dobrze się sprawdzają. Nie muszę już nosić oryginalnego przewodu, wystarczy każdy USB-C. 

Dokładnie taki był plan 👍

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po noszeniu przez non stop przez dwa miesiące Garmina Instinct Esports byłem bardzo zadowolony i chyba nawet schudłem trochę. Nawet odznakę za 300k kroków we wrześniu dostałem. Właśnie się przesiadłem na Fenixa 7, bo już wiem, że noszenie Garmina to nie tylko moje widzi mi się i wydałem trochę więcej cebulionów. ;) Jestem bardzo zadowolony. Mechaniki nadal leżą. Chyba trzeba będzie zrobić redukcję w skrzynce.

IMG_20231007_151232.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi