Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Amig0 napisał(-a):

Panowie, używał ktoś może jakiegoś Garmina na nylonowym pasku? 

Mam pomysł żeby na jesień zmienić sobie gumowy na właśnie jakiś nylonowy, tylko jak się one spisują się podczas treningów? Głównie mam na myśli reakcję na pot, można/ trzeba je co chwilę prać, czy nic się nie dzieje, w sensie nie chłoną potu i nie śmierdzą? 

Używam na co dzień paska nylonowego na zmianę z oryginalnym silikonowym. Pasek nylonowy jest wygodniejszy, lepiej można go dopasować i wibrację są bardziej odczuwalne gdyż nie tworzy sztywnego połączenia z zegarkiem.

Szybko schnie ale też szybko łapie brud i pot. Co parę dni piorę go ręcznie bez odpinania od zegarka w ciepłej wodzie szczoteczką do zębów z mydłem. Co jakiś czas trzeba wrzucić do pralki normalnie z ciuchami do prania.

3 godziny temu, Amig0 napisał(-a):

Niby zmienia się te paski bardzo szybko i łatwo, ale mam wątpliwości czy będzie mi się chciało to robić kilka razy w tygodniu 😞

Wymiana paska quickfit to ile, 10-15 sekund? Zdejmujesz zegarek, odciągasz zaczep, zdejmujesz pasek i zakładasz następny. Żadnych narzędzi, odkręcania, zakręcania itp.

Edytowane przez Kurtzman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.08.2024 o 22:09, Kurtzman napisał(-a):

Wymiana paska quickfit to ile, 10-15 sekund? Zdejmujesz zegarek, odciągasz zaczep, zdejmujesz pasek i zakładasz następny. Żadnych narzędzi, odkręcania, zakręcania itp.

No niby tak, ale kilka razy w tygodniu nie wiem czy będzie mi się chciało, a i sam pasek ciekawe jak to zniesie, bo nie ukrywam że używam zamiennika. 

Już jakość oryginałów pozostawia wiele do życzenia, ale to że szybko się zużywają same paski Garmina to raz, ale sam zaczep ile przekładek wytrzyma, szkoda jakby puścił w złym momencie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Ja zdobyłem taką 

IMG_1892.jpeg

To też mam, i 10kaday, jakiś kubek z kawą za wcześniejsze wstanie i coś tam jeszcze. Fajne to 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Amig0 napisał(-a):

To też mam, i 10kaday, jakiś kubek z kawą za wcześniejsze wstanie i coś tam jeszcze. Fajne to 🙂

Też fajna sprawa , dla zabawy choćby i zadowolenia właściciela garmina 😜😜😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.08.2024 o 17:46, Amig0 napisał(-a):

No niby tak, ale kilka razy w tygodniu nie wiem czy będzie mi się chciało, a i sam pasek ciekawe jak to zniesie, bo nie ukrywam że używam zamiennika. 

Już jakość oryginałów pozostawia wiele do życzenia, ale to że szybko się zużywają same paski Garmina to raz, ale sam zaczep ile przekładek wytrzyma, szkoda jakby puścił w złym momencie 

Fakt, paski są niskiej jakości ale myślę że zaczep wytrzyma długo.

W dniu 18.08.2024 o 17:46, Amig0 napisał(-a):

Fakt, paski są niskiej jakości ale myślę że zaczep wytrzyma długo.

8 godzin temu, alleck napisał(-a):

Na urlopie to życzę zdobycia takiego medalu :)
efb38c53cd7699b343f69a24d9ee1787.jpg

Dla mnie to jest w ogóle nie osiągalne. Nie mogę uzyskać nawet odznaki Passa snu :(

6 godzin temu, Amig0 napisał(-a):

Na początku bardzo szybko zdobywa się odznaki, im wyższy poziom tym coraz trudniej i więcej czasu to zajmuje.

5 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Też fajna sprawa , dla zabawy choćby i zadowolenia właściciela garmina 😜😜😜

Dla mnie też motywacja i chęć rywalizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

Dla mnie też motywacja i chęć rywalizacj

To też 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to taka zabawa, nie przywiązuje do nich wagi. Nie jestem też nigdzie podłączony, więc nie rywalizuję z nikim. Chyba, że z samym sobą:)
A passę snu 4 razy dostałem przez ten rok kiedy używam Garmina.
42e92fb532e5f467aa7d110fb97be24f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Podobnie ale fajnie coś dostać ….😜

Lepiej wyjść z domu, coś porobić i dostać odznakę niż wypić kolejnego drinka w fotelu przed tv  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu zdecydowałem sie potestować swojego Instincta w wodzie i to mocno słonej. W 10 dni przepłynąłem 25 km.

1859858627_2024-08-2008_24.07connect.garmin.comfdb9f7e89f12.jpg.b93c09e5476ac9de1f4d04280e3dcd67.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja od jakiegoś czasu używam Epixa pro, głównie na rowerze. Da się go zmusić, żeby przewyższenia obliczał wg mapy, a nie gps/wysokościomierz? Bo zawyża, i to sporo. Przykładowy przykład ;)

20240820160510656.jpeg

I ta sama przejażdżka, wyeksportowana do aplikacji Aktywne Miasta, która chyba liczy z mapy

20240820160529264.jpeg

20m na pewno jest bliższe prawdy, Holandia płaska jest ;) Kolejny przykład:

20240820161110317.jpeg

I Aktywne Miasta:

20240820161128818.jpeg

158m vs 81m ;) reasumując, da się zmusić Garmina, żeby też liczył wg mapy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was używa bransolety z garmina lub innego zamiennika? Chciałem coś dokupić do swojego Fenixa 7 😀.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do noszenie , wizualnego efektu (jak się komuś podoba kajdan w garminie ) będzie ok jeżeli chodzi o odczyty zegarka z nadgarstka słabo żeby nie powiedzieć bardzo źle ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusicie tymi Garminami, że aż po latach zdecydowałem się wrócić do Fenixa.

PSX_20240823_150950.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, adiblue2 napisał(-a):

Kusicie tymi Garminami, że aż po latach zdecydowałem się wrócić do Fenixa.

PSX_20240823_150950.jpg

Przed powrotem do Fenix, co nosiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wyjść z domu, coś porobić i dostać odznakę niż wypić kolejnego drinka w fotelu przed tv 

Też się w to bawię :) Dziś jest do zdobycia taka odznaka (wyzwanie)

3c027928cdde35223937d7886a9a5866.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi