Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

satyr

GP, Vistula & Pierce Brosnan

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze lepiej, jeśli cena będzie w miarę rynkowo kalkulowana.

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawny przykład jednej firmy nas nauczył że na wiele rzeczy z za wysoką ceną znajdzie się amator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł
niedawny przykład jednej firmy nas nauczył że na wiele rzeczy z za wysoką ceną znajdzie się amator

assemled in Poland?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki list do Vistuli, na wskazany przez sprzedawcę adres napisałem:

Szanowna Pani,

Proszę o umożliwienie nam wypożyczenia na kilka godzin zegarka

Vistula z salonu w Złotych Tarasach.

Na forum dyskusyjnym Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków

(www.zegarkiclub.pl/forum ) toczy się dyskusja

na temat tego właśnie czasomierza.

Chcielibyśmy zrobić kilka fotografii zegarka i mechanizmu, ocenić jakość

wykonania, podać więcej szczegółów.

Najwygodniej jest to zrobić w Złotych Tarasach, bo tam prowadzę salon

jubilerski "odCzasu doCzasu".

W salonie pracuje wysokiej klasy zegarmistrz i mogę zagwarantować brak

śladów po wizycie zegarka u nas.

Równocześnie na czas użyczenia zegarka mogę zostawić gotówkę (jak to

robią wydawcy magazynów ) w wysokości przez Państwa określonej.

Oczywiście jeśli niezależnie od użyczenia może Pani wysłać mi więcej

informacji o zegarku, będzie mi bardzo miło.

Przykładowo nie umiem ocenić, czy koperta jest wykonana ze stali, stopu

aluminium, czy mosiądzu.

Jeśli to możliwe, to proszę o wskazanie osoby, do której mam się w

Złotych Tarasach zgłosić.

pozdrawiam serdecznie,

Władek Meller

Dziś taką odpowiedź otrzymałem:

Szanowny Panie,

Dzięki Pańskiej uprzejmości zapoznałem się z uwagami forum. To naprawdę gorzka pigułka która zmusza do natychmiastowej reakcji. Niestety Pański email zastał mnie poza Warszawą. Byłbym zobowiązany gdyby zechciał Pan przyjąć zaproszenie do naszego biura. ..... W trakcie naszego spotkania osobiście przekażę Panu nasz zegarek.

Z poważaniem,

Rafał Bauer

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość seth11

No to czeka nas test długodystansowy?

No cóż, musimy sobie zdawać sprawę z tego, że forum staje się

w jakimś stopniu opiniotwórcze.

Zjechanie jakiegoś zegarka przez klubowiczów, może spowodować

znaczący spadek jego sprzedaży. Ktoś chyba zdaje sobie z tego sprawę.

A może się mylę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to czeka nas test długodystansowy?

pożyjemy - zobaczymy. Obawiam się, że owszem zegarka użyczą ale tylko do obejrzenia być może pozwolą zajrzeć pod dekiel. IMHO na żaden test długodystansowy raczej nie pozwolą. Chcę się mylić bo strzelą sobie tym w kolano! Jeśli nie dadzą zegarka "do ponoszenia" zrobi się zrzutę do czapki i Władek kupi jedną sztukę, którą wspólnymi siłami przetestujemy - a wyniki się poda do publicznej wiadomości :):lol::) !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vistula, moim zdaniem, zaliczyła wpadkę z tym zegarkiem. Ale nie neguję głównego pomysłu — zegarka marki Vistula.

Vistula ma rozeznanie w rynku mody, ma kontakt z projektantami. Niech jakiś młody designer zrobi projekt, może konkurs na uczelniach dla studentów.

Skoro czeskie JVD z automatycznym werkiem Miyoty i w stalowej kopercie kosztuje 329 zł to można.

Sumując: niewtórny design, stalowa koperta, niezawodny mechanizm (choćby i kwarcowy), szafirowe szkiełko i cena w okolicy 500zł.

W tej cenie można kupić szwajcarskie kwarcowe zegarki spełniające powyższe założenia więc jest to możliwe.

Może nawet zamówienie w którejś ze szwajcarskich firm – są takie, które przyjmują tego typu zamówienia – byłby Swiss Made.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

Jak sadze z pewnym prawdopodobienstwem Prezes/Zarzad Vistuli mogl nie wiedziec w co sie pakuje, "biznesowo" na pierwszy rzut oka to byl swietny pomysl- nie kazdy zna sie przeciez na zegarkach, wazne jest zeby tanio kupic i drogo sprzedac. :)

Jezeli wezma sobie nasze uwagi do serca to byc moze doczekamy sie zegarkow z prawdziwego zdarzenia pod logiem Vistuli. Ja bym sie tam nie obrazil gdyby sie dogadali z taka Polpora czy nawet czeskim Prim'em. :lol:

Dajmy im szanse. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

Nie chcę zapeszać, bo nie wiadomo czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale bardzo się cieszę, że Władek Meller wybrał taką drogę - bezpośredni kontakt z VW. Bo zawsze lepiej spróbować wpierw pogadać (...) niż od razu walić w pysk . W trakcie spotkania można także poruszyć sprawę wykorzystania teksu.

EDIT bo generalne stwierdzenie mogło być odebrane personalnie

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie byłem "człowiekiem wojny", a wykonanie "kary śmierci", nie sprawia mi żadnej przyjemności. Dlatego się cieszę z propozycji spotkania. Teraz myślę jak można "problem" pozytwnie załatwić.

Nie staję w obronie Helwetów - oni sami mogą się bronić - mają swojego przedstawiciela.

Pan Brosnan też ma swoich agentów - w końcu był w tym najlepszy.

Kocham zegarki ale, wolę dbać o naszą polską firmę.

Niestety czasomierze już są na rynku i są "napietnowane" kradzieżą wzoru.

Cena też "księżycowa".

Najłatwiej pozytywnie złatwić sprawę "kradzieży dóbr intelektualnych" - w końcu wspieramy fundację p. Anny Dymnej "Mimo wszystko".

Jakie macie propozycje ?

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najłatwiej pozytywnie złatwić sprawę "kradzieży dóbr intelektualnych" - w końcu wspieramy fundację p. Anny Dymnej "Mimo wszystko".

Jakie macie propozycje ?

Władek

Wpłata kasy przez V na konto fundacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję także zaproponować Vistuli poradę w celu uniknięcia produkcji takich gniotów w przyszłości. Chyba nikt z nas nie miałby nic przeciwko ich zegarkowi gdyby wraz z jego ceną szła odpowiednia jakość i niezerznięty design.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za taką propozycją. Zgoła uczciwa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>Wladek

Fajna inicjatywa a i zachowanie (jak dotad) Prezesa jak najbardziej na miejscu. Zobaczymy jak sie sprawy dalej potocza. Tak czy siak - trzymam kciuki za cala operacje :-)

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-7611-0-61645800-1330791022.jpg

Brak sily na komentarz... Prawdopodobnie sponsorowana notatka w Man's Health. Chronograf :shock:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"w kopercie srebrnej lub złotej... cena 799 zł" :shock:

czy to oferta handlowa ? !!!

ja bym się zdecydował na złoty :lol:

póki jeszcze mają :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

notabene na ww notatke prasowa powolywal sie w dyskusji ze mna allegrowicz sprzedajacy zegarek Vistuli. Ciekawe czemu nie ma info: artykuł sponsorowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i porannego przeglądu prasy w tvn24 ;)

E===Antea====>

E===Samurai===>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obawiać powinni się za to internetowi forumowicze z forum klubu, bo Piotr Bauer (wciąż nieoficjalnie) uważa, że naruszyli oni jego dobra osobiste. Ich posty o sprawie liczą 13 stron. Nie przebierają w słowach
;)

aż tak źle chyba nie było :?

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obawiać powinni się za to internetowi forumowicze z forum klubu, bo Piotr Bauer (wciąż nieoficjalnie) uważa, że naruszyli oni jego dobra osobiste. Ich posty o sprawie liczą 13 stron. Nie przebierają w słowach

Szef desperacko usiłującej się wypromować firny o... ingerencja administratora 17.01.2008

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie ma co od razu wyciagac wnioskow. Dziennikarz musial tak napisac, zeby ta mimo wszystko malo ciekawa sprawa wyglada interesujaco dla czytelnika. Ja bardziej bym sie skupil na fragmencie - Do końca tygodnia zegarki V&W z kolekcji Pierce Brosnan znikną z salonów. Żeby ugasić pożar, prezes Bauer umówił się też na spotkanie z Władkiem Mellerem (Meller napisał do Vistuli kilka dni wcześniej). Na zgodę — planuje wypuścić nową kolekcję zegarków, które V&W zrobi z Klubem Miłośników Zegarów i Zegarków. -ktory brzmi nader optymistycznie.

P.S. Pozdrowienia dla Majowego Diabla, ktory teraz jest slawny ;)

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni forumowicze,

Jestem umówiony na rozmowę z Prezesem. Jak widać z opublikowanego tekstu, wszystko może potoczyć się najlepszą dla zegarków drogą.

Nie róbmy tragedii z ewentualnych zagrożeń - one są tylko ewentualne.

Będzie dobrze.

Proszę nie zakładać nowych wątków w tym temacie.

Władek

P.S.

Przed spotkaniem pozwalam sobie zablokować wątek i zobić drobną recenzję

tych wypowiedzi, które nie przystają do tak ekskluzywnego grona, jak ekskluzywne są nasze zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarkiclub

W dniu wczorajszym - 18-go stycznia spotkałem się z prezesem Vistuli & Wólczanki panem Rafałem Bauerem ustalając co następuje.

Aby z klasą zakończyć to co było i już nigdy nie rozważać "co by było, gdyby było" stanie się:

Pan Rafał Bauer osobiście (bo uważa, że tak powinno być) wspomoże fundację "Mimo Wszystko" pani Anny Dymnej.

Wiadome zegarki zostały wycofane ze sprzedaży ze wszystkich salonów Vistuli & Wólczanki.

Na marginasie warto powiedzieć, że kilka lat temu pani Anna Dymna oddała swój ukochany zegarek na aukcję charytatywną na rzecz dzieci niewidomych. Byłem na tej aukcji i słowo "ukochany" padło z jej ust.

Dziś ten zegarkowy dar odpłaca się kolejnymi chrytatywnymi darami.

Przyszłość

Na wcale nie odległą przyszłość Vistula & Wólczanka oferuje Klubowi Miłośników Zegarów i Zegarków pomoc w wybraniu nowego odpowiedniego modelu zegarka dla klientów firmy.

Dla prowadzenia tej części twórczej pracy powstanie nowy temat.

W tym proszę nie dodawać nic nie wnoszących uwag, ale budujące posty mile będą widziane.

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.