Callahan 6470 #126 Posted February 16, 2024 A dzisiaj taki gagatek dotarł 😁. 11 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 55181 #127 Posted February 16, 2024 @Callahan Świetny! Gratulacje! Jak tak na niego patrzę, to mi się matematyka przypomina... Okrąg wpisany w kwadrat. Długość promienia okręgu wpisanego w kwadrat jest równa połowie długości boku kwadratu... prawie ;). 2 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #128 Posted February 16, 2024 Godzinę temu, AK&AK napisał(-a): @Callahan Świetny! Gratulacje! Jak tak na niego patrzę, to mi się matematyka przypomina... Okrąg wpisany w kwadrat. Długość promienia okręgu wpisanego w kwadrat jest równa połowie długości boku kwadratu... prawie ;). Dzięki wielkie 😁. Muszę przyznać, że nie patrzyłem na ten zegarek w taki "geometryczny" sposób, ale coś w tym jest 😀👍. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #129 Posted February 22, 2024 I kolejne mikro w kolekcji 😁. 9 Share this post Link to post Share on other sites
Laponek 1875 #130 Posted March 8, 2024 (edited) Kupiony za grosze na ebayu, ponieważ śpieszy kilka minut na dzień. Mam nadzieję, że odmagnetyzowanie wystarczy. Bardzo fajny zegarek. Bez daty, tak jak lubię i jeszcze nie mam nic w stylu compressor w kolekcji. Edited March 8, 2024 by Laponek 8 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 91004 #132 Posted March 27, 2024 Dołącza do mojej prywatnej szkatułki, więc wrzucam i tutaj. 7 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
mpk 98 #133 Posted April 5, 2024 U mnie ostatnio wylądowała taka Geckota kogel-mogel. Nie cierpię pasków, więc od razu zamówiłem bransoletę Staib i razem tworzą dopasowany duet. 7 Share this post Link to post Share on other sites
gamemaster 549 #134 Posted April 9, 2024 W dniu 5.04.2024 o 16:17, mpk napisał(-a): U mnie ostatnio wylądowała taka Geckota kogel-mogel. Nie cierpię pasków, więc od razu zamówiłem bransoletę Staib i razem tworzą dopasowany duet. Myślałem, że to ten sam model, jednak różnią się godzinami. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Londek 51426 #135 Posted April 9, 2024 On 3/8/2024 at 12:42 PM, Laponek said: Mam nadzieję, że odmagnetyzowanie wystarczy. Wystarczyło? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mpk 98 #136 Posted April 9, 2024 @gamemaster Na moje oko to jest ten sam model. Fajnie pasuje z tym kolorem paska. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Raff007 75 #137 Posted April 10, 2024 Cześć Wam🙂 Znalazłem dzisiaj taką oto ciekawostkę (dla mnie) https://monartewatches.com/product/monarte-squid/. Jak Wam się podoba? Mnie wpadł w oko niebieski choć nie powiem, zielony też robi wrażenie. Warto wg Was w tej cenie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Laponek 1875 #138 Posted April 11, 2024 W dniu 9.04.2024 o 20:45, Londek napisał(-a): Wystarczyło? Byłem u zegarmistrza w poniedziałek. Rozkręcił zegarek, powiedział, że nie wie co z nim nie w porządku i że "przeczyścił włos". Wrzucił zegarek na timegrapher i nie mógł dostać żadnego odczytu, nic nie pokazywało. Zegarek po tym zamiast plus 10 minut, spaźnia stabilnie 82 sekundy na dzień. Moja apka do mierzenia punktualności to potwierdza. W piątek będę znowu w Oświęcimiu to podejdę i poproszę, żeby doregulował. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Laponek 1875 #139 Posted April 11, 2024 W dniu 9.04.2024 o 20:45, Londek napisał(-a): Wystarczyło? Byłem u zegarmistrza w poniedziałek. Rozkręcił zegarek, powiedział, że nie wie co z nim nie w porządku i że "przeczyścił włos". Wrzucił zegarek na timegrapher i nie mógł dostać żadnego odczytu, nic nie pokazywało. Zegarek po tym zamiast plus 10 minut, spaźnia stabilnie 82 sekundy na dzień. Moja apka do mierzenia punktualności to potwierdza. W piątek będę znowu w Oświęcimiu to podejdę i poproszę, żeby doregulował. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Londek 51426 #140 Posted April 11, 2024 2 hours ago, Laponek said: Byłem u zegarmistrza w poniedziałek. Rozkręcił zegarek, powiedział, że nie wie co z nim nie w porządku i że "przeczyścił włos". Wrzucił zegarek na timegrapher i nie mógł dostać żadnego odczytu, nic nie pokazywało. Zegarek po tym zamiast plus 10 minut, spaźnia stabilnie 82 sekundy na dzień. Moja apka do mierzenia punktualności to potwierdza. W piątek będę znowu w Oświęcimiu to podejdę i poproszę, żeby doregulował. Pytałem, bo kiedyś kupiłem Meccaniche Veneziane z takim problemem, zegarek po każdym zatrzymaniu i ponownym dokręceniu zachowywał się inaczej. Raz na plusie, raz na minusie… a niekiedy było wręcz idealnie, nie szło dojść co jest nie tak i tańszym rozwiązaniem było zakupienie nowego NH35. Powodzenia z Twoją sztuką. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #141 Posted May 13, 2024 Nie wiem, czy ten cudak do tego działu 🤔, niby chińszczyzna ale faktycznie przysłany z Francji 😁. 9 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #142 Posted May 16, 2024 A dzisiaj taki gagatek uzupełnił kolekcję 😀. 7 Share this post Link to post Share on other sites
Sierżant Julian 1928 #143 Posted May 17, 2024 W dniu 12.02.2024 o 13:06, kornel91 napisał(-a): Kawał klocka. Dokupiłem zapięcie i jest miazga. Lubię szukać minusów to mogły by być śrubki nie piny i bezel fajniej klikać chociaż tragedii nie ma No i nigdzie nie znalazłem recenzji czy nawet większej ilości zdjęć a powiem szerze, że zegarek wart zakupu. Bransoleta nie wiem dla kogo w domu muszę zdjąć pewnie 7 lub 8 ogniw. Bransoleta nurkowa, normalka. Ma wejść na wierzch na piankę. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pvsn 54 #144 Posted May 26, 2024 W dniu 10.04.2024 o 20:48, Raff007 napisał(-a): Cześć Wam🙂 Znalazłem dzisiaj taką oto ciekawostkę (dla mnie) https://monartewatches.com/product/monarte-squid/. Jak Wam się podoba? Mnie wpadł w oko niebieski choć nie powiem, zielony też robi wrażenie. Warto wg Was w tej cenie? Właśnie ostatnio kilkukrotnie wracałem do strony internetowej tej marki, gdyż również podobają mi się te zegarki, zwłaszcza sprzętowo i w zieleni - choć nadmiernie się nie znam i opinia kogoś bardziej obeznanego byłaby cenna 😊 0 Share this post Link to post Share on other sites
jimmibaton 17062 #145 Posted May 27, 2024 Luma w tym modelu rozwala system...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #146 Posted May 31, 2024 Kolejny Angles na pokładzie 😁. Dotarł w środę, ale dopiero dzisiaj mogłem się do niego dobrać 😀. 9 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 7182 #147 Posted May 31, 2024 12 minut temu, Callahan napisał(-a): Kolejny Angles na pokładzie 😁. Dotarł w środę, ale dopiero dzisiaj mogłem się do niego dobrać 😀. Jak ktoś szuka nietypowego zegarka to jesteś pierwszy w kolejce ☺️ Świetnych ten Angles, lubię takie. Nie będziesz przejazdem w Katowicach 21.06 czasem? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #148 Posted May 31, 2024 25 minut temu, Christo napisał(-a): Jak ktoś szuka nietypowego zegarka to jesteś pierwszy w kolejce ☺️ Świetnych ten Angles, lubię takie. Dzięki, uwielbiam takie cudaki 😀. Zastanawiałem się, jak będzie prezentował się na żywo i muszę przyznać, że wygląda świetnie ten "parkomat". A kolejne już w drodze 😁. 29 minut temu, Christo napisał(-a): ☺️Nie będziesz przejazdem w Katowicach 21.06 czasem? Niestety nie ☹️. Może 18-19.06 będę we Wrocławiu, ale to nie jest jeszcze pewne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 7182 #149 Posted May 31, 2024 27 minut temu, Callahan napisał(-a): Dzięki, uwielbiam takie cudaki 😀. Zastanawiałem się, jak będzie prezentował się na żywo i muszę przyznać, że wygląda świetnie ten "parkomat". A kolejne już w drodze 😁. Niestety nie ☹️. Może 18-19.06 będę we Wrocławiu, ale to nie jest jeszcze pewne. To jak będziesz miał chwilę na kawę na wysokości Sosnowca / Katowic / Gliwic to daj znać. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6470 #150 Posted May 31, 2024 54 minuty temu, Christo napisał(-a): To jak będziesz miał chwilę na kawę na wysokości Sosnowca / Katowic / Gliwic to daj znać. Ok. Jak tylko będę w Twoich okolicach to dam znać 😀. 1 Share this post Link to post Share on other sites