azina 74 #1 Napisano 22 Sierpnia 2022 Zamieszczam, może ktoś też będzie chciał mieć swój zegar kolejowy i moje zdjęcia zainspirują do działania. Pozdrawiam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #2 Napisano 22 Sierpnia 2022 Bardzo serdecznie pozdrawiam i dziękuję za tą wiadomość. Myślałem że tylko ja mam zegar na garażu. Teraz wiem że jest nas więcej😁 1 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #3 Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Zamieść proszę zdjęcia swojego zegara. Zamieść proszę zdjęcia swojego zegara. Może ktoś z Szanownych Forumowiczów zechce się pochwalić. 13 minut temu, azina napisał(-a): Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez azina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #4 Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Proszę bardzo 😇 Dwustronny - Czechy Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez amroziuk 5 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #5 Napisano 22 Sierpnia 2022 Fantastyczny! Pozdrawiam serdecznie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3568 #6 Napisano 22 Sierpnia 2022 3 godziny temu, azina napisał(-a): Zamieszczam, może ktoś też będzie chciał mieć swój zegar kolejowy i moje zdjęcia zainspirują do działania. Pozdrawiam To doskonały pomysł. Właśnie kupiłem zegar główny Poltik i będzie to doskonała okazja do połączenia z zegarem wtórnym. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #7 Napisano 22 Sierpnia 2022 A ja też 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3568 #8 Napisano 22 Sierpnia 2022 4 minuty temu, kobas napisał(-a): A ja też Jak widzę pies jest konieczny do osiągnięcia sukcesu.😄 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #9 Napisano 22 Sierpnia 2022 Zalecany owczarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #10 Napisano 22 Sierpnia 2022 6 minut temu, kobas napisał(-a): Zalecany owczarek Znający się na zegarze/umiejący odczytać aktualny czas 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #11 Napisano 22 Sierpnia 2022 On zna tylko czas na spacerek... 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3568 #12 Napisano 22 Sierpnia 2022 Czy wypożyczony od rodziny owczarek na czas montażu też się liczy? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #13 Napisano 22 Sierpnia 2022 Raczej taki numer nie przejdzie. To musi być domownik pełną gębą ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3568 #14 Napisano 22 Sierpnia 2022 Trudno to będą dwa koty. Baca tez wymieniał psa za milion na dwa koty po pół miliona każdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #15 Napisano 22 Sierpnia 2022 Trudno? Dlaczego trudno. Kot bardziej się nadaje do współgrania z odmierzaniem czasu.. tak, tak 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3568 #16 Napisano 22 Sierpnia 2022 Ok, to bez trudno. 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #17 Napisano 22 Sierpnia 2022 Widać, że dla milusińskich, czas jest ważny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #18 Napisano 22 Sierpnia 2022 A czemu na garażu, mi się marzy na domu, najlepiej coś w tym stylu... Taki był kiedyś u nas na dworcu. Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #19 Napisano 22 Sierpnia 2022 14 minut temu, JASI napisał(-a): A czemu na garażu, mi się marzy na domu, najlepiej coś w tym stylu... Taki był kiedyś u nas na dworcu. Pozdrawiam Praktycznie już nie ma takich na dworcach. Były sterowane przez zegar matkę, za pomocą przekładni przechodzącej przez ścianę budynku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #20 Napisano 29 Sierpnia 2022 Pokażcie proszę swoje zegary kolejowe. Pochwalcie się swoimi projektami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #21 Napisano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 22.08.2022 o 21:08, azina napisał(-a): Praktycznie już nie ma takich na dworcach. Były sterowane przez zegar matkę, za pomocą przekładni przechodzącej przez ścianę budynku. Tam nie bylo zegara matki... Był zegar, przeważnie tygodniowy, który za pomocą pędni, mechanicznie napędzał zewnętrzne tarczę... Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #22 Napisano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) W 9 minut temu, kiniol napisał(-a): Tam nie bylo zegara matki... Matka mogła być, tylko mogła dawać impulsy elektryczne co minutę. Edit. Jak na razie, to z zegarów pokazanych w tym temacie tylko u Kol. Kobasa odmierza czas najprawdziwszy i piękny wieżowiec. Gdyby mi opaczność teraz dała taką możliwość, to też bym taki kupił. Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #23 Napisano 29 Sierpnia 2022 A ja mam zamiar sobie powiesić nad swoim przyszłym warsztatem takiego klapkowca który będzie sterowany przez zegar matkę dołączoną poniżej. Matka będzie również sterowała jego podświetleniem. 1 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #24 Napisano 30 Sierpnia 2022 8 godzin temu, dziadek napisał(-a): W Matka mogła być, tylko mogła dawać impulsy elektryczne co minutę. Edit. Jak na razie, to z zegarów pokazanych w tym temacie tylko u Kol. Kobasa odmierza czas najprawdziwszy i piękny wieżowiec. Gdyby mi opaczność teraz dała taką możliwość, to też bym taki kupił. W zielonym zegarze dwutarczowym pokazanym na zdjęciu, nie było sterowania zegarem matką... To były wyroby firm Weiss, gebr Momma lub Georg Richter... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #25 Napisano 30 Sierpnia 2022 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): W zielonym zegarze dwutarczowym pokazanym na zdjęciu, nie było sterowania zegarem matką... To były wyroby firm Weiss, gebr Momma lub Georg Richter... Zwał jak zwał - zegar główny, czyli matka i zegary wtórne. Zegar główny (w domyśle matka - ale w tym przypadku mechaniczna ;)) sterował zegarem dwutarczowym umieszczonym na zewnątrz budynku za pomocą pędni. Sam o tym wcześniej pisałeś. Tak czy inaczej są piękne i wyjątkowe. Na dodatek już bardzo rzadkie. 11 godzin temu, dziadek napisał(-a): Edit. Jak na razie, to z zegarów pokazanych w tym temacie tylko u Kol. Kobasa odmierza czas najprawdziwszy i piękny wieżowiec. Gdyby mi opaczność teraz dała taką możliwość, to też bym taki kupił. Zapewne wszystkie odmierzają najprawdziwszy czas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach