Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Okazje zakupu China watch

Rekomendowane odpowiedzi

@Euryk, pamiętam, że @Funky_Koval miał/ma Militado ML07 z takim szkłem - może coś podpowie. Tylko co konkretnie Cię interesuje? K1 to w sumie wciąż jest szkło mineralne, ale dodatkowo utwardzone/wzmocnione, przy czym w necie nie brakuje opinii, że również łapie rysy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Euryk napisał(-a):

Czy ktoś miał do czynienia z takim szkłem w zegarku:  bubble K1 crystal? Jak to się sprawdza w praktyce? 

rysuje się  jak mineralne a nawet bardziej. Ze względu na wypukłość kryształu oba zegarki z tym typem mam już z małymi ryskami. Niemniej polecam bo klimat fajny a pieniądze małe

20250212_135955.thumb.jpg.cac83355cfb70fa8ae5c47f0fce481cf.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.02.2025 o 00:20, Funky_Koval napisał(-a):

rysuje się  jak mineralne a nawet bardziej. Ze względu na wypukłość kryształu oba zegarki z tym typem mam już z małymi ryskami. Niemniej polecam bo klimat fajny a pieniądze małe

20250212_135955.thumb.jpg.cac83355cfb70fa8ae5c47f0fce481cf.jpg

Dzięki za odpowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć, macie coś ciekawego w koszykach przed rozpoczęciem promo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nh35 napisał(-a):

cześć, macie coś ciekawego w koszykach przed rozpoczęciem promo?

Ceny z d... Obniżki żadne, bo zwykle na poziom wyższy, niż widziany przeze mnie w ostatnich miesiącach. Jedyne co mogę polecić, to szybki zakup, tuż po rozpoczęciu "wyprzedaży", bo kupony pewnie szybko znikną. Pora zacząć kupować zegarki nie-chińskie. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ceny z d... Obniżki żadne, bo zwykle na poziom wyższy, niż widziany przeze mnie w ostatnich miesiącach. Jedyne co mogę polecić, to szybki zakup, tuż po rozpoczęciu "wyprzedaży", bo kupony pewnie szybko znikną. Pora zacząć kupować zegarki nie-chińskie.  
Majfrendy już się znarowiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, alpaczino napisał(-a):

Majfrendy już się znarowiły. emoji2371.png

Trudno się w tym przypadku nie posłużyć sloganem - "tanio, to już było". ;)

W moim przypadku to tragedii nie ma. Większość tego co chińskie i chciałem kupić, to mam. Teraz pora na inne wyzwania. Mikrobrandy i szwajcary doczekają się chyba większej uwagi z mojej strony. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trudno się w tym przypadku nie posłużyć sloganem - "tanio, to już było".
W moim przypadku to tragedii nie ma. Większość tego co chińskie i chciałem kupić, to mam. Teraz pora na inne wyzwania. Mikrobrandy i szwajcary doczekają się chyba większej uwagi z mojej strony.
Będziesz musiał sprzedać dziesięć za jednego. 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszę skakać od razu na pułap Rolexów i Omeg. To proces stopniowy. Na razie to raczej kierunek w okolicach 5k zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Nie muszę skakać od razu na pułap Rolexów i Omeg. To proces stopniowy. Na razie to raczej kierunek w okolicach 5k zł.

Ja trochę żałuję, że kończy się czas tanich a porządnych zegarków do ciorania.

Tak jak z Seiko Monster... 

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Plan 9 napisał(-a):

Ja trochę żałuję, że kończy się czas tanich a porządnych zegarków do ciorania.

Tak jak z Seiko Monster... 

Chcesz tani i dobry zegarek z Chin, to polecam Berny, Tandorio. Nadal cena w stosunku do jakości, nie do pobicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Wejdź bardziej w vintage/jangtajmer, to będziesz mógł mieć dużo Omeg 😆

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, oszolom napisał(-a):

Wejdź bardziej w vintage/jangtajmer, to będziesz mógł mieć dużo Omeg 😆

Vintage się boję, bo nie znam się na tym totalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Vintage się boję, bo nie znam się na tym totalnie.

To się poznasz... Na chińczykach Ci się udało, to co stoi na przeszkodzie z vintage. Też się nie znam. Albo inaczej - nie specjalizuję w niczym konkretnym z tych staroci. I czasem zaliczam wtopy. Bywa. Jest się kogo dopytać na tym forum, jak się nie ma pewności ;)

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, oszolom napisał(-a):

To się poznasz... Na chińczykach Ci się udało, to co stoi na przeszkodzie z vintage. Też się nie znam. Albo inaczej - nie specjalizuję w niczym konkretnym z tych staroci. I czasem zaliczam wtopy. Bywa. Jest się kogo dopytać na tym forum, jak się nie ma pewności ;)

Musi coś wpaść w oko, to wtedy może zaryzykuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Chcesz tani i dobry zegarek z Chin, to polecam Berny, Tandorio. Nadal cena w stosunku do jakości, nie do pobicia.

Mam jednego Tandorio. Jeszcze jak zaczynali... No nie jest to jakość starego Parnisa ani nawet Paganiniego...
Powiadasz, że się podciągnęli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Plan 9 napisał(-a):

Mam jednego Tandorio. Jeszcze jak zaczynali... No nie jest to jakość starego Parnisa ani nawet Paganiniego...
Powiadasz, że się podciągnęli?

Zegarek "do ciorania", to rzecz działająca i trwała. Takie kryteria spełnia min. Tandorio, a że są lepsze, to fakt, ale i ceny wyższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Zegarek "do ciorania", to rzecz działająca i trwała. Takie kryteria spełnia min. Tandorio, a że są lepsze, to fakt, ale i ceny wyższe.

No, aktualnie u mnie Cooper od tygodni rządzi na ręku... 
Ale dzisiaj przyszła koperta pasująca do zajechanego Seikacza 0W00... Więc możliwa zmiana warty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Plan 9 napisał(-a):

No, aktualnie u mnie Cooper od tygodni rządzi na ręku... 
Ale dzisiaj przyszła koperta pasująca do zajechanego Seikacza 0W00... Więc możliwa zmiana warty.

A propos Coopera, to na Ali są chyba podróby, bo ich cena znacząco odbiega od tych ze sklepu. Chyba że Cooper, to jednak chińska firma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
40 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

A propos Coopera, to na Ali są chyba podróby, bo ich cena znacząco odbiega od tych ze sklepu. Chyba że Cooper, to jednak chińska firma?

Wielce prawdopodobne, że gostek ciągnie to po prostu od producenta, tj. Qimei. Regularna cena na ali jest bardzo podobna do tej na stronie gostka, przy czym, jak wiadomo, na ali trafiają się zniżki na te modele. Dodatkowo na r/ChineseWatches znalazłem kiedyś opinię użytkownika, który miał okazję porównać oba zegarki (z ali i ze sklepu Coopera) i stwierdził, że to dokładnie to samo - https://www.reddit.com/r/ChineseWatches/comments/1g49m3z/comment/ls441hm/.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 14.03.2025 o 13:28, alpaczino napisał(-a):

Majfrendy już się znarowiły. emoji2371.png

Z smartfonami juz tak jest. Gdzie to xiaomi tańsze zqbójcy flagowców itp

W dniu 14.03.2025 o 18:14, Paulus57 napisał(-a):

Czasem steeldive bywa tańsze niż Tandorio. A wtedy traci to sens... Seagull potrafi być teraz tańszy od  Tandorio. Troche to Ali staje na głowie, zniżki też z czapy... Upoluje Moona i chuba kończę z chińczykami. Kolejne bedzie raczej Laco

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, tomcat napisał(-a):

Z smartfonami juz tak jest. Gdzie to xiaomi tańsze zqbójcy flagowców itp

Czasem steeldive bywa tańsze niż Tandorio. A wtedy traci to sens... Seagull potrafi być teraz tańszy od  Tandorio. Troche to Ali staje na głowie, zniżki też z czapy... Upoluje Moona i chuba kończę z chińczykami. Kolejne bedzie raczej Laco

Handel to nie jest dawanie prezentów, ale swego rodzaju pojedynek z klientem. Każdy z nas stara się najkorzystniej kupować, ale sprzedawca walczy o sukces finansowy, to sprzeczne kierunki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam poklikane panowie? Miałem klikać zielonego bb od Rollstimi lub welly merck na miyocie, ale ostatecznie kolejny raz nabylem czerwonego monstera od tandorio. Jak żyć koledzy... 🤔🤕😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

oj kolego.. nom będzie klikane. promki sa imo b dobre. monety plus kupony:
np sugess moonphase za 420, sugess chrono z datą i moon za 580, ten co Paulus ostatnio pokazywał. Troche tego jest, i heildallr homar grand seiko za 410.

niestety z tego co czytałem na reddit i pepperze, to wyłączyli czerwone % na monetach, ale te zegarki co wymieniałem powyżej mają sztywne 10%

Edytowane przez nh35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi