-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez PistolPete
Sprzedam zegarek Jeager- LeCoultre Memovox - ref. E872
Prawdziwy rarytas, wyróżniający się wzornictwem oraz funkcjonalnością (mechaniczny alram) w rewelacyjnym stanie.
Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku od jednego z zaufanych sprzedawców w Polsce.
Wedle moje wiedzy, zegarek pochodzi z okolic 1972 roku. Być może znawcy JLC są w stanie ustalić konkretny rocznik.
Ponieważ jest to zegarek rzadko pojawiający się w ofertach, parę danych:
Średnica koperty: 38mm
L2L:46mm
Grubość koperty: 12mm
Warto nadmienić, iż jest to wersja z piękną niebieską tarczą. Dodatkowo niespatynowaną, a więc wciąż charakteryzującą się piękną barwą co jest rzadkością. Zazwyczaj tarcze te z czasem stają się miedziane.
Zegarek jest sprzedawany jest w zestawie z pudełkiem oraz dokumentami.
Wedle moje wiedzy zegarek przeszedł serwis kilka lat temu. Wszystkie funkcje (łącznie z alarmem) działają należycie jednak zalecałbym czyszczenie i smarowanie w nieodległym czasie.
Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na znakomity. 7-8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. 7-8 a nie pełne 8 ze względu na zalecane w nieodległym czasie smarowanie. JLC nie jest przepolerowane a wszystkie powierzchnie i krawędzie są wspaniale zachowane.
Założony na zegarek pasek ze sprzączką nie są oryginalne.
Cena: 11200PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
Istnieje (dość ograniczona ale jakaś jest) możliwość odbioru zegarka z Polski.
Z tego co sprawdziłem to jedna z lepszych ofert na rynku.
Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.
-
Przez PistolPete
Sprzedam zegarek Omega Constallation 34mm- ref. 166.055
Poszukiwana i ceniona wersja popularnej Connie z tarczą „PiePan” oraz uchami typu „DogLegs”, w znakomitym stanie i po serwisie.
Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku w jednym z bardziej renomowanych sklepów z zegarkami w Wiedniu. Certyfikat sklepu, potwierdzający pełną oryginalność zegarka, jest załączony.
Wedle moje wiedzy, po numerze seryjnym, zegarek pochodzi z 1966 roku.
Sprzedawany jest sam zegarek, brak pudelka i dokumentów.
W zeszłym roku Omega przeszeła pełen profesjonalny serwis w Wiedniu.
Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na doskonały. 7-8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. 7-8 a nie pełne 8 ze względu na małą wgniotę na endlinku bransolety (koło górnego lewego ucha). Zegarek nie wymaga wkładu finansowego.Omega nie jest przepolerowana a wszystkie powierzchnie i krawędzie są znakomicie zachowane.
Oryginalna bransoleta starcza na nieco ponad 19,5cm nadgarstek.
Cena: 9200PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
Jestem jednak otwarty na rozsądne propozycje poparte właściwymi argumentami. Zapraszam do kontaktu.
-
Przez PistolPete
Sprzedam zegarek Rolex Datejust 36mm - ref. 16014 (vintage). Stal/ białe złoto 18k.
Klasyka gatunku w świetnym stanie i po pełnym serwisie.
Zegarek nabyłem pod koniec 2025 roku w jednym z bardziej renomowanych sklepów z zegarkami w Wiedniu. Certyfikat sklepu, potwierdzający pełną oryginalność zegarka, jest załączony.
Wedle moje wiedzy, po numerze seryjnym, zegarek pochodzi z 1978/9 roku.
W zestawie z zegarkiem jest również oryginalne pudełko, dokumentów brak.
W zeszłym roku Rolex przeszedł pełen profesjonalny serwis w Wiedniu.
Stan zegarka, wizualny oraz mechaniczny, oceniam na rewelacyjny. 8/10, biorąc pod uwagę wiek zegarka. Zegarek nie wymaga wkładu finansowego. Rolex nie jest przepolerowany a wszystkie powierzchnie i krawędzie są świetnie zachowane.
Oryginalna bransoleta starcza na nieco ponad 19,5cm nadgarstek.
Cena: 17700PLN plus koszt wysyłki z Austrii.
-
Przez Antk
Witam, znalazłem w domu taki zegarek marki Cyma. Nie jest on aktualnie w najlepszej kondycji i stąd moje pytanie, czy jest sens go naprawiać?
-
Przez SLAWEK 01
Poszukiwany wałek naciągu FL1153 do Favre Leuba Geneve Automatic.
Może ktoś posiada lub ewentualnie wie gdzie można kupić najlepiej w PL?
Proszę o kontakt na priv.
-