Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
worientom

Dan Henry 1970 40mm

Recommended Posts

Sprzedam zegarek Dan Henry 1970,  40 mm, szara obwódka. Pierwszy model. 

Przedstawiać nie trzeba, znany i ceniony: stalowa koperta, styl kompresor, WR 20 BAR, szafirowe szkło, wewnętrzny obrotowy bezel, koronka godzinowa zakręcana, mechanizm seiko NH35, stop sekunda, dokręcanie. 

Jestem pierwszym właścicielem. Zegarek noszony bardzo rzadko. Nigdy nie otwierany.

Stan 8,5/10,

niestety znalazłem jakieś mikroryski na szkle (co mnie zdziwiło, dopiero robiąc zdjęcia je dostrzegłem),

ponadto miał szlifowaną koperte między uszami, ponieważ była porysowana od maskownic od bransloety skmei,

poza powyższym: koperta bez widocznych rys, mikrorysy włosowate zapewne są, na polerowanych częściach, , nie da się tego uniknąć. 

Pełny zestaw producenta, tj. tuba, podróżne etui, oryginalny pasek Dan Henry tropic z teleskopami typu "szybka zmiana", prawie nieużywany, plus:
- bransoleta mesh z teleskopami,
- bransoleta skmei z pasującymi maskownicami i teleskopami,
- pełnowartościowy pasek Barton dwukolorowy, trzyczęściowy, w tym dwie części z dziurkami (dłuższa i krótsza),
- zapasowy pasek Barton trzyczęściowy, cześć ze sprzączką była klejona, ale części z dziurkami są ok, z teleskopami,
- szary silikonowy pasek, z teleskopami "szybka zmiana",
- parciany beżowy pasek (pasuje do koloru indeksów),
- silikonowy czarny pasek z białymi przeszyciami.

Zależy mi na sprzedaży całości.

Osoby zainteresowane zapraszam do zadawania pytań i propozycji cenowych, rozsądna zniżka jest możliwa. Odpowiadam na wiadomości, nie obrażam się na pytania co do oferty ;)

1200 zł + koszt wybranej przesyłki. Do rozsądnych negocjacji.  ZAMIANA na współczesny zegarek w podobnym rozmiarze, z jasną tarczą bez pozłacania, w podobnym stanie, np. adriatica worldchampion, atlantic worldmaster, w tym art deco, tissot PRX lcd. 

Zapraszam

IMG_20231008_205702.jpg

IMG_20231008_205750.jpg

IMG_20231008_210031.jpg

IMG_20231008_210511.jpg

IMG_20231008_210539.jpg

IMG_20231008_210605.jpg

IMG_20231008_210954.jpg

IMG_20231008_205101.jpg

IMG_20231008_204812.jpg

IMG_20231008_212038.jpg

IMG_20231008_212154.jpg

Edited by worientom
Dodanie zdjęć

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Sierżant Julian
      Na sprzedaż idzie mój San Martin typu SeaQ, podobny do Glashutte, ale w mojej opinii nieco przyjemniej zaprojektowany (no date, bardzo mocna klasycznie zielona luma C3, bezel coin edge). 39 mm licząc bez koronki. Mechanizm Seiko, chód punktualny. Typowe cechy San Martina: szkoło szafirowe, antyrefleks, powierzchnie satynowane, bardzo porządna robota, bransoleta również satynowana, sygnowana, masywna, ogniwa pełne. WR 200 m. W komplecie oryginalne pudełko, dołączone papierki producenta i dwa narzędzia.
      Stan forumowy 8,5/10: lekkie zarysowania od desk-divingu na bransolecie.
      Cena 750 650 pln, paczkomat InPost w cenie.
      Zegarek bardzo fajny, ale mam dwa podobne, niech więc dla odmiany trafi do kogoś, kto go będzie nosił.

• By enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla klubowiczów 2299zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• By Pawel777
      Cześć, 
      Szukam opinii i pomysłu na wyżej wymieniomy zegarek.
      Najbardziej zależało mi, żeby nie był to automat, ponieważ generuje to ciągłe myślenie o rezerwie chodu. 
      Obecnie posiadam Certinę z Powermaticiem 80 oraz Citizena Radio Controlled Eco-drive, który uwielbiam za bezobsługowość.
      Pierwszym modelem, na który byłem zdecydowany był Seiko SFK003J1, ale ten model jest tak źle spasowany, że szkoda gadać...
      Kolor - zielony albo niebieski.
      Obecnie mam na oku 3 modele:
      - https://alpinawatches.com/products/pilot-quartz-worldtimer-1

- https://www.tissotwatches.com/pl-pl/t1208073704100.html

CITIZEN
      MECHANICAL SERIES 8 GMT
      https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek/nb6030-59l?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI27OszO3UiAMVMEBBAh3j9BugEAQYByABEgLb5fD_BwE

Wiem, że Alpina jest w kwarcu, ale obecnie dla mnie, to bardziej plus niż minus. Pytanie czy w jego przypadku więcej nie płaci się za markę, a nie za jakość.
      W grę nie wchodzą używki.
      Jeśli możecie coś poradzić, będę wdzięczny.
    • By tofiks_th
      Cześć,

w międzyczasie zdażyłem kupić innego wakacyjniaka i Ratio pozostał tym drugim. Zatem niech cieszy nowego właściciela. Oferuję nowy zegarek od singapurskiego microbrandu Ratio, model Freediver. Stalowa koperta o uniwersalnym rozmiarze 40mm mierzone bez koronki, zakręcana koronka i tylni stalowy i grawerowany dekiel, wodoszczelność wr 200, szafirowe szkiełko, dokładny napęd kwarcowy, piękna miętowa tarcza. Bardzo fajna jakość zegarka. Pełna specyfikacja w galerii. Zegarek rozfoliowany do zdjęć, choć bransoletka nadal w foliach. Model wyprzedany, prywatny import z Singapuru, wszystkie opłaty celno-skarbowe uiszczone. W zestawie piękne oryginalne pudełko. Do ori zestawu dodaje nowy pasek gumowy - zielony tropic na zmianę, z narzędziem do wymiany. Bez negocjacji, wymian i zwrotów. Wysyłka po wpłacie. Za zegarek poproszę 285 zł, w cenie wliczona wysyłka paczkomatem inpostu.
      W razie pytań zapraszam na priv.
      Tomek

• By Seler
      Seiko Prospex SEA Automatic Diver's Watchmaking 110th Limited Edition SPB333J1.
      Edycja limitowana do 5000 sztuk - u mnie numer 1979. Kupiony w styczniu 2024, dystrybucja DE. Pełen komplet z pudełkiem i kartą gwarancyjną.
      Bardzo ciekawy diver z przepiękną tarczą z motywem lodowca. Fajna bransoleta i rewelacyjnej jakości pasek nato w zestawie.
      Stan 9/10.

3300zł, paczkomat lub odbiór osobisty Warszawa/Pruszków.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.