Anansi 4117 #1 Posted August 23, 2024 @Janek Sarnowski jest też naszym forumowiczem, niestety od lat nieaktywnym. Dawno temu oglądaliśmy i czytaliśmy o jego pierwszym "własnym" zegarku. Teraz w końcowej fazie realizacji jest kickstarterowy model Y Derwydd - Druid, w planach następny. Czekamy. https://sarnowski.cymru/ https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/15380849 Zdjęcie ze strony J.S. 8 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3930 #2 Posted August 23, 2024 Przeczekalem pierwszy projekt i bardzo żałuję. Ale wiem że pojawi się na forum co najmniej jeden. Janek Sarnowski - brawo 👋👋👋👋👋 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 4117 #3 Posted May 18, 2025 Gratulacje!!! Zdjęcia ze strony Autora. 11 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 3117 #4 Posted May 18, 2025 Zasluzona nagroda dla Janka! 👏 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 53440 #5 Posted May 18, 2025 2 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a): Zasluzona nagroda dla Janka! 👏 Jan Sarnowski x KMZiZ aż się prosi! Mam nadzieję, że krzemień pasiasty w grze. 4 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 3117 #6 Posted May 19, 2025 23 godziny temu, AK&AK napisał(-a): Jan Sarnowski x KMZiZ aż się prosi! Mam nadzieję, że krzemień pasiasty w grze. no coz… gawiedz chce Nomosa 😉 ale mysle, ze mozna cos z Jankiem i tak zrobic 🙂 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
Piotr - kornik 66 #7 Posted May 21, 2025 Gratulacje dla Janka . Widziałem te piękne zegarki , to naprawdę kawał dobrej roboty i fantastyczny pomysł. A pasek z jedwabiu to już mega dodatek. Chylę czoła. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wolf 1145 #8 Posted May 22, 2025 Była moc Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 6 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6612 #9 Posted June 1, 2025 Przyłączam się do gratulacji. Fajne zegarki Kolega robi!! 0 Share this post Link to post Share on other sites
bubusia 0 #10 Posted September 4, 2025 Brawo Polska. Gdzie można nabyć? 0 Share this post Link to post Share on other sites
jlw 3487 #11 Posted November 30, 2025 Wystartowala przedsprzedaz tych, wydaje mi sie calkiem udanych, modeli: 2 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16631 #12 Posted May 31 (edited) Na aurochronos można było pogadać z Jankiem i jego Żoną oraz pomierzyć jego produkty. Bardzo ciekawe zegarki. Kamienne tarcze wyglądają super. Koperta w tych na bransie jest mega wygodna. Plus świetne jedwabne paski. Zegarki z chińskim unitasem, mimo że dość duże, to leżą na nadgarstku bardzo dobrze. Gwiazdą stoiska był prototyp zegarka nowej marki Janka - Sarnow. W zegarku vintydżowy unitas, z ręcznie zdobionymi przez autora wszystkimi elementami mechanizmu, włącznie z kołami zębatymi. Ponoć ok 72h roboty/sztuka. No i absolutnie piękna giloszowana ręcznie tarcza - ma 60 rzędów giloszowania, więc może robić za skalę minutową. Koronkowa robota Moja córka była pod ogromnym wrażeniem kamiennych tarcz ręcznie malowanych przez Żonę Janka. Stwierdziła, że gdyby te zegarki były w damskich rozmiarach, to musiałbym zamówić 😉 Edited May 31 by rafi 7 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 31388 #13 Posted June 1 aż sobie przypomniałem, że czekam na moją sztukę 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16631 #14 Posted June 3 W dniu 1.06.2026 o 20:19, hrabia napisał(-a): aż sobie przypomniałem, że czekam na moją sztukę Onyx? Ja się spróbuję zapisać na Malachit, jak wystartuje preorder. 0 Share this post Link to post Share on other sites
jlw 3487 #15 Posted June 3 Cytat Quick update from us for Y Derwydd Noeth. Parts production is now complete. We are now waiting to receive the parts following the initial QC in the coming weeks, so that Jan can get straight on the assembly. We are still planning to ship all watches by early July. Mam nadzieje, ze bylo warto czekac na zegarek te 9 miesiecy.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 31388 #16 Posted June 4 14 godzin temu, rafi napisał(-a): Onyx? Ja się spróbuję zapisać na Malachit, jak wystartuje preorder. ten model 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 16631 #17 Posted June 4 14 godzin temu, jlw napisał(-a): Mam nadzieje, ze bylo warto czekac na zegarek te 9 miesiecy.. 3 godziny temu, hrabia napisał(-a): ten model Bardzo fajne zegarki. Tarcza i mechanizm świetnie się prezentują. Koperta wykończona raczej basicowo, ale leży świetnie, szczególnie biorąc pod uwagę spory rozmiar. Będziecie mieli fajne zegarki. 2 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 31388 #18 Posted June 4 No się zobaczy, co to warte. Projekt mi się podoba, ale mam obawy, że będzie dla mnie za duży. 0 Share this post Link to post Share on other sites