Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Astarloa12

Crudo Carattere

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A co np. zaczęło Cię "wręcz przerażać"..? Nie pytam złośliwie - po prostu jestem ciekaw.  :)

Konkretnie to już jest mi się ciężko odnieść, ale było wiele nie do końca prawdziwych (czy nie wiem jak to określić, no w każdym razie trochę mijających się z prawdą) informacji np na temat choćby co to zegarek kwarcowy, czy o wspomnianym tu Balticusie ;-) Ogólnie mam wrażenie że on nie do końca zna się na procesach produkcji, na obowiązującym prawie dotyczącym wprowadzenia czegoś do obrotu na rynku UE, na znakowaniu towarów, czy na samej elektronice (czyli ogólnie na samej technologii), ale mniemanie ma eksperta w tych tematach - to tak po krótce. Ja rozumiem, że jest to pasjonat zegarków, ale za technikalia zwłaszcza te produkcyjne i elektroniczne to niech się nie zabiera 😉 Albo niech swoje materiały w tym temacie najpierw skonsultuje z kimś kto się tym zajmuje i ma o tym trochę szerszą wiedzę.

Także niech pozostanie przy swojej pasji zegarków mechanicznych, bo tp mu wychodzi 🙂

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Scaut napisał(-a):

Wg Ciebie Balticus produkuje zegarki???  Sami ostatnio twierdzili coś innego… 

Na ich stronie nadal jest opis, że zegarki są składane w zakładzie zegarmistrzowskim w Gdyni, przez kogo itd. Myślę że tu na forum w temacie dotyczącym Balticus zostało już powiedziane co i jak. Nie Wy/My jesteśmy od tego aby ustalać czy to prawda czy nie i nie rozumiem dlaczego mamy twierdzić że to kłamstwo. A kwestia samego PR Balticus - tragedia. Już lepiej nic by nie pisali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

A kwestia samego PR Balticus - tragedia. Już lepiej nic by nie pisali.

dokładnie , słabo to wyszło 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.10.2024 o 08:05, mariusz9a napisał(-a):

Konkretnie to już jest mi się ciężko odnieść, ale było wiele nie do końca prawdziwych (czy nie wiem jak to określić, no w każdym razie trochę mijających się z prawdą) informacji np na temat choćby co to zegarek kwarcowy, czy o wspomnianym tu Balticusie ;-) Ogólnie mam wrażenie że on nie do końca zna się na procesach produkcji, na obowiązującym prawie dotyczącym wprowadzenia czegoś do obrotu na rynku UE, na znakowaniu towarów, czy na samej elektronice (czyli ogólnie na samej technologii), ale mniemanie ma eksperta w tych tematach - to tak po krótce. Ja rozumiem, że jest to pasjonat zegarków, ale za technikalia zwłaszcza te produkcyjne i elektroniczne to niech się nie zabiera 😉 Albo niech swoje materiały w tym temacie najpierw skonsultuje z kimś kto się tym zajmuje i ma o tym trochę szerszą wiedzę.

Także niech pozostanie przy swojej pasji zegarków mechanicznych, bo tp mu wychodzi 🙂

Rozumiem. Dzięki za obszerną odpowiedź!  :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Wacor napisał(-a):

Jak wrażenia? W oczy rzucają się zmasakrowane śrubki 😒 Pan Marek musi jeszcze trochę popracować...

Zgadza się, jeszcze trochę pracy w dopracowaniu szczegółów. Mimo tych niedoróbek, jak to mówią "chorób wieku dziecięcego", wrażenia naprawdę pozytywne. Bardzo fajnie siedzi na nadgarstku, wizualnie petarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sisqo gratulacje i prośba o opinię o nowym nabytku.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 hours ago, AK&AK said:

@Sisqo gratulacje i prośba o opinię o nowym nabytku.

Dziękuję. Moj CC jest złożony przez Marka na moją prośbę i zgodnie z moimi wymaganiami.

Koperta z brazu, 42 mm, a'la Panerai Radiomir. Tarcza to wytrawiana alpaka, zwana "chińskim srebrm". Indeksy mają srebrne refleksy, a nie złote jak w przypadku tarczy z brązu. Szkło szfir z wew. AR, wskazówki złote z lumą i chyba to tyle. 

Lubie go. idealny conversation starter...

Teraz mam założony canvasowy pasek od Santio i zobaczymy jak sie sprawdzi w ciepłe dni. 

Jeśłi chodzi o współprace z Markiem, to nie mogę powiedzieć złego słowa. Potrzefił wysłuchac moich uwag i zaproponował kilka swoich, które znalazły sie w finalnym projekcie (wskazówki i tarcza).

Planowałem kanapkę z jego lumą, ale jak usiedliśmi i zobaczyęm tarcze testowe, to kanapka odeszła w niepamieć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Sisqo napisał(-a):

(..)Moj CC jest złożony przez Marka na moją prośbę i zgodnie z moimi wymaganiami.

Unikalna sztuka, super.

10 godzin temu, Sisqo napisał(-a):

(...)Tarcza to wytrawiana alpaka, zwana "chińskim srebrm". Indeksy mają srebrne refleksy, a nie złote jak w przypadku tarczy z brązu. Szkło szfir z wew. AR, wskazówki złote z lumą i chyba to tyle. 

Dziękuję za opinię. Prośba o kilka zdjęć, szczególnie detalu tarczy.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minutes ago, AK&AK said:

Unikalna sztuka, super.

Dziękuję za opinię. Prośba o kilka zdjęć, szczególnie detalu tarczy.

Postaram się kilka fotek cyknąć, jak będę miał chwilę, choć nie ukrywam, że nie jest to wdzięczny obiekt do fotografowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, obiecane kilka zdjęć mojego Crudo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

IMG_1680.jpgIMG_1683.jpgIMG_1682.jpgIMG_1681.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Cześć, obiecane kilka zdjęć mojego Crudo...

😍

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.07.2025 o 22:56, Sisqo napisał(-a):

Cześć, obiecane kilka zdjęć mojego Crudo.

Dziękuję bardzo. Tarcza rzeczywistości ciekawie wyszła. Idealnie pasuje do koperty z brązu 💪 

Gratuluję Tobie pomysłu, Markowi wykonania.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, AK&AK said:

Dziękuję bardzo. Tarcza rzeczywistości ciekawie wyszła. Idealnie pasuje do koperty z brązu 💪 

Gratuluję Tobie pomysłu, Markowi wykonania.

Dziękuję w imieniu własnym i Marka.

To nie jest ostatni nasz projekt ;) 

Polecam każdemu, kto bawił sie kiedys w modowanie gshocków, seiko, czy innych zegarków, albo nie maił odwagi tego zrobić, a chciałby mieć cos unikalnego. 

Marek nie boi sie wyzwań i eksperymentów w ramach założonego budżetu i możliwości technicznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi