Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
DawidM86

Klub Miłośników Zegarków EBEL

Rekomendowane odpowiedzi

Az dziw bierze ze nie ma tutaj watku odnosnie tej zasluzonej i wyrozniajacej sie marki. 

Tutaj link do mojego video ktore w sposob skrocony omawia historie marki oraz model ktory zakupilem ostatnio. :)

Mam nadzieje ze na forum jest wiecej osob ktore lubuja sie w zegarkach tej marki. 

Zapraszam do dyskusji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywołany zgłaszam bicoloro na bateryjce :)

c6314f292a2c3f1cfdd1e12d10b28878.jpg
03e26ea2708f24c00b3c447960163dd6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekny wariant. Gratuluje. 👌🏻

Z checia przeczytal bym troche wiecej o Twoim zegarku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadzilem ze bedzie Nas przybywac tak szybko.

Eye Lip 🤩😮🙌🏻

Jesli kiedys bedziesz chcial sprzedac tego Voyagera to prosze daj mi znac. To jest dla mnie perfekcja tego modelu. 

Oszolom Ten czerwony Discovery przykuwa oko. :) 

Jesli znajdziecie pare chwil na opis tych zegarkow z Waszej perspektywy, bede wdzieczny. 

Robi sie pieknie w tym temacie.  👌🏻

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja też się tutaj podłączę ze swoim discovery. 

IMG_7471.jpeg

IMG_7472.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i nie przeszkadza, ale i nie za bardzo pomaga. 😂 Jak dla mnie to tak średnio przez nią widać. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, średnio. Ale ten mój ma i tak problem z datą, sama się nie przerzuca ;). Poza tym zegarek wspaniały, ale najbardziej lubię wave'a. Mały, plaskaty, bez udziwnień. Cholernie wygodny.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem w pozytywnym szoku, jak ten mój 40mm świetnie leży u mnie na nadgarstku. Zazwyczaj 40 wygląda u mnie jak cebula zdjęta z ręki giganta - a ten Ebel naprawdę siedzi u mnie jak dużo mniejszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boris Becker też nosił zegarek tej marki.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, lista użytkowników jest dość długa. Natomiast poniżej te największe nazwiska. 

Z świata sportu: 

A number of grand champions associated their names with that of the brand, including Stefan Edberg, André Agassi, Boris Becker, Colin Montgomerie, Bernhard Langer and Greg Norman.

Z swiata show biznesu: 

Ebel also secured the support of Show business celebrities such as John Malkovitch, Dennis Hopper, Harrison Ford and Madonna, and became involved in patronage activities in cooperation with talented artists such as Barbara Hendricks and Leonard Bernstein, thereby progressively establishing itself in artistic and cultural circles.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perełka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dizajn 1911 od dawna mnie intrygował. Kiedyś dość intensywnie myślałem o two tone. Jakoś zabrakło zdecydowania żeby pociągnąć za spust. Teraz mam wrażenie, że ceny poszybowały.

Taki NOSik jak ten pokazany przez Filipa tocniezla gratka.
Zresztą, większość w tym wątku bardzo mi się podoba.

[mention]agremi [/mention]ta 40-ka wygląda dobrze, bo tam tarczy jest pewnie max 32mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, rafi napisał(-a):

Dizajn 1911 od dawna mnie intrygował. Kiedyś dość intensywnie myślałem o two tone. Jakoś zabrakło zdecydowania żeby pociągnąć za spust. Teraz mam wrażenie, że ceny poszybowały.

Taki NOSik jak ten pokazany przez Filipa tocniezla gratka.
Zresztą, większość w tym wątku bardzo mi się podoba.

[mention]agremi [/mention]ta 40-ka wygląda dobrze, bo tam tarczy jest pewnie max 32mm

Zmierzyłem właśnie i tarcza ma 26mm…

😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zmierzyłem właśnie i tarcza ma 26mm…

To grubo nie doszacowałem. W każdym razie mała tarcza odpowiada na brak efektu pateniowatości
Zapewne ergonomia koperty też robi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Dzięki za założenie tematu, to w sumie jedna z moich uliubionych marek. Dla mnie osobiście jedną z jej zalet jest dość słaba rozpoznawalność (zwłaszcza w Polsce).

A na zdjęciu mój Ebel Sport Wave - dość duży (chyba 43 mm) i masywny, ale przy tym tym zaskakująco wygodny, świetnie leżący na nadgarstku i oczywiście z niebanalną bransoletą 🙂

Dodatkowo cieszy wyjątkowo płynnie poruszająca się wskazówka sekundowa.

IMG_8710.JPG

IMG_8713.JPG

IMG_8715.JPG

Edytowane przez mlp
Literówka:-)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy w klubie. :) 

Bardzo ciekawy Ebel, to że jest wygodny to wierze na słowo. Ebel potrafi w zegarki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka nowosci z katalogu marki: 

Skeleton, limitowany do 200 sztuk: EBEL | Men's watch EBEL Sport Classic, stainless steel

1911 w turkusowym kolorze: EBEL | EBEL 1911 watch, stainless steel

Sport Classic z mala sekunda: EBEL | Men's watch EBEL Sport Classic, stainless steel

1911 worldtimer: EBEL | Men's watch EBEL 1911, stainless steel and 18k yellow gold

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z małą świetny klimat vintage.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi