Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Lincoln Six Echo

"Daily beater", ale nie G-shock i nie do "tyrania"...

Recommended Posts

Moja propozycja to Citek Tough. Fajna tytanowa powłoka dzięki której zegarek ma ciut ciemniejszy kolor niż goła nierdzewka, spoko luma, eco-drive, szafir i niski profil koperty robią z niego mega "noszable" edco-daily beaterd7e1a5956313a2b1c7a8130759c332c5.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Swój pomysł dorzuciłem.

Podałeś 6 przykładów, ale nie napisałeś dlaczego nie weźmiesz jednego z nich. Nie napisałeś co byś zmienił. No chyba że już wszystkie je miałeś i masz ochotę na 7 pasujący do zestawu.
Brakuje mi "taki jak na zdjęciu, ale..."

56 minut temu, void napisał(-a):

Swój pomysł dorzuciłem.

Podałeś 6 przykładów, ale nie napisałeś dlaczego nie weźmiesz jednego z nich. Nie napisałeś co byś zmienił. No chyba że już wszystkie je miałeś i masz ochotę na 7 pasujący do zestawu.
Brakuje mi "taki jak na zdjęciu, ale..."

Nie założyłem tego tematu, bo oczekuję porad pod kątem planowanego zakupu dla siebie. Raczej chodziło mi o Wasze ulubione/wymarzone: "Mam nadzieję, że (...) Was zainteresuje ten wątek i będziecie w nim aktywnie uczestniczyć wrzucając swoje własne i/lub Waszym zdaniem ciekawe/wymarzone zegarki tego typu." Rozumiem więc, że Tobie podoba się ten Lorier.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Bardziej budżetowo Rolex EXPLORER 39mm MK2

Bardziej na grubasie Patek Aquanaut

Dla mnie dwa beatery, które otwierają i zamykaja temat w 100% go wyczerpując 

Aquanaut-2.jpg

RolexExplorerI39mm214270-2020WatchVault14_2048x.jpg

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

IWC jest jednym z  bardzo uniwersalnych zegarków na co dzień ale nie do ciężkiego tyrania. 

IMG_6764.thumb.jpeg.15886402423e3125632a25584bba811b.jpeg

IMG_6771.thumb.jpeg.8d01fc7ccaf3e7f4840f86521d2a45de.jpeg

W dniu 18.03.2025 o 22:43, pisar napisał(-a):

Bardziej budżetowo Rolex EXPLORER 39mm MK2

Bardziej na grubasie Patek Aquanaut

Dla mnie dwa beatery, które otwierają i zamykaja temat w 100% go wyczerpując 

Aquanaut-2.jpg

RolexExplorerI39mm214270-2020WatchVault14_2048x.jpg

Esencja zegarków do ciężkiej pracy. Aquanauta założyłbym do papowania dachu, a Explorer bardziej pasuje do lania betonu. Czekam na propozycje do mieszania farb 😉

Godzinę temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Esencja zegarków do ciężkiej pracy. Aquanauta założyłbym do papowania dachu, a Explorer bardziej pasuje do lania betonu. Czekam na propozycje do mieszania farb 😉

Ale przecież te zegarki pasują, do tytułu wątku. Czynności które wspomniałeś to "tyranie", czyli już poza wątkiem, do tego można założyć Casio, np. takie 

17438421706436628188542422996032.jpg.42fb383d75672e408fd35df8ab78a1a3.jpg

1 godzinę temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Czytaj ze zrozumieniem zanim odpiszesz :) 

Tytuł wątku: "Daily beater", ale nie G-shock i nie do "tyrania"...

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

3 godziny temu, pisar napisał(-a):

Czytaj ze zrozumieniem zanim odpiszesz :) 

Tytuł wątku: "Daily beater", ale nie G-shock i nie do "tyrania"...

Czytam i nie rozumiem, beater nie do tyrania, niczym rodzinne sportowe cabrio. Gdyby tylko było angielskie określenie na codzienny zegarek do noszenia… 

Godzinę temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Czytam i nie rozumiem, beater nie do tyrania, niczym rodzinne sportowe cabrio. Gdyby tylko było angielskie określenie na codzienny zegarek do noszenia… 

Doskonale. Cóż mogę powiedzieć? Mój angielski szwankuje. Kiepsko też u mnie z interpunkcją i ze zrozumieniem funkcji cudzysłowu. O emotikonach już nawet nie wspominam. No i uwielbiam sportowe, rodzinne cabrio. Zwłaszcza z babcią w bagażniku. Reasumując, prawdziwie niezadowoleni z wątku mogą... założyć własny.  :D  ;) 

472650626_1047409000734383_5327119442811095403_n.thumb.jpg.3cdd55f93cf0745a234cbd0c8cc8e8f5.jpg

Najważniejsze w tym wątku jest to, że znalazłeś odpowiedź na poszukiwany zegarek i zrobiłeś miejsce na rzeczową dyskusję. Ważne też, że przy okazji znalazłeś miejsce na wrzucanie zdjęć zegarków, które akurat promujesz. 

W dniu 5.04.2025 o 16:00, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Najważniejsze w tym wątku jest to, że znalazłeś odpowiedź na poszukiwany zegarek i zrobiłeś miejsce na rzeczową dyskusję. Ważne też, że przy okazji znalazłeś miejsce na wrzucanie zdjęć zegarków, które akurat promujesz. 

Niestety, jak już wielokrotnie powtarzałem (jak widać bezskutecznie), NIE szukam podpowiedzi w kwestii poszukiwań zegarka. Cóż, ten wątek - jak widać - jest bardzo niejasny i niezwykle trudny do zinterpretowania... :rolleyes:

Rzeczowa dyskusja zawsze jest lepsza od - tak tylko, zupełnie i wyłącznie jedynie dla przykładu - złośliwego, pozbawionego sensu bełkotu.  :)

Wrzucanie zdjęć zegarków, które promuję, to forma aktywności, która dostarcza radości nie tylko mnie, ale i wielu innym forumowiczom. Mogą to bowiem komentować na wielu płaszczyznach, z życzliwością charakterystyczną dla wielu członków naszej społeczności. Dzięki tak ciepłej i pełnej wsparcia dla mojej mikrodziałalności atmosferze, czuję jeszcze większą motywację do zamieszczania kolejnych zdjęć! :D 

480670515_3882044185366657_7409195386956675962_n.thumb.jpg.71eedc78ccfe34f8571dcb4fead8bd90.jpg

W dniu 18.04.2025 o 13:14, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Niestety, jak już wielokrotnie powtarzałem (jak widać bezskutecznie), NIE szukam podpowiedzi w kwestii poszukiwań zegarka. Cóż, ten wątek - jak widać - jest bardzo niejasny i niezwykle trudny do zinterpretowania... :rolleyes:

Takie są najlepsze. 

W najlepszej literaturze zwykle nie wiadomo o co chodzi.

- ireo