Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

na pewno nie. infinity na pewno bedzie wyzej niz subaru. honda i nissan na pewno wyzej niz mazda. poza tym pomijasz segmenty. porownywanie lexusa, ktory nie robi aut segmentow a, b i c z mazda, ktora nie robi segmentu e jest cokolwiek bez sensu... :)

Infinity należy do Nissan'a.

Jeśli Nissan jest lepszy jakościowo niż Mazda, to ja wybieram Renault...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam w glowie wszystkich cen. Ale to jesczze lepiej udowadnia ze nawet 2 x drozszy japoniec nie przemawia do mnie bardziej niz tkaa Alfa (przyklad).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
legend (...) (juz go chyba nie robia?)... :)

Robią, nowa generacja weszła w zeszłym roku. Teraz to już jest nowoczesny samochód - stylistycznie i technicznie. Poprzednia generacja to był typowy emeryten mobil :)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, panowie... spójrzmy prawdzie w oczy... nasze drogi z roku na rok są coraz gorszej jakości. nic nie zapowiada aby miało to się zmienić. Nie chcę w trakcie i po kolejnej zimie bluzgać na przykryte wodą megadziury, i wnerwiać się w drodze do pracy, w drodze na działkę, w drodze po cholerne bułki... drogi są fatalne i myślę, że o modzie na suv-y to możemy mówić, ale na zachodzie... u nas niestety to za chwilę będzie mus.

ja również oglądam się za subarakiem, czy jakimś innym ścigaczem, nie powiem, ale co z tego jak jeździ się jak taczką, i co chwilę a to osłona silnika, a to tłumik, a to coś innego urwane, bo akurat zmieniałem pas i wiecie taki garb na odcinku kilometra był... dramat.

zdecydowanie skłaniam się ku pojazdowi właśnie podwyższonemu, z dużym kołem, szerokim rozstawem i dużą przestrzenią wewnątrz. jako, że prezentuję model rodziny 2+2, spory bagażnik również jest nie bez znaczenia. moja skodzina ma chyba 540l bagażnika i jest wielki. w środku jest ok, ale już nieco się opatrzyła... i ma kilka denerwujących braków, np. brak miejsca na 1,5 litrową butelkę z wodą. niby nic a wnerwia.

myślę, że rozwiązaniem jest właśnie auto z cyklu 4x4, gdzie w końcu można bezstresowo ciąć przez przejazdy kolejowe (choć mogę się mylić, bo nigdy czymś takim nie jechałem i nie wiem na ile takie auto jest wygodne).

zgadza się, takie auto nie służy do ścigania (choć taki Range Rover Sport Supercharge ma 400km i bije na głowę niejedną rasową ścigałkę!)

ja się już w życiu nawygłupiałem 8) nie mówię, że ma być muł, bo tego też bym nie zniósł. chodzi przecież o zwykłe bezpieczeństwo podczas, np. wyprzedzania. jak się przydusi to musi :)

nie potrzebuję też auto do jazdy po lesie, bo nie mam na to ani ochoty ani czasu. a w kwestii lekkiego terenu - uważam, że nasze drogi to już jest lekki teren.

reasumując - octavię gonię za 20k, dokładam maksymalnie drugie tyle i czymś jeżdżę dalej... ale czym? to sam nie wiem...

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fotoreportaż z amerykańskiej prezentacji nowej dużej limuzyny Lexusa, warto zobaczyć, bo to amatorskie fotografie - lepiej oddają klimat.

to jest fotoreportaz p.t. "kocham swojego radiomira i sie nim pochwale" :roll: :?

Ach, jaka szkoda, że ty nie masz niczego, co kochasz, może dlatego taki jad się wylewa z Twoich wypowiedzi :?

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Widzę, że strasznie was podniecają auta sportowe. A limuzyny? Zresztą gdzie i z kim byście się tym ścigali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klod, fajne fotki, Lexus naprawdę niezły - ale raczej oferta dla amerykańskich chirurgów plastycznych :)

tutaj też amerykanin z krwi i kośći - piękny wóz, jednak środek nieco mnie razi tym plastikiem :) ale na zewnątrz :twisted:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=75829

edit:

1. dobra, wiem że Lexus to japoniec, luz,

2. przestańcie się kłócić... bo się nieprzyjemnie robi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lexus to japoniec

I tak i nie :) W sumie marka powstała głównie z myślą o rynku amerykańskim. Toyota chciała wejść na półke luksusową, ale skojarzenia z Civikiem jej tego nie ułatwiały. I tak powstał Lexus. Podobnie jak Infinity, Honda tez ma jakąś swoją markę chyba.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peacemaker, nowe RR-y to szrot niestety, awaryjne jak jasna cholera, zresztą nieprzypadkowo LR jest najmniej cenioną marką na Wyspach (przy czym podkreslić nalezy że przy badaniu były brane pod uwagę samochody 1- 3 letnie.)

Poza tym 2,5 litera do tej budy jest za słabe (choć to silnik BMW chyba ), przy tym przebiegu nabycie takiej bryki to juz proszenie się o kłopoty :)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Peacemaker, nowe RR-y to szrot niestety, awaryjne jak jasna cholera, zresztą nieprzypadkowo LR jest najmniej cenioną marką na Wyspach (przy czym podkreslić nalezy że przy badaniu były brane pod uwagę samochody 1- 3 letnie.)

Poza tym 2,5 litera do tej budy jest za słabe (choć to silnik BMW chyba ), przy tym przebiegu nabycie takiej bryki to juz proszenie się o kłopoty :)

właśnie jak czytam tematy odnośnie RR to aż się włos jeży. kupić, żeby remontować to pomyłka :)

ale kurcze, gdzie nie spojrzysz czy to Nissan, czy Opel, czy Jeep, te same schematy. to co? mam kupić jakieś badziewie ale nowe? bez sensu... kurcze no jest problem z autami... ale nie mam zamiaru do końca życia śmigać octavią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm no nie wiem, X5 jezdzi jak przyklejone

taa, na pewno - powiedz to temu borowikowi co na lotnisku nawywijał

:>

p0zdrawiam

p0li

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za***isty przyklad po prostu, jak ktos bedzie chcial to sie przekreci nawet porsche 911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi