Tommaso 2414 #50576 Napisano 2 Listopada 2025 Miałem w życiu dwa auta z pneumatyką, obydwa Audi, obydwa sprawiały problemy, obydwa musiała zabierać laweta gdy się "zglebiły". Obecny Lexus nie ma pneumatyki, ale jest bardziej komfortowy niż oba Audi. Z pneumatyką łatwiej o komfort, ale bez też da się zrobić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12625 #50577 Napisano 2 Listopada 2025 52 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Miałem w życiu dwa auta z pneumatyką, obydwa Audi, obydwa sprawiały problemy, obydwa musiała zabierać laweta gdy się "zglebiły". Obecny Lexus nie ma pneumatyki, ale jest bardziej komfortowy niż oba Audi. Z pneumatyką łatwiej o komfort, ale bez też da się zrobić. Audi... Ostatnio widziałem film - gośc bodajże po 13 tygodniach odebrał auto z serwisu - bo trzeszczała kierownica przy kręceniu. Oddali nadal trzeszczącą. Nie mogę znaleźć filmu. Ale to co @Krakus1Jerzy wrzucił, również świadczy, że coś jest na rzeczy. Ale chyba najbardziej zadowolony to był Mariusz. Audi - przewaga dzięki technice. Co do Lexusa - ja byłem zachwycony standardowym zawieszeniem w ES. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1646 #50578 Napisano 2 Listopada 2025 kiedyś czytałem taką opinię- pół żartem pół serio- że Audi, oczywiście w odpowiedniej konfiguracji i modelu , to najlepsze auto na świecie, a jego właścicielowi nic nie potrzeba więcej od motoryzacji, pod warunkiem że to Audi nie jest znowu w naprawie 😅 czy jestem zadowolony z mojego A6 ? bardzo , to auto daje mi wszystko co oczekiwałem od samochodu marzeń, narazie nie miałem usterki typu - emotional damage- czyli laweta..itd , i oby tak dalej , najwiekszy problem był mikro trzeszczenia deski , ale już problem usunięty, moim zdaniem to był błąd konstrukcyjny deski , gdzie na długość 90cm stykały się dwie listwy, drewniana i plastikowa od nawiewu, nie było szans żeby nie odchodziły od siebie z biegiem czasu o ułamek mm, i wpadać w rezonans przy odpowiednich warunkach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77195 #50579 Napisano 4 Listopada 2025 snapsave-app_1890362218209304_hd.mp4 3 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12625 #50580 Napisano 5 Listopada 2025 Zonda Arrivederci. 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137667 #50581 Napisano 6 Listopada 2025 12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Zonda Arrivederci. Pagani? Mam kilka. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12625 #50582 Napisano 6 Listopada 2025 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Pagani? Mam kilka. Równie kolorowe 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5495 #50583 Napisano 6 Listopada 2025 Już 3 rok mija kiedy jest ze mną, bardzo dobry samochód, żadnych dziwnych wydatków ani odwiedzin u mechaników , co roku serwisowany w KIA z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nic tylko tankować i jeździć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137667 #50584 Napisano 7 Listopada 2025 15 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Już 3 rok mija kiedy jest ze mną, bardzo dobry samochód, żadnych dziwnych wydatków ani odwiedzin u mechaników , co roku serwisowany w KIA z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nic tylko tankować i jeździć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Potwierdzam, mam podobny od ponad 5 i pół roku. Poza jedną drobną usterką, bez zarzutu. Dlatego też i żona ma koreańczyka, z tej samej stajni. Ale będę się rozstawał w najbliższym czasie, bo latka lecą, więc pora na SUV-a. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9196 #50585 Napisano 7 Listopada 2025 Ciekawostka, ale kto bogatemu zabroni 😡 Wymieniałem opony w Giulii na zimowe. Wiedziałem, że te letnie już do utylizacji, natomiast pan mi powiedział, że geometria do kitu, bo nierówno starte. I faktycznie, bieżnik jest nieco bardziej wytarty z jednej strony (tylko głowy nie dam, czy od wewnątrz czy od zewnątrz) , natomiast uderzające jest to, że wszystkie cztery opony są wytarte dokładnie idealnie tak samo. I teraz sobie czytam, że Alfy tak mają... Ale czy mają tak mieć ? Te przejechały gdzieś między 35 a 40 tysięcy, więc w sumie bez dramatu... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #50586 Napisano 7 Listopada 2025 (edytowane) W moim RXie doprowadza mnie do szału Apple Car. Ciągle się rozłącza albo przerywa. W serwisie powiedziano mi, że taki problem występuje tylko z IP16. Fakt. Ze wcześniejszym IP nie było problemów. Tak czy siak, serwis nie potrafi pomóc. Po dwóch latach od wyjazdu z salonu zbliżam się do 60 tys km. Po drodze raz było naprawiane zawieszenie przy 30 tys km, bo zaczęło głośno stukać z przodu, 4 razy rozbierane drzwi, bo trzeszczały od basu boczki (dalej trzeszczą, ale już znośnie), 6 razy były naprawiane wycieraczki (za ostatnim razem nowy moduł i soft), wymieniane były klamki zewnętrzne w ramach akcji serwisowej, bo zamarzały. Auto ma też słabej jakości plastiki, które szybko się rysują i to co mnie szokuje najbardziej, ma twardą skorupę nawet na drzwiach kierowcy. Trzeszczy i można w nią stukać. Jest twarda, że nawet łokieć boli. Bardzo słabe. W zimie przy opadach śniegu lub deszczu wariują asystenci i co chwila coś nie działa i wyskakują komunikaty. Po ponad 2 latach oceniłbym Rxa tak, że mechanicznie spokój, elektronika słaba, materiały i spasowanie takie 3+/5. Z mocnych stron, to na pewno niskie spalanie, niezły komfort zwłaszcza w długich trasach, świetny półautonomiczny asystent jazdy i wygodne fotele. Natomiast w ogólnym rozrachunku jest to auto na pewno nie warte swojej ceny. A tutaj coś, co mi nie daje spokoju Edytowane 7 Listopada 2025 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5495 #50587 Napisano 7 Listopada 2025 5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Potwierdzam, mam podobny od ponad 5 i pół roku. Poza jedną drobną usterką, bez zarzutu. Dlatego też i żona ma koreańczyka, z tej samej stajni. Ale będę się rozstawał w najbliższym czasie, bo latka lecą, więc pora na SUV-a. Twój egzemplarz też bardzo ładny w dodatku GT 💪 ja swoim pojeżdżę jeszcze jakieś 3 lata i też zmienię ale na co dokładnie to czas pokaże😉 mówisz, że chcesz SUV-a ? Co takiego ci dokładnie przychodzi do głowy? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #50588 Napisano 7 Listopada 2025 24 minuty temu, Osiem napisał(-a): W moim RXie doprowadza mnie do szału Apple Car. Ciągle się rozłącza albo przerywa. W serwisie powiedziano mi, że taki problem występuje tylko z IP16. Fakt. Ze wcześniejszym IP nie było problemów. Tak czy siak, serwis nie potrafi pomóc. Po dwóch latach od wyjazdu z salonu zbliżam się do 60 tys km. Po drodze raz było naprawiane zawieszenie przy 30 tys km, bo zaczęło głośno stukać z przodu, 4 razy rozbierane drzwi, bo trzeszczały od basu boczki (dalej trzeszczą, ale już znośnie), 6 razy były naprawiane wycieraczki (za ostatnim razem nowy moduł i soft), wymieniane były klamki zewnętrzne w ramach akcji serwisowej, bo zamarzały. Auto ma też słabej jakości plastiki, które szybko się rysują i to co mnie szokuje najbardziej, ma twardą skorupę nawet na drzwiach kierowcy. Trzeszczy i można w nią stukać. Jest twarda, że nawet łokieć boli. Bardzo słabe. W zimie przy opadach śniegu lub deszczu wariują asystenci i co chwila coś nie działa i wyskakują komunikaty. Po ponad 2 latach oceniłbym Rxa tak, że mechanicznie spokój, elektronika słaba, materiały i spasowanie takie 3+/5. Z mocnych stron, to na pewno niskie spalanie, niezły komfort zwłaszcza w długich trasach, świetny półautonomiczny asystent jazdy i wygodne fotele. Natomiast w ogólnym rozrachunku jest to auto na pewno nie warte swojej ceny. A tutaj coś, co mi nie daje spokoju Mam RX-a z zeszłego roku, Iphona 16 pro max i przez rok ani razu mi się nie rozłączył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #50589 Napisano 7 Listopada 2025 17 minut temu, Tommaso napisał(-a): Mam RX-a z zeszłego roku, Iphona 16 pro max i przez rok ani razu mi się nie rozłączył. Czyli serwis mi głupoty opowiada? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12625 #50590 Napisano 7 Listopada 2025 46 minut temu, Osiem napisał(-a): W moim RXie doprowadza mnie do szału Apple Car. Ciągle się rozłącza albo przerywa. W serwisie powiedziano mi, że taki problem występuje tylko z IP16. Fakt. Ze wcześniejszym IP nie było problemów. Tak czy siak, serwis nie potrafi pomóc. Po dwóch latach od wyjazdu z salonu zbliżam się do 60 tys km. Po drodze raz było naprawiane zawieszenie przy 30 tys km, bo zaczęło głośno stukać z przodu, 4 razy rozbierane drzwi, bo trzeszczały od basu boczki (dalej trzeszczą, ale już znośnie), 6 razy były naprawiane wycieraczki (za ostatnim razem nowy moduł i soft), wymieniane były klamki zewnętrzne w ramach akcji serwisowej, bo zamarzały. Auto ma też słabej jakości plastiki, które szybko się rysują i to co mnie szokuje najbardziej, ma twardą skorupę nawet na drzwiach kierowcy. Trzeszczy i można w nią stukać. Jest twarda, że nawet łokieć boli. Bardzo słabe. W zimie przy opadach śniegu lub deszczu wariują asystenci i co chwila coś nie działa i wyskakują komunikaty. Po ponad 2 latach oceniłbym Rxa tak, że mechanicznie spokój, elektronika słaba, materiały i spasowanie takie 3+/5. Z mocnych stron, to na pewno niskie spalanie, niezły komfort zwłaszcza w długich trasach, świetny półautonomiczny asystent jazdy i wygodne fotele. Natomiast w ogólnym rozrachunku jest to auto na pewno nie warte swojej ceny. A tutaj coś, co mi nie daje spokoju Czytając Twój wpis, przypomniałem sobie te o Volvo XC90 i mam diagnozę. 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137667 #50591 Napisano 7 Listopada 2025 32 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Twój egzemplarz też bardzo ładny w dodatku GT 💪 ja swoim pojeżdżę jeszcze jakieś 3 lata i też zmienię ale na co dokładnie to czas pokaże😉 mówisz, że chcesz SUV-a ? Co takiego ci dokładnie przychodzi do głowy? Wybrałem już "chińskiego szweda". Odbiór w maju. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5495 #50592 Napisano 7 Listopada 2025 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Wybrałem już "chińskiego szweda". Odbiór w maju. Volvo ? 🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12625 #50593 Napisano 7 Listopada 2025 Ja u siebie nie narzekam. Na jednym nakręcone niespełna 17 000 km, na drugim 5 000 km. W jednym aucie w czasie eksploatacji do wymiany gwarancyjnej "poszedł" lewy silniczek bocznej poduszki fotela, a w drugim aktualizacja i reset systemu. Na razie spokój. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137667 #50594 Napisano 7 Listopada 2025 12 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Volvo ? 🤔 Z plug-inem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5495 #50595 Napisano 7 Listopada 2025 3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Z plug-inem. Wspaniały dojrzały wybór podobają mi się volvo może tez z czasem pójdę w tym kierunku, mogłyby już minąć u mnie te trzy lata bo tez bym coś wybrał nowego, dzięki 👍 teraz będę szedł wkurw... i zazdrosny do pracy 🤣 wychodzę z tej części forum, tutaj raczej sobie nastroju nie poprawie przed praca 🤣🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #50596 Napisano 7 Listopada 2025 28 minut temu, Osiem napisał(-a): Czyli serwis mi głupoty opowiada? Może 2024 czymś się różnił od 2023-go, nie mam pojęcia. A może masz choroby wieku dziecięcego, bo u mnie nic nie skrzypi i nie trzeszczy, ale fakt, że jakby było więcej miękkich plastików w środku, to bym się nie obraził. Natomiast komfort foteli mnie nie zachwycił, t.zn. same fotele są w porządku, ale zagłówek jak dla mnie za mocno wypycha głowę do przodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137667 #50597 Napisano 7 Listopada 2025 2 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Wspaniały dojrzały wybór podobają mi się volvo może tez z czasem pójdę w tym kierunku, mogłyby już minąć u mnie te trzy lata bo tez bym coś wybrał nowego, dzięki 👍 teraz będę szedł wkurw... i zazdrosny do pracy 🤣 wychodzę z tej części forum, tutaj raczej sobie nastroju nie poprawie przed praca 🤣🤣 Nie martw się, Twoje zegarki też mnie wnerwiają. A najbardziej Lange. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5495 #50598 Napisano 7 Listopada 2025 Teraz, Paulus57 napisał(-a): Nie martw się, Twoje zegarki też mnie wnerwiają. A najbardziej Lange. No tylko teraz to mam zegarek droższy od auta 🤣 tak dla równowagi to takie volvo byłoby cudowne 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #50599 Napisano 7 Listopada 2025 12 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Z plug-inem. No właśnie jak to jest z tym pluginem w Volvo, bo słyszałem opinię, że 250-konny mild hybrid to lepszy wybór z uwagi na klasyczne AWD z haldexem? Bo podobno jak w pluginie skończy się bateria to auto jest już tylko FWD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137667 #50600 Napisano 7 Listopada 2025 Teraz, Heavyweight2712 napisał(-a): No tylko teraz to mam zegarek droższy od auta 🤣 tak dla równowagi to takie volvo byłoby cudowne Dlatego też po zakupie auta pomyślę o zegarku z podobnej półki. Co by mnie kontrola drogowa nie rzuciła na glebę, jak na ręce będzie chińczyk. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach