Tsuki 0 #3326 Napisano 23 Maja 2009 ja Astona ale po co komu te sportowe, niewgodne auta.. Ja bym chcial zasiąść tu: a z przodu szofer 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3327 Napisano 24 Maja 2009 ja Astona ale po co komu te sportowe, niewgodne auta.. Ja bym chcial zasiąść tu: a z przodu szofer Ja generalnie mógłbym być wożonym jedynie gdybym był obrzydliwie bogatym czyt miliarderem i nie miał bym czasu, żeby sobie pierdnąć spokojnie, ale i takbym poszedł w coś takiego:tylko w kolorze ciemno zielonym, jak kto woli brytyjska zieleń rajdowa;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3328 Napisano 24 Maja 2009 A ja żadnego z tych 3. Wolę Corvette ZR1. Tu filmik: Przyspieszenie:0-100 km/h - 3,4 s0-160 km/h - 7,0 sMax 330km/hPojemność skokowa 6162 cm3Stopień sprężania 9.1:1Moc maksymalna 620 KMMaks. mom. obrotowy 823 NmCENA: 103 tys usd 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3329 Napisano 24 Maja 2009 Jedyne co w tym aucie naprawdę mi się podoba to sąfelgi:) Za tą cene wole Dużo lepsze właściwości jezdne i wykonanie przy tych samych osiągach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3330 Napisano 24 Maja 2009 Każdy ma swój gust. Dla mnie z kolei Nissan jest do kitu. Nie lubię wysokoobrotowych silników. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3331 Napisano 24 Maja 2009 Każdy ma swój gust. Dla mnie z kolei Nissan jest do kitu. Nie lubię wysokoobrotowych silników. ale argument dałeś Silnik w GTR kręci się tylko do 7.5-8krpm dla mnie to nie wysokoobrotowy silnik:D 11krpm jak niektóre zmodyfikowane k20 czy b18 Hondy... to jest jaaazda:) Z drugiej strony rozumiem cię Michu (i szanuję, że są różne gusta), powiem tak, jakby mi dali jeździć vetta to why not, ba nawet chetnie. ale mając te 320-350kpln na samochód stricte sportowy to w tej chwili wybrałbym GTR nawet jakbym miał wydać 500k to nadal w tej klasie IMO wygrywa GTR w kwesti best value for money i w kategori performance w zasadzie też Tak z ciekawości co w prawdziwych nissanach jest według ciebie do kitu (pytam z ciekawości)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3332 Napisano 24 Maja 2009 W sumie GTR nie jest aż tak wysokoobrotowy jak sądziłem. W takim układzie ten Nissan jest ok. Ale i tak wolę Corvette:D 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #3333 Napisano 24 Maja 2009 Michu, Ty wiesz, że Corvette ma tylne zawieszenie w tej samej technologii co polonez i stare ciężarówki? tzw. resory piórowe ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #3334 Napisano 24 Maja 2009 chyba bede szukał ciquecento daj sobie spokój z aisanem - dołóż i kup wtrysk czyli seja Z aisanem prawie rok walczył serwis - i nic - w końcu poszedł do "Żyda" gaźnik to nic dobrego w CC, ale to też zależy od egzemplarza ja mogę z czystym sumieniem polecić sejkę 900.PozdrGPSDysponując większym budżetem polecam Pandę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #3335 Napisano 24 Maja 2009 Grzegorz, mi się wydaje czy odpowiadasz na post sprzed pół roku?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackill 0 #3336 Napisano 24 Maja 2009 Michu, Ty wiesz, że Corvette ma tylne zawieszenie w tej samej technologii co polonez i stare ciężarówki? tzw. resory piórowe ;) Resory piórowe są, ale z kewlaru. Do tego amortyzatory o zmiennej sile tłumienia (Magnetic Selective Ride Control). "Trochę" nowocześniejsze podejście niż w Poldku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #3337 Napisano 24 Maja 2009 Grzegorz, mi się wydaje czy odpowiadasz na post sprzed pół roku?? ;) pojawił się nowy post - a dawno tu nie zaglądałem Nie zauważyłem że On z grudnia ...tak czy siak CC na aisanie nie polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #3338 Napisano 24 Maja 2009 ...tak czy siak CC na aisanie nie polecam Spoko, będę pamiętał Ostatnio prawie kupiłem cc700 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3339 Napisano 24 Maja 2009 Michu, Ty wiesz, że Corvette ma tylne zawieszenie w tej samej technologii co polonez i stare ciężarówki? tzw. resory piórowe Co nie przeszkadza jej być jednym z najszybszych i najbardziej pożądanych aut na świecie. Do ZR1 należy obecnie rekord okrążenia na Nurburgring. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 55 #3340 Napisano 24 Maja 2009 Michu, Ty wiesz, że Corvette ma tylne zawieszenie w tej samej technologii co polonez i stare ciężarówki? tzw. resory piórowe ;) ZR1 ma do tego drewniana podloge (kompozyt+balsa). Nie wiem jak ZR1 ale wiekszosc ma tez silniki OHV... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #3341 Napisano 25 Maja 2009 Resory piórowe są, ale z kewlaru. Do tego amortyzatory o zmiennej sile tłumienia (Magnetic Selective Ride Control). "Trochę" nowocześniejsze podejście niż w Poldku A nie jeden resor ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackill 0 #3342 Napisano 25 Maja 2009 Pardon, oczywiście, że jeden. Tutaj można pooglądać: http://www.autoblog.com/2008/01/14/detroit...hassis-display/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3343 Napisano 25 Maja 2009 Do ZR1 należy obecnie rekord okrążenia na Nurburgring. Ale nie na Nordschleife:D Rekord należy Radicala sr8 rekord padł w '05 a czas okrążenia 6.55 natomiast Zr1 miało czas 7.26.4 w '08 w tym samym roku gtr był wolniejszy o 3 setne i ma wynik 7.26.7:) Więc IMO wynik nie do końca wymierny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3344 Napisano 25 Maja 2009 Ok ok...mi nie idzie o liczby. Lubię Corvetty i co byście tu nie napisali zdania nie zmienię 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3345 Napisano 25 Maja 2009 Ja kocham ale te "nieco" starsze:D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3346 Napisano 25 Maja 2009 Ale nie na Nordschleife:D Rekord należy Radicala sr8 rekord padł w '05 a czas okrążenia 6.55 natomiast Zr1 miało czas 7.26.4 w '08 w tym samym roku gtr był wolniejszy o 3 setne i ma wynik 7.26.7:) Więc IMO wynik nie do końca wymierny.Hmm tez dzis kupilem "motor":)i czytalem:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3347 Napisano 25 Maja 2009 Hmm tez dzis kupilem "motor":)i czytalem:) Heheh:D Ja znalazłem info w sieci akurat:D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3348 Napisano 26 Maja 2009 Wolę rocznik 1969...BIG BLOCK rzecz jasna. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3349 Napisano 30 Maja 2009 Chyba się zakochałem...nowe Camaro Wersja 305 koni w USA kosztuje 60 tys. zł. Jankesi to mają fajnie. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3350 Napisano 30 Maja 2009 Bleee... nawet 10000koni nie zrekomepnsowałoby mi tych plastików rodem z Chevroleta Aveo, buda całkiem zgrabna i tylko tyle. Jak Camaro to tylko SS z '69, ten jest IMO idealny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach