Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak by mi to coś wpadło w oko od razu pojechał bym na ostry dyżur okulistyczny :blink:

Prostokąty, kółka, owale, plaster miodu - bezguście i projektant z ADHD

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Captivę zakupił kolega z pracy dla żony jakiś tydziń temu... Oczywiście póki co same och i ach;)

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by mi to coś wpadło w oko od razu pojechał bym na ostry dyżur okulistyczny :)

Mi się podoba :)

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie, może miał ktos kontakt, o Ssang Yong Rexton I, oprócz tego, że niezbyt ładny. Jak z częsciami do tej egzotyki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu są jakieś opinie: http://www.autocentr...angyong/rexton/

Moim zdaniem straszny brzydal i w ogóle kto by chciał jeździć autem o nazwie SsangYong ??? <_<

Edytowane przez michu

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz wszystko tak wygląda,ukłon w stronę azjatyckich rynków a dokładnie Chin.Zobacz nowe Cayenne,E klasę MB itd.Skośni lubią taki styl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy w Korei ma Ssang Yonga i chwali sobie ... ora nim pole ciągnie choinki po lesie na Święta, jeździ nim do pracy i na zakupy.

Auto prawie pancerne, może nie grzeszy wykonaniem ale nie razi to aż tak. Jest niezawodne, nie psuje się ... daje radę !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się Michu, kawał wozu. Mógłbym taki mieć, pomarańczowy albo czarny :)

Fajnie buczy

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego kowbojki,kapelusz i tytoń w buzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiscie sie bardizej Challenger podoba, ale ten tez jest piękny :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez Kojiro

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po to samo co zegarek za 100 tys :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdziwi twardziele mają go w avatarze <_<

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może teraz coś dla wielbicieli BMW (karczoch nie obraź się od razu- żart <_< ):

Edytowane przez lechu_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheheh niezla nuta :):)

A co do samochodow .. znalazlem wątki z 2006/2007 o Mercedesie W126... :) - Ciekawe czy obecni wtedy wlasciciele wciąz posiadaja "szejki". Obecnie takiego posiadam i uwazam ze jest to kawał super maszyny i to taki Harrison Ford wsrod samochodów z Euopy.. (bo to jednak zupelnie inna bajka niz muscle car) <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje cztery samochody marzeń(w tym jedno częściowo spełnione):

1. Już mam, ale niestety skrzynia do wymiany(już kupiona z przebiegiem 20k), tapicerka "złazi" ze słupków a ta na fotelach jest popękana - planuje wszystko zerwać i oddać do Javy, na błotnikach rdza - postaram się kupić oryginalne nowe i powymieniać, ale za to mam pewność, że 100% oryginał, a nie "robiony" cosworth :) Póki co nie mam na niego kasy bo potrzebuję minimum 10k do 15k na jego zrobienie, ale stoi w garażu i ma tam cieplutko <_< Co miesiąc idę do niego zajrzeć.

Mercedes 190E, w201, Cosworth Engine 2.3-16V(16 zaworów :)), Evo1, wyprodukowano tylko 502 sztuk. Ojciec kupił go dokładnie w 1994 roku za połowę jego wartości realnej. Jeździł nim spokojnie, nie przekraczając 190km/h :) W 2000 roku trafiła się okazyjnie E-klasa w210, która jest z nami do dziś, a Cosworth został odstawiony na czas aż skończę(yłem) 18 rok życia. W międzyczasie kilka razy do roku przejechał się nim, wymieniał akumulator i olej na nowy, ale pewnego dnia w 2007 coś zaczęło się dziać ze skrzynią, a kilka przejażdżek później już nie wskakiwała 3ka.... i tak samochód czeka aż nazbieram kasę i czas by go zrobić(czyt. aż skończę studia...jeszcze 4-5 lat :<)

Info z Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W201

Chciałbym osiągnać taki efekt końcowy - z tym, że felgi takie jak na ostatnim zdjęciu:

cosworth.png

post-34907-0-69531200-1331816176.jpg

post-34907-0-12903700-1331816178.jpg

post-34907-0-64295500-1331816179.jpg

post-34907-0-63580700-1331816180.jpg

post-34907-0-19094700-1331816182.jpg

post-34907-0-55518600-1331816183.jpg

2. Porsche 912 - uwielbiam Porsche, ale 911tka jest zbyt popularna(nawet w moim 30tysięcznym powiecie są cztery 911tki)...

a 912 jest wyjątkowa :) Link do wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Porsche_912

Oczywiście żadne inne felgi niż Fuchsy nie wchodzą w gre :)

post-34907-0-75136600-1331816184.jpg

post-34907-0-74482900-1331816185.jpg

3. Jaguar E-Type V12 4.2 Coupe - lakier British Racing Green i identyczne szprychowe felgi jak na poniższych fotkach:

Link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jaguar_E-type

post-34907-0-30165500-1331816187.jpg

post-34907-0-68379900-1331816188.jpg

post-34907-0-42994200-1331816190.jpg

4. Mercedes W113, Pagoda, 230SL

post-34907-0-16209600-1331816192.jpg

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakub BBS RS pięknie wygladaja na 190tce... :)

post-33524-0-00729900-1331816199.jpg

ale cos Ci sie pomylilo w nawiasie bo to 16 zaworów a nie V16 :) hehe niemniej jednak EVo 1 jest piekne, duzo przyjemniejsze niz Evo 2

Jak poznan to masz "prawie" rzut beretem do Torunia - wpadnij w majowy weekend na camping :) tam będzie zloc ogolnopolscki 201,124,126,140, evo 1 nie będzie ale pogadac zawsze będzie o czym :) hehe <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpasc mogę, ale w210, nie w201 <_< Nie mam kasy żeby go zrobić to raz, a z zepsutą skrzynią nie pojadę....

Fakt, mój błąd...

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee joke sobie teraz robisz? ;> 2,3 16V ma jak pokazales na rys 4 gary (tłoki/cylindry) i po 4 zawory na cylinder, czyli 16 zaworów <_< zreszta pisze 16V , a nie V16.. V16 to by zajeło polowe 190tki hehe, tam sie ledwo miesci R6 (i musi byc inny pas przedni niz w standardzie by to weszlo), a co dopiero V16 :) - nawet Jaguar ma V10 czy V12, a nie 16 :)

Moze byc i oko - im wiecej MB tym lepiej :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V16, a raczej W16 ma Bugatti Veyron, co daje 16x4=64 zawory czyli 64V.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bugatti_16.4_Veyron

Coś Ci się Jakubie pomerdoliło albo sobie z nas jaja robisz <_<

Edytowane przez Kangie

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakub a obfotografuj ta swoja 190 tke i wrzuc tu nam na forum. Niech kazdy sie poslini.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdziele <sciana> ale kompromitacja....

No z mechaniki to ja nawet nie raczkuje <lol>...

Zawsze myślałem, że skoro na rycinie widzę 16 tłoczków, to jest to 16 cylindrów/tłoków....

Cóż, prawko B mam od 3 lat(rocznica we wrześniu) a nie znam nawet dobrze mechaniki tego co praktycznie co tydzień używam od 2 lat...

Ale żeby się zrehabilitować za to zrobię jutro zdjęcia(dziś jestem w Pzń, ale jade na weekend do rodzinnego Czarnkowa - stamtąd pochodzę i tam jest ów garaż a w nim ów cosworth <_<) Mogę też zrobić foty dowodu rej i OC(oczywiście z roku na rok wciąż opłacane) gdzie jest moje nazwisko, żeby nie było że sobie wymyślam to wszystko :) Oczywiście część danych zakryję w paincie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na rycinie widzisz tylko 4 Tłoczki ... Tłoczki to te odwrócone dnem do góry "kubki" , a te 16 szt co wygladaja jak odwrócony grzybek to zawory (przewaznie jest 2 na tłok, stad dopisek przy tym silniku 16V - bo jest ich 2 razy wiecej niz w standardzie...oczywoscie mowie o owczesnych silnikach MB) <_< Cylinder skolei to ta część "bloku silnika" w której chodzą te tłoki :) czyli na chlopski rozum to te otwory w bloku ( z odpowiednia głądzią) w których znajduja się tłoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz ja chodziłem do LO i nie miałem nigdzie budowy silnika spalinowego, nawet na technice w podstawówce. Nigdy się nie interesowałem mechaniką samochodową, a popatrzeć na to wszystko od środka tez nie miałem gdzie bo ojciec zawsze samochody oddawał do serwisu Mercedesa w Pile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi