Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

To moje bmw to jednak ekonomiczne było ad5dc52d07cac7dc473f1f1c1f1ba4ee.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, qbapiasek napisał(-a):

Obydwaj macie popsute auta ;) 

u mnie taki wynik - głównie miasto plus ze dwie trasy ostatnio 🤷🏻‍♂️

IMG_9230.jpeg

U nas paliwo po 5.19 więc niestraszne jest spalanie rzędu 20l/100km, a nie czekaj...

17 minut temu, bober5264 napisał(-a):

To moje bmw to jednak ekonomiczne było emoji1787.pngad5dc52d07cac7dc473f1f1c1f1ba4ee.jpg

To było 40 km z górki ;)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś luźna jazda krajówka, ale ten 2.0 dieselek był bardzo ekonomiczny a i nawet xdrive miał
Zobaczymy jak bedize w nowym 'kałdi' - bardzo spodobała mi się ta nazwa, swoją drogą poznałem ją w tym wątku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Jakaś luźna jazda krajówka, ale ten 2.0 dieselek był bardzo ekonomiczny a i nawet xdrive miał
Zobaczymy jak bedize w nowym 'kałdi' - bardzo spodobała mi się ta nazwa, swoją drogą poznałem ją w tym wątku emoji16.png

Jeździłem trochę G30 520xD i potwierdzam, ze Niemcy potrafią w silniki.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie chcę Cię Mariusz martwić, ale chyba masz auto popsute ;)

Dziś jadąc do Gdańska, postanowiłem rownież dokonać próby. No więc ustawiłem na automacie 140/145 i o to wynik. Raz trochę podgoniłem.

Doszło około 25km jazdy po samym gdańsku, następnie powrót na "pełnym gwizdku" do BydgoszczU i jakieś 15km jazdy po mieście.

Finalnie 8.2...

20240710_090809.jpg

20240710_125354.jpg

Spoko. Zrób 300km przy przejazdowej 160km/h i wróć z wynikiem jeszcze raz. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Spoko. Zrób 300km przy przejazdowej 160km/h i wróć z wynikiem jeszcze raz. 

Mariusz w drodze powrotnej miałem gaz przyklejony do podłogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Mariusz w drodze powrotnej miałem gaz przyklejony do podłogi.

Ja 160 rozwijam tylko na autobanie. Tyle na ogół mi wystarcza, by zdążyć zawsze i wszędzie na czas. Więcej zostawiam tym, którzy lubią wrzucać lewy kierunkowskaz lub podawać długimi. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gaz przyklejony do podłogi w 7-ce to 250, czy trochę mniej? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo, kolejny jeżdżący "szybko, ale bezpiecznie". Serio, gigantyczny powód do chwalenia się 🤦‍♂️ Obym cię nigdy nie spotkał na trasie 🤬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisal że bezpiecznie default_wink.png
Ja wolałbym spotkać nowa 7 jadąca vmaxa nic blaszaka z robolami lecącymi vmaxa, a takich nie brakuje
A najlepiej to zadnego, ale kto nie jechał 200+ niech pierwszy rzuci kamieniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzuciłbym w takim razie. Ja bym nie chciał jechać na jednej drodze z nikim robiącym vmaxa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Gaz przyklejony do podłogi w 7-ce to 250, czy trochę mniej? 🤔

320 :)

16 minut temu, Chorwat napisał(-a):

Brawo, kolejny jeżdżący "szybko, ale bezpiecznie". Serio, gigantyczny powód do chwalenia się 🤦‍♂️ Obym cię nigdy nie spotkał na trasie 🤬

Gwoli ścisłości. Nasze autostrady to drogi bardziej ekspresowe. To, że wciskam pedał do końca, nie oznacza, że cisnę jak cep do ogranicznika. Ruch na naszych drogach nie jest płynny; wynika to m.in. z faktu, że kierowcy ciężarówek za nic mają przepisy i nagminnie wyprzedzają inne ciągniki siodłowe. Ponadto kierowcy nie wiedzą do czego służą lustra i nieraz się zdarza, że zajedzie Ci drogę skutecznie wyhamowując Cię do 90 - 100km/h (kampery, przyczepy,blaszaki,itd). Po takiej chwilowej blokadzie, wciskam pedał do oporu i uzyskuję pożądaną prędkość. 260km/h... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałeś się podejść. 😎 Za chwilę zacznie się uczta. Będą cię ogryzać do ostatniej kosteczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dałeś się podejść. 😎 Za chwilę zacznie się uczta. Będą cię ogryzać do ostatniej kosteczki.

Mysle, ze wiedzial co robi. Chyba ma ochote na sparing ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda ruch na autostradzie w PL. Robię rocznie 40-60kkm głównie po autostradach i S-kach.

Mam prawo oceniać twoje (wg mnie) naganne zapier****nie, skoro już się tym z uśmiechem chwalisz na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Chorwat napisał(-a):

Chłopie, nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda ruch na autostradzie w PL. Robię rocznie 40-60kkm głównie po autostradach i S-kach.

Mam prawo oceniać twoje (wg mnie) naganne zapier****nie, skoro już się tym z uśmiechem chwalisz na forum.

Nie masz prawa, bo nie siedziałeś na fotelu obok. Utożsamianie wciśnięcia pedału gazu do oporu z przekraczaniem prędkości jest komiczne. A tak to u nas wygląda, że nie ma płynności ruchu, ludzie nie spoglądają w lustra, a nawet jeśli to i tak zajedzie.

Ja po zjechaniu przez blokującego / spowalniającego ruch nie nabieram prędkości przez 2 tygodnie, tylko robię to możliwie szybko, by niecierpliwych za sobą puścić.

Jako doświadczony kierowca powinieneś się domyślić, że utrzymanie 8l/100km jadąc pojazdem ważącym 2300 kg przy prędkości maksymalnej jest mrzonką.

Wystarczy rzucić hasło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

w drodze powrotnej miałem gaz przyklejony do podłogi.

Jak to inaczej odczytać, jeśli nie jako ciśnięcie blisko Vmax gdziekolwiek tylko był pusty fragment trasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Chorwat napisał(-a):

Jak to inaczej odczytać, jeśli nie jako ciśnięcie blisko Vmax gdziekolwiek tylko był pusty fragment trasy?

Przecież robisz 60kkm? MIałeś kiedykolwiek czysty lewy pas? Chyba w nocy o 2:00. To nie możliwe u nas się rozpędzić do takich prędkości w normalnych godzinach pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem już na trasach różnych cudaków, łącznie z takimi, co dają w palnik na maxa mając marne kilkaset metrów pustej drogi przed sobą, z pełną świadomością (a może bez?), że za parę sekund będą musieli mocno hamować. A1 na odc. Toruń - Trójmiasto akurat nie jest mocno obleganą autostradą i jest tam miejsce, żeby sobie pofolgować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Chorwat napisał(-a):

Widziałem już na trasach różnych cudaków, łącznie z takimi, co dają w palnik na maxa mając marne kilkaset metrów pustej drogi przed sobą, z pełną świadomością (a może bez?), że za parę sekund będą musieli mocno hamować. A1 na odc. Toruń - Trójmiasto akurat nie jest mocno obleganą autostradą i jest tam miejsce, żeby sobie pofolgować.

Ciekawe spostrzeżenie, w okresie wakacyjnym jest chyba trochę inaczej.

Dziś miałem takiego co mi się przykleił na żyletkę do tyłka, któremu musiałem przyśpieszyć, bo on za 500 metrów zjeżdżał, a ja akurat wyprzedzałem ciężarówki.

5 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Niczym Warhol. 😅

Wymieniłeś olej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Ciekawe spostrzeżenie, w okresie wakacyjnym jest chyba trochę inaczej.

Dziś miałem takiego co mi się przykleił na żyletkę do tyłka, któremu musiałem przyśpieszyć, bo on za 500 metrów zjeżdżał, a ja akurat wyprzedzałem ciężarówki.

Wymieniłeś olej?

Screenshot_20240711_064227_myAudi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Screenshot_20240711_064227_myAudi.jpg

Jedź zlej to badziewie, które tam się po ustrojstwie rozniosło i zalej nowym. Chyba, że masz to w d*pie i czekasz zgodnie ze wskazaniem producenta:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mnie ostatnio na A2, przed Łodziąz debil by zabił... Jadę pasiakiem 140 prawym pasem, przede mną samochód z przyczepą, no to go wyprzedzę, zerkam w lusterko, za mną pusto, no to kierunkowskaz i zaczynam wyprzedzanie, więc jeszcze raz w lusterko i myk na lewy pas ... i w tym momencie na d*pie siada mi Mercedes W221 na luksemburskich numerach i widze, że mnie rozwali... miał powyżej 250... No to zjechałem jeszcze bardziej na lewo, bo ten zaczął uciekać na prawy pas i widzę, że zaraz staranuje tego z przyczepą, no to dałem po hamulcach... zmieścił się na prawym sk***iel... i poszedł do przodu... Poidobna sytuacja jak z tym bandytą, który zabił trzy osoby i zwiał do Emiratów... Czarny W 221 AMG ... miał lekko uderzony tył... może kradziony... Ale gacie miałem prawie do wymiany... 

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kiniol No przecież czytałeś na poprzedniej stronie: "A tak to u nas wygląda, że nie ma płynności ruchu, ludzie nie spoglądają w lustra, a nawet jeśli to i tak zajedzie." Ten "Twój" też pewnie musiał zachować płynność ruchu.

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi