Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba powinieneś zmienić serwis do którego oddajesz swój samochód :D

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaja sobie jakieś robią. Zrób zdjęcie rano rozmrożonej szyby i im pokaż. Gdzie serwisujesz auto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontynuując trend wnętrz...

post-6254-0-90317800-1478287008_thumb.jpg

post-6254-0-55387200-1478287009_thumb.jpg

post-6254-0-02646200-1478287010_thumb.jpg

post-6254-0-48263300-1478287010_thumb.jpg

i na koniec jedyna "cepelia" ;)

post-6254-0-04201000-1478287011_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się podoba ;) ale Cepelia to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E... tam , jakby Ci sie znaczek addidasa wyświetlił to by była cepelia :) a tak jest ok.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O z Rolexem to tez dobry pomysł , chyba mozna by było to ustawić :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne. Mustang ma mustanga wyświetlanego. Ogólnie ta "6" jest fajna. O mało jej nie kupiłem, natomiast wnętrze ma świetne. Mnie się nie podobała jedynie ta imitacja skóry na desce, tzn. plastik przeszyty sztuczną nicią. Reszta ok. Trochę ciasne fotele i ogólnie zauważalnie mniej miejsca w stosunku do Mondeo czy Passata, ze o Superbie już nie wspomnę. Ale ogólnie bardzo fajne auto. Gratki.

Odnośnie "cepelii" to niektórzy uważają rozwijane kierunki w Mondeo. Mnie się podobają ;)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy 6-ka po faceliftingu jest lepiej wyciszona, niż przed?

Bo przed FL przy większych szybkościach było znaaaaaaacznie gorzej niż np w Golfie VII...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osiem, to nie plastik, to "dermoszpanka" nazywana skórą ekologiczną i zupełnie normalnie przeszyta jak elementy że skóry naturalnej. Co do przestronności to chyba myślisz o kombi? Sedan ma ponad 10 cm więcej z tyłu.

Tomek - podobno tak. Dziś jechałem szybko. Dużo za szybko. Nie jest to Mercedes. Ale nie ma problemu.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wnetrze, a dokladnie kolorystyka w tej 6'tce trafia w moj gust! Ale ten swiecacy logo typ ... to nie wiem :)

Co do pieknego wnetrza to Pawelb29 wrzuc cos ciekawego ;). Jest sie czym pochwalic ;)

Edytowane przez overrange

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bowers & Wilkins w nowym Volvo S90 wyrywa z kapci, miód dla uszu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produkcję s90 przenoszą do Chin a docelowo wszystkie modele będą wyłącznie tam produkowane. Dajemy im zarabiać kupując produkty ciut taniej, a oni za nasze pieniądze się rozwijają, wykupią nas a potem podadzą co zechcą i za ile zechcą. Pogrążamy przyszłość naszych dzieci a wnuków na pewno.....

Jak nie otrzeźwiejemy natychmiast odrzucając co się da Chińskie, to już nic nie da się zrobić....

Taka dygresja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bang & Olufsen w Audi też brzmi bajecznie, słuchałem w testowym Q7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi, każde Mondeo/ Passat ma więcej miejsca. Wiem, że Mazda jest dłyższa w sedanie, ale Mondeo chyba też. W kombi jest na pewno więcej miejsca, bo to porównywałem przy zakupie tej właśnie wersji. Co do audio, to żadne tam Wilkinsy i Olufseny. Se audio w Mondziaku posłuchajcie ;)

Co do wyciszenia, to mam nadzieję, że coś poprawili, bo testując Mazdę sxukałem szpar, przez które wieje wiatr, tak szumiało przy 140. Nie mówię, że moje Mondeo jest najlepsze na świecie i jak widzicie staram się być obiektywny, ale pod względem wyciszenia Mondeo dosłownie miażdzy Mazdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produkcję s90 przenoszą do Chin a docelowo wszystkie modele będą wyłącznie tam produkowane. Dajemy im zarabiać kupując produkty ciut taniej, a oni za nasze pieniądze się rozwijają, wykupią nas a potem podadzą co zechcą i za ile zechcą. Pogrążamy przyszłość naszych dzieci a wnuków na pewno.....

Jak nie otrzeźwiejemy natychmiast odrzucając co się da Chińskie, to już nic nie da się zrobić....

Taka dygresja

Dobrze gada

Wysłane z mojego D5803

Edytowane przez oki.tychy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osiem, nie tyle dłuższa co ma sporo większy rozstaw osi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osiem, nie tyle dłuższa co ma sporo większy rozstaw osi.

Sedan jest dłuższy. Długość 4805 vs 4870 mm na korzyść sedana. Długość Mkndeo kombi 4867 mm.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale o co innego mi chodziło. Większość marek czy sedan czy kombi to ta sama, identyczna płyta. U Mazdy jest inaczej. Kombi stworzony z myślą o Europie ma istotnie mniejszy rozstaw osi od globalnego sedana. To ma podstawowy wpływ na ilość miejsca z tyłu szczególnie. Ja nie twierdzę, że jest jak Superb. Jednak nogę na nogę można założyć;)

Chciałem ostatnio dywaniki gumowe na zimę kupić. Pani w biurze upewniała się że sedan. Pan w magazynie daje mi paczuszkę a tam kombi. Mówię, że to nie te. On uparcie, że to to samo przecież. Rozpakował i.....10 cm za krótkie tylne.

A z tym nie wyciszeniem mitologizujesz. Ja też wybierałem auto. Jak Ty. Mazda nie była liderem wyciszenia ;) jednak pozwalającej różnicy absolutnie nie było. To moje odczucie ale.wszelkienporównania to potwierdzają. Przy 130 to 1 decybel. Dodatkowo na niskich obrotach silnika Forda nie słychać a mazdy słychać tak, że chce.się tego więcej ;) Forda jak już słychać to lepiej jednak zwolnić.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden decybel to tylko cyferki. Odczucia mogą być zupełnie inne. Ja miałem takie o których piszę. Z rozstawem osi masz rację. Co do silnika, to tu też mamy dwie szkoły. Wolnossak vs turbo. Każdy ma zalety i wady. Jeżeli chodzi o trwałość silnik Mazdy jest pewnie lepszy. Jeździłem całe życie wolnossakami i bardzo je lubiłem. Jednakże charakterystyka silnika turbo po spróbowaniu bardziej mi odpowiadała. Jest bardziej elastyczny i żwawy od fołu, choć same osiągi dwóch aut są praktycznie takie same. Mazdę pewnie musisz wyżej kręcić, u mnie przy 3 tys czuję już kopa i spokojnie mogę zmienić bieg. Natomiast brzmieniowo Twój silnik na pewno jest milszy. Tutaj odzywa się pojemność, którą u mnie ma zastępować turbo. Ja w żadnym razie nie deprecjonuje Mazdy, powiem więcej, czasami nawet żałuję, że jej nie kupiłem, choć z drugiej strony w ogólnym rozrachunku to jednak Mondeo okazało się autem dla mnie. Wiadomo, każdy kupuje auto pod siebie. Przyznaję, że Mazda długo nie dawała mi spokoju. Po części na decyzję miała też znaczenie polityka cenowa. Mazda była nie ugięta i dawała mi 2% od katalogu. Ford w wersji Titanium + parę dodatków + ubezpueczenie dał mi potężny rabat i fajne warunki gwarancyjne. To była przepaść. No i w Maździe trochę bałem się rdzy, bo one nie są w ocynku. Mazda ma swoją technologię zabezpieczania blach. Tak dowiedziałem się w salonie, a dodatkowo blachy są w niej raczej cienkie (czyt. chude) :)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka dygresja

100% racji. Rozwijają a ponadto zbroją.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, i my ich na pewno powstrzymamy ;)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy patriotyzmem gospodarczym zbudowali potęgę. To jest kwestia mentalności i filozofii życia.

A Mazdy specjalnie nie żałuj. Auto piękne, niezawodne ale poza tym przeciętne i potwierdzałbym , że akustycznie słabe.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi