Lawnowerman 937 #1801 Napisano 6 Lutego 2007 W129 SL Bardziej chyba R129.... 8) Jak chcesz kolega sprzedaje http://www.allegro.pl/item162533988_merced...lny_brabus.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1802 Napisano 6 Lutego 2007 Bardziej mnie ciagnie do C126 SECa. Ten R129 sympatyczny jest, ale jakbym sie zdecydowal, to na wersje po 1993 roku, z ukladem wtryskowym LH-Jetronic, zamiast KE-Jetronica, montowanego do 1993. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #1803 Napisano 6 Lutego 2007 Bardziej mnie ciagnie do C126 SECa. Ten R129 sympatyczny jest, ale jakbym sie zdecydowal, to na wersje po 1993 roku, z ukladem wtryskowym LH-Jetronic, zamiast KE-Jetronica, montowanego do 1993. A co w nim lepszego??Tam jest inna przepływka zdaje się i inny układ sterujący. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1804 Napisano 6 Lutego 2007 Przede wszystkim odpada caly problem mechanicznego - niediagnozowalnego wtrysku KE. Poza tym nowsza wersja ma nieco wyzszy moment obr i mniej pali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #1805 Napisano 6 Lutego 2007 jak mi sie bardzo podobaja te mercehttp://moto.allegro.pl/item161995936_merce...r_ksiazka_.html oraz w140 z 1992-1998 - chyba najwieksze ze wszystkichmmmm 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #1806 Napisano 6 Lutego 2007 A toście tu wynotowali wszystkie szpanerskie Gangsterochody Nie dość że powyżej W124-300D nic mi się nie podoba, to nie mam do nich ani odpowiedniego zegarka, ani dostatecznie dużego "ego":D J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 63 #1807 Napisano 8 Lutego 2007 Koledzy!Ja tego posłuchałem... aż mnie dreszcze przeszły...Trzeba dać trochę głośniej i delektować się tym jedynym w swoim rodzaju dźwiękiem http://www.astonmartin.com/content/allsite...a864ee7fd7d.mp3 :twisted: 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #1808 Napisano 8 Lutego 2007 taak aston jest swietny:), jednak sadze ze wolalbym lambo gallardo:) 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 63 #1809 Napisano 8 Lutego 2007 Lambo też ma rewelacyjny dźwięk, ale całkiem inny, przy rozruchu, coś jak turbina Później brzmi "normalnie" jak większość takich superbolidów. Aston ma bardzo charakterystyczny dźwięk silnika.Ale i tak najbardziej lubię dźwięk silnika F1, tak przy 18-19 tysiącach obrotów :wink: 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1810 Napisano 8 Lutego 2007 A ja zostane wierny V8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalus 0 #1811 Napisano 8 Lutego 2007 posluchajcie tego :wink: http://youtube.com/watch?v=PGNvlvt4YB8 Lambo! 0 ...Dominic_________________Tempus Fugit jak jasna cholera!_________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1812 Napisano 8 Lutego 2007 Przykro mi - ale pracuje jak Honda Fireblade Mnie kreci taki dzwiek: i taki: a nawet taki: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #1813 Napisano 9 Lutego 2007 a mnie tylko bokser - Porsche, subaru, starsze Alfy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1814 Napisano 9 Lutego 2007 O Garbusie i VW Transporterze zapomniales 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #1815 Napisano 9 Lutego 2007 Fakt, to klasyka :oops: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalus 0 #1816 Napisano 9 Lutego 2007 Jeszcze Saab 9-2X i Citroen 2CV. 8) 0 ...Dominic_________________Tempus Fugit jak jasna cholera!_________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #1817 Napisano 9 Lutego 2007 2CV miał chyba 2 cylindrowe V, ale mogę się mylić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 438 #1818 Napisano 9 Lutego 2007 vidlaste ulozenie 2 cylindrow? :wink:jak juz to mial 2 cylindry ustawione przeciwsobnie, czyli boxer 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #1819 Napisano 9 Lutego 2007 Nie ma nic piękniejszczego niż świst silnika z turobospreżaką !!! Odkąd posiadam obecne autko mam juz sprecyzowany wizerunek kolejnego zakupu, ponad dwa literki pojemnosci, ponad 200KM, skrzynia aut. i koniecznie duże TURBO !!! poprostu kolejny Saab !!! 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1820 Napisano 9 Lutego 2007 vidlaste ulozenie 2 cylindrow? :wink:jak juz to mial 2 cylindry ustawione przeciwsobnie, czyli boxer A co w tym dziwnego - jest calkiem sporo motocykli o takich silnikach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #1821 Napisano 9 Lutego 2007 OK, 2CV miał boksera. Ale co cią dziwi w 2 cylindrowym V. Przecież bokser to silnik typu V o kącie rozwarcia 180 stopni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 438 #1822 Napisano 9 Lutego 2007 OK, 2CV miał boksera. Ale co cią dziwi w 2 cylindrowym V. Przecież bokser to silnik typu V o kącie rozwarcia 180 stopni.chodzi mi o 2cv, on ma silnik boxera a nie vidlasty. silniki sa albo widlaste, albo boxer, albo rzedowe. silniki vidlaste maja odpowiedni kat rozwarcia: , ale gdy kat ten wynosi 180 stopni to jest to boxer. po prost boxer: cylindry zawsze sa usytuowane w stosunku do siebie pod katem 180 stopni, dzieki czemu dysponuje on niemal idealnym wyważeniem.w tych dywagacjach chodzi o nazewnictwo. powiedziec widlasty o kacie 180 stopni, to tak jakby powiedziec: 35mil morskich na godzine. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #1823 Napisano 9 Lutego 2007 Chciałeś chyba powiedzieć 35 węzłów na godzinę. Zwrot 35 MM na godzinę jest poprawny.Nie zgadzam się. Bokser to szczególny przypadek silnika widlastego. Tak jak kwadrat to szczególny prostokąt - każdy kwadrat jest prostokątem, a nie każdy prostokąt kwadratem.Nie neguję zalet silnika o przeciwsobnym układzie cylindrów. Faktem jest jednak, że wspomniana równomierność pracy występuje dopiero w konstrukcjach cztero, a zwłaszcza sześcio, cylindrowych. Przejedź się motocyklem BMW z dwucylindrowym bokserem, a poczujesz. Zwłaszcza jak odkręcisz gaz i moptocykl sie pochyli.Wziąłeś ilustracje z Wiki (drugi obrazek boksera to konstrukcja spotykana w silnikach parowych), więc przytoczę Ci definicję tam zawartą:Silnik widlasty (silnik typu V) jest to silnik spalinowy wielocylindrowy, w którym cylindry umieszczone są w dwóch rzędach usytuowanych względem siebie pod kątem.Którego z warunków nie spełnia bokser? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 438 #1824 Napisano 9 Lutego 2007 Chciałeś chyba powiedzieć 35 węzłów na godzinę. Zwrot 35 MM na godzinę jest poprawny.Nie zgadzam się. Bokser to szczególny przypadek silnika widlastego. Tak jak kwadrat to szczególny prostokąt - każdy kwadrat jest prostokątem, a nie każdy prostokąt kwadratem.Nie neguję zalet silnika o przeciwsobnym układzie cylindrów. Faktem jest jednak, że wspomniana równomierność pracy występuje dopiero w konstrukcjach cztero, a zwłaszcza sześcio, cylindrowych. Przejedź się motocyklem BMW z dwucylindrowym bokserem, a poczujesz. Zwłaszcza jak odkręcisz gaz i moptocykl sie pochyli.Wziąłeś ilustracje z Wiki (drugi obrazek boksera to konstrukcja spotykana w silnikach parowych), więc przytoczę Ci definicję tam zawartą:Silnik widlasty (silnik typu V) jest to silnik spalinowy wielocylindrowy, w którym cylindry umieszczone są w dwóch rzędach usytuowanych względem siebie pod kątem.Którego z warunków nie spełnia bokser? mea culpa, chodzilo mi o wezly tak jak napisales, boxer to szczegolny przypadek V tak jak kwadrat prostokata, dlatego sie tak nazywa. a z ta rownomiernoscia pracy ot tak napisalem. co do wikipedii, ten obrazek ze statku byl polaczony z obrazkiem z boxera i dlatego tak :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalus 0 #1825 Napisano 10 Lutego 2007 Panowie! Troche egzotyki z warszawskich ulic 0 ...Dominic_________________Tempus Fugit jak jasna cholera!_________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach