Krzysztof Skórka 7291 #1 Posted March 25, 2025 Koleżanki i Koledzy, zachęcam do zapoznania się z ciekawym postem nt. publikacji naszego kolegi Przemka @Enkil. 5 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 9109 #2 Posted March 28, 2025 (edited) Kolega @Wacor , który czytał już tekst, gdyż prosiłem go o korektę mojej ortografii i nie tylko. Napisał recenzję, było by mi miło gdyby cieszyła się zainteresowaniem https://kmziz.pl/artykul/zamiast-kabaretu-bedzie-chor-czyli-recenzja-ksiazki-czas-pod-czerwona-gwiazda-przemyslawa-jozwiaka . Edited March 28, 2025 by Enkil 2 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
wiatr 436 #3 Posted March 29, 2025 I już nie mogę się doczekać żeby móc przeczytać. 😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
borewicz07 151 #4 Posted March 29, 2025 Ja również. 1 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 4244 #5 Posted March 30, 2025 Mam zaszczyt być w gronie osób, które mogły się zapoznać z książką Przemka na różnych etapach jej powstawania oraz z wersją prawie finalną - możecie mi wierzyć - to największe kompendium wiedzy o zegarkach radzieckich jakie czytałem. Zachęcam do zakupu i przeczytania. 2 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
wiatr 436 #6 Posted March 30, 2025 Proszę podać nr konta i dane do przelewu. 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4711 #7 Posted March 30, 2025 Jak będzie prowadzona sprzedaż? Wiadomo coś? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 9109 #8 Posted March 30, 2025 (edited) Za dwa–trzy dni książkę będzie można kupić przez forum, wspierając jednocześnie finanse klubu. Na ten moment jest to przedsprzedaż, a wysyłka planowana jest na pierwszą połowę maja. Przedsprzedaż prowadzi także Władek Meller w swoim sklepie Od Czasu do Czasu oraz Mateusz Piechnik poprzez wydawnictwo Horologium. Edited March 30, 2025 by Enkil 2 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
wiatr 436 #9 Posted March 31, 2025 Dwa, trzy dni. Strasznie długi ten CZAS oczekiwania. 😀 0 Share this post Link to post Share on other sites
kumite 261 #10 Posted April 2, 2025 Dlatego nie czekałem i zapłaciłem u Wydawcy Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
wiatr 436 #11 Posted April 2, 2025 Też tak zrobiłem. Teraz pozostaje tylko czekać na przesyłkę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Orzechowski 3762 #12 Posted April 4, 2025 Chciałem tylko poinformować, że książka jest już w przedsprzedaży na naszym Forum. Pozdrawiam Piotr 2 Share this post Link to post Share on other sites
Antiquarius 1023 #13 Posted April 4, 2025 44 minuty temu, Piotr Orzechowski napisał(-a): Chciałem tylko poinformować, że książka jest już w przedsprzedaży na naszym Forum. Pozdrawiam Piotr A gdzie konkretnie? Bo chyba nie widzę? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Orzechowski 3762 #14 Posted April 4, 2025 8 minut temu, Antiquarius napisał(-a): A gdzie konkretnie? Bo chyba nie widzę? Zakładka Sklep na górze strony. Pracujemy aby można było wejść do sklepu z kafelka reklamowego. https://zegarkiclub.pl/forum/store/ 1 Share this post Link to post Share on other sites
JASI 1257 #15 Posted April 4, 2025 2 godziny temu, Piotr Orzechowski napisał(-a): Zakładka Sklep na górze strony. Pracujemy aby można było wejść do sklepu z kafelka reklamowego. https://zegarkiclub.pl/forum/store/ Przepraszam, ale w tym sklepie nie widzę książki. Są tylko pakiety działu Sprzedam . Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Orzechowski 3762 #16 Posted April 5, 2025 11 godzin temu, JASI napisał(-a): Przepraszam, ale w tym sklepie nie widzę książki. Są tylko pakiety działu Sprzedam . Pozdrawiam Jacek Dzień dobry powinna być już widoczna. W pasku reklamowym jest osobny kafelek odsyłający do zakładki sklep i do książki. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sol 7351 #17 Posted April 5, 2025 Jest już widoczna. Próbuję zamówić, ale Paybylink umożliwia płatność blikiem, którego nie używam, a w płatnościach online nie ma mBanku i utknąłem. Czy mogę wysłać normalny przelew na ten sam numer konta, którym zasilam forum? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Orzechowski 3762 #18 Posted April 5, 2025 1 godzinę temu, Sol napisał(-a): Jest już widoczna. Próbuję zamówić, ale Paybylink umożliwia płatność blikiem, którego nie używam, a w płatnościach online nie ma mBanku i utknąłem. Czy mogę wysłać normalny przelew na ten sam numer konta, którym zasilam forum? Tak. Tylko prośba o maila z danymi do wysyłki i informacją czy chcesz książkę z autografem autora czy bez. Maila wyślij proszę na adres zarządu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 33088 #19 Posted April 5, 2025 3 godziny temu, Piotr Orzechowski napisał(-a): Tak. Tylko prośba o maila z danymi do wysyłki i informacją czy chcesz książkę z autografem autora czy bez. Maila wyślij proszę na adres zarządu. podasz tego maila tutaj, proszę? bo właśnie zapłaciłem, ale opcji do wysyłki nie widziałem 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 9109 #20 Posted April 5, 2025 2 minuty temu, oszolom napisał(-a): podasz tego maila tutaj, proszę? bo właśnie zapłaciłem, ale opcji do wysyłki nie widziałem [email protected] 1 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Sol 7351 #22 Posted April 6, 2025 Jeśli już, to raczej "spasiba!" Zaraz zamawiam. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Share this post Link to post Share on other sites
Władek Meller 313 #23 Posted May 20, 2025 Koledzy szykujcie się! Nie mylić z: "Proletariusze wszystkich krajów..." Jako, że nie udało się wydrukować książki i zrobić jej premierę na Aurochronos 2025, to myślimy o wieczorze autorskim. Prawdopodobnie początek czerwca. Może być już 3. czerwca (wtorek), lub 5. czerwca (czwartek) - postaramy się podać termin odpowiednio wcześniej. W każdym razie szykujcie się i przegotowujcie pytania do Przemka w temacie radzieckich zegarków! - zaprosimy do sklepu odCzasu doCzasu, bo to... najwygodniej 🙂 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 9109 #24 Posted May 20, 2025 (edited) Przyłączam się i zapraszam. Będę u Władka jeden dzień, i będę mógł porozmawiać na temat książki, jeśli będą osoby zainteresowane taką rozmową. Następna okazja do spotkania w Lublinie podczas Passion for watches. Edited May 20, 2025 by Enkil 1 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Owczar 315 #25 Posted June 18, 2025 Mam pytanie do autora, z ciekawości, nie czepiam się, nadal podziwiam zakres wiedzy kolegi @Enkil🙂 Co spowodowało, że akurat ten zegarek, z tą tarczą stał się modelem tejże okładki książki? Czy można się tutaj doszukać głębszego wytłumaczenia? I jeszcze jedno, na materiałach promocyjnych tytuł na okładce mamy w pełni zapisany, w druku słowo "Czas" już nie występuje, celowy zabieg? 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Share this post Link to post Share on other sites