Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuadrifoglioVerde

ZAPISY na ZEGAREK KLUBOWY z okazji XX-LECIA KMZiZ

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Nie chcę marudzić. Chcę być dobrze zrozumiany. Pytam: co się stało, że zegarek miał być w listopadzie, a z tego co czytam to nie będzie go chyba nawet w grudniu? W czym jest problem.

Trochę boli mnie to, że nikt do mnie nie wysłał krótkiego maila z wiadomością: chłopie z takich powodów, a takich dostaniesz zegarek w przyszłym roku. I wtedy było by ok. Obiecałem bliskiej mi osobie zegarek jako prezent na święta....

Może ktoś wie co się stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiny, końcówka roku, perfekcjonizm producenta, pewnie jeszcze co najmniej kilka czynników. Współczuję zawodu, ale niestety tak to wygląda. Ten projekt i tak mam wrażenie poszedł dość szybko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chiny, końcówka roku, perfekcjonizm producenta, pewnie jeszcze co najmniej kilka czynników. Współczuję zawodu, ale niestety tak to wygląda. Ten projekt i tak mam wrażenie poszedł dość szybko. 

Patrząc na to jak poprzednie projekty kończyły, to trzeba się cieszyć, że sfinalizujemy
Dzień dobry. Nie chcę marudzić. Chcę być dobrze zrozumiany. Pytam: co się stało, że zegarek miał być w listopadzie, a z tego co czytam to nie będzie go chyba nawet w grudniu? W czym jest problem.
Trochę boli mnie to, że nikt do mnie nie wysłał krótkiego maila z wiadomością: chłopie z takich powodów, a takich dostaniesz zegarek w przyszłym roku. I wtedy było by ok. Obiecałem bliskiej mi osobie zegarek jako prezent na święta....
Może ktoś wie co się stało.

Napisz do Marcina priv. Może jedną sztukę złoży, żebyś miał na Święta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też czekam, na skrzynkę mailową zaglądam i nic.

Cierpliwość jest cnotą ludzi wielkich a czas to pojęcie względne. 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni,

chcemy aby zegarek klubowy był dopracowany i nie posiadał wad. Niestety presja czasu spowodowała, że grawerunek na deklu ma wadę, której nie możemy zaakceptować. Wada grawerunku została ujawniona wczoraj. Wydłużony czas oczekiwania związany jest z oczekiwaniem na dostawę dekli bez ujawnionej wady. 

Przepraszamy za zaistniałą sytuację.

Wiemy, że wiele osób liczyło na to, że będzie mogło wręczyć ten zegarek jako prezent w Boże Narodzenie i jest nam bardzo przykro, że mimo wysiłków z przyczyn niezależnych od nas i od VC, nie jest to możliwe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Piotr Orzechowski napisał(-a):

Szanowni,

chcemy aby zegarek klubowy był dopracowany i nie posiadał wad. Niestety presja czasu spowodowała, że grawerunek na deklu ma wadę, której nie możemy zaakceptować. Wada grawerunku została ujawniona wczoraj. Wydłużony czas oczekiwania związany jest z oczekiwaniem na dostawę dekli bez ujawnionej wady. 

Przepraszamy za zaistniałą sytuację.

Wiemy, że wiele osób liczyło na to, że będzie mogło wręczyć ten zegarek jako prezent w Boże Narodzenie i jest nam bardzo przykro, że mimo wysiłków z przyczyn niezależnych od nas i od VC, nie jest to możliwe. 

Doceniam podejście, że nie chcemy iść na kompromis i sygnować klubowego zegarka z wadą produkcyjną. To oczywiste!
Jednocześnie, mając na uwadze rozczarowanie części klubowiczów, którzy planowali wręczyć zegarek jako prezent świąteczny, warto moim zdaniem rozważyć jakiś symboliczny gest rekompensujący wydłużony czas oczekiwania.

Wydaje mi się, że korzystnym rozwiązaniem dla obu stron mogłoby być zaoferowanie zamawiającym - zarówno klubowiczom, jak i osobom spoza klubu, które złożyły zamówienie - indywidualnego kodu rabatowego (x-xx%) na inne produkty Vratislavia Conceptum, z możliwością wykorzystania w 2025 roku oraz w I kwartale 2026.

Taki gest mógłby złagodzić negatywne odczucia związane z opóźnieniem, a jednocześnie wesprzeć producenta, kierując uwagę na pełną ofertę VC. @QuadrifoglioVerde @Krzysztof Skórka @Piotr Orzechowski @Piotr Piątkowski potraktujcie to jako luźną propozycję do rozważenia - coś, co może pozytywnie wpłynąć zarówno na odbiór całego projektu jubileuszowego, jak i na dalszą współpracę organizacji i producenta. 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specyfiką takich akcji jak klubowe limitki jest obsuwa czasowa. To jest też element tej zabawy i osoby o krótszym stażu powinny to zrozumieć traktując to jako element forumnowej tradycji.

P.S. tak mnie naszło, że może dla tych niecierpliwych zobowiązanych "podchoinkowymi" planami wysłać samo opakowanie tj. cały ten szpej bez zegarka. Obdarowany będzie miał dwa razy radochę 😀.

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Doceniam podejście, że nie chcemy iść na kompromis i sygnować klubowego zegarka z wadą produkcyjną. To oczywiste!
Jednocześnie, mając na uwadze rozczarowanie części klubowiczów, którzy planowali wręczyć zegarek jako prezent świąteczny, warto moim zdaniem rozważyć jakiś symboliczny gest rekompensujący wydłużony czas oczekiwania.
Wydaje mi się, że korzystnym rozwiązaniem dla obu stron mogłoby być zaoferowanie zamawiającym - zarówno klubowiczom, jak i osobom spoza klubu, które złożyły zamówienie - indywidualnego kodu rabatowego (x-xx%) na inne produkty Vratislavia Conceptum, z możliwością wykorzystania w 2025 roku oraz w I kwartale 2026.
Taki gest mógłby złagodzić negatywne odczucia związane z opóźnieniem, a jednocześnie wesprzeć producenta, kierując uwagę na pełną ofertę VC. [mention=25268]QuadrifoglioVerde[/mention] [mention=29715]Krzysztof Skórka[/mention] [mention=104220]Piotr Orzechowski[/mention] [mention=5942]Piotr Piątkowski[/mention] potraktujcie to jako luźną propozycję do rozważenia - coś, co może pozytywnie wpłynąć zarówno na odbiór całego projektu jubileuszowego, jak i na dalszą współpracę organizacji i producenta. 

Zostawiam to Marcinowi.

Z mojej strony jako zamawiający uważam, że skoro nie był podany konkretnie termin realizacji, tylko przybliżony, to nie można oczekiwać rekompensaty, bo to nie jest fair

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okazalo sie ze to nie jest wada produkcyjna tylko rozłożenie cyfr w nr limitacji wychodzi różnie ze wzgledu na bardzo specyficzny font gdzie cyfra 0 ma szerokosc jak litera O a np cyfra 1 jest ekstremalnie malo zajmujaca miejsca. Dlatego numery wychodza bardzo różnie. Font jest zbyt zdobny.

Przestrzen na nr szt zostala zarezerwowana dla najszerszego numeru czyli 000 wiec im wiecej jedynek w cyfrze i mniej zer tym wieksza dziura powstaje 

trzeba by bylo dla kazdego dekla zrobic oddzielne justowanie niestety, a nie przyjmowac ze komputer po prostu ustawi cyfry. Są fonty specjalne numerologiczne no ten taki nie jest. Nie wszystko da sie przewidziec to polazuje jak trudne jest projektowanie zegarkow i na jakiej pier**le można polec 🙂

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_1798.jpeg

IMG_1797.jpeg

IMG_1796.jpeg

Jak widac powyżej taki numer gdzie sa dwa zera wyglada calkiem OK

Dostawca posiada na stocku 50szt dekli czystych i moglby 50 najgorszych numerkow ogarnac szybko . Gdyby chciec zamowic wszystkie dekle nowe to niestety potrwa to dluzej bo trzeba by bylo je na nowo wyprodukowac od zera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna by bylo wyprodukowac na nowo wszystkie dekle które zawierają 1 lub wiecej cyfr "1" rozsunąć je recznie w tych poprawionych deklach. W przypadku wystepowania innych cyfr ta przerwa wydaje sie do zaakceptowania.

Czyli do wyprodukowania na nowo na pewno 17 dekli

011 - 019

021, 031, 041, 051, 061, 071, 081, 091

o np takie numery sa moim zdaniem ok:

IMG_1799.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nigdzie nie widziałem deklaracji Marcina że zegarki będą dostarczone na święta. Widziałem tylko możliwość ich dostarczenia na święta. To a'propos tych zawiedzionych - ja sobie spokojnie czekam.

Co do owych cyfr: a może zostawić? Taki niby błąd, a może to się stanie vratkowym 'dot over 90' jak w przypadku Speemdastera albo błędna data (1996 zamiast 1997) w modelu Calatrava PP 3919🤪?

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, beniowski napisał(-a):

Ja nigdzie nie widziałem deklaracji Marcina że zegarki będą dostarczone na święta. Widziałem tylko możliwość ich dostarczenia na święta. To a'propos tych zawiedzionych - ja sobie spokojnie czekam.

Co do owych cyfr: a może zostawić? Taki niby błąd, a może to się stanie vratkowym 'dot over 90' jak w przypadku Speemdastera albo błędna data (1996 zamiast 1997) w modelu Calatrava PP 3919🤪?

Mi to absolutnie nie przeszkadza, mój zegarek i tak przeznaczam na licytację w roku 2025 -> 2026.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może krótka, szybka ankieta czy zostawić dekle tak jak jest z tzw. „wadą”, czy też robić dla części poprawki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Rogaltom napisał(-a):

To może krótka, szybka ankieta czy zostawić dekle tak jak jest z tzw. „wadą”, czy też robić dla części poprawki?

Ja myślę, że warto żeby wypowiedzili się główni zainteresowani, tzn. użytkownicy z numerami wpomnianymi przez QuadrifoglioVerde w poście nr 311, mnie akurat w tej grupie nie ma, i jest mi to obojętne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co maja sie wypowiadac, decyzjs zapadla zrobimy poprawione numery zawierajace cyfre 1 . Plus pare szt innych ktore wygladaja slabiej . Przejrzalem wszystkie dekle dzis i odlozylem te które "rażą" . Wiekszosc jest ok takze bedziemy kontynuowali montaż tych dobrych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co czytam upewnia mnie, że Vratislavia  Conceptum to był doskonały wybór jeśli chodzi o stworzenie zegarka klubowego na 20 lecie KMZiZ

Widzimy wszyscy,że Marcina nie nie interesują tanie kompromisy. Mało kto zwróciłby uwagę, że z cyframi jest coś nie tak i zapewne gdyby zegarki z tymi deklami poszły do forumowiczów nikt by słowa nie powiedział. Ale nie, nie ma  "może tak zostać" ma być zmienione i koniec. Brawo QV 👋👋👋

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

mozna by bylo wyprodukowac na nowo wszystkie dekle które zawierają 1 lub wiecej cyfr "1" rozsunąć je recznie w tych poprawionych deklach. W przypadku wystepowania innych cyfr ta przerwa wydaje sie do zaakceptowania.

Czyli do wyprodukowania na nowo na pewno 17 dekli

011 - 019

021, 031, 041, 051, 061, 071, 081, 091

o np takie numery sa moim zdaniem ok:

IMG_1799.jpeg

Wygląda na mój nr. zegarka.Jak dla mnie,może być😊

Komuś przy grawerce,pomyliła się litera O z liczbą 0?

Edytowane przez Adamss68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

okazalo sie ze to nie jest wada produkcyjna tylko rozłożenie cyfr w nr limitacji wychodzi różnie ze wzgledu na bardzo specyficzny font gdzie cyfra 0 ma szerokosc jak litera O a np cyfra 1 jest ekstremalnie malo zajmujaca miejsca. Dlatego numery wychodza bardzo różnie. Font jest zbyt zdobny.

Przestrzen na nr szt zostala zarezerwowana dla najszerszego numeru czyli 000 wiec im wiecej jedynek w cyfrze i mniej zer tym wieksza dziura powstaje 

trzeba by bylo dla kazdego dekla zrobic oddzielne justowanie niestety, a nie przyjmowac ze komputer po prostu ustawi cyfry. Są fonty specjalne numerologiczne no ten taki nie jest. Nie wszystko da sie przewidziec to polazuje jak trudne jest projektowanie zegarkow i na jakiej pier**le można polec 🙂

Magia przemysłu

Ja pracuję co prawda w innej branży, ale to niestety święta prawda, że wszystkiego nie przewidzisz, a jak istnieje chociaż cień szansy, że coś się może zdarzyć to w końcu się wydarzy.

Tylko spokój może nas uratować 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi