Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

To fakt. Glycine jako marka dała mi dużo radości z ich zegarków. Airmany mają niepowtarzalny klimat. Oczywiście nie te z nowej kolekcji. O tych szkoda gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Znowu przynudzacie, jak milo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby zmienić lekko temat... Czy ktoś z klubowiczów ma już Airmana z nowej kolekcji i może się podzielić organoleptycznymi wrażeniami? Najlepiej jakby jeszcze wrzucił fotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ja mialem. Jakosciowo nie widze zadnych roznic poza tym, ze w nowych lepszy AR. Inny design, rzecz gustu. Porownam wam na dniach dwa zegareczki i zobaczycie, ze jest marka, ktora na niektorych modelach naprawde wali w kiche ale nie robi wyprzedazy na taka skale wiec spoko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to czekam z niecierpliwością. W końcu trochę o zegarkach będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o zegarkach. Ma ktoś już nowe modele ? Może się ktoś pochwali fotkami i wrażeniami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ki mi km i mi j

A teraz po Polsku możesz

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

No właśnie o zegarkach. Ma ktoś już nowe modele ? Może się ktoś pochwali fotkami i wrażeniami

https://ch24.pl/glycine-airman-w-nowym-wydaniu-i-trzech-rozmiarach-basel-2017-zdjecia-live-dostepnosc-cena/

Jak dla mnie nowa D12 jest super.

Cenowo i wizualnie.

Wczoraj na massdrop był Breitling Superocean Chronograph 42 Automatic Watch za $2500

... hmmm... Czy tylko Glycine jest przecenione? Ten zegarek w PL chyba ponad 20K kosztuje?

:blink:;):D

Edytowane przez Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za ten bełkot, musiałem wstać o zbrodniczej porze i wyłączając budzik coś telefon nagryzmolił ;-)

By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Airman niebieski wygląda ciekawie. Mam jakąś chorobę z tymi niebieskimi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie nowa D12 jest super.

Cenowo i wizualnie.

Zgadzam się. Podoba mi się bardziej niż poprzednia. Szkoda, że w Trójmieście nie można pomacać. Z ceną ostro zjechali!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... hmmm... Czy tylko Glycine jest przecenione? Ten zegarek w PL chyba ponad 20K kosztuje?

:blink:;):D

Ale po oplatach wychodzi to jakies 40-45% taniej od ceby katalogowej wiec niestety nie ma takiego szału jak 70-80% u Glycine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby zmienić lekko temat... Czy ktoś z klubowiczów ma już Airmana z nowej kolekcji i może się podzielić organoleptycznymi wrażeniami? Najlepiej jakby jeszcze wrzucił fotkę.

Parę słów już było. Na plus koperta z wygiętymi uszami, ar, wypukłe szkło. Minus wskazówka gmt, mnie jeszcze brakuje wskazówki arrow, ale te co są też nawiązują do pierwszych modeli.

Moje ogólne odczucie po przymiarkach wersji 42mm gmt, to łatwiejszy odczyt oraz bardziej łagodny styl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po oplatach wychodzi to jakies 40-45% taniej od ceby katalogowej wiec niestety nie ma takiego szału jak 70-80% u Glycine.

Masakra jak to się czyta 70/80%  żenada ,nie wiem gdzie to prowadzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Airman fajny. Ta wskazówka GMT rzeczywiście inna, spora, pierwsze wrażenie co to qwa jest ? Zasłania indeksy. Z drugiej strony pokryta superluminową czy innym materiałem świecącym, będzie widoczna w nocy. W poprzedniej wersji czerwonej w nocy nie widzieliśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra jak to się czyta 70/80% żenada ,nie wiem gdzie to prowadzi...

Poczekamy, zobaczymy co będzie dalej. Jeśli jest tak jak pisał Piotr to po wyprzedaży starej kolekcji sytuacja wróci do normy. Jeśli nowe kolekcje też się będą pojawiać to faktycznie nie rozumiem tej strategii, bo to strzelanie w stopę własnej sieci dealerskiej. Z tego co czytam jest sporo zmian na plus pod względem jakości, co przy obniżonych cenach jest dużym pozytywem. Mój DC-4, jest już w nowej referencji, ale poza brakiem przewierconych na wylot uszu koperta chyba się nie zmieniła. Przynajmniej porównując zdjęcia innych różnic nie widać.

Czasem trzeba zrobić krok w tył, żeby się odbić i ruszyć do przodu. Trzymam kciuki za markę.

Edytowane przez Viggen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle, mistrzowskie zdjęcie, Vandit. U mnie znacznie gorzej, ale za to z piękną tarczą. To najładniejsza "szóstka".

8457639_DSCF2709.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Masakra jak to się czyta 70/80%  żenada ,nie wiem gdzie to prowadzi...

To cena z totalnej wyprzedaży. Oddaje przybliżone koszty produkcji zegarka. Nie tylko Glycine. Większości obecnych na rynku.

No ale... do rzeczy.

Weźmy na warsztat takiego Orisa65. Myślisz, że ile kosztuje wyprodukowanie tego zegarka? Cena z metki zegarka na pasku tropic to: 7 490,00 zł. SW jako klient detaliczny kupie sobie za śmieszne pieniądze. Wypukłe szafirowe szkło kosztuje detalicznie pewnie ok 800 zł. Przyjmijmy, że mechanizm tyle samo choć to i tak dużo za dużo...

Zegarek waży 78.9 grama. Zakładając, że sama koperta to nawet 60% tej wagi jej koszt gdyby była wykonana z:

- srebra próby 999 przy cenie skupu za gram: 1,74 zł wynosiłaby: 82,37  zł,

- platyny próby 950 przy cenie skupu za gram: 90,00 zł wynosiłaby: 4 260,60  zł.

- złota próby 750- 18k przy cenie skupu za gram: 108 zł wynosiłaby:  5 112,72 zł.

Panowie o czym my rozmawiamy?!!!

Zegarki kupujemy bo budzą w nas jakieś emocje. To nie produkt pierwszej potrzeby. Cena prawie zawsze jest irracjonalna. Glycine nie jest tu wyjątkiem... Gdzie wy żyjecie?

Edytowane przez Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Dodam na koniec, że 65 to fajny zegarek ale ma swoje minusy a jego rzeczywisty koszt produkcji w mojej ocenie nie przekracza 1 500,00 zł czyli ok 20% ceny z metki. Sprzedając go za 30 - 40% ceny wyjściowej można zarobić. Kwestia odbioru decyzji na jaką zdecydowało się Glycine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie akurat bardzo ciesze z tych promocji. Kupilem sobie trzy bardzo fajne modele w super cenie i wyglada na to ze zostana u mnie na dluzej bo w tych cenach nie maja konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi