Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Mikołaj każda marka lub większość nie są warte ceny z metki, ale chodzi o politykę cenową o bycie na rynku, taki Longines dla mnie ten sam poziom wykonania a wyobrażasz sobie LLD za 600DOLCOW? pozabijali by się, zablokowali tego massa!, ale czy tedy droga? NIE

Tak, masz rację w 100% - ja tylko dodaję, że to nie jest od dzisiaj wiadomo, że w Glycine cena jest "chimeryczna" :) Bo zegarki pewnie są ok. Kilka stron wcześniej napisałem o tym, że marka dla mnie jest teraz dobrze wyceniona przez Masdropa i nie chodziło mi o same zegarki tylko o to, że właśnie marka, nazwa "Glycine", dość nietypowo podchodzi do wartości swoich własnych produktów a to w końcu musi się obrócić przeciwko niej.

Teraz mamy sytuację, gdzie cena jest super - niezależnie od tego jaka marka by to nie była.

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biały jest super. Pumpkin na drugim miejscu. Milano trzeci.

U mnie kolejność odwrotna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

U mnie kolejność odwrotna :)

A Ty chyba tego długo szukałeś? Teraz masz niepowtarzalną okazję go kupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie nie, owszem kupiłem drożej ale nie mam z tego powodu bólu. Przymierzyłem, ponegocjowałem, zapłaciłem i miałem z tego przyjemność.

Tu Cię rozumiem, szczególnie gdy dotyczy to zakupu osobistego u Piotra.

Natomiast nie miałbym żadnej radości z zakupu w salonie, gdzie duża część sprzedawców nie wie co sprzedaje, takich "speców" jest sporo niestety i mnie to odpycha od wizyt w salonach, a co dopiero kupowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ale dopiero ceny na masdropie otworzyły mi oczy na realny poziom wartości tych zegarków.

I tego zupełnie nie potrafię zrozumieć. Cena kształtuje Twoją świadomość zegarkową. Mi się wydawało, że własna obserwacja przedmiotu a nie cena buduje doświadczenie.

Nie atakuję Cię. Tylko piszę co mnie zdumiewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko mnie SST się średno podoba? :D

Za to chronografu mi w kolekcji brakuje. Ale serce mi skradł Laurice Macroix Pontos S. Chyba czas zacząć jeść pasztety z puszki, to kiedyś uzbieram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tego zupełnie nie potrafię zrozumieć. Cena kształtuje Twoją świadomość zegarkową. Mi się wydawało, że własna obserwacja przedmiotu a nie cena buduje doświadczenie.

Nie atakuję Cię. Tylko piszę co mnie zdumiewa.

Nie - napisałem że dla mnie to jest realna cena na podstawie obserwacji marki. Moja świadomość zegarkowa to już kilkanaście obrotów o 180 stopni w trakcie kilku lat pasji. Również pisałem, że jakościowo zegarkom Glycine niczego nie można zarzucić a wpadki miewa każdy. Ale to jej zakręty cenowe kazały mi tak a nie inaczej ocenić markę. Trzeba się zdecydować - dużo a tanio czy mniej ale konsekwentnie utrzymywać poziom.

Nie kupuję tez tych zegarków na handel ale właśnie żeby zweryfikować moje poglądy. A nie można tego w sumie lepiej zrobić jak kupując je teraz - w świetnej cenie. Choć z drugiej strony, słowa "świetna cena" moga nabrać nowego znaczenia jak się okaże, że ceny z massdropa to nowe ceny katalogowe tych zegarków :D

Ja sumiennie informuję, że każdą Glycine kupioną na Massdropie odsprzedam po kosztach zakupu - nie doliczę nic. No to komu F104? :D

To tylko mnie SST się średno podoba? :D

Za to chronografu mi w kolekcji brakuje. Ale serce mi skradł Laurice Macroix Pontos S. Chyba czas zacząć jeść pasztety z puszki, to kiedyś uzbieram :D

jeden już tak zbierał i poszedł szerzej niż tylko w Maurice :D;) Widać metoda dobra ale ja pasztetu nie lubię wiec się nie dorobię.

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SST jest swietny ale jak czytac z tarczy 24 przy mechanizmie 12? Ta czytelnosc cos mi tu nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty chyba tego długo szukałeś? Teraz masz niepowtarzalną okazję go kupić :)

Dwa razy nie musisz mnie namawiać :)

Szukałem jej, a to ona znalazła mnie. Leży sobie człowiek spokojnie na plaży, a tu pykpyk z messengera FB:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Dwa razy nie musisz mnie namawiać :)

Szukałem jej, a to ona znalazła mnie. Leży sobie człowiek spokojnie na plaży, a tu pykpyk z messengera FB:)

No i cena przyzwoita. I nowy zegarek! Marzenia się spełniają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i cena przyzwoita. I nowy zegarek! Marzenia się spełniają ;)

Cierpliwym być trzeba i zdecydowanym.

Zobaczymy co za dzieło przyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cierpliwym być trzeba i zdecydowanym.

Zobaczymy co za dzieło przyjdzie.

Którego chapnąłeś?:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej następny będzie Airfighter w cenie 900 dolarów. Teraz jest na Jomashop za 995. Masakra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od początku przecen widzi się sst dyniowy purist, ale to model coś mało wyprzedawany, czarny też jest fajny ale brakuje mu czegoś, tego argumentu co ma dyńka właśnie. Po głowie chodzi mi jeszcze czarna 17 i chyba sphair bardziej, niż metalowa, łapsko mam do niej. Ciekawe z czym skończę :)

Edytowane przez trez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym miał więcej niż moje 17,5 to airfightera bym sobie zamówił, lub 17 właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Którego chapnąłeś?:-)

Najładniejszego :)

Niebieskiego. Kiedyś miałem dylemat czy gmt czy purist, ale problem sam się rozwiązał, bo na MD purist tylko czarny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam SST:-P, a może coś na unitasie?

8636264_P62477711.jpg

Salute!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nic, tylko na bazarze.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że inni czuwają ;)

Bardzo dobrze :) To byłeś Ty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najładniejszego :)

Niebieskiego. Kiedyś miałem dylemat czy gmt czy purist, ale problem sam się rozwiązał, bo na MD purist tylko czarny jest.

Super! Ja się poważnie zastanawiam nad kremowym. SST to juz chyba drugi raz na massdropie puszczają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi