Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Edmund Exley

Mistrzostwa Świata - Kanada, Meksyk, USA 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Cristiano Ronaldo też już może się cieszyć, ma swoje "wykopane" miejsce w historii :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anglia wczoraj zanudziła, ale pozytywnie zaskoczyła mnie solidna betonowa defensywa Ghany - nie żebym jakoś lubił tę reprezentację, ale wczoraj byli dzielni. Dziś wieczorem najpierw gra najmniej ciekawa grupa, a ja tak po cichu planuję zrobić sobie drzemkę i obejrzeć później Szkocję z Brazylią - po dwóch golach McTominaya Szkocja wygra 2:1 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sporo się wydarzyło. Ucieszył mnie Ekwador, który pokazał fajne zaangażowanie. RPA się wczołgała, ale fajnie, że Hugo Broos dopisze sukces do swojej trenerskiej biografii. 

A dziś w nocy Urugwaj, na którym już prawie nikomu nie zależy - ale jeśli by zagrali z Hiszpanią tak, jak z Anglią i Włochami w 2014 czy Portugalią w 2018, to mogą odkupić swoje winy. Tyle że niestety się na to nie zanosi...

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak na razie Dembele i... reprezentanci Francji  ;) robią Norwegię w... czarnego konia.  :D 

EDIT: Brameczka dla Norwegii. 2:1.

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siła rażenia Francji jest atomowa. 

Ewidentnie mierzą w finał, jestem ciekaw czy ktoś utrze im nosa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urugwaj dotrwał do przerwy na nawodnienie na zero, choć Muslera już przypomniał o swoim braku formy. Ale trzeba przyznać, że jest trochę lepiej niż się wszyscy spodziewali. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znowu Muslera... A było naprawdę nieźle. Ciężko już teraz będzie odwrócić przebieg meczu. Żeby się nie skończyło jak z Danią w 1986.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Najbardziej czytelna grupa:

¹ Francja pokazała, kto tu rządzi 

² Norwegia tylko przegrała ze zwycięzcą grupy

³ Senegal na 3 miejscu, tylko wygrał Irakiem

⁴ Irak najsłabszy w grupie, 0 punktów, bo wszystkie mecze przegrał.

Screenshot_20260627_070351_Samsung Browser.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2022 o 20:09, Edmund Exley napisał(-a):

Wracam po piątkowym potężnym ciosie, jakoś trzeba oglądać dalej. Kolejne dni nie przyniosły dobrych wieści - moim zdaniem Alonso, który ma świetny bilans, powinien zostać i dalej budować swój zespół. A najgorsze, że rozważają tego szalonego hochsztaplera Bielsę...

Przypomniał mi się post, jaki napisałem w grudniu 2022 - treść powyżej... Na pewno Urugwaj ma już status największego rozczarowania turnieju, na boisku i poza nim. 

A za nami dobry mecz Chorwacja-Ghana. Modrić - wciąż wielka klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pary:

bracket.thumb.jpg.d794d9f28798e5bea10774c01a1ce8aa.jpg

I jak Wasze wrażenia po fazie grupowej? Nie widziałem jeszcze chyba prawie połowy strzelonych na turnieju bramek. Ja jestem miłośnikiem Mundiali i po latach nawet 2002 wspominam z lekkim sentymentem, ale jednak tu brakuje mi trochę gęstości. Trzeba było się mocno postarać, żeby nie wyjść z grupy - co oczywiście udało się tym, którym kibicuję oraz piłkarzowi, którego lubię oglądać w Napoli. Szkoda mi Montelli (sentyment do lat 1996-1999), ale jednak - tak mniej więcej 16 zespołów mogłoby nie być i turniej by na tym nic (oprócz pieniędzy) nie stracił. 

Myślę, że Francji nie zatrzymają Szwedzi, Niemcy, Marokańczycy, Hiszpanie i Argentyńczycy. Ale... chciałbym się po raz kolejny mylić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie właśnie od fazy pucharowej zaczyna się ten mundial. Został zepsuty przez ogólna liczbę drużyn, no i teraz, aż 32 wchodzą do fazy pucharowej i to jest absurd.

Pogoń za zyskiem potrafi ośmieszyć każdy sport i to się już dzieje z futbolem.

Co do faworytów to trudno ocenić skoro czołowe drużyny grają z zespołami pokroju Panama lub Irak. Faza pucharowa wskaże nam faworytów i liczę , że będzie pasjonująca. 

Mam wielki sentyment do tej imprezy, mój pierwszy mundial, który dobrze pamiętam to Mexico 86, także sporo już widziałem😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kingcrimson napisał(-a):

Dla mnie właśnie od fazy pucharowej zaczyna się ten mundial. Został zepsuty przez ogólna liczbę drużyn, no i teraz, aż 32 wchodzą do fazy pucharowej i to jest absurd.

Pogoń za zyskiem potrafi ośmieszyć każdy sport i to się już dzieje z futbolem.

👌👌

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Pary:

bracket.thumb.jpg.d794d9f28798e5bea10774c01a1ce8aa.jpg

I jak Wasze wrażenia po fazie grupowej? Nie widziałem jeszcze chyba prawie połowy strzelonych na turnieju bramek. Ja jestem miłośnikiem Mundiali i po latach nawet 2002 wspominam z lekkim sentymentem, ale jednak tu brakuje mi trochę gęstości. Trzeba było się mocno postarać, żeby nie wyjść z grupy - co oczywiście udało się tym, którym kibicuję oraz piłkarzowi, którego lubię oglądać w Napoli. Szkoda mi Montelli (sentyment do lat 1996-1999), ale jednak - tak mniej więcej 16 zespołów mogłoby nie być i turniej by na tym nic (oprócz pieniędzy) nie stracił. 

Myślę, że Francji nie zatrzymają Szwedzi, Niemcy, Marokańczycy, Hiszpanie i Argentyńczycy. Ale... chciałbym się po raz kolejny mylić ;)

Wygląda na to, że powtórka finału Francja-Argentyna jest całkiem realna.

Edytowane przez christ0ff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.06.2026 o 11:03, kingcrimson napisał(-a):

Odnośnie Mexico 86 mam dowody😀

Pięknie! Mundial z Meksyku należy do moich ulubionych, ale bramki z niego oglądałem - po kilkadziesiąt razy - na VHS.

A tu ciekawe zestawienie:

732675641_2089746984906641_2315413160870552750_n.jpg.01e5b604c84fd3231d7d108f27fc94c5.jpg

Widać zwłaszcza fatalny wynik drużyn z Azji, której honor ratuje tylko Japonia, bo Australia jedynie formalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Pięknie! Mundial z Meksyku należy do moich ulubionych, ale bramki z niego oglądałem - po kilkadziesiąt razy - na VHS.

A tu ciekawe zestawienie:

732675641_2089746984906641_2315413160870552750_n.jpg.01e5b604c84fd3231d7d108f27fc94c5.jpg

Widać zwłaszcza fatalny wynik drużyn z Azji, której honor ratuje tylko Japonia, bo Australia jedynie formalnie.

Odległy kolorowy Meksyk, najlepsi piłkarze z całego Świata, meksykańska fala- to działało na dzieciaka w tamtych czasach. Po pięknym Meksyku przyszedł rok 1990 i Włochy i najbrzydszy Mundial jaki widziałem, a na sam finał należy spuścić zasłonę milczenia po wsze czasy.

Mnie ciekawi jak to zestawienie będzie wyglądało po rozegraniu 1/16, gdy na placu boju zostanie najlepsza 16.

Czy połączona Afryka z Ameryka Południową czy jednak Europa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiada się dziś ciekawy mecz o 19:00. Nie ukrywam, że mam wielki sentyment do Canarinhos. Jako osoba, która nie skończyła jeszcze 40 lat, pamiętam brazylijski kult, który panował na osiedlu. Te reklamy Nike, mundial ’98, „prawdziwy” Ronaldo, który czarował, Roberto Carlos ze swoim atomowym strzalem

, Ronaldinho, Rivaldo… Można o tym rozpisywać się godzinami. I właśnie dlatego dziś będę kibicował Japonii. Dzisiejsza Brazylia to już nie to samo. Niestety, nie da się przez cały czas żyć reputacją zbudowaną kilkadziesiąt lat temu. Japonia do tej pory miała plan na swoje mecze i przyjemnie się to ogląda 🇯🇵

Drugi mecz, jaki będę oglądał, to Oranje z Marokiem. Mieszkając w Holandii, trzymam kciuki za Pomarańczowych, choć niestety kiepsko to widzę. Jedno wiem na pewno – niezależnie od tego, czy Holandia wygra, czy przegra, w większych holenderskich miastach niestety zaczną się burdy i dewastacje 🇳🇱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Japonia. ♥️🇯🇵 Oby do zwycięstwa. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety. Szkoda, że już w 1/16 Japonia wpadła na Brazylię. No trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda Japończyków, ale Brazylijczycy byli dziś mocniejsi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi