Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Darth_Gem

The Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jednak ktoś na forum posiada i cieszy się z THE CITIZEN i może na żywo sprawdzić i potwierdzić roczną dokładność wynosząca ±5 sekund 😉 
Piękna nowoczesna klasyka rzekłbym.

Gdybym zobaczył na żywo całą serię The CITIZEN -Official Site [CITIZEN] to jak ten "osiołkowi w żłoby dano" pewnie nie wiedziałbym w którą stronę pójść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.06.2026 o 16:15, Darth_Gem napisał(-a):

Będąc młodą lek....a nie, to nie to, sorry ...

Być w Japonii i nie kupić Grand Seiko, to jak być w Paryżu i nie zjeść kasztanów z placu Pigalle, prawda? 🤪😋

Aby więc uczynić zadość tradycji, odwiedziłem te wszystkie wspaniałe miejsca, gdzie oferują te wyjątkowe czasomierze, napotykając co najwyżej znudzenie ze strony sprzedawców, ew. pustki na półkach w najważniejszym sklepie GS. Ponieważ jednak GS nie był czyms w rodzaju "must have/must do" z przyjemnością udałem sie do salonu firmowego Citizena i ... zauroczyłem sie nowym modelem "The Citizens" z washi paper dial, w kolorze zielonym (który normalnie raczej u mnie nie wywołuje jakichs extra spazmów. Koniec końców (w dodatku pamiętając filmik Mateusza a propos GS i The Citizen) zakupu dokonałem, i gęba mi sie szczerzy, bo zegarek jest wspaniały.

Perpetual calendar, tarcza nie ustępująca w niczym tym z Grand Seiko, doskonała polerka, w tytanie, 100 m WR,  nastawialna wskazówka godzin, przy zmianie czasu. Zloty "cielec" na godz 6.

Spodobał mi sie bardziej niz jakikolwiek GS jaki udało mi się dostrzec i obdyskutowac z obsługą sklepu.  Panie i panowie, oto The Citizen AQ4091-56W 

IMG_20260606_220739.jpg

IMG-20260606-WA0010.jpg

IMG_20260606_220653.jpg

IMG_20260606_220626.jpg

IMG_20260606_220904.jpg

Gratuluję. Piękny egzemplarz. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi