Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyliłem się w opisie, HTC to właśnie 10 - bez Desire ;)

W tym Huawei właśnie moją uwagę zwrócił aparat - Leica to nie może być kiszka - pomyślałem ;)

To Moto odpada - ja mam telefon i tak często w ładowaniu, ale nie wyobrażam sobie latać wszędzie z powerbankiem.

Jash na pewno dużo dobrego powie o 10.

Ja z wymienionych wybierałbym między S7 a P10.

Pytanie jak Huawei ogarnie oprogramowanie bo 7.0 na P9 wygląda słabo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To jeszcze sprawdź czy przy HTC 10 nie ma dopisku Lifestyle. Jeśli nie to jako użytkownik polecam.

Moto Z Play o której wspomniał Marek to też świetny wybór, niby gorsza od Z a w każdej recenzji wszyscy ją chwalą. No i bateria tam to prawdziwa petarda.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moto Z Play o której wspomniał Marek to też świetny wybór, niby gorsza od Z a w każdej recenzji wszyscy ją chwalą. No i bateria tam to prawdziwa petarda.

Serio ???

Lenovo P2 - 5100mAh

Android - aktualizacja do 7 - śmiga super.

http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/lenovo-p2-champagne-gold.bhtml?from=ceneo&p=1399.00&cr=0&t=20170405-2030&ceneo_spo=true

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze sprawdź czy przy HTC 10 nie ma dopisku Lifestyle. Jeśli nie to jako użytkownik polecam.

HTC nie ma dopisku Lifestyle. HTC to w ogóle były moje pierwsze smartfony, zanim przesiadłem się na xperię. HTC sense była najfajnieszą nakładką jaką miałem.

Moto Z Play mogę mieć za złotówkę, hmmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Pojemność to nie wszystko, jeszcze jest coś takiego jak optymalizacja.

Oczywiście pytał nie będę ile Ci trzyma, bo jak mniemam masz ten model, ale uważam że to bez sensu, bo zależy od wielu czynników.

Sam model miałem w rękach w Saturnie. Mnie w nim nic nie porywa. A nakładka od Lenovo to jak dla mnie kompletna porażka.

HTC nie ma dopisku Lifestyle. HTC to w ogóle były moje pierwsze smartfony, zanim przesiadłem się na xperię. HTC sense była najfajnieszą nakładką jaką miałem.

Moto Z Play mogę mieć za złotówkę, hmmm...

HTC ostatnimi czasy to mega porażka, ale pełna 10 jest wyjątkiem. Namawiał nie będę. Najlepiej idź do opa, poproś o HTC i Z Play i sam oceń.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Pojemność to nie wszystko, jeszcze jest coś takiego jak optymalizacja.

Oczywiście pytał nie będę ile Ci trzyma, bo jak mniemam masz ten model, ale uważam że to bez sensu, bo zależy od wielu czynników.

Sam model miałem w rękach w Saturnie. Mnie w nim nic nie porywa. A nakładka od Lenovo to jak dla mnie kompletna porażka.

HTC ostatnimi czasy to mega porażka, ale pełna 10 jest wyjątkiem. Namawiał nie będę. Najlepiej idź do opa, poproś o HTC i Z Play i sam oceń.

Akurat ten model jest podobno dobrze zoptymalizowany, ma bardzo oszczędny procesor-ten sam co w redmi 4, snap 625. Co do nakładki to jest to w 90% czysty android. Solidna konstrukcja, 4gb ramu i ekran ameoled, który sumarycznie jest bardziej energooszczędny w codziennym użytkowaniu od ips'a. Według mnie to bardzo udany model.

Porównanie baterii różnych modeli.

http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=8319#show

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Miałem ten model w rękach jak pisałem i technicznie może to i jest czysty android, ale wizualnie już nie. Nie pamiętam dokładnie jego ceny ale na bank było to Lenovo droższe od Xiaomi Redmi 4 Pro, które kupiłem córce a które poza ekranem ma taką samą specyfikację. Może i ramu ma Lenovo 1gb, ale tego raczej nie odczujesz w codziennym użytkowaniu, więc do końca dobry wybór to bym polemizował.

Nawet tu według opinii Xiaomi wypada lepiej, a cenowo mamy na dodatek 800zł vs 1400zł za Lenovo. A bateria to nie wszystko.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/13974/13806/0/0/

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Opinia jest jak d*pa: każdy ma własną"  ;)

...ostatnio rozmawiam z pewną miłą Panią, której nie działa Iphone w sieci WIFI, nie chce się podłączyć za cholerę... wszystkie telefony w firmie podłączają się, jej Iphone nie pomimo zmian ustawień szyfrowania i protokołów na urządzeniach...

Notabene któraś to sytuacja z kolei, że Iphone nie chce się łączyć do urządzeń np. Mikrotik :/

Pytam się Pani - może czas wymienić telefon - tak pół żartem pół serio... 

a ona do mnie całkiem poważnie:

NIE wymienię.

Kocham go...on często mi nie działa z WIFI, ale jest taki ładny i fajny... (też to słyszę nie po raz pierwszy od kogoś)

tyle w temacie opinii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to wystarczy tłusty plan, wifi zbędne :)

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Byłem dziś w markecie pooglądać i chyba nie ma innej opcji - ten XZ jest zdecydowanie najfajniejszy na żywo  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Podobno to Xiaomi Mi6

Xiaomi-Mi-6-1-1-1.jpg

Xiaomi-Mi-6-1-2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

"Opinia jest jak d*pa: każdy ma własną" ;)

...ostatnio rozmawiam z pewną miłą Panią, której nie działa Iphone w sieci WIFI, nie chce się podłączyć za cholerę... wszystkie telefony w firmie podłączają się, jej Iphone nie pomimo zmian ustawień szyfrowania i protokołów na urządzeniach...

Notabene któraś to sytuacja z kolei, że Iphone nie chce się łączyć do urządzeń np. Mikrotik :/

Idąc Twoim tokiem myślenia - może czas wymienić router?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Podobno to Xiaomi Mi6

W sumie mogło być brzydsze, ale i tak na tę chwilę wygrywa w kategorii stylistyczna smart pokraka :D

Edytowane przez Jash
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc Twoim tokiem myślenia - może czas wymienić router?

problem jest tylko i wyłącznie z urządzeniami od APPLE...

Routery MIKROTIK to świetna platforma i nie ma potrzeby jej wymiany tylko dlatego, że czasami ktoś z IPHONE ma problem podłączyć się do wifi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Opinia jest jak d*pa: każdy ma własną"   ;)

a ona do mnie całkiem poważnie:

NIE wymienię.

Kocham go...on często mi nie działa z WIFI, ale jest taki ładny i fajny... (też to słyszę nie po raz pierwszy od kogoś)

tyle w temacie opinii ;)

Polska to jednak biedny kraj- w wielu kręgach posiadanie iphona to oznaka "statusu".

Jak jakaś kobieta w danej grupie nie ma iphona to czuje się gorsza....

Być może takie jest postrzeganie iphona przez opisaną wyżej kobietę... Telefon jak każdy inny ale to jednak oznaka "prestiżu".

No i do tego niektórzy muszą mieć najnowszy model bo bez tego czują się niedoceniani.

Ogólnie żenada i kwas, ale zastaw się a postaw się.

Na zachodzie każdy kupuje co chce i nie zwraca na to uwagi, bo przecież może sobie kupić każdy telefon w abonamencie.

Wielu uważa że ludzie kupują MacBooki aby pokazać się w Starbucku...

W sumie mogło być brzydsze, ale i tak na tę chwilę wygrywa w kategorii stylistyczna smart pokraka :D

Mi się podoba.

Dziury w wyświetlaczu mogli zrobić pod aparat, głośnik itd. Tak aby góra i dół były takie same.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

O gustach się nie dyskutuje ;) dla mnie z tyłu wygląda jak tani Honor 4c, tylko z przekręconym obiektywem. Z przodu....niekonsekwencja stylistyczna, która brzydko wygląda. Albo cały przód to ekran, ale ten element biały u góry powinien być tez symetrycznie u dołu.

Poniżej ponoć nowy Ajfą. Patrząc na tył ciekawe kto był pierwszy, oni czy Xiaomi :D

6279492527b3628661593fb0e73cbd7e.jpg

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tygodniu z iPhone odpuszczam. Kupiłem bo chciałem mieć spokój A telefon wiedział się CODZIENNIE a ostatnie dwa dni nie działał mikrofon. Teraz na tapecie Xperia Xz

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tygodniu z iPhone odpuszczam. Kupiłem bo chciałem mieć spokój A telefon wiedział się CODZIENNIE a ostatnie dwa dni nie działał mikrofon. Teraz na tapecie Xperia Xz

Iphone ci się wieszał?

Mam kolejne modele od 4 i może jednonzawieszenie na każdy model... Najczęściej przez jakąś zewnętrzną aplikację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Iphone ci się wieszał?

Mam kolejne modele od 4 i może jednonzawieszenie na każdy model... Najczęściej przez jakąś zewnętrzną aplikację.

A co w tym dziwnego? Ja miałem trzy razy 5s i tylko jeden z nich działał na 100% wzorowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zobaczyłem dokument o fabrykach foxconna tu wrzucanych to wcale mnie nie dziwi. Myślałem, że to trochę mniej przypomina obóz pracy. Ba, teraz mnie już nie dziwi dlaczego jakikolwiek sprzęt elektroniczny nie jest tak solidny jak Nokia Symbian Made In Finland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co w tym dziwnego? Ja miałem trzy razy 5s i tylko jeden z nich działał na 100% wzorowo.

Wygląda na to że mam szczęście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wygląda na to że mam szczęście.

albo ja pecha :D Maca jak miałem to zepsuło się w nim wszystko co tylko mogło. Najpierw pasy na ekranie, w ramach gwary wymienili, potem już musiało zostać. W międzyczasie siadła stacja CD, dysk, klawiatura i myszka. Czego nie dało się uratować poszło do kosza, resztę sprzedałem na części na allegro. Poszło to w kilka minut ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Iphone ci się wieszał?

Skąd ten pomysł, że koledze wieszał się telefon? To nie możliwe, iphone'y się nie wieszają.

Tym bardziej, że użytkownik xavras_s     napisał, że telefon "wiedział się codziennie". Mojemu iphone'owi też się dobrze wiedzie, ostatni dostał prezent w postaci aktualizacji.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi