Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat to wycięcie ma sens. Dzięki temu zyskujemy powierzchnię wyświetlacza po bokach wcięcia - świetne miejsce na powiadomienia, zegar, itp.

Sensory (kamery, IR, zbliżeniowy, światła) muszą się gdzieś znaleźć. Z dwojga złego wolę wcięcie niż rozwiązanie jak w Xiaomi MiMix.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to wycięcie ma sens. Dzięki temu zyskujemy powierzchnię wyświetlacza po bokach wcięcia - świetne miejsce na powiadomienia, zegar, itp.

Sensory (kamery, IR, zbliżeniowy, światła) muszą się gdzieś znaleźć. Z dwojga złego wolę wcięcie niż rozwiązanie jak w Xiaomi MiMix.

Chodzi Ci o to że w MiMix 2 jest kamera na dole?

Może i tak. Ale z kolei P20 ma czytnik palucha z przodu. Jakby zrobili tak jak w Mate pro, to nie trzeba by było paska na dole i można by ekran mieć w tamtym miejscu i jedyny pasek mieć na górze, gdzie wszystko by się zmieściło przy takiej samej powierzchni wyświetlacza (albo nawet większej o powierzchnię wycięcia). Poza tym mi osobiście to się strasznie nie podoba samo to wycięcie (tak czysto wizualnie) i to że wszystkie telefony od dwóch lat wyglądają tak samo. W 2017 większość flagowców wizualnie różniła sie tylko logo producenta i drobniutkimi detalami. W 2018 będzie tak samo.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Że wcięcie jest idiotyczne to się zgodzę. Natomiast nie rozumiem dlaczego wszyscy piszą o naśladowaniu iPhone X skoro notcha pierwszy zrobił Essential Phone.

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja od może 5 lub więcej lat nie widzę żadnej znaczącej różnicy między telefonami: duży wyświetlacz, na górze kamera i czujniki a na dole przyciski dotykowe, z tyłu kamera, ewentualnie czytnik odcisków i tyle. Zauważyłes to dopiero w tamtym roku? Kiedyś: 10-15 lat temu bądź więcej, telefony - rzeczywiście każdy był inny. Jeden z anteną, jeden składany typu Motorola V, Backberry z klawiaturą qwerty, Siemens z dokładanym aparatem fotograficznym, HTC z rozsuwaną pełną klawiaturą, Alcatel z joystickiem góra-dół, Sony Walkman do muzyki, a K do robienia zdjęć z osłonką na aparat, Matrix z wysuwaną klawiaturą, Nokia z gumy (klawisze), że tak z pamięci wymienię. Teraz to jeden duży wyświetlacz dotykowy i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że wcięcie jest idiotyczne to się zgodzę. Natomiast nie rozumiem dlaczego wszyscy piszą o naśladowaniu iPhone X skoro notcha pierwszy zrobił Essential Phone.

No tak... tylko zobacz jaki był ten notch w Essential Phone, a jaki jest w pozostałych wymienionych. 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wskazowka12

Wcięcie u innych producentów nie ma sensu bo nie stosują tam takiej technologii rozpoznawania twarzy, którą w tej chwili dysponuje apple.

Natomiast apple zastosowało wcięcie bo albo nie potrafili wpakować technologi faceid na tak małej powierzchni ramek, albo zostawili sobie furtkę na przyszłe modele. Raczej to drugie przypuszczenie. Z czasem wcięcie będzie się zmniejszać w kolejnych modelach aż zniknie pewnie prawie całkowicie.

Swoją drogą też mi się to nie podoba, wolałbym touchid w ekranie albo w przycisku power button.

Co z tego, że essential phone zrobił to jako pierwszy jeśli to iphone przynosi największe zyski, jest szalenie popularny i rozdaje karty.

Przypomnę tylko, że apple kosi 86% globlanych zysków ze sprzedaży telefonów przy 20% udziale w woluemnie sprzedaży.

To jest dramat dla konkurencji i każdy chce urwać kawałek torta dla siebie.

https://appleinsider.com/articles/18/04/17/apple-grabs-86-of-smartphone-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35

Może chcesz też mi powiedzieć, że Leeeecoś tam wyznaczyło trend usuwania mini jacka bo zrobiło to jako pierwsze? :lol: kurtyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wskazowka12

Jak o telefonach, chyba moj najlepszy telefoniczny zakup ostatnich lat

Szkoda, że podróba. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zielony.m tak patrząc na to zdjęcie to idziesz pod prąd ;)

w dobie telefonów za kilka tysięcy złotych patrząc na społeczeństwo to normą jest telefon 10krotnie droższy od zegarka ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że podróba. :(

Po czym wnosisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wskazowka12

Po czym wnosisz?

Telefon kupiony na Nokia.com więc nie wydaje mnie się żeby coś było nie tak;)

Chodziło mi o to, że to już nie ta Nokia co kiedyś i żadne reedycje przez dziką firmę odkupioną od microsoftu na dziwnych licencjach montowaną w indyjskich fabrykach tego nie zmienią, ale Rolex fajny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o to, że to już nie ta Nokia co kiedyś i żadne reedycje przez dziką firmę odkupioną od microsoftu na dziwnych licencjach montowaną w indyjskich fabrykach tego nie zmienią, ale Rolex fajny :D

No to proszę pisz precyzyjnie, bo twoja wypowiedź miała zupełnie inny wydźwięk. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś muszę zrobić zdjęcie moim klasykom jak przyjdzie ten dzień, że będę ich używał ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dzięki bardzo za polecone tutaj etui ochronne Spigena.

Wczoraj dotarło do mnie i spełnia moje oczekiwania, muszę się tylko przyzwyczaić ze mój xiaomi a1 stał się grubaskiem :) ale taki już urok noszenia go w kaburze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No tak... tylko zobacz jaki był ten notch w Essential Phone, a jaki jest w pozostałych wymienionych.

To akurat nie ma dla mnie znaczenia. Ktoś był pierwszy i to Apple jego naśladuje i koniec.

Wcięcie u innych producentów nie ma sensu bo nie stosują tam takiej technologii rozpoznawania twarzy, którą w tej chwili dysponuje apple.

Natomiast apple zastosowało wcięcie bo albo nie potrafili wpakować technologi faceid na tak małej powierzchni ramek, albo zostawili sobie furtkę na przyszłe modele. Raczej to drugie przypuszczenie. Z czasem wcięcie będzie się zmniejszać w kolejnych modelach aż zniknie pewnie prawie całkowicie.

Swoją drogą też mi się to nie podoba, wolałbym touchid w ekranie albo w przycisku power button.

Co z tego, że essential phone zrobił to jako pierwszy jeśli to iphone przynosi największe zyski, jest szalenie popularny i rozdaje karty.

Przypomnę tylko, że apple kosi 86% globlanych zysków ze sprzedaży telefonów przy 20% udziale w woluemnie sprzedaży.

To jest dramat dla konkurencji i każdy chce urwać kawałek torta dla siebie.

https://appleinsider.com/articles/18/04/17/apple-grabs-86-of-smartphone-profits-globally-iphone-x-alone-seizes-35

Może chcesz też mi powiedzieć, że Leeeecoś tam wyznaczyło trend usuwania mini jacka bo zrobiło to jako pierwsze? kurtyna

No, ale ja nie rozmawiam o tym jakie Apple jest popularne ile kosi kasy, bo to nie ma nic wspólnego z tym o czym napisałem.

Zanim następnym razem napiszesz o Nokii podobne bzdury poczytaj trochę kto wskrzesił markę i jest teraz w zarządzie. Dla ułatwienia dodam, że są to ludzie którzy już kiedyś w Nokii pracowali. Oczywiście to nie do końca to samo ale pisanie o dzikiej firmie jest wielkim nieporozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat nie ma dla mnie znaczenia. Ktoś był pierwszy i to Apple jego naśladuje i koniec.

To prawda. Ale powiedzmy sobie szczerze - gdyby Apple nie zrobiło notcha w 10-tce, to żaden z tych nowych flagowców by tego pomysłu nie podłapał. Takie są realia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Może tak, może nie. Można gdybać. Ziarnko prawdy w tym jest i to jest niestety smutne że firmy stosują design na zasadzie copy paste czego najlepszym przykładem jest P20 Pro. Dla mnie to taki Steinhart wśród zegarków.

Z drugiej strony patrząc formy androidowe czerpią często garściami z designu Apple a Apple czerpie rozwiązania techniczne od producentów androidowych.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w zegarkach nie da się wymyślić koła i zegarki są podobne. Ale są celowo naśladujące coś i są mimo wszystko bardzo charakterystyczne z własnym stylem. Tak samo z telefonami. Niby wszystkie prostokątne, ekran, aparat etc.  ale są takie, że maja własny styl i są takie, które ordynarnie naśladują to co jest na topie. Dziwnym trafem chodzi w lwiej części o rozwiązania jakie stosuje Apple. 

Niby nic - zaokrąglili rogi i dali jeden fizyczny przycisk - inni też. Zrobili mydelniczkę - inni też, owe notcha - inni też. Niektóre firmy naśladują nawet sposób pakowania urządzeń. Baa - pamięta ktoś przed Apple białe kabelki? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi kabelkami to dobrzeze ich tak 1 do 1 nie zaczeli kopiować. Do telefonów Apple nie mam zastrzeżeń i używam juz bardzo długo (od iPhona 3) to kable to jest jakiś dramat... nie zliczę z ilu zeszła mi ta biała guma. Nowe kable wyglądają już trochę lepiej i jeszcze mi nie zaczęła schodzić, ale niesmak pozostał ;)

Swoją drogą brakuje mi czasów kiedy producenci jak i użytkownicy szukali/eksperymentowali i na rynku było ciekawie, teraz same prostokątne dotykowce. Z drugiej strony teraz pewnie sam bym nie zaryzykował drugi raz zakupu jakiegoś tworu pokroju Simensa SX1 czy Noki 3650.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, po jakim czasie od kupna miałeś etui MNML u siebie? Ja czekam od 13.03. i nadal nic.

Edytowane przez 1947

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash, po jakim czasie od kupna miałeś etui MNML u siebie? Ja czekam od 13.03. i nadal nic.

A trackingu nie dostałeś? Z HK szło 10 dni i potem 20 z Warszawy do Wrocławia. Poczta Polska to masakra jakaś. Teraz też tyle czekam. Niestety do PL nie ma opcji szybkiej wysyłki i MNML zwrócił mi za to kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dwa trackingi - jeden TNT (wysyłka z Niemiec 19.03. i dostarczona do Niemiec 20.03.), a drugi (od supportu) w ogóle nie działa.

Wniosłem na PayPal o zwrot, bo ich support to jakaś kpina (wysyłają lewe trackingi i kłamią).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dostałem dwa trackingi - jeden TNT (wysyłka z Niemiec 19.03. i dostarczona do Niemiec 20.03.), a drugi (od supportu) w ogóle nie działa.

Wniosłem na PayPal o zwrot, bo ich support to jakaś kpina (wysyłają lewe trackingi i kłamią).

Bo to nie jest TNT, źle przekierowuje. To Swiss Post i tam wpisz tracking. Ja się z nimi kontaktowałem i zawsze szybko odpisuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi