Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

OnePlus ma soft Cyanogen, czyli ich mod androida. Ponoć dużo lepszy. Sprzętowo - cenowo killer to prawda, ale zarówno druga jak i pierwsza wersja ma swoje wady. Jest nawet w sieci test, gdzie gość odradza kupowania 2 i mówi, że 1 lepsza, mniej wadliwa. Też kiedyś chciałem, w sumie nadal o nim myślę, ale zakup to loteria, zwłaszcza OnePlus One.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zauważasz Piotrek, że sprawdzasz na mizernym zasięgu LTE (oczywiście kreski nie dają prawdziwego obrazu zasięgu, ale mniej więcej)

post-6402-0-28123600-1448673479_thumb.jpg

Trochę lepsza moc sygnału. Kilka lat temu coś takiego było niemożliwe po kablu.

No i tu pytanie. Zabieram się do zmiany telefonu (Nokia N8) na taki, który lepiej poradzi sobie z internetem na dużym ekranie. Czy trzymać się Plusa (telefony droższe o jakieś 600 złotych w porównaniu z T - Mobile na przykładzie Xperii Z5), czy są jacyś równie dobrzy operatorzy?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Najlepiej kupic telefon w sklepie a u operatora umowę bez telefonu. Wyjdzie taniej w większości przypadków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej kupic telefon w sklepie a u operatora umowę bez telefonu. Wyjdzie taniej w większości przypadków.

Jak się w Nju dokupi do pierwszego numeru drugi to jest on no limits (rozmowy i smsy) za 9zł. Internet bodaj 2GB dzielony na dwie karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

2gb to mało... Ale to zależy kto jak używa telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 6 lat używam BlackBerry ostatnie 2 lata Z10 obecnie Q20, w między czasie próbowałem innych i jak dla mnie system OS10 jest bezkonkurencyjny. Płynność i intuicyjność doskonała. No i najlepsza klawiatura fizyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ale zdaje się, że kolega oczekiwał raczej doradztwa w kwestii operatora niż telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku lat używałem sonki xperie Z,Z1,Z3 ,uważam te fony za ideały na androidzie.Jakosć wykonania,bezawaryjność przekonała mnie do tej serii.Teraz używam IP6 64G,ale był to zakup powodowany tym ,że posiadam macbooka i iPada co sprawia,że telefon pracujący w tym samym systemie jest b.przydatny.Dziwne jest to,że mimo wyraźnie gorszych parametrów IP6 nie widzę różnicy w jakości pracy,płynności w porównaniu z Z3.Być może iOS jest systemem zadowalającym sie słabszymi parametrami? Analogiczna sytuacja z macbookiem,jest szybszy od odpowiedników z szybszymi prockami pracujących w windowsie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę lepsza moc sygnału. Kilka lat temu coś takiego było niemożliwe po kablu.

No i tu pytanie. Zabieram się do zmiany telefonu (Nokia N8) na taki, który lepiej poradzi sobie z internetem na dużym ekranie. Czy trzymać się Plusa (telefony droższe o jakieś 600 złotych w porównaniu z T - Mobile na przykładzie Xperii Z5), czy są jacyś równie dobrzy operatorzy?

Kupując telefon w abonamencie przepłacasz. Mało tego, nie możesz zmienić oferty bo jesteś związany umową. Mało tego - z reguły smartfony od operatorów mają dorzucony jakiś soft,nakładki,nie masz praktycznie szans na upgrade systemu. 

Ja Ci proponuję NJUmobile. Wirtualny operator od orange :)  Zarządzasz usługami przez internet - masz pełną kontrolę. Większy pakiet Internet teraz dają za staż... Nie mamy stacjonarnego netu, bo np. żona ma teraz ze 12GB przez telefon, a płaci 39pln za rozmowy bez limitu i net. Oczywiście jak zamierzasz ściągać/oglądać filmy i jakieś spasłe softy to może być słabo.

Jeśli chodzi o moc sygnału tam gdzie mieszkać najlepiej to sprawdzić organoleptycznie. Każdy operator może Ci pożyczyć na testy sprzęt (np. modem LTE) na jakąś krótką umowę. Mapy poziomu sygnału na stronach operatorów można sobie wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi. Jedynie testy powiedzą Ci prawdę. Już paru moich znajomych/klientów po testach zmienili operatora.

Edytowane przez hezio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mamy stacjonarnego netu, bo np. żona ma teraz ze 12GB przez telefon, a płaci 39pln za rozmowy bez limitu i net. Oczywiście jak zamierzasz ściągać/oglądać filmy i jakieś spasłe softy to może być słabo.

Co to się porobiło... Jak 10 lat temu miałem Neostradę 512 kbps z limitem 15 GB na miesiąc, to się ze mnie śmieli sieciowcy, że ten limit to mi nawet na Gadu-Gadu nie wystarczy. A wtedy film dobrej jakości to było poniżej 800 MB, dobra gra około 3 GB, soft 200-300 MB. Obecnie film musi być w HD i rippowany z bluraya - 4-6 GB, gra potrafi ważyć i 15 GB, a byle pakiet Nero do nagrywania płyt to 1,5 GB. Każda strona www to kilka MB reklam we flashu, a przesyłanie pocztą 50 MB założnika nie jest czymś wyjątkowym. W takiej rzeczywistości operator oferuje limit 12 GB i... i ludziom to wystarcza. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Co to się porobiło... Jak 10 lat temu miałem Neostradę 512 kbps z limitem 15 GB na miesiąc, to się ze mnie śmieli sieciowcy, że ten limit to mi nawet na Gadu-Gadu nie wystarczy. A wtedy film dobrej jakości to było poniżej 800 MB, dobra gra około 3 GB, soft 200-300 MB. Obecnie film musi być w HD i rippowany z bluraya - 4-6 GB, gra potrafi ważyć i 15 GB, a byle pakiet Nero do nagrywania płyt to 1,5 GB. Każda strona www to kilka MB reklam we flashu, a przesyłanie pocztą 50 MB założnika nie jest czymś wyjątkowym. W takiej rzeczywistości operator oferuje limit 12 GB i... i ludziom to wystarcza. ;)

Komu wystarcza temu wystarcza... Dla mnie 12GB to akuratny limit , ale na telefon. Nie wyobrażam sobie, żeby miało mi to wystarczyć jeszcze jako limit na kompa...

Ale jeśli ktoś np.: filmów nie ogląda i kompa używa głównie do poczty prywatnej i czytania wiadomości to 12gb pewnie będzie aż z górką.

Dla każdego co innego dobrego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku lat używałem sonki xperie Z,Z1,Z3 ,uważam te fony za ideały na androidzie.Jakosć wykonania,bezawaryjność przekonała mnie do tej serii.Teraz używam IP6 64G,ale był to zakup powodowany tym ,że posiadam macbooka i iPada co sprawia,że telefon pracujący w tym samym systemie jest b.przydatny.Dziwne jest to,że mimo wyraźnie gorszych parametrów IP6 nie widzę różnicy w jakości pracy,płynności w porównaniu z Z3.Być może iOS jest systemem zadowalającym sie słabszymi parametrami? Analogiczna sytuacja z macbookiem,jest szybszy od odpowiedników z szybszymi prockami pracujących w windowsie.

Systemy iOS są mało wymagające pod względem procesora i pamięci ram.

Do tego Ile godzin wtrzymuje macbook na akumulatorze, a ile maszyna na Windowskie.

Do mnie ikony w Xperi Z3 nie przemawiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Do tego Ile godzin wtrzymuje macbook na akumulatorze, a ile maszyna na Windowskie.

Do mnie ikony w Xperi Z3 nie przemawiają.

Apple robi hardware pod software i software pod hardware jednocześnie, w dodatku nie wypuszcza aż tylu urządzeń co konkurencja w ciągu roku. Inne firmy tworzą smartphone'a pod system który już istnieje na ogromnej liczby różnorakich urządzeń a później zaczynają go optymalizować i dopasowywać pod najnowsze wersje swoich telefonów. W tym tkwi problem. "The others" mam na myśli androida.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego Ile godzin wtrzymuje macbook na akumulatorze, a ile maszyna na Windowskie...

I to jest ciekawe ponieważ w smartfonach odwrotnie.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nic zaskakującego. Tak było zawsze.

Fanka, czy Ty żyjesz za pomocą telefonu;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Ale to nic zaskakującego. Tak było zawsze.

Fanka, czy Ty żyjesz za pomocą telefonu;)

Nie, ale właściwie teraz jak jestem w domu to kompa używam sporadycznie i telefon mam ,,przy tyłku" praktycznie non stop. Wiem, wiem... Uzależnienie... Każdy ma jakieś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej potrzebuje fona do max 1000 ważne w miarę dobry aparat, slot na karty sd, dobra bateria i podstawa ma w miarę szybko przechodzić z aplikacji do aplikacji. System nie ma znaczenia Windows czy android co polecacie ja obiektywnym doradcą nie jestem bo tylko Windows u mnie a siora nie jest wybredna.

Edytowane przez Mistrz17

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewno Apple :P

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałem jej 5 albo coś z lumii.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Hej potrzebuje fona do max 1000 ważne w miarę dobry aparat, slot na karty sd, dobra bateria i podstawa ma w miarę szybko przechodzić z aplikacji do aplikacji. System nie ma znaczenia Windows czy android co polecacie ja obiektywnym doradcą nie jestem bo tylko Windows u mnie a siora nie jest wybredna.

Nowy musi być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie, nic nie mówiła o nówce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iphone 5 będzie dobrym rozwiązaniem. Stabilny system. U mnie wieszały się może raz na rok. A z androidem częste problemy.

Windows phone nie cierpię ze względu na kafelki - nie podobają mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Niekoniecznie, nic nie mówiła o nówce.

Gdyby chciała wystawiłem w dziale ofert niezegarkowych Lumie 830 w stanie idealnym na gwarancji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi