Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Jak ktoś chce premium feel, dokupi sobie Mozo

mozo-lumia950-xl-backcover-black_1.jpg

Do mnie nie trafia argument z plastikową obudową, jako tą która się nie nagrzewa. Przecież 950XL ma specjalny system chłodzenia :)

Ja czekam na Surface Phone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Nie ma godnego telefonu z Windowsem, który trafiłby w gusta większej ilości osób. Chodzi o dizajn i jakość wykonania iPhona albo HTC, Galaxy S6 itp. System fajny, stabilny, szybki, ale plastikowa Lumia za 3k raczej sukcesu nie odniesie. 

Takie coś ostatnio testowałem oneplus x

Cena 259$ Jakość wykonania bajka-szkło, stal i plecki ceramiczne(lub również szklane, są dwie wersje).

Bebechy jak za taką kwotę też elegancko. Kolejnym plusem jest praktycznie czysty android, dual sim, 5 calowy amoled 1080p i zapomniane w dzisiejszych czasach przez producentów radio fm.

Minusem jest bateria(jeden dzień) i średnia jakość zdjęć.

https://oneplus.net/pl/x

OnePlus-X-IMG_8014.jpg

oneplus-x-3.jpg

oneplus-x_ubergizmo_07.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, zamienił stryjek siekierkę na kijek za 50 ojro  ;) Ja nie czuję premium feel patrząc na poniższe zdjęcia hehe

IMG_9870.jpg

IMG_9871.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na zewnątrz masz skórę i aluminium. Wszystko nałożone na korpus z tworzywa - ale dlaczego to chyba zrozumiałe.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to strzelili sobie w stope, bo nikt oprocz fanatykow Windows Phona nie kupi plastikowego telefonu za 3k. No way

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No, ale napisałem to samo jakieś kilka postów wcześniej.

Co do fanatyków - uwierz, że nawet oni są w większości anty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microsoft musi się obudzić z ręką w nocniku. Tzn. tak jak Samsung przejrzał po latach i zaczął robić leprze obudowy.

Tyle że wcześniej mógł dać 6 miesięcy gwarancji na baterię i w razie czego klient mógł ją sam wymienić.

Przy mocno skomplikowanym systemie otwierania tak łatwo się baterii nie wymieni.

Nie wiem jak jest teraz z okresem gwarancji.

W moim laptopie Samsunga prawie udało im się mnie naciągnąć na wymianę akumulatora- prawie bo padł po 5 miesiącach. Gdyby po 6 miesiącach to musiałbym wydać ze 400zł.

Dlatego odradzam laptopy Samsunga i firm które dają tylko 6 miesięcy gwarancji na akumulator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy samsung obudził się z przysłowiową ręka w nocniku? Może miał wahania sprzedaży - ale nigdy jakiegoś załamani i kryzysu. Produkował tandetne mydelniczki napchane gigahercami - i tak się sprzedawały. Teraz jest lepiej jakościowo - i nadal się sprzedają. 

Co do baterii - to pełna zgoda. Samsung to jedyny sprzęt na baterie (tablet, telefon i modem) w którym na 20 lat użytkowania tego rodzaju urządzeń miałem problemy z bateriami. 

Na drugim biegunie Apple. IP 4 po 4 latach prawie nie widać było spadku wydajności baterii. Ipad 2 5 letni to samo - ładowanie góra 2 razy w tygodniu. 2 letni IP 5s - bez zarzutu. Roczny MacBook - 100% jak w nowym. Teraz pisze na 6 letnim Dellu - bateria spokojnie działa 2 godziny, a to 17 calowy kloc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale żeście się rozpisali :)

Ja obecnie w firmie użytkuję Lumia 735LTE... złego słowa nie powiem. Jeśli jeszcze możnabyłoby ją wyrwać za tą cenę: http://www.x-kom.pl/goracy_strzal/6274to bez dwóch zdań najrozsądniejszy wybór na telefon służbowy. Pakiet office z onedrive działa, poczta Exchange, czy po IMAP bezproblemowo, do tego pare aplikacji typu Skype,Whatsapp,Yanosik,udostępnianie netu... Naprawdę dobry telefon za rozsądne pieniądze.

Jeśli miałbym kupować coś z Android to czysty system jest podstawą.

Paru osobom, które pytały mnie kiedyś o opinie polecałem Motorolę Moto G ... użytkują już 2 rok... nawalone gierek, programików, syfu...ale zadowoleni, bo faktycznie telefon o dziwo śmiga ;)

Na dzień dzisiejszy patrzałbym na te modele:

http://www.x-kom.pl/p/250946-smartfon-telefon-fablet-motorola-moto-g-3rd-gen-lte-czarny.html - MOTO G standardowa wersja z 1GB RAM

http://www.x-kom.pl/p/265393-smartfon-telefon-fablet-motorola-moto-g-3rd-gen-lte-16gb-czarny.html- MOTO G wersja z 2GB RAM

http://www.x-kom.pl/p/256515-smartfon-telefon-fablet-motorola-moto-x-play-czarny.html- MOTO X

Iphone ? Może jako sam telefon do dzwonienia i jakichś pierdółek to bym polecił, ale na pewno nie jako telefon służbowy do pracy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

nicon - pytanie o baterię jest bez sensu. Jej działanie jest zależne od bardzo wielu czynników. Po pierwsze sposób użytkowanie, czyli ilość aplikacji z których korzystasz. Po drugie jak często go odpalasz. No i po trzecie to kwestia twojej karty SIM operatora i tego, jaki masz zasięg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś już Nexusa 5X i może coś więcej powiedzieć o tym telefonie? Głównie interesuje mnie bateria i jak działa ten czysty Andek. Myślicie że te 2GB RAMu to nie za mało? Potrzebuję telefonu który będzie działał szybko ale jestem ogarniętym użytkownikiem dla którego coś nie musi "po prostu działać" i mogę np. zainstalować lepszy ROM jeżeli warto. Jest jakiś dobry konkurent w podobnych pieniądzach z Androidem?

EDIT: Zastanawiam się też nad starszym Nexusem 5, można go jeszcze dorwać w stanie nowym nie refurb za ~1100zł, myślicie że będzie ogarniał nowego Androida?

Zawsze możesz kupić online, sprawdzić i w razie co zwrócić w ciągu 10 dni...

Co do konkurentów ... zależy dokładnie czego oczekujesz. W poście swoim powyżej dałem linki do czystych Androidów z Motoroli

Edytowane przez hezio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na zwrot masz 14 dni, nie 10. Korzystać możesz w ramach zwykłego zarządu, który jest przez różne sklepy różnie interpretowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A używał ktoś z Was telefony LG ? Aktualnie mam również LG g4 i jak by nie to że iOS mi pasuje (wróciłem do iphone 6s) . To całkiem fajny telefon , nic sie nie przycina , na baterie nie narzekam . Skórzana tylna obudowa w zestawie ciekawa sprawa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś ostatnio testowałem oneplus x

Kolejnym plusem jest praktycznie czysty android

No, w porównaniu z CM na OPO, to Oxygen OS w OPX (i OP2) jest akurat jednym z większych minusów tego telefonu.

A jak doda się jeszcze opieszałość w aktualizacjach, to może się okazać, ze to największy minus.

Ów minus (ale to tylko dla "grzebaczy") jest rekompensowany przez umożliwienie bezproblemowego odblokowania fona i założenia roota, przy tym nie traci się gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dokładnie.

Poprzedni telefon używałem dokładnie 6 dni i sklep w którym kupiłem X-KOM.PL przyjął zwrot bez najmniejszego problemu :)

Ja zniszczysz to w zasadzie też możesz zwrócić, ale sklep ma prawo obniżyć jego wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przedziale 1100-1200 zł moim zdaniem najlepszy będzie albo Asus Zenfone 2 (wersja z 4GB RAMu) albo LG G Flex 2. W ciągu ostatnich 3 tygodni korzystałem i z jednego i drugiego. Oba maja wybudzanie i blokowanie podwójnym tapnięciem w ekran, oba mają 5,5 cala (ale dla mnie to nie straszne bo wcześniej przez prawie rok używałem sony z ultra 6,4 cala). Zenfone troszkę bardziej plastikowy od LG ale nic do czego można by się było przyczepić, wszystko działało super płynnie i gry i programy, 32 gb na dane, aparat 13 mpx jak się troszkę pobawi to robi bardzo ładne zdjęcia, ludzie mówią że za słabo podświetlony ekran aczkolwiek ja jakoś tego nie odczułem. G Flex 2 znowu ma przepiękny ekran (widać trochę tak zwane ziarno ale ja jestem dosyć wymagający a mimo to nie przeszkadza mi w niczym), 2 GB Ramu wystarcza spokojnie jak na ten moment, Android 5.1.1 w porównaniu z Zenfone 2 Android 5.0. Ludzie piszą że Flex 2 się grzeje przez procesor Snapdragon 810 i "zamula". Gram w gry oglądam filmy i siedzę na internecie, grzeje się trochę przy grach i aplikacji aparatu ale nie zamula mimo wszystko, a Zenfone 2 na procesorze intela też się grzał może nawet mocniej. Aparat we Flexie jest super tylko mi osobiście brakuje ręcznych ustawień, na minus to że w Polsce Flex 2 jest dostępny z 16 gb pamięci ale przeszkadza to tylko gdy potrzebujemy miejsce na gry a do pozostałych rzeczy włożymy przecież kartę pamięci. Zostałem przy G Flex 2 a Zenfone 2 poszedł do kogoś innego. Jednak mogę spokojnie polecić i powiedzieć że w swojej cenie nie mają chyba konkurencji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, pomóżcie dobrać telefony służbowe w firmie. Do wyboru są takie średniaki:

Huawei P8 Lite LTE Dual SIM - 2GB RAM, 16 GB pamięci wewnętrznej,
LG Spirit 4G LTE - 1GB RAM, 8 GB pamięci wewnętrznej,
LG Wine Smart - 1GB RAM, 4 GB pamięci wewnętrznej, mały ekran - 3,2 cala bo to jest telefon z klapką,
LG G4s Dual SIM - - 1,5GB RAM, 8 GB pamięci wewnętrznej, bardzo duża zaleta to że jest na dwie karty sim - jedna służbowa druga może być prywatna, nie trzeba nosić dwóch telefonów, 
LG G4 Stylus LTE- 1GB RAM, 8 GB pamięci wewnętrznej, tak jak pisałem jest duży - ekran 5,7 cala!
Galaxy J5 - 1,5GB RAM, 8 GB pamięci wewnętrznej, ten telefon ma też wersję dual sim czyli na dwie karty, wolałbym właśnie taką.

Technicznie najlepiej Huawei. Ja skłaniam się ku LG G4s dual sim i Samsungowi J5 (pod warunkiem, że będzie na 2 karty).

Jakie macie przemyślenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moje zdanie jest takie samo, jak Twoje. P8 Lite pierwszy, a po nim G4S (fajnie leży w łapie) i J5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huawei albo G4S, kastrat ale smiga, tylko że po jakimś czasie te 512mb ramu bedzie robic roznice

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za szybkie odpowiedzi.

Niestety J5 jest na jedna karte,wiec odpada.

Do tej pory mieliśmy samsungi, z tego ca pamietam nakładka LG jest podobna do TW. Ludzie nie przeżyliby szoku ;-)

I tutaj sie lekko obawiam o Huaweia, nie znam wcale ich telefonów. Mimo, ze lepszy 'werk' to skłaniam sie ku LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huawei albo G4S, kastrat ale smiga, tylko że po jakimś czasie te 512mb ramu bedzie robic roznice

Wysłane z mojego LG-D855

Samuwam prywatnego Samsunga od roku z 1,5 GB na pokładzie i śmiga elegancko.

A co możecie polecić z telefonów z WP, jako opcja do wcześniej wymienionych, które na wolnym rynku są w przedziale 600-800 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi