Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno nie ma radia, a p10 lite ma i nie wiem co p10 musiałby mieć, żeby to nadrobić

Na co komu radio w telefonie? Przecież na każdy można ściągnąć aplikację z radiem internetowym i będzie git :)

A zresztą różnica między p9 a p10 jest tak nieznaczna, że w życiu bym nie kupił p10 dopóki cena nie zejdzie w dół. Teraz to warto kupić p9 i jeszcze nawet chwilkę poczekać. Spadnie jeszcze.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co komu radio w telefonie? Przecież na każdy można ściągnąć aplikację z radiem internetowym i będzie git :)

No właśnie git nie będzie, chyba że masz przez cały czas dostęp do WiFi. Jak ktoś słucha dużo radia to zejdzie mu cały transfer poza domen, a jak lubi chodzić na grzyby czy na ryby, to w ogóle radia nie posłucha, bo będzie miał za słaby zasięg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie git nie będzie, chyba że masz przez cały czas dostęp do WiFi. Jak ktoś słucha dużo radia to zejdzie mu cały transfer poza domen, a jak lubi chodzić na grzyby czy na ryby, to w ogóle radia nie posłucha, bo będzie miał za słaby zasięg.

No pod tym względem rzeczywiście masz trochę racji :) W lesie zasięg jest jaki jest.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie poza konkursem. Jak w Galaxy S4 ustawić, żeby można było odbierać mmsy bez włączania sieci internetowej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producenci kastrują urządzenia z archaicznych albo nieużywaych funkcji. Niektórzy używają radia w telefonie, ale w realu nie znam nikogo takiegio i to chyba taki trend. Stad coraz więcej urządzeń go nie ma. Tak jak poru Irda,wymiennej baterii itp..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producenci kastrują urządzenia z archaicznych albo nieużywaych funkcji. Niektórzy używają radia w telefonie, ale w realu nie znam nikogo takiegio i to chyba taki trend. Stad coraz więcej urządzeń go nie ma. Tak jak poru Irda,wymiennej baterii itp..

Irdy używam gdy zgubię pilota od telewizora, a baterie wymieniam, jak mi się rozładuje w terenie. To wszystko jest na pewno bardziej potrzebne niż ekran qhd albo kolejny procesor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że jesteś w mniejszości, zdecydowanie co poczynania producentów potwierdzają.

Ps

Jak można zgubić pilota od tv? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Adi, potwierdzam. Mam dwa w salonie i wiecznie na wagarach. Powiem więcej, zginęła mi w domu jedna komórka. Ekran 5,5 cala. Normalnie jak igła w stogu siana.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moja najmłodsza potrafi bardzo skutecznie coś schować :D

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu radia. Zauważyłem, że tylko tańsze modele je mają, te z kolei nie mają żyroskopu, który jest mi jeszcze bardziej potrzeby. P10 lite ma i radio i żyroskop, więc do ideału brakuje mu tylko Irdy.

W Huawei wszystko wydaje się być lepsze niż w Samsungu, jest tu tyle przydatnych funkcji, że ciągle odkrywam nowe. Dziś na przykład odkryłem że mogę zabezpieczyć odciskiem palca dowolną aplikację przed otwarciem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Fajna opcja, mam to w HTC10, a standardem jest to w Xiaomi. Brak mi tylko duplikowania aplikacji jak w Xiaomi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak mi tylko duplikowania aplikacji jak w Xiaomi.

To to samo co aplikacje bliźniacze? Jeśli tak to huawei to ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak. Najbardziej przydałoby mi się do FB, żeby mieć konto prywatne i firmowe, bo tak jako coś wrzucam muszę pamiętać o tym, żeby się przełączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

OnePlus3T polecam. Obecnie testuje. Wczesniej korzystałem tylko z iPhonow. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Radio internetowe w znośnej jakości 128kbps w ciągu jednej godziny zżera około 58mb transferu. W play jest za 25zł formuła unlimited w której są nielimitowane rozmowy do wszystkich i na stacjonarne, nielimitowane smsy do wszystkich i 6gb internetu-można słuchać prawie do woli.

Radio fm w telefonach ma tę wadę, że trzeba podłączyć słuchawki. które robią za antenę, nawet gdy chcemy słuchać na głośnikach. Kolejnym nieprzyjemnym aspektem są denerwujące reklamy, np. delektujesz się piekną pogodą i muzyką a tu nagle słuchasz o espumisanie na wzdęcia. 

W wielu radiach internetowych takich problemów nie ma i zasięg jest coraz lepszy.

Wracając do tematu radia. Zauważyłem, że tylko tańsze modele je mają, te z kolei nie mają żyroskopu, który jest mi jeszcze bardziej potrzeby. P10 lite ma i radio i żyroskop, więc do ideału brakuje mu tylko Irdy.

W Huawei wszystko wydaje się być lepsze niż w Samsungu, jest tu tyle przydatnych funkcji, że ciągle odkrywam nowe. Dziś na przykład odkryłem że mogę zabezpieczyć odciskiem palca dowolną aplikację przed otwarciem :)

Xiaomi redmi 4 pro ma:

-radio

-żyroskop, akcelerometr, magnetometr, czujnik zbliżeniowy-czyli wszystko co potrzebne,

-irdę

-szybki czytnik,

-większą baterię od p10 lite,

-praktycznie identyczną wydajność jak p10 lite,

-soft, w którym są wszystkie bajery-klonowanie aplikacji i zabezpieczanie odciskiem konkretnych aplikacji, etc.

i jest w ciul tanszy od od tego huawei'a.

To jest budżetowy telefon roku o parametrach średniaka.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Najbardziej przydałoby mi się do FB, żeby mieć konto prywatne i firmowe, bo tak jako coś wrzucam muszę pamiętać o tym, żeby się przełączyć.

Jest taka aplikacja Workflow na iOS na androida jest Tasker.

Możesz stworzyć sobie listę zadań i algorytm ich wykonania.

Jak nie wiesz jak coś zrobić to opisujesz na reddit.com problem i tam ktoś coś zaproponuje.

Możesz zobaczyć sobie temat "workflow - przykłady i instrukcje użycia" na myapple.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No, ale co da mi Tasker jeśli chodzi o konto firmowe/prywatne na FB?

Oczywiście wiem o aplikacji Menedżer Stron, ale jej nie lubię i nie używam.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xiaomi redmi 4 pro ma:

-radio

-żyroskop, akcelerometr, magnetometr, czujnik zbliżeniowy-czyli wszystko co potrzebne,

-irdę

-szybki czytnik,

-większą baterię od p10 lite,

-praktycznie identyczną wydajność jak p10 lite,

-soft, w którym są wszystkie bajery-klonowanie aplikacji i zabezpieczanie odciskiem konkretnych aplikacji, etc.

i jest w ciul tanszy od od tego huawei'a.

I dopiero teraz mi to mówisz!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale co da mi Tasker jeśli chodzi o konto firmowe/prywatne na FB?

Oczywiście wiem o aplikacji Menedżer Stron, ale jej nie lubię i nie używam.

W Workflow możesz wysłać wiadomość od razu na dwa konta.

Ale ja nie używam facebooka. Wiem, nie istnieję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi