Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

mam SE od 2 dni i co mogę napisać

to moje pierwsze jabłko, do tej pory korzystałem z androida

jestem zadowolony w 100%, w końcu sprzęt który nie wystaje z kieszeni :)

bateria po 24h normalnego użytkowania ( wifi, transmisja itd) pokazuje 25%

jak dla mnie bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja też muszę przyznać, że bateria w moim iP7 to petarda. Odłączony od ładowania wczoraj przed 7 rano teraz ma 17%. Dodam, że wczoraj 9-21 byłem w pracy gdzie zasięg jest tragiczny i gdzie telefon był użytkowany. Szok.

No, ale żeby nie było tak słodko przeżyłem dziś też drugi szok. W tygodniowym iPhonie zaczęła mi odpryskiwać farba z obudowy. No porażka po całości, tym bardziej że urządzenia mam w etui. Dużo rzeczy w tym smartfonie jest dobrych, ale technologia barwienia jest na etapie dinozaurów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejście na ciemną stronę mocy :D

Niestety SE przyjechał z fabryczną wadą, ot Apple'owska kłalita

Ja niedawno zrobiłem to samo..... mój HTC One zaczął zawieszać się przy odbieraniu połączeń do tego miałem już dość samowoli apek i aparatu który w momencie wprowadzenia reklamowali jako rewelację a okazał się tak totalną padaką że sami szybko z niego zrezygnowali.

Pojawił się iP7 w dobrej cenie to stwierdziłem że dam szansę i wziąłem, i jak na razie jest super - wszystko po prostu działa, telefon jest idealny wielkościowo, bateria znacznie wydajniejsza albo znacznie lepiej zoptymalizowany system bo w Androidzie apki robiły co chciały ( zwłaszcza FB ). Chyba już dorosłem do tego że nie muszę mieć kontroli nad wszystkim i niezawodność jest ważniejsza, wystarczy mi że znalazłem sposób na przerzucanie danych z PC bez użycia iTunes.

Zawsze byłem wiernym fanem Nokii, od 3210 ale co się stało z Nokią wiadomo. Dzisiejsze Lumie są fantastyczne technicznie - ekran, aparat -  ale system na jakim chodzą to nie dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ja też muszę przyznać, że bateria w moim iP7 to petarda. Odłączony od ładowania wczoraj przed 7 rano teraz ma 17%. Dodam, że wczoraj 9-21 byłem w pracy gdzie zasięg jest tragiczny i gdzie telefon był użytkowany. Szok.

No, ale żeby nie było tak słodko przeżyłem dziś też drugi szok. W tygodniowym iPhonie zaczęła mi odpryskiwać farba z obudowy. No porażka po całości, tym bardziej że urządzenia mam w etui. Dużo rzeczy w tym smartfonie jest dobrych, ale technologia barwienia jest na etapie dinozaurów.

Znowu masz pecha do apple :huh:  Wrzuć jakieś zdjęcie tych odprysków.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego mam silvera i można się śmiać ale nakleiłem szkło z tyłu po to aby nie wyślizgiwał się z ręki.

6s+ to bydle z najszerszymi ramami wśród konkurencji (dlatego nie kupiłem 7+) i przy średnich dłoniach źle się go obsługuje...

Do tego ramka sword 6 pro (super wygląda) i szkło 2d z okrągłym wycięciem na home button.

Najśmieszniejsze jest to że telefon już dwa razy mi spadł. Raz z biurka- uderzył tą ramką i stłukł szkło z tyłu, drugi raz na bieżni - pociągnąłem go za przewód od słuchawek- "złapałem" piszczelem- tzn. uderzył mnie kantem i spadł na tył, rozbijając szybkę z tyłu kolejny raz.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@bart - no mam. SE przyszło uszkodzone fabrycznie, ale wymienili i czekam na nówkę sztukę. 7 po tygodniu zrzuca kolor :D no słabo, słabo. Odprysk jest jeden, niewielki. Nie wiem czy jest sens robić mu zdjęcie. Faktem jest, że jako pedanta męczy mnie i koniec.

@Remy - u mnie silver w 7 nie przejdzie bo jest biały z przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Niestety SE przyjechał z fabryczną wadą, ot Apple'owska kłalita

T7e40YR.jpg

@bart - no mam. SE przyszło uszkodzone fabrycznie, ale wymienili i czekam na nówkę sztukę. 7 po tygodniu zrzuca kolor :D no słabo, słabo. Odprysk jest jeden, niewielki. Nie wiem czy jest sens robić mu zdjęcie. Faktem jest, że jako pedanta męczy mnie i koniec.

@Remy - u mnie silver w 7 nie przejdzie bo jest biały z przodu.

Dobrze rozumiem, że wymieniłeś SE przez pół milimetrową ryskę na ramce? :huh:

Teraz to jestem bardzo ciekawy jak ten odprysk wygląda na czarnym ip7 :huh:.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze rozumiem, że wymieniłeś SE przez pół milimetrową ryskę na ramce? :huh:

Teraz to jestem bardzo ciekawy jak ten odprysk wygląda na czarnym ip7 :huh:.

Też bym wymienił SE- nie po to tyle płacę aby dostać bubla który nie powinien przejść kontroli jakości.

Poza tym, np. jak sprzedawałem swoje stare iphony to wszystkie były bez rys a tutaj bym mniej dostał. 

Telefon kupowany, w którymś ze sklepów mógł zostać zwrócony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bartek dobrze rozumiesz. Ja szanuje swoje pieniądze, zakup iP7 256GB i SE 128GB to nie kilka stówek. Płacę i wymagam, a dostaję bubel. Z resztą nie po raz pierwszy. 5s dopiero za trzecim razem, jak go kupowałem w 2014r. przyszedł bez skazy. Jeśli Tobie takie rzeczy nie przeszkadzają to Twoja sprawa. Kolega z pracy kupował narzeczonej w iSpot 6s też dopiero drugi albo trzeci był OK. To nic nowego. Dodam, że w przypadku żadnej innej firmy nic takiego mi się nie zdarzyło.

Co do mojego odprysku widać go bardziej bo obudowa jest czarna. Nie mniej na forum Apple'a już mi jeden gość napisał, żebym się ta jedną draską nie przejmował. On po kilku miesiącach ma pełno odprysków i wytartą farbę, a nosi w etui. I jak pisze to wina słabego wykonania wersji czarnej. Z resztą wpisy na zagranicznych forach zdają się to potwierdzać.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 7 - wersję czarną od kilku miesięcy, noszę bez żadnego etui i szybek i nie mam żadnych śladów użytkowania (poza malutką obijką - ale bez odprysku farby - od jednego upadku). W którejś wersji (używam IPhone od 3) wymieniałem jeden egzemplarz ze względu na bad pixel, oprócz tego zawsze był to tip-top. Oczywiście ze zawsze zależy jak się trafi - analogicznie jak z naszymi zegarkami :)

Moim zdaniem to naprawdę świetne telefony.

iP7

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Też bym wymienił SE- nie po to tyle płacę aby dostać bubla który nie powinien przejść kontroli jakości.

Poza tym, np. jak sprzedawałem swoje stare iphony to wszystkie były bez rys a tutaj bym mniej dostał. 

Telefon kupowany, w którymś ze sklepów mógł zostać zwrócony. 

Dla mnie wymiana telefonu przez ledwo zauważalną ryskę jest czymś dziwnym, ale to tylko moja opinia. 

Nie zapominajmy, że iPhone to tylko bardzo dobry telefon ze sztucznie podbitą ceną przez genialny marketing.

Bartek dobrze rozumiesz. Ja szanuje swoje pieniądze, zakup iP7 256GB i SE 128GB to nie kilka stówek. Płacę i wymagam, a dostaję bubel. Z resztą nie po raz pierwszy. 5s dopiero za trzecim razem, jak go kupowałem w 2014r. przyszedł bez skazy. Jeśli Tobie takie rzeczy nie przeszkadzają to Twoja sprawa. Kolega z pracy kupował narzeczonej w iSpot 6s też dopiero drugi albo trzeci był OK. To nic nowego. Dodam, że w przypadku żadnej innej firmy nic takiego mi się nie zdarzyło.

Co do mojego odprysku widać go bardziej bo obudowa jest czarna. Nie mniej na forum Apple'a już mi jeden gość napisał, żebym się ta jedną draską nie przejmował. On po kilku miesiącach ma pełno odprysków i wytartą farbę, a nosi w etui. I jak pisze to wina słabego wykonania wersji czarnej. Z resztą wpisy na zagranicznych forach zdają się to potwierdzać.

Skoro w ten sposób patrzysz na gadżety elektroniczne i ogromną uwagę zwracasz na aspekt estetyczny to bardzo dziwi mnie, że wybrałeś iphone'a w tej wersji kolorystycznej, tym bardziej, że sam jakiś czas temu zwracałeś uwagę na ten problem.  :huh:

Dodatkowo warto wspomnieć ze bedzie mial ulepszona wersje quad dac z v20 co ma sie przekladac na 30% lepszy i wolny od zniekształceń dźwięk.

A tymczasem w stajni Apple okazuje sie ze nie tylko lakierowany Ajfon jest wadliwy. Matowy czarny.....no cóż.

http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2017/02/iphone-7-matte-black-czarna-farba-luszczy-sie-i-odpada

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Innej opcji kolorystycznej nie kupię. Biały brzydki, a dwa pozostałe dziewczęce. No, jest jeszcze Jet Black, ale....Niestety takiej wersji jak w 6s ze srebrnym tyłem i czarnym przodem nie zrobili.

Miałem po ciuchu nadzieję, że:

1. korzystając z etui uniknę tego, ale wyszło jeszcze gorzej

2. Apple zmienił w ciągu pół roku technologię i poprawi błąd, ale niestety marzenia ściętej głowy.

Bartku, kupując HTC 10 w tym samym kolorze też miałem świadomość tego samego problemu, ale wiedziałem też po IMEI kiedy dany telefon jest wyprodukowany i z kiedy brać, bo HTC w odróżnieniu do Apple zmieniło technologię (nie pytaj z jakiej na jaką bo nie wiem) i poprawiło swój błąd. Miałem dwie sztuki 10 bez skazy, a ta drugą zdarzyło mi się dwa razy przywalić o rant w pracy. Bez szwanku.

Panowie, roztrząsać nie będziemy tej bzdury. Kupię markera albo akryl, zamaluję, założę etui i tyle. Szkoda tylko, że firma przez duże F pozwala sobie na takie buble. Z drugiej strony, skoro miliony to kupują to może można miec w d*pie takie przypadki.

PS

Swoją drogą zaczynam się trochę ciebie bać. Ty masz gdzieś moje wszystkie wypowiedzi skopiowane do schowka, że tak zawsze cytujesz, bo nie wierzę, że grzebałeś aż do lutego, żeby to znaleźć :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

PS

Swoją drogą zaczynam się trochę ciebie bać. Ty masz gdzieś moje wszystkie wypowiedzi skopiowane do schowka, że tak zawsze cytujesz, bo nie wierzę, że grzebałeś aż do lutego, żeby to znaleźć :D

Kojarzyłem tylko, że pisałeś coś kiedyś na ten temat i użyłem wyszukiwarki w temacie wpisujące kluczowe słowa, które algorytm dobrze powiązał i wyskoczyło.

Kiedyś chyba nawet Tarant jak był modem albo Yoda dał mi ostrzeżenie z adnotacją, żebym nauczył się obsługiwać wyszukiwarkę forumową, no i się nauczyłem :lol:

Internet jest potęgą i w nim nic nie ginie, przykład z wykop.pl :D

comment_vgHCws0bPRVef9guPfd35ZyFp8DvRvu9

Żeby nie było ot, Lg V30 na wizualizacji wideo, na 97% będzie tak wyglądał

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bart8

Iphone 7 ma podobną cenę do Samsunga 8.

Iphone oferuje stabilność i dobry ekosystem np. Pracujesz na macu, i włącza się powiadomienie z iphona- widzisz to ma mac-u itd.

Samsung zaspał a nawet był zaślepiony rezygnując z Androida.

Teraz został zwykły dostawcą sprzętu.

Google dopiero się budzi produkując sprzęt.

Android jaki jest każdy widzi.

Nokia myślała że jest wielka i jej nie ma...

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bartek Ty chyba czekasz na V30....to sobie poczekasz

Cyt:

LG jeszcze się nie nauczyło, że najlepiej kuć żelazo póki gorące i zacząć sprzedawać smartfon od razu po jego prezentacji, kiedy wszyscy jeszcze są pod wrażeniem marketingowych sloganów. Tak samo będzie bowiem w przypadku LG V30, ponieważ jego globalna premiera sprzedażowa zaplanowana jest kilkadziesiąt dni po oficjalnym debiucie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nokia myślała że jest wielka i jej nie ma...

e tam powoli się odradza, ale po tym co pokazuje na razie szału nie ma. Może zmieni to Nokia 8 z flagowymi podzespołami, aparatem Carl Zeiss, dobrą ceną. Patenty też już powoli wykupują od Microsoftu. Miedzy innymi Lumia Camera ma już być w Nokia 8. Pożyjemy, zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam powoli się odradza, ale po tym co pokazuje na razie szału nie ma. Może zmieni to Nokia 8 z flagowymi podzespołami, aparatem Carl Zeiss, dobrą ceną. Patenty też już powoli wykupują od Microsoftu. Miedzy innymi Lumia Camera ma już być w Nokia 8. Pożyjemy, zobaczymy.

I co zamieni stryjek siekierkę (iphona) na kijek (Nokia) ? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Póki co o dziwo dobrze mi z iPhonem wiec raczej nie a jeśli już bym zamieniał to tylko HTC u11 ewentualnie Samsung S8. Jedyne co mnie drażni w moim Apple to ta rysa na rogu obudowy, ale wiem tez ze Apple ma to gdzieś. Kupiłem sobie etui dziś jak przyjdzie to założę i tyle. A androidów w razie czego mam sporo w domu wiec Apple jest miła odmiana. Co ważne dużo korzystam z Tapatalka i faktem jest ze wersja na iOS działa idealnie czego nie mogę powiedzieć o wersji na androida

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz problemu z telefonem jeśli masz tylko problem z rysą na obudowie. Dobrze to świadczy o Apple. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam problem z szajsungiem S7 edge

Zrobiła mi się aktualizacja i razem z nią zniknął mi język Polski którego to używałem do pisania wiadomości sms.

Jest tylko angol UK mordęga. 

W żadnych ustawieniach nie znalazłem opcji aby język wiadomości zmienić:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie masz problemu z telefonem jeśli masz tylko problem z rysą na obudowie. Dobrze to świadczy o Apple. ;)

Polemizowałbym.

Dziś przyszedł córki iP SE i kurcze chyba mi lepiej leży w łapie....coś czuje że jak wyjdzie w tym rozmiarze nowy SE z bebechami i aparatem iP7 to będzie zmiana :)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiła mi się aktualizacja i razem z nią zniknął mi język Polski którego to używałem do pisania wiadomości sms.

W żadnych ustawieniach nie znalazłem opcji aby język wiadomości zmienić:(

Z tego co pamiętam to w ustawienia sms trzeba wejść.

Ale poszukaj w necie lub pytnij na forum android.com.pl

Polemizowałbym.

Dziś przyszedł córki iP SE i kurcze chyba mi lepiej leży w łapie....coś czuje że jak wyjdzie w tym rozmiarze nowy SE z bebechami i aparatem iP7 to będzie zmiana :)

SE jest przyjemny ale nie do czytania czegokolwiek w necie.

Ip7s lub 8 będzie bez ram zatem zmniejszy się drastycznie w porównaniu do 7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnych ustawieniach nie znalazłem opcji aby język wiadomości zmienić :(

Powinno być Ustawienia-->Język i klawiatura, w języku - polski, w klawiaturze --> wybór klawiatury i też zaznacz polski i inne jeśli chcesz mieć do wyboru,  potem szybki wybór języka słownika podczas pisania wiadomości na dole - klawisz z globusem

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi