Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

korba

Marina Militare

Rekomendowane odpowiedzi

No Rado - teraz to Ty poleciałeś naiwniactwem na maxa

Rozmawiamy o naszych kolegach klubowych. Oni doskonale i ze 100% świadomościa kupowali. Widzę, że mocno zarty się Ciebie trzymają

Ale ja nie pisałem o naszych kolegach z forum. Przeczytaj proszę ze zrozumieniem mój post.

A tak szczerze - koledzy posiadacze - czy jeśli byloby na tarczy napisane np Olipai zamiast Marina Militare to choć przez myśl by Wam przeszło aby zakupić ten zegarek?

Na to mam odpowiedź prostą, miałbym mniejsze obiekcje i pewnie bym sobie taki zegarek kupił. Teraz jestem w kropce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary - Ty nie czytasz ze zrozumieniem całej dyskusji. Nie rozmawiamy tutaj o naiwnych co sie jak tysiące czy może i miliony nabrały na podrabiany, tandetny lub wątpliwy etycznie jak MM zegarek. Rozmawiamy wyłącznie o tym, że nasi kumple kupili i pokazuja na forum. Przeczytaj ten temat, przeczytaj podobny w temacie "jaki zegarek masz dzisiaj na ręku". Nikt nie wymaga od "szarego" człowieka, kupujacego pierwszy raz zegarek, wiedzy jak poznać co dobre co złe czy wogóle o istnieniu firmy PAnerai.

Wyobraź sobie, że mam swiadomość, iż zdecydowana większość populacji nie ma pojecia co my tu wypisujemy :mrgreen: , ani nawet o naszym istnieniu. Rozmawiamy o tym co tu i teraz. Po co więc wciągasz w dyskusje innych ludzi? Nie kumam. Ja pisałem o naszych kolegach - Ty, że ja niesprawiedliwy i generalizuję - o co chodzi? Generalizuję na temat grupy kilku osób które kupiły? Przecież nie pisze o wszystkich mieszkańcach Ziemi.

Kiedy Ci wyjaśniam, że nie pisze o innych tylko o klubowiczach to ty, ze ja nie rozumiem bo Ty o ogóle i kazdym kto mógłby kupić.

Zastanów sie o czym jest dyskusja.

Nieodnoś sie do pojedynczego wyrwanego postu, a wręcz zdania w nim tylko staraj sie śledzic dyskusję w której jak mniemam uczestniczysz.

A pytanie czy kupili by Olipai było do tychn, którzy zakupili juz MM,

EOT nie mam siły.

:mrgreen: :cool: :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ja w tym temacie piszę prawie od początku. Nawiązalem do Twojej wypowiedzi, że posiadacze MM nie mogą być miłośnikami zegarków. Nie zgodziłem sie z Tobą i przytoczyłem hipotetyczną sytuację. Oczywiście nie chodziło w niej o naszych kolegów. Temat ten nie powstał żeby kogoś tu osądzać. Przedstawia zegarek, a temat oryginalności MM jest zupełnie poboczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączyłeś sie do dyskusji, która była o czymś innym, niż Ci się wydaje. Ja nie rozmawiam o naszych kolegach, a jedynie o zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mbubu

Odnosze wrażenie, że to jednak Kolega Rado nie wie o czym piszemy - temat zegarka - i owszem, ale wzburzenie, czy mieszane uczucia powoduje to, ze zegarek pokazuje się w KMZiZ. Nie jest dyskusja o kolegach - zacnych przecież, a o sytuacji w jaką się wpakowali. Forum ma miec takze cel edukacyjny, a koledzy maja i ciesza się z zegarka conajmniej kontrowersyjnego. Na sytuacje jak piszesz hipotetyczne mamy wplyw mizerny więc dyskutowanie o nich nie ma sensu. Tysiące ludzi kupuje marne rowery w markecie. A ich jakość znawcę problematyki przyprawilaby niemal o zawał. Ale kup taki rower i podyskutuj o nim na rowerowym forum - zobaczysz bardzo podobna reakcję. Debata toczy sie o naszej istniejacej sytuacji a nie hipotetycznej.

CO do milosnika kupujacego Marine - sory ale miłośnik raczej wie co ma kupić. WYobrazasz sobie milośnika fotografii, który nie wie czym sie robi zdjęcia? Od checi zakupu zegarka mechanicznego do "miłowania" zegarków jednak jest jakas droga :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyobrażam sobie miłośnika fotografii, który zaczyna od kupna apratu nie mając zielonego pojęcia o zasadach fotografowania i budowie aparatu (moja koleżanka z pracy :smile: ) Od tego zaczęła, teraz ma biblioteczkę wypchaną literaturą fachową

Jeżeli tematem ma być omawanie sytuacji w jaką koledzy z forum się wpakowali, to proszę załóżcie własny nowy temat. Ten temat założony został w innym celu.

Jakoś zaczyna mi sie to wydawać bardzo zabawne, taki dramatyzm w poście Mbubu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mbubu

Wiesz co to są emotikony? :mrgreen: - taki na pewno oznacza dramatyzm. :mrgreen: :mrgreen: Mnie twoje posty ubawiły.

Acha. - mylisz sytuację kiedy ktoś coś lubi, np fotografię, od bycia miłośnikiem. Dla milośnika to jest hobby, pasja. Jeśli moja pasją jest fotografia to muszę znać zasady fotografowania. Jeśli nie znam to jestem pstrykaczem i lubie fotki. Robię pamiątki z wakacji i imienin cioci, ale to nie ma z pasja nic wspolnego. Fotografia twórcza opiera sie na wiedzy, wyczuciu, zasadach i odrobinie szczęścia. Bez tego nie da sie zrobić dobrej fotografi - najwyzej przy odrobinie szczęśćia ladną, o wartości jakiejkolwiek tylko w celach wspomnien dla fotografującego.

Udowodnileś właśnie, że mam rację - piszesz o czymś czego nie rozumiesz.

CHyba i ja już podziękuję - padam - dramat :mrgreen: :mrgreen: :)

Dobranoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój wniosek z tej dyskusji:

KMZiZ nie jest tym czym było - smutne

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mbubu

no...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mbubu nie dramatyzuj. Parę emotikonów znam - istnieje również coś takiego jak śmiech histeryczny. Niektórzy zaczynają swoją przygodę od milości do fotografii (jako sztuki) i wyobrażeń, że będą drugą Leni Riefenstahl. Nie interesują się aspektami technicznymi.

Mbubu ciągle mi piszesz, że czegoś nie wiem, nie znam albo się mylę - cóż na forum działa taki znawca wszechrzeczy jak Ty, myślę że dużo się nauczę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podobno w Japonii żaden VIP nie będzie jeździł wypasionym japońskim samochodem, pomimo, że jest dużo lepszy od Merca czy BWM. Nie przystoi. Musi być niemieckie auto.

Z tego co wiem, jest inaczej. Na swój rynek Japończycy produkują bardzo wypasione samochody, np. Royal Toyota, i właśnie tradycyjni bogaci biznesmeni nimi jeżdżą (specjalną limuzynę Royal Toyota ma również Cesarz). Podobnie jak tradycyjni bogaci Japończycy noszą Grand Seiko, a wśród ichniejszy nuworyszy króluje Rolex.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podobno w Japonii żaden VIP nie będzie jeździł wypasionym japońskim samochodem, pomimo, że jest dużo lepszy od Merca czy BWM. Nie przystoi. Musi być niemieckie auto.

Z tego co wiem, jest inaczej. Na swój rynek Japończycy produkują bardzo wypasione samochody, np. Royal Toyota, i właśnie tradycyjni bogaci biznesmeni nimi jeżdżą (specjalną limuzynę Royal Toyota ma również Cesarz). Podobnie jak tradycyjni bogaci Japończycy noszą Grand Seiko, a wśród ichniejszy nuworyszy króluje Rolex.

Cesarz, wiadomo :) Cysorz to ma klawe życie.

Co do bogatych biznesmenów mam inne wiadomości. Nie bedę shię jednak upierał. Jednego jestem (raczej) pewien, nie noszą oni MM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę Was- skończcie już. Kupiłem ten zegarek świadomie, z pełna wiedzą o jego pochodzeniu i podobieństwie do PAMa. Moje prawo- kupic na co mam ochote i za swoją kasę. Nie jestem nieswiadomym nabywca podróby, a wręcz uważam, że Marina Militare nie jest podróbą. Argumentów przedstawionych w tym temacie, a także w ''jaki zeg. masz na ręku'' było az nadto. Tak sobie uważam- moje prawo uważać. A argumenty ortodoksów do mnie nie przemawiają, sorry.

Jakby Marina Militare nie kosztowała 150 dolarów, ale z 1500, to podejście co poniektórych jej ''opluwaczy'' byłoby zgoła inne zapewne. Jest zwykłym, tanim zegarkiem, bez marki, historii, renomy. Podobnym do droższego i lepszego- tak jak wiele innych jest podobnych do modeli wyższej klasy.

A czy miłosnikiem zegarków jestem, czy nie- ocenę pozostawiam tym, którzy choć troche mnie znają. A jest na tym forum kilka takich osób. Na szczęście nie udzielaja sie w tym temacie. Nie będe wymienial jakie zegarki oprócz tej wyklętej, opluwanej, przebrzydłej, chińskiej Mariny Militare posiadam, lub posiadałem i sprzedałem- bo mi się nie chce. Jak kogos to interesuje i chce ocenic na tej podstawie czy jestem miłosnikiem, czy nie- niech sobie przeczyta wszystkie moje starsze posty. Każdy zegarek który miałem lub mam nadal- jest w nich uwieczniony. Fakt, że moje zegarki razem wzięte, nie sa warte nawet połowy najtańszego PAMa. Dla mnie jednak sa cenne, lubie je i szanuję.

Jakoś po tych wszystkich wywodach nadal nie poczułem potrzeby wychłostania się i przywdziania włosienicy pokutnej z racji posiadania i obfotografowania Mariny Militare.

To tyle chyba z mojej strony na ten temat...

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korba, to galeria, więc daj następne foty :wink:

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POwitoł

Przepraszam, że pouczam modów, w końcu jestem tutaj neofitą :) , ale chciałem zauważyć że ta dyskusja rozgrywa się w dziale galeria. GALERIA!!! Może by ruszyli paluszkami i ten cały burdel stąd wywalili?

Korba: powinieneś dostać bana za zaśmiecanie galerii :)

Osobiście kibicuję MM, chociaż wiem, że budzi kontrowersje.

Aha, zdjęcia: przedostatnie IMO najlepsze :)

porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl

Z pamiętnika strapmakera amatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, dawaj zdjęcia :smile:

Osoby, które mają jakiś problem z tym zegarkiem, powinny założyć własny temat. Tam mogą go pielęgnować i pieścić.

Swoją drogą ciekawym byłby temat czy Chińczycy robią jakieś przyzwoite zegarki. Lepsze np. od Adriatici.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest pełno informacji na temat Chińskich zegarków - robią całkiem sprawne werki. Produkuja nawet tanie (w zegarkach do 5000 euro) tourbillony.

Opcja szukaj - i masz:

Temat o Chińskich mechanikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Adi. Ciekawe czy ktoś z forum ma chiński zegarek, który mógłby się spodobać nawet największym "miłośnikom" zegarków .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś ma,a le sa takie, które podobaja mi się niczego nie udając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nie skoczycie sobie do gardeł nie widzę potrzeby ingerencji. Przydałoby się tylko więcej zdjęć.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że dyskusja sięgnęła Zenithu, szkoda że nie tego o którym naprawdę mogła by być.

Pozd. D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego (którego) powinna sięgnąć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanówcie się po co chińczycy wyprodukowali ten zegarek.

czy założyli sobie "zróbmy fajny zegarek"

czy może "zróbmy dobrą podróbkę a żeby można było sprzedawać ją leegalnie nie umieszczajmy loga firmy" :twisted:

i tak powstał MARINE MILITARE.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiam, ze pomysleli - zrobmy fajny zegarek ludzaco podobny do Pama, zarobimy kaske

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.