slawek230 123 #1351 Napisano 9 Stycznia 2021 Dylemat w spiżarce 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1352 Napisano 9 Stycznia 2021 15 minut temu, slawek230 napisał: Dylemat w spiżarce 😁 Takie dylematy rozwiązuje się prosto: bierze Obie, tylko trzeba uważać aby przy końcówce nie zagryzać Protrekiem bo można niestrawności dostać 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1353 Napisano 9 Stycznia 2021 Jak będzie twardo, to przestaję pić 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ariel007 80 #1354 Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Protrek pokazuje tylko do -10 st Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Ariel007 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #1355 Napisano 17 Stycznia 2021 Bardzo fajny i czytelny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ariel007 80 #1356 Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) 22 minutes ago, MariuszA said: Bardzo fajny i czytelny. I ładnie świeci Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Ariel007 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba1003op 4729 #1357 Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Oj z tą temperaturą to widzę ze nie tylko mój pomysł sprawdzić🧐 Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Seba1003op 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekw 944 #1358 Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Jak zwykle w pudełku 😛 Edytowane 25 Stycznia 2021 przez przemekw 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 57369 #1359 Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Odebrałem dziś zamówionego ProTrek`a (szkoda nie było skorzystać z promocji- Zegarkowy Gigant). Zegarek dotarł zapakowany w kilka pudełek (w jednym z nich 2 owocowe cukierki 😄). Sam Czasomierz był w przyjemnym pudełku razem z instrukcją, kartą gwarancyjną i kartą zwrotów. Pierwsze wrażenie: Fajny! Po wzięciu do ręki bardzo lekki. Pobawiłem się chwilę ustawieniami, ogarnąłem właściwą godzinę.. i na spacer. Bateria była na "M". Kilka uwag: +lekkość +klasyczne teleskopy (oryginalne "szybkie") 24mm +czytelność +spoko podświetlenie +solar -szkło mineralne na wysokości bezela -negatywny wyświetlacz (mały to minus, bo zegarek ma wskazówki/ są wersje z pozytywnym) -brak MB6 (są wersje z, ale przy tej promocji uznałem, że nie warto dopłacać) -pasek mógłby być z mniej drapiącego materiału (zobaczymy jaki będzie po czasie) Ogólnie fajna alternatywa dla G, ale do wymagającej turystyki i prac polowych raczej wybiorę G Edytowane 28 Stycznia 2021 przez petruss 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1360 Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) 11 godzin temu, petruss napisał: Odebrałem dziś zamówionego ProTrek`a (szkoda nie było skorzystać z promocji- Zegarkowy Gigant). Zegarek dotarł zapakowany w kilka pudełek (w jednym z nich 2 owocowe cukierki 😄). Muszę zgłosić do nich reklamację, bo przy PRW 50FC dorzucili mi tylko jeden owocowy cukierek - trochę mniejszy zegarek, to może mniej cukierków? Edytowane 29 Stycznia 2021 przez slawek230 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1361 Napisano 29 Stycznia 2021 3 godziny temu, slawek230 napisał: Muszę zgłosić do nich reklamację, bo przy PRW 50FC dorzucili mi tylko jeden owocowy cukierek - trochę mniejszy zegarek, to może mniej cukierków? trzeba walczyć jak lew o Swoje - popieram ja bym zagroził bojkotem zegarków i żądał satysfakcji w postaci kilograma tych słodkości !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1362 Napisano 30 Stycznia 2021 Mój nowo/stary nabytek (Nowy dla mnie - Stary dla Świata ), pierwszy od chwili mojego poczęcia PROTREK którego zostałem posiadaczem - proszę o werble ......... ( jeśli nie słyszycie musicie kupić nowe głośniki) Panie i Panowie, Ladies and Gentlemen, Damen und Herren, Дамы и Господа, Mesdames et Messieurs, Signore e Signori, Damas y Caballeros, 女士们先生们, سيداتي وسادتي, Wanawake na Wanaume: OTO i ON - Zdobywca wszystkich ośmiotysięczników i dziewięciotysięczników - pogromca gór i dolin, nieustraszony towarzysz błądzeń po lesie, świadek walk z niedźwiedziami na pięści, przemierzył miliony kilometrów aby pojawić u Szanownego Grona : PS - bezel będzie wymieniony już namierzony do zakupu 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #1363 Napisano 30 Stycznia 2021 Gratuluję Miałem kiedyś taki model Piotrka i bardzo dobrze go wspominam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1364 Napisano 6 Lutego 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1365 Napisano 6 Lutego 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samfisher74 3 #1366 Napisano 8 Lutego 2021 Panowie, kupiłem bardzo okazyjnie PRW 6000 . Niestety bez pudełka i instrukcji, czy ktoś wspomoże instrukcją do tego zegarka w języku polski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1367 Napisano 8 Lutego 2021 5 minut temu, Samfisher74 napisał: Panowie, kupiłem bardzo okazyjnie PRW 6000 . Niestety bez pudełka i instrukcji, czy ktoś wspomoże instrukcją do tego zegarka w języku polski. Wysłałem na priv 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samfisher74 3 #1368 Napisano 8 Lutego 2021 Panowie, kupiłem bardzo okazyjnie PRW 6000 . Niestety bez pudełka i instrukcji, czy ktoś wspomoże instrukcją do tego zegarka w języku polski. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1369 Napisano 8 Lutego 2021 Spoko wygląda i chyba ktoś o niego dbał 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samfisher74 3 #1370 Napisano 8 Lutego 2021 Wygląda jak nie noszony, pasek praktycznie nowy bez śladów zapinania, szkło bez jednej rysy. Sprzedawca zapewniał mnie że nie był używany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1371 Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) 26 minut temu, Samfisher74 napisał: Panowie, kupiłem bardzo okazyjnie PRW 6000 . Niestety bez pudełka i instrukcji, czy ktoś wspomoże instrukcją do tego zegarka w języku polski. .. niech mu Twoja ręka lekką będzie 33 minuty temu, Samfisher74 napisał: Panowie, kupiłem bardzo okazyjnie PRW 6000 . Niestety bez pudełka i instrukcji, czy ktoś wspomoże instrukcją do tego zegarka w języku polski. .. i prawidłowo pudełko tylko miejsce zawala a instrukcje ...hmmmm to nie prom kosmiczny będziesz odkrywał funkcje jak Magellan nowe szlaki Edytowane 8 Lutego 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samfisher74 3 #1372 Napisano 13 Lutego 2021 Jak ustawić zegarek żeby pobierał ustawienia r/c , musiałem to zrobić ręcznie bo automatycznie nie pobiera. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #1373 Napisano 13 Lutego 2021 Jak ustawić zegarek żeby pobierał ustawienia r/c , musiałem to zrobić ręcznie bo automatycznie nie pobiera.Prawdopodobnie pobiera, tylko mu się po prostu ostatnio nie udało. Jak wejdziesz w menu synchronizacji, to przytrzymaj przycisk ADJUST - wyświetli się wówczas R/C ON lub R/C OFF. Ustaw na ON i powinno działać, ale prawdopodobnie już miałeś tak ustawione, tylko w nocy nie złapał synchro i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1374 Napisano 13 Lutego 2021 4 minuty temu, TomG80 napisał(-a): 28 minut temu, Samfisher74 napisał(-a): Jak ustawić zegarek żeby pobierał ustawienia r/c , musiałem to zrobić ręcznie bo automatycznie nie pobiera. Prawdopodobnie pobiera, tylko mu się po prostu ostatnio nie udało. Jak wejdziesz w menu synchronizacji, to przytrzymaj przycisk ADJUST - wyświetli się wówczas R/C ON lub R/C OFF. Ustaw na ON i powinno działać, ale prawdopodobnie już miałeś tak ustawione, tylko w nocy nie złapał synchro i tyle. Mam 3 z radyjkiem i powiem tak dwa z nich Citizen i Casio GAW 100 - bez problemu odbierają - a Protrek prw-1300 nie zawsze już drugą noc z rzędu nie złapał synchronizacji leżąc dokładnie w tym samym miejscu koło okna z parametrami ustawiania co do milimetra - jak lepsza pogoda to łapie tam bez problemu - według mnie on ma starszy moduł radiowy który słabiej łapie sygnały - w nowszych lepiej to działa pewnie mają jakieś nowsze moduły - ale może się mylę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1375 Napisano 13 Lutego 2021 3 godziny temu, Samfisher74 napisał(-a): Jak ustawić zegarek żeby pobierał ustawienia r/c , musiałem to zrobić ręcznie bo automatycznie nie pobiera. 1. musisz mieć ustawione dobre miasto, np. Berlin, bo będzie szukał sygnału z nadajnika, który jest najbliżej nas, a nie tego np. w Japonii. 2. na noc odłóż zegarek godziną "12" na tarczy w stronę zachodu. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach