slawek230 123 #1376 Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) 7 godzin temu, unadarek napisał(-a): Mam 3 z radyjkiem i powiem tak dwa z nich Citizen i Casio GAW 100 - bez problemu odbierają - a Protrek prw-1300 nie zawsze już drugą noc z rzędu nie złapał synchronizacji leżąc dokładnie w tym samym miejscu koło okna z parametrami ustawiania co do milimetra - jak lepsza pogoda to łapie tam bez problemu - według mnie on ma starszy moduł radiowy który słabiej łapie sygnały - w nowszych lepiej to działa pewnie mają jakieś nowsze moduły - ale może się mylę. Sorki, balet był Edytowane 13 Lutego 2021 przez slawek230 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1377 Napisano 13 Lutego 2021 Jednak coś tam mierzą powyżej 10 na minusie. Chwilowo trochę zdjalem zegarek żeby zmierzyć temperaturę i o tym zapomniałem (urodziny córki). Tak pokazywał temperaturę (a jest powyżej 10 stopni na -) Urodziny udane, chyba z godzinę zegarka szukałem 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1378 Napisano 13 Lutego 2021 53 minuty temu, slawek230 napisał(-a): Urodziny udane, chyba z godzinę zegarka szukałem 😁 powiem że nawet bardzo udane skoro zegareczek wyszedł poza normę fabryczną - ile wypił że go tak poniosło nie dość że Protrek to jeszcze napędzany alkoholem - nie przyzwyczajaj go - bo jak wpadnie w nałóg i pójdzie to go następnym razem nie znajdziesz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #1379 Napisano 13 Lutego 2021 A co on tam pokazuje? Nic nie widać ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1380 Napisano 13 Lutego 2021 17 minut temu, tomaliusz napisał(-a): A co on tam pokazuje? Nic nie widać ... służę pomocą 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1381 Napisano 13 Lutego 2021 Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a): A co on tam pokazuje? Nic nie widać ... Tutaj drugie zdjęcie, trochę bardziej wyraźne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #1382 Napisano 14 Lutego 2021 Myślałem że pokazał powyżej -10 stopni a nie o ponad 10 za mało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1383 Napisano 14 Lutego 2021 Wygląda na to, że nie ma miejsca na cyfrę dziesiątek przy temperaturze ujemnej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #1384 Napisano 14 Lutego 2021 Ciekawa sprawa, wszystkie G które testowałem pokazywały powyżej -10 "---" Może powoli się przymierzają do nowego i czujnik jest gotowy, teraz jeszcze wyświetlacz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1385 Napisano 14 Lutego 2021 Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a): Ciekawa sprawa, wszystkie G które testowałem pokazywały powyżej -10 "---" Może powoli się przymierzają do nowego i czujnik jest gotowy, teraz jeszcze wyświetlacz może nie chodzić o czujnik w specyfikacji pewnie jest od -10 do 60 - moze chodzić że poniżej mogą zamarzać kryształy w ekranach - czas reakcji się wydłuża, nie wyświetla oprawnie wszystkich znaków, zmiany kontrastu, a także problemy ze sterowaniem ekranu przez układ jeśli jest kiepskiej jakości , a powyżej 60 zaczynają parować rozczyniają się od ciśnienia miedzy płytkami i powstają plamki wylewowe - wiec robią tylko taki zakres na jaki producent przewidział pole działania zegarka - ale to tylko moje luźne przypuszczenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #1386 Napisano 15 Lutego 2021 Najprościej zrobić diagnostyczny test wyświetlacza - w też protrek'u chyba taki musi być. I zobaczymy czy jest miejsce na dziesiątki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1387 Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) Szanowni Forumowicze, Koledzy i Koleżanki, Dzieci i Młodzieży - oto nadszedł dzień Prezentacji - Jeden z Gatunków Protreka, Zegareczek ten dostałem jako Prezent od Japończyków z Dorzecza Kongo w podzięce za uratowanie Córki Wodza od Wiecznego Dziewictwa- Wierny towarzysz podróży, przemierzał że mną trzy razy świat dookoła oraz raz wzdłuż i wszerz. Zdobyłem z nim wszystkie dziesięciotysięczniki, nurkowaliśmy na dno Rowu Mariańskiego, na piechotę przedzieraliśmy się przez pisaki Sahary (wiatry Sahary wywiały mu napisy kierunków świata), na sawannach walczyłem na pięści z Lwami o pożywienie (zadrapania na szkiełku od ich pazurów), w lodach Arktyki odmierzał czas w jakim zdołam uciec niedźwiedziom polarnym. Oparty na module 5414 ( moduł wysokiego ryzyka - ale cóż to byłoby za życie jakbyśmy nie podejmowali ryzyka - ta adrenalina czy zwiesi wskazówki czy nie - to trzeba przeżyć !!!) Oto i On ( i tu wchodzą Wasze Brawa): Niestrudzony, Wielki a zarazem Prosty w Funkcjach, Mistrz Przetrwania i Nieobliczalności : Proszę o Werble ( tu publiczność wstaje i bije brawa 👏) Edytowane 16 Lutego 2021 przez unadarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #1388 Napisano 16 Lutego 2021 "wszerz ", chyba że wzdłuż i Wrzeszcz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1389 Napisano 16 Lutego 2021 40 minut temu, siweq napisał(-a): "wszerz ", chyba że wzdłuż i Wrzeszcz dzięki ... poprawione i już obstawiłem komputer - żeby takie byki robił... za co dostaje prąd ? za popełnianie błędów ... ? obiecał że już się to nie powtórzy, bo inaczej nie 230V a dostanie z 500V i wtedy inaczej będzie śpiewał .... - dzięki !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1390 Napisano 21 Lutego 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1391 Napisano 21 Lutego 2021 Godzinę temu, slawek230 napisał(-a): Dzik tak uciekał że aż Protreka zgubił !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #1392 Napisano 21 Lutego 2021 3 minuty temu, unadarek napisał(-a): Dzik tak uciekał że aż Protreka zgubił !!! Nie, rekreacyjne strzelanie. Za mały kaliber na zwierzynę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viruuss 5 #1393 Napisano 22 Lutego 2021 witam czy ktoś z posiadaczy WSD-F20 ostatnio próbował sparować zegarek z telefonem ? mam problem po wymianie telefonu, najnowsza aplikacja Wear OS w telefonie, zegarek przywrócony do ustawień fabrycznych, podczas próby parowania z tel./Wear OS zegarek łączy się z tel. po BT i wszystko wydaje dziać się prawidłowo lecz pasek postępu w aplikacji zatrzymuje się i po pewnym czasie, na zegarku pojawia się komunikat - nie można zaktualizować zegarka, przywróć ustawienia fabryczne ........, niestety tak się dzieje na telefonach z androidem w ver 9/10/11, serwis Zibi wie o problemie i rozkłada ręce, serwis DE najkrócej pisząc mnie "olał", może forumowa wiedza jest w stanie coś poradzić na ten problem ? pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekw 944 #1394 Napisano 28 Lutego 2021 Jean Henri Fabre - ku chwale insektów 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #1395 Napisano 12 Marca 2021 Witam wszystkich, zaczynam przygodę z Casio a konkretnie linią Pro trek. W związku z tym mam pytanie do forumowiczów. Czy ktoś z was ma do sprzedania za przystępną cenę jakiś alternatywny pasek do modelu Pro Trek PRG- 270 - 1ER. ??? Na alledrogo jest parciany oryginalny ale za nieludzką cenę 177 zł . Z góry dziękuje za pomoc. Proszę o propozycje pasujących fajnych pasków do tego modelu . Pozdrawiam 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #1396 Napisano 13 Marca 2021 23 godziny temu, zooropa156 napisał(-a): Witam wszystkich, zaczynam przygodę z Casio a konkretnie linią Pro trek. W związku z tym mam pytanie do forumowiczów. Czy ktoś z was ma do sprzedania za przystępną cenę jakiś alternatywny pasek do modelu Pro Trek PRG- 270 - 1ER. ??? Na alledrogo jest parciany oryginalny ale za nieludzką cenę 177 zł . Z góry dziękuje za pomoc. Proszę o propozycje pasujących fajnych pasków do tego modelu . Pozdrawiam 🙂 Musi być parciany? Gumowy kosztuje 60-70 zł. Mocowania są standardowe, więc na upartego założysz i NATO, chociaż może śmiesznie wyglądać 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #1397 Napisano 14 Marca 2021 Nie nie musi być parciany to tylko przykład paska dedykowanego go tego modelu. Generalnie zmieniłbym tą oryginalną gumę na coś wygodniejszego bo jest , za sztywna , za długa i odstaje końcówka paska po zapięciu. I jeszcze jak bym się bardziej przyczepił to rozstaw otworów w pasku akurat nie zgrał się z moim nadgarstkiem. Bo albo jest tak dobrze dopasowany po zapięciu i z czasem trochę gniecie skórę , a gdy zapnę i jedno oczko niżej to wydaje się być trochę za luźno i lata po ręce . Nie dogodzisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #1398 Napisano 14 Marca 2021 Poszukaj czegoś w ten deseń i założysz szersze NATO https://www.alibaba.com/product-detail/16mm-18mm-20mm-22mm-316L-Stainless_62585513092.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #1399 Napisano 14 Marca 2021 Dzięki za podpowiedź kolego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ariel007 80 #1400 Napisano 20 Marca 2021 Safari Cave 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach