Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Mówisz, że raczej nie powtórzysz tej 'przyjemności'. Ciekawe jak oni to znoszą jesli mają tyle (sic!) wezwan!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać w tym rejonie opętania są nagminne...

To taki dowcip uprzedzając :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać w tym rejonie opętania są nagminne...

To taki dowcip uprzedzając :)

Wiem:-) :-)

Ale z kronikarskiego obowiazku dodam ze Archidiecezji Warszawskiej jest siedmiu egzorcystów..:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypadałoby wziąć udział, chmm... może niekoniecznie w osobie obserwatora, to zapewne ciekawe doświadczenie choć na razie abstrakcyjne jak dla mnie.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzorcyzmy, demony (przy okazji, czy to aby prawdziwie polskie słowa, o pochodzeniu godnym Rzepichy...? ;) ) - skoro temat się tak dynamicznie rozwija, poddaję (chętnym) pod uwagę (niestety, nie ma polskiej wersji - może jest u nas za mało satanistów? ;) ):

http://www.churchofsatan.com/eleven-rules-of-earth.php

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny z boberkami jak dla mnie zbyt pulchne :(

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poruszamy się w temacie egzorcyzmów,wywolanym oglądanym filmem...

A satanistyczne "wynaturzenia" proszę zachować dla siebie...

Slowo egzorcyzm pochodzi z greki.

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://pl.wikipedia.org/wiki/Egzorcyzm - wiem, Wikipedia ma wielu krytyków, ale chyba niewiele osób zaprzeczy, że tematyka egzorcyzmów jest związana z Szatanem. Ja satanistą nie jestem, ani do tego, aby nim być nikogo nie namawiam.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://pl.wikipedia.org/wiki/Egzorcyzm - wiem, Wikipedia ma wielu krytyków, ale chyba niewiele osób zaprzeczy, że tematyka egzorcyzmów jest związana z Szatanem. Ja satanistą nie jestem, ani do tego, aby nim być nikogo nie namawiam.

Rozumiem.

Jednak nie bez kozery ksiażka Wegierskiego autora jest ksiazka zakazaną i jakiekolwiek nawiazania są delikatnie mówiac ,niewlasciwe...

Tak tematyka egzorcyzmow jest zwiazana z szatanem,jednak nie z satanizmem ...

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem:-) :-)

Ale z kronikarskiego obowiazku dodam ze Archidiecezji Warszawskiej jest siedmiu egzorcystów..:-)

Zaczyna mnie niepokoić Twoja znajomość tematu ;)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna mnie niepokoić Twoja znajomość tematu ;)

Bez obaw:-) :-) ,i tak wiekszosc uważa ze jestem ..."kuchennym cfaniakiem":-) :-) :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obaw:-) :-) ,i tak wiekszosc uważa ze jestem ..."kuchennym cfaniakiem":-) :-) :-)

Powiedziałbym, że nie wszyscy lubią lub rozumieją Twoje żarty.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj po południu "Molier na Rowerze", a następnie "Sen Kasandry". Pierwszy moim zdaniem lepszy, dobra gra aktorska, ciekawa parabola między fabułą filmu oraz sztuką, która jest tej fabuły centralnym punktem ("Mizantrop"). No i ładne krajobrazy. Drugi też całkiem ok, również niezły duet aktorski. No i stare Jaguary :). Obydwa filmy mogę spokojnie polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęłam oglądać drugi sezon The Bridge. O mój Boże. Pierwszy sezon był dobry, ale drugi zapowiada się znakomicie. Jeśli jeszcze ktoś z was nie oglądał tego serialu to polecam. Chociażby ze względu na genialną Dianę Kruger.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie obejrzałem prawdziwe arcydzieło:

3128119964_1_4_pPihthgo.jpg

Moim zdaniem wciąż głeboko porusza ten film. Jest takim krzykiem o ludzką godność. Świetne aktorstwo i zdjęcia - surowe, choć piękne, jak te słynne fotografie z czasów wielkiego kryzysu. Swoją drogą - jakiś czas temu czytałem, że za kolejną wersję chce się zabrać Spielberg... Ciekawe, czy u niego rodzina Joadów będzie czarna? ;) Wersji Forda na pewno jednak nie pobije.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleca Ci też film braci "To nie jest kraj dla starych ludzi"....ten sam klimat

:)

Wczoraj wróciłem jeszcze raz do filmu.

Szczerze polecam.

Świetny klimat,gra aktorska,wyrażne postacie....fabuła super.

Doborowa obsada.

Dwie godziny prawdziwego kina.

P.S Wampiry nie występują :D

Chętnie wymienię opinię po oglądnięciu.

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą - jakiś czas temu czytałem, że za kolejną wersję chce się zabrać Spielberg... Ciekawe, czy u niego rodzina Joadów będzie czarna? ;) Wersji Forda na pewno jednak nie pobije.

Będzie biała, Izrael ,retrospekcja ...i masz fabułę.... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wróciłem jeszcze raz do filmu.

Szczerze polecam.

Świetny klimat,gra aktorska,wyrażne postacie....fabuła super.

Doborowa obsada.

Dwie godziny prawdziwego kina.

P.S Wampiry nie występują :D

Chętnie wymienię opinię po oglądnięciu.

Jeden z moich ulubionych filmów , niesamowity klimat no i oczywiście Bardem poza konkurencja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z moich ulubionych filmów , niesamowity klimat no i oczywiście Bardem poza konkurencja :D

Fakt Bardem w scenie "na stacji benzynowej" to mistrzostwo świata:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Burzliwe lata dwudzieste"

The-Roaring-Twenties-Posters.jpg

Bogart i Cagney :) świetne tempo, wzorowy wzlot i upadek gangstera, typowy dla epoki dydaktyczny komentarz i absolutnie genialna ostatnia scena, kończąca się na ośnieżonych schodach kościoła, w kompozycji kadru nawiązująca do Piety:

pieta_roaring+twenties+2.jpg

A do tego fenomenalne liternictwo czołówki:

roaring-twenties-title-still-jpg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już chyba kiedyś o tym pisałem - od razu przepraszam moderatora za caps ale muszę, no muszę . DLACZEGO W XXI WIEKU DALEJ W POLSKICH FILMACH JEST ZRĄBANY DŹWIĘK?! DLACZEGO NIE SŁYCHAĆ DIALOGÓW TYLKO WSZECHOBECNĄ MUZYKĘ A JAK DASZ GŁOŚNIEJ ABY USŁYSZEĆ DIALOGI TO NAPIERDZIELA MUZA LUB ODGŁOSY??? PRZECIEŻ TAK SIĘ NIE DA OGLĄDAĆ!!!! Ufff a teraz do rzeczy.

Mieszkam mieszkaniu, 2 pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój - łącznie jakieś 47m2. Nie mam drzwi we framugach, ponieważ kiedyś Moja Mama postanowiła zdjąć drzwi i zastąpić je drzwiami suwanymi, które po 20 latach się rozleciały a ja nie mogę znaleźć na rynku drzwi pasujących do framug sprzed 30 lat, bez konieczności wymiany całych framug z  drzwiami - czyli nie mam drzwi w pomieszczeniach - poza łazienką oczywiście.

Mam dwójkę małych dzieci - jedno 3 latka, drugie 4 miesiące. Udało się położyć dzieciaki ok 21:30 - super - to może jakiś filmik wrzucimy.

Film IDA - i się zaczęło - pierwsze dialogi - co oni tam szepczą pod nosem - daj głośniej mówi żona - dałem głośniej - a tu jak nie pierdzielnie muza!!!! Mały się obudził :(. Wracam - oglądamy dalej - już siadam przy głośniku i reguluję głośność filmu na bieżąco ale i tak nie wiem kiedy znowu będą szeptać a kiedy walnie muzą - i tak kilka razy robię głośniej, ciszej, idę do dzieci bo nie zdążyłem z ciszyć. Nie można zostawić polskiego filmu aby muza nie obudziła dzieciaków i abyśmy słyszeli dialogi.  A żeby było śmieszniej - ostatnio dużo oglądamy tvp seriale - Dom, Daleko od szosy, 07 zgłoś się - sytuacja w drugą stronę - pięknie słychać dialogi a muza w tle idealnie dopasowana - więc co się stało?

A teraz o filmie Ida - jak dla mnie przereklamowany - nudny, nie dałbym mu tylu nagród. Owszem świetna kreacja Kuleszy - ale poza tym nic ciekawego. Wlecze się ten film, straszne dłużyzny. No zawiodłem się - spodziewał się czegoś więcej.

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo z dialogami w polskich filmach a w kinie jest chyba jeszcze gorzej :/

Na satelicie czasem da się włączyć napisy i tym się ratuję ale jeśli ich nie ma to po prostu rezygnuję z oglądania bo szkoda nerwów.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi