Tomek z Wrocławia 149 #3951 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) to po co FAA? Piszę o wypadkach lotniczych, a nie o wypadkach lotniczych samolotu rządowego. A czy sam fakt katastrofy nie świadczy o poziomie BOR, MON, które odpowiadały politycznie i faktycznie za organizację lotu wojskowym samolotem? Mnie dziwi i szokuje lista samobójstw/wypadków osób, które mogły być świadkami.... Czy FBI równie niefrasobliwie podeszłaby do tych spraw?Jak świadczy o Państwie i jego elitach to, co działo się w ostatnich 6 latach? Ziemia zryta na metr w głąb, a kilka miesięcy po katastrofie reporterzy znaleźli nie tylko szczątki samolotu, ale i szczątki ludzkie, mieszanie zwłok, ekshumacje - horror. Brak obecności polskich prokuratorów podczas sekcji i umieszczania szczątków w trumnach. Czy Amerykanie by na coś takiego pozwolili? Kto będzie szanował taki kraj, który nie potrafi zadbać o własne interesy - nieważne, jaki status ma drugie państwo, czy to mocarstwo czy nie. Mam nadzieję, że odpowiedzialni za to politycznie staną przed TS, a pozostali przed sądem. Nikt bardziej nie zaszkodził Polsce w ostatnich latach niż PO. Pokazali, że z nami można się kompletnie nie liczyć. Chocby szopka w postaci raportu MAK, typowo kagiebowsko zorganizowane. Zresztą Rosjanom nie sposób zarzucić tego, że mają znakomitych dyplomatów, przy których zachodni, nawet amerykańscy dyplomaci to pętaki. Widać ich przewagę, choćby w tzw. mowie ciała. Ale to osobna kwestia. Edytowane 11 Marca 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #3952 Napisano 11 Marca 2016 poczekajmy co ujawni prawdziwe śledztwo Prawdziwe sledztwo? Rozumiem, ze to sarkazm. Czy tez naprawde wierzysz w jakikolwiek profesjonalizm i obiektywizm komisji sledczej specow Macierewicza lub tez apolitycznosc i obiektywizm prokuratury pod wodza Ziobry. Jezeli to drugie to tylko pogratulowac PIS-owi skutecznosci w praniu mozgow wspolobywateli. Poniewaz PIS-owi ideologicznie coraz blizej do Putina to tylko czekam kiedy nastapi zmiana teorii na taka, ze zamach w Smolensku to byl miedzynarodowy spisek Unii Europejskiej, Komisji Weneckiej i USA - chyba takie przeslanie powoli przemyca rowniez ten film - juz nie Rosjanie ale miedzynarodowy spisek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #3953 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Jak dotąd jedyne sprane mózgi to wyborcy PO - po 4 latach wybrali ich ponownie i jeszcze po 8 latach znaleźli się tacy, którzy głosowali. Podobnie sprane mózgi obserwuję u KOD-owców i rzeszy aktorów, reżyserów, ludzi kultury. Komorowski mężem stanu? Uczciwe śledztwo to takie, które najpierw stawia wszystkie możliwe hipotezy, potem ustala fakty, przeprowadza postępowanie dowodowe i na podstawie zgromadzonych dowodów wyciąga wnioski, obala jedne hipotezy i dowodzi prawdziwości innych. Powielanie wniosków z raportu MAK, który ma się tak do prawdy, jak film Wajdy do Wałęsy, dowodzi kompletnej amatorszczyzny i pętactwa. Gdzie są czarne skrzynki i wrak? Na czym pracowali prokuratorzy, na kopiach sporządzonych przez Rosjan? Rozumiem, że Rosjanie a zwłaszcza ich rzad, sądy, prokuratura i służby cieszą się na świecie ogromnym zaufaniem? A KGB to taka sama służba jak FBI czy służby zachodnie? Zresztą, mamy dziś w Polsce głęboki podział społeczeństwa, którego nie da się usunąć. Podobnie chyba jest w USA, czytałem, ze zwolennicy republikanów i demokratów zrywają przyjaźnie z powodów politycznych. Znaki czasów. Wypalenie demokracji. Edytowane 11 Marca 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3954 Napisano 11 Marca 2016 Panowie, to wszystko bardzo interesujące, ale to nie miejsce na tego typu ddywagacje.Są organizowane spotkania- podstoliki, wtedy rozmawiajcie. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3955 Napisano 11 Marca 2016 Panowie, to wszystko bardzo interesujące, ale to nie miejsce na tego typu ddywagacje.Są organizowane spotkania- podstoliki, wtedy rozmawiajcie.Podpisuje się pod tym rękami i nogami,.Kolejny temat z udziałem kolegi Tomka i kolejny temat do zamknięcia., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3956 Napisano 11 Marca 2016 GRIMSBY Kompletny odpał! Purnonsensowa komedia sensacyjna ze specyficznym, autorskim "wkładem" Cohena/Borata.Obleśna ale wcale nie taka zła jak można by się spodziewać. Grimsby-Poster-1.jpg Głupota jest tu celowym narzędziem.Raz na jakiś czas można spróbować takiej formuły. Ubawiłem się.. 7/10 - nawet 7,5/10.Po scenie ze słoniem byłem bliski wyjścia z kina Wysłane z mojego LG-D855 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3957 Napisano 11 Marca 2016 "Ciemne dusze" "Anime nere". Film o mafii prawdziwej. Swietny klimat, muzyka. Wisi siekiera i kilka razy uderza w dla mnie zaskakujacych momentach. W sumie genialny film, dawno takiej gangsterki nie widzialem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3958 Napisano 11 Marca 2016 A ja znowu obejrzałem "Ghost Dog" z Whitakerem... myślałem, że jestem już za stary ale podobał mi się jak za pierwszym razem... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3959 Napisano 11 Marca 2016 Podobał mi się w " Gatunek" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3960 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Po tym gdy go zobaczyłem w "Ghost Dog'u", a było to w 1999 roku, to nawet się na niego zacząłem stylizować, postura pasowała, ale kolor skóry nie ten Ot takie młodzieńcze fascynacje... Edytowane 11 Marca 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3961 Napisano 11 Marca 2016 Ja trochę wcześniej na Lamberta po " Nieśmiertelny" a że miecza nie miałem to bagnet od Kalasza nosilem 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimson79 152 #3962 Napisano 11 Marca 2016 A ja obejrzałem właśnie "Bez znieczulenia" Wajdy - jeden z filmów polskiego kina moralnego niepokoju. Niestety mogę się utożsamić z głównym bohaterem tego dramatu bo życie czasami pisze nam takie scenariusze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #3963 Napisano 11 Marca 2016 Ja u siebie widuję całą obsadę "Walki o ogień" na marginesie to znakomity film. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3964 Napisano 11 Marca 2016 U siebie na kompie, przeglądając nasze ulubione forum? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #3965 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Tak zdjęcia ze spotkań PS: mam nadzieje, ze Tomek nie widział tego filmu... dopiero byłby zbulwersowany i od prymitywow mógłby wymyślać.Aktualnie proponuję obejrzeć "Historię USA" Oliviera Stonea na Planete+ leci do 1,20 czli jeszcze kilka godzin. Może nie jest idealna ale fajnie zrobiona, oglądam to po raz 4 i zawsze mi się podoba Edytowane 11 Marca 2016 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3966 Napisano 11 Marca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=LgSl0VAn76M Przez moment zastanawiałem się czy nie przeoczyłem 1 kwietnia... Nie no po prostu nie wierzę... Monty Python by tego nie wymyślił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #3967 Napisano 11 Marca 2016 Film Smolensk jeszcze bardziej podzieli ludzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #3968 Napisano 11 Marca 2016 Mnie uczono że w Katyniu Polskich oficerów rozstrzelała SS więc nie widzę w tym nic śmiesznego, zgadzam się z TomkiemPawle to nie kwestia zgody to kwestia mierzenia sił na zamiary. Zobacz samolot który zestrzelono nad Ukrainą i coś z tego wynikło? Trzeba sobie zdać sprawę na czym stoimy. Jak wokół lata mi upierdliwa mucha to ją pacnę i po krzyku a następne które przylecą mogą liczyć tylko na podobny los. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3969 Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Film oparty na faktach, traktujący o zamachu na Adolfa Hitlera w "Wilczym Szańcu", "Walkiria"Polecam. W filmie jest też wątek, próba zamachu na Hitlera w Smoleńsku [jutro rocznica tego wydarzenia] zaplanowana przez Henninga von Tresckowahttps://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiZmau_67nLAhWL8XIKHRz_DdcQFghYMAk&url=http%3A%2F%2Fhistorykon.pl%2F13-marca-1943-roku-podczas-lotu-ze-smolenska-do-ketrzyna-mial-miejsce-nieudany-zamach-na-adolfa-hitlera%2F&usg=AFQjCNFy9HaBE9QG79wjP993bm8JTu_MgQ Mówił między innymi do swoich przyjaciół i żołnierzy: „Hitler jest jak szalony, tańczący derwisz. Trzeba go zastrzelić”. „Naród niemiecki zostanie obciążony winą, której świat nie zapomni przez setki lat. Winą obarczeni zostaną nie tylko Hitler, Himmler, Göring i ich kompani, lecz również pan i ja, moja żona i pana żona, nasze dzieci, ta kobieta, która przechodzi przez ulicę i ten chłopak, który kopie piłkę”. Nie narody są złe, to pojedynczy ludzie są zli....lub dobrzy. Edytowane 12 Marca 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #3970 Napisano 12 Marca 2016 "Zmartwychwstały" (org. Risen, 2016) Pozwoliłem sobie na pewien eksperyment filmowy czyli kino "religijne" ale w ujęciu mainstreamowym I nie żałuję. Muszę przyznać, że pierwsza połowa "Zmartwychwstałego" jest bardzo atrakcyjna. To spora sztuka przekształcić ukrzyżowanie i śmierć Chrystusa w subtelny i zgrabny pół "thriller", nie gubiący przy tym aury mistycyzmu religijnego. Dokładniej rzecz biorąc wykorzystujący go idealnie do stworzenia nastroju niepewności, niepokoju i poczucia nieznanego. A pierwsze dni po zmartwychwstaniu w swoiste, antyczne dochodzenie detektywistyczne prowadzone przez rzymskiego trybuna W ostatniej części film zamienia się natomiast w swoiste quasi religijne kino "familijne". Zagadnienia wiary są tu podane w prosty, łagodny sposób. Częściowo sielankowy, częściowo utopijny. Właściwie nawet zbyt uproszczony i łagodny co skutkuje właśnie poczuciem "kina familijnego" i ogólnie obniżeniem oceny całościowej. Na mocne podkreślenie zasługują świetne zdjęcia i doskonałe tło muzyczne. W tym filmie to urocze zjawiska same w sobie. Idealnie klimatem i barwą pasujące do czasów Nazarejczyka. Trzeba też zaznaczyć bardzo dobre kreacje głównych aktorów. Zarówno Fiennes jak i Curtis są zjawiskowi ale każdy na swój, inny sposób. Grający Jezusa Curtis po prostu idealnie został dopasowany do stylistyki i roli. Natomiast Fiennes (trybun Clavius) to magiczne połączenie siły i wrażliwości. 7/10. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #3971 Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Gregorian, a czytałeś "Szatę" Lloyd C. Douglas - a? Tak zdjęcia ze spotkań PS: mam nadzieje, ze Tomek nie widział tego filmu... dopiero byłby zbulwersowany i od prymitywow mógłby wymyślać.Aktualnie proponuję obejrzeć "Historię USA" Oliviera Stonea na Planete+ leci do 1,20 czli jeszcze kilka godzin. Może nie jest idealna ale fajnie zrobiona, oglądam to po raz 4 i zawsze mi się podoba Walk o ogień? Widziałem, znakomity film... Olivera Stone nie oglądam, to propagandzista, nie filmowiec. Film Smolensk jeszcze bardziej podzieli ludzi ba, a co powiedzieć o książkach J.T. Grossa? To dopiero beczka prochu Filmy powinny skłaniać do dyskusji, podobnie zresztą i forum To, że nie umiemy dyskutować to inna sprawa Edytowane 12 Marca 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3972 Napisano 12 Marca 2016 Szanowni koledzy.... "Nie mówcie mojej matce ze jestem politykiem, Ona myśli że gram na pianinie w burdelu' powiedzial kiedyś pewien polityk brytyjski zasiadajacy 60 lat w Izbie Lordów dziennikarzowi gdy ten zapytal go co sadzi na temat polityki.... A ja powiem ze za kazdy kolejny post poruszajacy aktualną sytuacje polityczną, dla zasady, 60 dniowy ban. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3973 Napisano 12 Marca 2016 A ja powiem ze za kazdy kolejny post poruszajacy aktualną sytuacje polityczną, dla zasady, 60 dniowy ban. Marku, to będzie trudne skoro "Smoleńsk" wchodzi do kin Ja dzisiaj w końcu zobaczę "Młodość" Sorrentino - idę po szklaneczkę szkockiej i zaczynam seans 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3974 Napisano 13 Marca 2016 Marku, to będzie trudne skoro "Smoleńsk" wchodzi do kin Ja dzisiaj w końcu zobaczę "Młodość" Sorrentino - idę po szklaneczkę szkockiej i zaczynam seans Czemu? , zawsze mozna w wątku warsztat, grę, scenografie, czy zdjęcia ocenić,scenariusz to rzecz drugorzędna.....w tym "zleceniu' kinomatograficznym A "Młodość' polecam, wczoraj widziałem 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #3975 Napisano 13 Marca 2016 Ale macie problemy... ja z radością oglądam kolejne odcinki 07 zgłoś się i wydawalo mi się że znam je na pamięć a jednak drobiazgi nie zawsze są zauważalne - zegarek z 2 odcinka jest naprawdę niezły. To o napadzie na Jubilera na placu Konstytucji przy MDM-emie autobusy ogórki etc. super czasy Kto zidentyfikuje zegareczek To zapewne cos na VJ 72 choć może być i Tissot na lemani... 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach