Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zimny-wiatr

To teraz puść "Living Daylights" i w ogóle będziesz wniebowzięty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kristo
To teraz puść "Living Daylights" i w ogóle będziesz wniebowzięty ;)

Uznaję jedynie dwóch pierwszych odtwórców Bonda... Chociaż...może kiedyś skorzystam z porady (naprawdę warto, czy żartujesz?) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
Uznaję jedynie dwóch pierwszych odtwórców Bonda... Chociaż...może kiedyś skorzystam z porady (naprawdę warto, czy żartujesz?) :)

Mówię serio, to mój ulubiony bond odkąd pierwszy raz go widziałem mając 5-6 lat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Taken/Uprowadzona. Polecam. Scenarzysta Luc Besson, głowna rola Liama Neesona. Film dla mnie genialny, naprawdę jedna z lepszych sensacji jakie widziałem kiedykolwiek.

Obejrzałem za namową (cii.. nikomu sie nie przyznaj, że Twoją :D )

Luc - widaomo

Liam - także

Jedyne co mnie ciut raziło to superbohaterowość bohatera. Ale do absurdów nie dochodziło.

Bardzo fajny film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem z kina z filmu "Wrogowie Publiczni" i polecam go z czystym sercem, kawał dobrego kina gangsterskiego, świetna kreacja deppa, trochę słabiej moim zdaniem bale ale to kwestia gustu, ogólnie film ciekawy, może trochę za długi ale to nie moje zdanie tylko Towarzyszki :lol:

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Pilne:Tytuł piosenki i wykonawca (piosenka z lat szescdziesiatych-agresywnie spiewajaca babeczka) z filmy "Full Metal Jacet" ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pilne:Tytuł piosenki i wykonawca (piosenka z lat szescdziesiatych-agresywnie spiewajaca babeczka) z filmy "Full Metal Jacet" ???

These Boots Are Made For Walkin - Nancy Sinatra??

A tak przy okazji - w weekend w TV byl film - Rzeka tajemnic - z Sean Penem, w rezyserii Clinta Eastwood'a - poruszajace kino.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale do absurdów nie dochodziło.

Poza sytuacją w której udawał Francuskiego urzędnika mówiąc po angielsku. No i numer z krótkofalówką i komórką też wątpliwy. Ale ogólnie zgadzam się - bardzo fajny film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

Zaginiony batalion/Lost battalion. Film o ile kojarzę z 2006 roku, I wojna światowa, oparty na faktach z października 1918. W zasadzie film to jest jedna wielka scena batalistyczna, i zrobiona naprawdę nieźle (jedyne do czego jako militarysta mogłem się doczepić to szybkostrzelność repetowanych karabinów na ścieżce dźwiękowej, pewnie korzystali z gotowca z filmu o II wojnie ;)). Cóz dodać ...? Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio obejrzałem Taking Chance (2009) z Kevinem Bacon'em .

Jak to się mówi - wstrętny amerykański sentymentalizm ;) Ale naprawdę lubię takie kino od czasu do czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

oglądałem cos z 2008 z A.Pacino i R. deNiro

o dwóch gliniarzach,

ale takie sobie i nie polecam baaa nawet tytułu nie pamietam

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A tak przy okazji - w weekend w TV byl film - Rzeka tajemnic - z Sean Penem, w rezyserii Clinta Eastwood'a - poruszajace kino.

Film naprawdę świetny.

Wczoraj i przedwczoraj obie części Crank/Adrenalina. Najpierw część 2 a potem 1. Po nr2 brzuch mnie bolał, bo film jest nieźle wykręcony, w sumie to można go określić/streścić w kilku słowach: "f*ck" w prawie każdym zdanie, podładowywanie się prądem, rozpierdziucha. A jak na końcu 2 części głowa w akwarium przemówiła to już leżałem na ziemi. Pomysł fajny, fabuła dno, ale poprawiający humor. Część 1 znacznie lepsza, ale przy oglądaniu najpierw 1 a potem 2 to bym się zawiódł, a tak "urósł w moich oczach" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Ja z kolei byłem wczoraj w kinie na Epoce Lodowcowej 3D. Przyznam, że nieco się obawiałem, że będę osamotniony na sali ze swoim wiekiem a co się okazało grubo się myliłem. Naprawdę śmieszny film dla wszystkich i jeszcze efekty 3D coś fajnego. Polecam wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka -------->

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Valkyrie"; "Od Zmierzchu Do Świtu"; "Terminal" (niektóre po raz n-ty z mojej kolekcji).....

Wszystkie trzy polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie wróciłem z kina z filmu "Wrogowie Publiczni" i polecam go z czystym sercem, kawał dobrego kina gangsterskiego, świetna kreacja deppa, trochę słabiej moim zdaniem bale ale to kwestia gustu, ogólnie film ciekawy, może trochę za długi ale to nie moje zdanie tylko Towarzyszki ;)

Mi w tym filmie zabrakło jednej rzeczy - mianowicie jakiegoś motywu przewodniego. Historię ogląda się przyjemnie, ale nieco brakuje w niej puenty.

Natomiast szczerze polecam chwalony już wcześniej "Gran Torino". Film stuprocentowo amerykański, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Bardzo dobry scenariusz, znakomity oczywiście Clint Eastwood :)

Bardzo się cieszę, że post wyżej wskazano "12 gniewnych ludzi". To dopiero mistrzostwo scenarzysty - akcja rozgrywa się w zasadzie w jednym pomieszczeniu, a mimo to trzyma w napięciu. Czy ktoś może oglądał rosyjski remake, a właściwie wariację na temat "12 gniewnych ludzi"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj z dzieckiem Shrek po raz n-ty ;)

zastanawiam się, czy "Hallelujah" jest lepsze w wykonaniu Johna Cale'a w filmie, czy też Jeffa Buckleya na płycie Grace...

a obejrzałbym jakiś dobry zombie horror, ale mnie nie dopuszczają do kina domowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj dałem sie wyciągnąć do kina na "Stary, kocham cie" i już po 20 minutach żałowałem. Momenty śmieszne ale całość lipa straszna. NIE POLECAM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a obejrzałbym jakiś dobry zombie horror, ale mnie nie dopuszczają do kina domowego

Moja Wielka Trójca horrorów o Zombie :blink:

Dawn of the Dead (remake - 2004)

28 Weeks Later (czyli druga część)

Resident Evil (1)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja Wielka Trójca horrorów o Zombie :blink:

no co Ty? Bez "Nocy żwywych trupów" Romero? Pamietam, jak Kałużyński z Raczkiem prezentowali to w perłach z lamusa. A ostrzegali, żeby nie oglądać, jak się jest samemu w domu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Romero jak dla mnie nie przetrwał próby czasu, choć muszę przyznać że ta pierwsza część (Night of the Living Dead) jest imo jego najlepszą, ale niestety i tak nie wchodzi do mojej listy :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Wczoraj ogladalem Public Enemies i musze powiedziec ze calkiem calkiem fylm :blink: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzałem "7 pounds" - warto......naprawdę!

Choć oskara za to nie będzie............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi