Zaman 37 #251 Napisano 7 Sierpnia 2009 Po raz kolejny..."Wesele" (2004)- IMHO jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 2 #252 Napisano 7 Sierpnia 2009 Kac Vegas - 7,5/10 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #253 Napisano 14 Sierpnia 2009 Po raz kolejny "Coś" (ang. the thing) J. Carpentera - jeden z najlepszych horrorów w historii. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #254 Napisano 22 Sierpnia 2009 Jednym słowem -REWELACJA...naprawde świetny film.. Fincher w doskonałej formie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #255 Napisano 22 Sierpnia 2009 dziś przysiadłem : zaliczyłem Valkirię - trzyma poziom akcji ....oraz Gran Torino - super film!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #256 Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Polecam niemiecki film pt. " Berlin calling", bardzo ciekawy film, który opowiada historię dj (główną rolę gra właśnie znany na świecie niemiecki dj). Generalnie nie przepadam za taką muzyką ale posiadam soundtrack Polecam także film pt. "Lille Soldat" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 601 #257 Napisano 2 Grudnia 2009 Piła VI.Jeśli ktoś oglądał jakikolwiek wcześniejszy z serii, to w tym odcinku znajdziemy to samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #258 Napisano 2 Grudnia 2009 Piła VI.Jeśli ktoś oglądał jakikolwiek wcześniejszy z serii, to w tym odcinku znajdziemy to samo. Zgadzam się, film nieciekawy, nudny i przewidywalny. Piła I i II ok, ale kolejne części niestety już nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #259 Napisano 2 Grudnia 2009 Właśnie wróciłem z "2012".Film Pana Roland Emmericha ("10000BC" "Pojutrze" "Dzień niepodległości") i jest dokładnie w Jego stylu. Znaczy głośno, kolorowo a przede wszystkim spektakularnie. Fabuła... nie ma znaczenia To jeden z tych filmów, na które idzie się popatrzeć a nie oglądać 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #260 Napisano 5 Grudnia 2009 Dwa rosyjskie filmy: "The Inhabited Island" oraz "Gruz 200" Janusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #261 Napisano 5 Grudnia 2009 Dwa rosyjskie filmy: "The Inhabited Island" oraz "Gruz 200" Janusz No dobra, a jak wrażenia?? Zwłaszcza ten Gruz mnie interesuje. Chciałem obejrzeć ale nigdzie nie było napisów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #262 Napisano 5 Grudnia 2009 No dobra, a jak wrażenia?? Zwłaszcza ten Gruz mnie interesuje. Chciałem obejrzeć ale nigdzie nie było napisów "The Inhabited Island" - taki sobie, miejscami nudny i nieciekawy choć wrażenie robią efekty specjalne jak na rosyjski film dosyć dobre i z tego względu wart obejrzenie "Gruz 200" - kolega mi polecił, ponoć drastyczne sceny ale jak mu pokazałem sceny z "Antychrysta" zbladł film nie jest powalający ale wart obejrzenia, takie realistyczne rosyjskie życie, świat, kino - polecam ze względu na inność jak obejrzysz daj znać chętnie podyskutuję z filmów wartych obejrzenia mogę polecić film brytyjski pt. "Filth And Wisdom" - co prawda film reżyserował Madonna ale muszę przyznać że wyszło bardzo ciekawie i nienudno, ogólnie inaczej z fajnym klimatem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #263 Napisano 5 Grudnia 2009 No dobra, a jak wrażenia?? Zwłaszcza ten Gruz mnie interesuje. Chciałem obejrzeć ale nigdzie nie było napisów "The Inhabited Island" - taki sobie, miejscami nudny i nieciekawy choć wrażenie robią efekty specjalne jak na rosyjski film dosyć dobre i z tego względu wart obejrzenie "Gruz 200" - kolega mi polecił, ponoć drastyczne sceny ale jak mu pokazałem sceny z "Antychrysta" zbladł film nie jest powalający ale wart obejrzenia, takie realistyczne rosyjskie życie, świat, kino - polecam ze względu na inność jak obejrzysz daj znać chętnie podyskutuję z filmów wartych obejrzenia mogę polecić film brytyjski pt. "Filth And Wisdom" - co prawda film reżyserował Madonna ale muszę przyznać że wyszło bardzo ciekawie i nienudno, ogólnie inaczej z fajnym klimatem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #264 Napisano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Byłem w kinie na "Dom zły".Krótko jeśli ktoś widział "Wesele" (nie chodzi o to Wyspiańskiego ) i mu się podobało to POLECAM! Edytowane 5 Grudnia 2009 przez pawel1380 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #265 Napisano 6 Grudnia 2009 Witam "Powder Blue" - film może nie powala, ale godny polecenia i obejrzenia, bardzo dobra muzyka różni ludzie, różne światy, różne pragnienia, ten sam cel "Beter things" - film hmmm, niezbyt ciekawy i momentami nudny, małe szare miasteczko, szarzy ludzie i szare dni, cisza, brak jakichkolwiek emocji, widz patrzy na wszystko z boku "Bronson" - film oparty na faktach, dość specyficzny, pompatyczny a jednocześnie groteskowy, nader wszystko kolorowy, dobre brytyjskie kino Janusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prof.Woland 0 #266 Napisano 6 Grudnia 2009 Polecam "Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet." fajne "nudne" kino skandynawskie 0 Si vis pacem, para bellum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #267 Napisano 6 Grudnia 2009 A ja nie wiem czemu ludzie tak się podniecają, zarówno filmem, jak i książką.Owszem bohaterowie dobrze zarysowani, historia ciekawa, ale... nic więcej.Książka do 1/3 jest raczej nudna.W filmie próbowano wciskać na siłę niektóre cytaty i sceny z książki, co bez jej przeczytania (a nawet i po przeczytaniu) jest niezrozumiałe i czasem wyrwane z kontekstu. A z drugiej strony mamy zmienioną końcówkę filmu w porównaniu do książki. 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #268 Napisano 14 Lutego 2010 "Die Welle" - ciekawy, prosty film http://www.youtube.com/watch?v=eMVMIHoyFXg "The Good Night" - bardzo lekki, momentami zabawny film, no i Penelope Cruz Janusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WMK 0 #269 Napisano 14 Lutego 2010 ja rowniez polecam Dom Zly!!! i ostatnio widzialem The Man who starts at gots - Polecam !!! swietna rola Clooneya 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #270 Napisano 14 Lutego 2010 Czy przypadkiem ktoś nagrał dzisiaj puszczony w TVP "Kolor Magii"? Siadła mi nagrywarka w trakcie i kicha... 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #271 Napisano 15 Lutego 2010 (edytowane) Orphan - Sierota Polecam, bardzo oryginalny pomysł na thriller. Ten też bardzo fajny... Edytowane 15 Lutego 2010 przez michu 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wild_weasel 0 #272 Napisano 20 Lutego 2010 "Autor widmo" - bardzo ciekawe political fiction, dobre kreacje głównych postaci. Film miejscami przewidywalny, miejscami nieco "naciągany", umiarkowana ilość zwrotów akcji - wszystko w odpowiednich proporcjach dla tego gatunku kina. Głowy mi nie urwało ale moim zdaniem: naprawdę bardzo dobry film. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #273 Napisano 24 Lutego 2010 Dziś w TVN wieczorem bardzo dobry film sensacyjny ?Dzień próby? - duet młody gliniarz i stary wyga w zupełnie innej konfiguracji niż zwykle, jak ktoś jeszcze nie oglądał, to polecam. 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #274 Napisano 24 Lutego 2010 "HURT LOCKER" - polecam. Zupełnie inne podejście do filmu "wojennego". P.S. A już wkrótce pierwszy odcinek "The PACIFIC" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #275 Napisano 24 Lutego 2010 (edytowane) "HURT LOCKER" - polecam. Zupełnie inne podejście do filmu "wojennego". Również polecam Edytowane 24 Lutego 2010 przez zimny-wiatr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach