Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Mój fawotyt to "Gorączka"

W "Gorączce" zagrał świetnie jednak w tym filmie tak samo świetny był Pacino - scena kiedy zabiera telewizor z domu=bezcenne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie "Gorączka" akurat nie rusza. Dobry film, to wszystko.

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie "Gorączka" akurat nie rusza. Dobry film, to wszystko.

To chyba chodzisz w Himalaje :D  :D ,bo mnie adrenalina buzuje za każdym razem jak widzę ten film....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię go w "Przebudzenia" ze Ś.P. Williamsem czy "Harry Angel", trudno zapomnieć o "Taksówkarzu" i jego pokłonie w stronę Cybulskiego.

Edytowane przez jogi91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wg mnie to kiepski serial. Chyba 5 odcinek i nie wiadomo o co chodzi, poza farmazonem, że jak zwykle wampiry chcą opanować świat...

Zero spójności między bohaterami, ot jakieś tam namnożenie mnóstwa luźnych, płytkich wątków, bez ładu i składu :)

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa świetne filmy policyjne. W "Bogowie ulicy" główni bohaterowie zagrali niesamowicie. Denzel zresztą też pokazał swoje mroczne oblicze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

The Strain, Penny Dreadful - wreszcie pojawiły się seriale wampiryczne w wersji dla dorosłych. Są to wielosezonowe produkcje, więc trudno już teraz ocenić w pełni ich wartość. Wg mnie lepszy (na razie) jest chyba Penny Dreadful z Evą Green, choć Corey Stoll w The Strain gra co najmniej dobrze. Co w sumie nie dziwi, bo pokazał już w House of Cards, że jest dobrym aktorem.

Był jeszcze trochę steampunkowy serial Dracula z 2013 roku. Dość słaby, pomimo interesującej kreacji Jonathana Rhysa Meyersa. Serial został skasowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę już chyba za dużo tych wampirów w kinematografii....i w literaturze ostatnimi czasy.....zwymiotować można.

Jak nie wampiry to baśnie....a, i super bohaterowie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Lucy". Właśnie wróciłem z kina. 90 minut na pełnym gazie. Usnąć się nie da. Luc Besson rozkręca się z filmu na film i robi to co wychodzi mu najlepiej. Jak zwykle z humorem, jest wyścig uliczny, mega rozwalanka i kliku skośnych. Jak komuś pasowało Taxi to Lucy polecam. Ogólnie film mocno rozrywkowy co mi akurat opasuje, refleksyjne pozycje zostawiam sobie na audiobooki. Scarlet Johansson całkiem fajna i sympatycznie zaokrąglona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brał by Scarlet, jak Tusk vat :D

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brał by Scarlet, jak Tusk vat :D

Padłem. Co do wampirów, zombie to się zgadzam, ale jest na to zbyt, to kręcą. Widać zresztą na forum jakim zainteresowaniem ta tematyka się cieszy. 

Drakula był bardzo dobry i jego mogę polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padłem.

Scarlet super babka, nie ma to tamto.

tapnięte z komóry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego nie ma wątpliwości. Twoja metafora mnie rozłożyła (szarpał bym jak Reksio szynkę). Banan od ucha do ucha nawet teraz jak znowu przeczytałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

tapnięte z komóry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2:20 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez tydzień nie widziałem żadnego filmu, za to dziś aż dwa.

"Noc łowcy" - jedyny film wyreżyserowany przez wybitnego aktora Charlesa Laughtona. Film ma status "kultowego" - to zawsze zapala lampki ostrzegawcze w głowie. Spodziewałem się trochę innego kina, ale muszę przyznać, że jest w tym filmie wiele ciekawego: atmosfera z baśni, którą można straszyć dzieci, piękne zdjęcia, dobre role Mitchuma i Lillian Gish. Ale widać, że Laughton nie był reżyserem. tym niemniej - warto znać.

"Sznur" - tu zaś widać, że reżyser był mistrzem. Hitch :) to był jeden z ostatnich jego ważnych filmów, których dotąd nie widziałem. A zabawa jest przednia! :) 80 minut w pozorowanym jednym ujęciu (w rzeczywistości 7 albo 8), Jimmy Stewart, przyjęcie ze zwłokami ukrytymi w samym środku salonu i pętla zaciskająca się wokół morderców. I jeszcze coś - za oknami cały czas Nowy Jork w zmieniającej się wraz z upływem czasu kolorystyce - najpierw oświetlany zachodzącym słońcem, później o zmierzchu, a w końcu w neonowej nocy. No świetny film po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj obejrzałem ''życie jako choroba przenoszona drogą płciową''z genialnym Zapasiewiczem.Mocny film o życiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dziś jestem rozczarowany - rzadko zdarza mi się nie wytrwać na filmie, ale po 15 minutach odpuściłem sobie "Głębokie, błękitne morze" tak cenionego w pewnych kręgach Terence'a Daviesa. Trudno w to uwierzyć, ale manieryczność stylu większa niż u jego (prawie) imiennika  - Terrence'a Malicka. No więc włączyłem sobie film Hitchcocka, który zawsze unikałem - "Złodzieja w hotelu". I niestety, bardzo źle się zestarzał - ma wszystkie wady rozrywkowego komercyjnego kina swej epoki (sztuczność scenerii, nadmiar dialogu), które w dodatku fatalnie współgrają ze słabościami (np. logicznymi) samego Alfreda (w innych filmach udawało mu się je zazwyczaj maskować). Przegadana, pusta pocztówka z Riwiery... Co ciekawe, bogaty złodziej grany przez Cary'ego Granta mówi, że nie ma porządnego zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja drugą serię " Breaking Bad" męcze :D

No i przebrnąłem  przez całość.

Ciekawy film który zapamiętam....choćby z powodu że każdego dzieli cienka linia od  uczciwości do "ciemnej strony mocy"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja "Breaking Bad" zmęczyć nie mogłem. Chyba na 4 sezonie padłem. Jako jeden z nielicznych, podobno, nie rozumiem fenomenu tego serialu. Może kiedyś wrócę by sprawdzić jak się skończyło. Ale ogólnie ciągnie się to....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez tydzień nie widziałem żadnego filmu, za to dziś aż dwa.

"Noc łowcy" - jedyny film wyreżyserowany przez wybitnego aktora Charlesa Laughtona. Film ma status "kultowego" - to zawsze zapala lampki ostrzegawcze w głowie. Spodziewałem się trochę innego kina, ale muszę przyznać, że jest w tym filmie wiele ciekawego: atmosfera z baśni, którą można straszyć dzieci, piękne zdjęcia, dobre role Mitchuma i Lillian Gish. Ale widać, że Laughton nie był reżyserem. tym niemniej - warto znać.

"Sznur" - tu zaś widać, że reżyser był mistrzem. Hitch :) to był jeden z ostatnich jego ważnych filmów, których dotąd nie widziałem. A zabawa jest przednia! :) 80 minut w pozorowanym jednym ujęciu (w rzeczywistości 7 albo 8), Jimmy Stewart, przyjęcie ze zwłokami ukrytymi w samym środku salonu i pętla zaciskająca się wokół morderców. I jeszcze coś - za oknami cały czas Nowy Jork w zmieniającej się wraz z upływem czasu kolorystyce - najpierw oświetlany zachodzącym słońcem, później o zmierzchu, a w końcu w neonowej nocy. No świetny film po prostu.

Dawno już te filny oglądałem ale oba kilka razy -wyśmienita klasyka kina. 

Wiesz, że ''Sznur'' wyreżyserowano tylko z trzema cięciami? A cięcia były tylko dlatego że w owym czasie nie było dłuższej taśmy niż (o ile dobrze pamiętam) 38min. To praktycznie sfilmowany teatr i jeden z większych eksperymentów reżyserskich XXw. 

Edytowane przez Bartosz 86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno już te filny oglądałem ale oba kilka razy -wyśmienita klasyka kina. 

Wiesz, że ''Sznur'' wyreżyserowano tylko z trzema cięciami? A cięcia były tylko dlatego że w owym czasie nie było dłuższej taśmy niż (o ile dobrze pamiętam) 38min. To praktycznie sfilmowany teatr i jeden z większych eksperymentów reżyserskich XXw. 

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2FDogville&ei=fzz3U_GmAoXc4QSGnoGwBg&usg=AFQjCNFouOtVKvZugFYSBfA6wEHAj6kkuQ

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FM%25C5%2582yn%2Bi%2Bkrzy%25C5%25BC-2011-494084&ei=CT33U-_uCpHT4QSV5IGoBA&usg=AFQjCNH-WaU2z4VUOGs6Qj8ym5HUI394Bw

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi