Lincoln Six Echo 77624 #8926 Napisano 23 Grudnia 2024 https://www.filmweb.pl/news/Denzel+Washington+został+duchownym.+"To+nie+jest+modne.+To+nie+jest+seksowne"+–+Filmweb-158739?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1836THY4ir8c4ZC7aNwIJPEcXBBjqp9DHuYBzlCHoEE8bZBocAKS3xYyA_aem__O8dfWfO16lZqqVMAkndSg 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8927 Napisano 28 Grudnia 2024 Polecam, świetnie się wybawiliśmy a Jim Carrey w podwójnej roli wymiata 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8928 Napisano 30 Grudnia 2024 Nam się podobał 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6471 #8929 Napisano 1 Stycznia 2025 Dzisiejsza Vaiana 2 dużo lepsza niż niedzielna Wicked: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8930 Napisano 1 Stycznia 2025 25 minut temu, mroova napisał(-a): Dzisiejsza Vaiana 2 dużo lepsza niż niedzielna Wicked: Na Wicked przysnąłem może wina że po nocce, mam zamiar iść w piątek w oryginalnej wersji 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1396 #8931 Napisano 1 Stycznia 2025 Ja wczora z wieczora przypomniałem sobie Parszywe dranie ze Stevem Martinem. Stary dobry film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 307 #8932 Napisano 2 Stycznia 2025 "Perfect days" rez. Wim Wenders (2023) proste zycie, prostego czlowieka, praca ktora przez niektorych zakwalifikuje bohatera do kasty pariasow, jego codzienny trud ale rowniez rytualy i pasje, film niezbyt latwy w odbiorze jak to u Wendersa a to tego realia Kraju Kwitnacej Wisni jeszcze bardziej go komplikuja, malo dialogow ale gra aktorska wynagradza ten niedostatek (?), duzo swietnych ujec tak postaci jak i miasta bez blichtru drogich produkcji, film moze nie powala na kolana ale uwazam ze byl warty 2 godzin bo to uniwersalny portret zycia i szukania sensu w zgielku wielkiego miasta 3 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5577 #8933 Napisano 2 Stycznia 2025 3 godziny temu, neclocus napisał(-a): "Perfect days" rez. Wim Wenders (2023) proste zycie, prostego czlowieka, praca ktora przez niektorych zakwalifikuje bohatera do kasty pariasow, jego codzienny trud ale rowniez rytualy i pasje, film niezbyt latwy w odbiorze jak to u Wendersa a to tego realia Kraju Kwitnacej Wisni jeszcze bardziej go komplikuja, malo dialogow ale gra aktorska wynagradza ten niedostatek (?), duzo swietnych ujec tak postaci jak i miasta bez blichtru drogich produkcji, film moze nie powala na kolana ale uwazam ze byl warty 2 godzin bo to uniwersalny portret zycia i szukania sensu w zgielku wielkiego miasta Obejrzałem przed wizytą w Tokio i tour the toilette to było naprawdę ciekawe doświadczenie Polecam jako jeden z alternatywnych sposobów na inny przekrój tego miasta. Do tego ścieżka dzwiękowa, którą dosłownie zakatowałem. Miód na uszy 🥷🏻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77624 #8934 Napisano 3 Stycznia 2025 Last Christmas. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #8935 Napisano 3 Stycznia 2025 Ciche miejsce dzień pierwszy. Fajne, zupełnie coś innego niż dwie pierwsze części. Dobrze się oglądało. Ministerstwo niebezpiecznych drani. Odjechane, przyjemny w oglądaniu o ile nie oczekujemy kina moralnego niepokoju. Wiadomo Guy Ritchie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69194 #8936 Napisano 3 Stycznia 2025 Ciche miejsce dzień pierwszy. Fajne, zupełnie coś innego niż dwie pierwsze części. Dobrze się oglądało. Ministerstwo niebezpiecznych drani. Odjechane, przyjemny w oglądaniu o ile nie oczekujemy kina moralnego niepokoju. Wiadomo Guy Ritchie. To reżyserował Guy Richie?A ja myślałem, że ktoś próbuje naśladować jego styl . Film nie jest jakiś zły, ale do jego innych filmów sporo mu moim zdaniem brakuje. W podobnych klimatach Bękarty Wojny Quentina Tarantino dużo bardziej mi się podobały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77624 #8937 Napisano 3 Stycznia 2025 Urodzinki tego Pana dzisiaj. 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6471 #8938 Napisano 5 Stycznia 2025 W dniu 1.01.2025 o 20:28, mroova napisał(-a): Dzisiejsza Vaiana 2 dużo lepsza niż niedzielna Wicked: Na szczęście już koniec ferii i "poranków" o różnych porach dnia 😁: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69194 #8939 Napisano 5 Stycznia 2025 Coś tam ostatnio oglądałem i takie krótkie podsumowanie: "Bez urazy" na Netflixie. Komedyjka z Jennifer Lawrence. Ogląda się miło, łatwo i przyjemnie. Dla miłośników Jennifer nocna scena na plaży na pewno będzie rarytasem 😉 "Old Man" na Disney+, ale widziałem, że na innych streamingach też jest. Całkiem fajny serial sensacyjno-szpiegowski. Jak ktoś lubi klimaty w stylu Jason'a Bourne'a lub Homeland albo Lioness to ten serial też mu się spodoba. Do tego, co jest rzadkością - drugi sezon nie ustępuje pierwszemu. Jeff Bridges przekonujący w swojej roli a i John Lithgow daje radę. Fajnie obsadzony i dobrze zrealizowany serial. Koniec drugiej serii całkiem fajnie otwiera drzwi trzeciej serii. Filmowe nazwisko głónego bohatera to Dan Chase. Mam z tym nazwiskiem bardzo mocne skojarzenie - w kontekście tego o czym jest serial (szpiedzy, agenci itp...) i w jakim czasie (lata 80-te) mają miejsce retrospektywy i gdzie (Afganistan). Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś skojarzenie z tym nazwiskiem - niech napisze. "Kaskader" - chyba na Amazon Prime albo Sky Showtime. To kawał naprawdę dobrej rozrywki. Ten film nie ma żadnych ambicji, ale jest pierwszorzędną, świetnie zrealizowaną, wysokobudżetową rozrywką. Do tego scenariusz jest dość świeży i nie jest to kolejna kopia tej samej historii. Humor też ponad średnią w tym gatunku. Ryan Gossling świetnie daje sobie radę w głównej roli a Emily Blunt też jest niezawodna w swoim angielskim, powściągliwym stylu. Bawiliśmy się na tym filmie z żoną doskonale, bo to była dokładnie taka lekka i przyjemna rozrywka, jakiej oczekiwaliśmy. Mogę śmiało polecić. Obejrzeliśmy też "Rekiny w Sekwanie" (Netflix) tak specjalnie "dla beki" i nie rozczarowaliśmy się. Z jednaj strony zaskakująco sprawna realizacja, ale jednak sam temat nie do przepchnięcia. Szczególnie końcówka filmu to mistrzostwo świata w filmowej głupocie. Nie polecam, chyba że ogląda się to z premedytacją (jak ja) i po kilku drinkach/piwach. I jeszcze dobiliśmy się (też na Netflixie) jakąś kolejną, debilną komedią o zamienianiu się miejscami (umysłem) pomiędzy członkami rodziny. Nawet nie pamiętam tytułu tego badziewia. Jak tylko to zobaczycie w propozycjach, to unikajcie. Stracone półtorej godziny. Kalka za kalką i humor dla dzieci. Tutaj już nawet drinki i piwo nie pomogą 😞 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8940 Napisano 5 Stycznia 2025 22 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Coś tam ostatnio oglądałem i takie krótkie podsumowanie: "Bez urazy" na Netflixie. Komedyjka z Jennifer Lawrence. Ogląda się miło, łatwo i przyjemnie. Dla miłośników Jennifer nocna scena na plaży na pewno będzie rarytasem 😉 "Old Man" na Disney+, ale widziałem, że na innych streamingach też jest. Całkiem fajny serial sensacyjno-szpiegowski. Jak ktoś lubi klimaty w stylu Jason'a Bourne'a lub Homeland albo Lioness to ten serial też mu się spodoba. Do tego, co jest rzadkością - drugi sezon nie ustępuje pierwszemu. Jeff Bridges przekonujący w swojej roli a i John Lithgow daje radę. Fajnie obsadzony i dobrze zrealizowany serial. Koniec drugiej serii całkiem fajnie otwiera drzwi trzeciej serii. Filmowe nazwisko głónego bohatera to Dan Chase. Mam z tym nazwiskiem bardzo mocne skojarzenie - w kontekście tego o czym jest serial (szpiedzy, agenci itp...) i w jakim czasie (lata 80-te) mają miejsce retrospektywy i gdzie (Afganistan). Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś skojarzenie z tym nazwiskiem - niech napisze. "Kaskader" - chyba na Amazon Prime albo Sky Showtime. To kawał naprawdę dobrej rozrywki. Ten film nie ma żadnych ambicji, ale jest pierwszorzędną, świetnie zrealizowaną, wysokobudżetową rozrywką. Do tego scenariusz jest dość świeży i nie jest to kolejna kopia tej samej historii. Humor też ponad średnią w tym gatunku. Ryan Gossling świetnie daje sobie radę w głównej roli a Emily Blunt też jest niezawodna w swoim angielskim, powściągliwym stylu. Bawiliśmy się na tym filmie z żoną doskonale, bo to była dokładnie taka lekka i przyjemna rozrywka, jakiej oczekiwaliśmy. Mogę śmiało polecić. Obejrzeliśmy też "Rekiny w Sekwanie" (Netflix) tak specjalnie "dla beki" i nie rozczarowaliśmy się. Z jednaj strony zaskakująco sprawna realizacja, ale jednak sam temat nie do przepchnięcia. Szczególnie końcówka filmu to mistrzostwo świata w filmowej głupocie. Nie polecam, chyba że ogląda się to z premedytacją (jak ja) i po kilku drinkach/piwach. I jeszcze dobiliśmy się (też na Netflixie) jakąś kolejną, debilną komedią o zamienianiu się miejscami (umysłem) pomiędzy członkami rodziny. Nawet nie pamiętam tytułu tego badziewia. Jak tylko to zobaczycie w propozycjach, to unikajcie. Stracone półtorej godziny. Kalka za kalką i humor dla dzieci. Tutaj już nawet drinki i piwo nie pomogą 😞 Trzy pierwsze pozycje w pełni się zgadzam 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77624 #8941 Napisano 5 Stycznia 2025 Ja w końcu zaliczyłem "Przysięgłego nr 2" w reżyserii Pana Clinta E. Cóż, nie wywala z kapci tak, jak niektóre z jego poprzednich filmów, ale - jak to u Eastwooda - stawia pytania, które (na szczęście? niestety?) męczą człowieka jeszcze miesiąc po seansie... No i chociaż nie dorównuje najlepszym filmom Mistrza, to trzyma odpowiedni poziom. Poza tym, ja po prostu bardzo lubię aktorów grających w tym filmie, https://youtu.be/EhkkBFhW-MM?si=ydegw67pewkxLFyG 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69194 #8942 Napisano 5 Stycznia 2025 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Trzy pierwsze pozycje w pełni się zgadzam 🤗🤗🤗 A czy "Dan Chase" budzi jakieś skojarzenia? Odnośnie szpiegów? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8943 Napisano 6 Stycznia 2025 8 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): A czy "Dan Chase" budzi jakieś skojarzenia? Odnośnie szpiegów? John Wick 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69194 #8944 Napisano 6 Stycznia 2025 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): John Wick 🤔🤔🤔 Nie! O to mi chodziło: Dan Aykroyd i Chevy Chase w rolach głównych. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8945 Napisano 6 Stycznia 2025 38 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Nie! O to mi chodziło: Dan Aykroyd i Chevy Chase w rolach głównych. Aaaa 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12664 #8946 Napisano 6 Stycznia 2025 6 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Aaaa 😁😁😁 Ja pitole Tomek, najpierw Chrono, teraz to. Odstaw w końcu wódę 😆 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8947 Napisano 6 Stycznia 2025 Jest też aktor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69194 #8948 Napisano 6 Stycznia 2025 Jest też aktor Sorry, ale tego to ja dla odmiany nie kojarzę . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12664 #8949 Napisano 6 Stycznia 2025 1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Sorry, ale tego to ja dla odmiany nie kojarzę . Ale Chevy Aykroyda to już tak... 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69172 #8950 Napisano 6 Stycznia 2025 5 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Ja pitole Tomek, najpierw Chrono, teraz to. Odstaw w końcu wódę 😆 Na Chrono nigdy nie wchodziłem, jeden z Forumowiczów się mnie pytał no to się zapytałem na forum a wódki nie piję,winka, nalewki, smakowe piwka to i owszem 🤗🤗🤗 3 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Sorry, ale tego to ja dla odmiany nie kojarzę . A widzisz 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach