Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Antoniognego Piechniczka.  ;)

Ależ skąd! w TOP 100 Brytyjskich Filmów Ever wystarczy uwzględnić szwagra, którego kuzyn ze strony macochy przybranego wuja był kiedyś na Szetlandach.   :D ;) 

Haa haa haa 😊😊😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie w kinie studyjnym takie klasyki będą w tym roku, może na coś się wybiorę 🤔🤔🤔

IMG_20250303_114018.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

A u mnie w kinie studyjnym takie klasyki będą w tym roku, może na coś się wybiorę 🤔🤔🤔

Klasyka Warner Bros. Widziałem 90% z tego zestawu, a ten film, którego nie widziałem, chętnie bym obejrzał w kinie.

No ale na pewno dotkliwa jest śmierć Hackmana, którego wspaniały talent wielokrotnie tu przywoływaliśmy. Nawet nie sama śmierć, bo przecież wiek zbliżał do niej nieuchronnie, ale sam rozgłos tej sprawy, okoliczności. Kilka dni tak to obserwuję - myślę, a zarazem mam nadzieję, że nie będzie tu jakiejś sensacyjności, a "co najwyżej" dramatyzm - zawał jednego z małżonków, emocje i śmierć drugiego. Na pewno smuci ta ich samotność, brak kontaktu ze światem zewnętrznym.

O ulubionych rolach Hackmana pisałem już kilka razy w temacie z ulubionymi scenami, więc zrobiłem sobie za to weryfikację tego, czego nie widziałem. Poniżej lista tych jego filmów, które uważam za najważniejsze z braków, a pogrubiłem te, które chciałbym zobaczyć w pierwszej kolejności:

I Never Sang for My Father
Prime Cut     
Zandy's Bride     
French Connection II
The Domino Principle
A Bridge Too Far     
March or Die     
Superman
Under Fire
Hoosiers     
Another Woman     
Geronimo: An American Legend     
Wyatt Earp
The Quick and the Dead     
Crimson Tide     
The Birdcage     
Under Suspicion
The Royal Tenenbaums     

Runaway Jury     

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Klasyka Warner Bros. Widziałem 90% z tego zestawu, a ten film, którego nie widziałem, chętnie bym obejrzał w kinie.

No ale na pewno dotkliwa jest śmierć Hackmana, którego wspaniały talent wielokrotnie tu przywoływaliśmy. Nawet nie sama śmierć, bo przecież wiek zbliżał do niej nieuchronnie, ale sam rozgłos tej sprawy, okoliczności. Kilka dni tak to obserwuję - myślę, a zarazem mam nadzieję, że nie będzie tu jakiejś sensacyjności, a "co najwyżej" dramatyzm - zawał jednego z małżonków, emocje i śmierć drugiego. Na pewno smuci ta ich samotność, brak kontaktu ze światem zewnętrznym.

O ulubionych rolach Hackmana pisałem już kilka razy w temacie z ulubionymi scenami, więc zrobiłem sobie za to weryfikację tego, czego nie widziałem. Poniżej lista tych jego filmów, które uważam za najważniejsze z braków, a pogrubiłem te, które chciałbym zobaczyć w pierwszej kolejności:

Prime Cut     
Zandy's Bride     
French Connection II
The Domino Principle
A Bridge Too Far     
March or Die     
Superman
Under Fire
Hoosiers     
Another Woman     
Wyatt Earp
The Quick and the Dead     
Crimson Tide     
The Birdcage     
Under Suspicion
The Royal Tenenbaums     

Runaway Jury     

Wielka szkoda, bardzo fajni aktorzy odchodzą, kończy się pewna epoka 🥺🥺🥺

44 minuty temu, Edmund Exley napisał(-a):

Prime Cut     
Zandy's Bride     
French Connection II
The Domino Principle
A Bridge Too Far     
March or Die     
Superman
Under Fire
Hoosiers     
Another Woman     
Wyatt Earp
The Quick and the Dead     
Crimson Tide     
The Birdcage     
Under Suspicion
The Royal Tenenbaums     

Runaway Jury     

Ostatnio przypomniałem sobie to .

p-mississippi-burning-mississippi-w-ogniu-dvd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

takie klasyki będą w tym roku, może na coś się wybiorę

Mechaniczną pomarańczę masz dziś o 0:40 na Warner TV.

Dość często puszczają, niedawno sobie przypomniałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, mroova napisał(-a):

Dzięki ale jak będę miał wolne w tym dniu to i tak pójdę do kina, jakoś dla mnie kino bije na łeb tv, inaczej mi się ogląda .😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pierwszy odcinek spoko 🤗🤗🤗

20250117_daredevilposter_1.png

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie dzisiaj wzięło 🤗 🤗 🤗 

Screenshot_2025-03-06-19-01-09-98_e904b4cb7a7787367cbfb811ec6c4ad5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja klepnąłem sobotnie bilety na tego Wampirza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.03.2025 o 18:07, TomcioMiki napisał(-a):

Wielka szkoda, bardzo fajni aktorzy odchodzą, kończy się pewna epoka 🥺🥺🥺

Ostatnio przypomniałem sobie to .

Ja obejrzałem "Mississipi w ogniu" dopiero kilka lat temu i pisałem, że to bardzo dobry film, który staje się wielki w scenach, w których gra Hackman.

W dniu 3.03.2025 o 19:05, mroova napisał(-a):

Gdy jest okazja obejrzeć "Mechaniczną pomarańczę" w kinie, to trzeba korzystać. Niesamowite wrażenie.

15 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tak mnie dzisiaj wzięło 🤗 🤗 🤗 

Przypomniałem sobie niedawno. Dla mnie wciąż potężne uderzenie, aż ociekające "gęstością", którą potrafiły wytworzyć najlepsze filmy lat 90.

Ale i dziś trafia się dobre kino - moim zdaniem taki jest "Kompletnie nieznany". Atmosfera pierwszej połowy lat 60. oddana bardzo plastycznie. Warto zestawić sobie ten film z "No Direction Home" Scorsese. Aktorzy też świetni, a wręcz magiczna jest ta pani:

monica.thumb.jpg.15d2d2b6a233ce1ea0b50c681750e5cc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250307_195955.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nam się podobał 🤗🤗🤗

Tomcio, ja zdaje się już pytałem, ale zapytam jeszcze raz: czy jest coś co się tobie nie podoba? Bo czasem piszesz dobrze o takich gniotach, że aż zęby bolą jak się te 'dzieła' ogląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, beniowski napisał(-a):

Tomcio, ja zdaje się już pytałem, ale zapytam jeszcze raz: czy jest coś co się tobie nie podoba? Bo czasem piszesz dobrze o takich gniotach, że aż zęby bolą jak się te 'dzieła' ogląda.

Zależy jak do czego podchodzisz 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gustach się nie dyskutuję, ale niektórzy po prostu go nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, satanic napisał(-a):

O gustach się nie dyskutuję, ale niektórzy po prostu go nie mają.

Podobnie jest ze znajomością zasad pisowni ojczystego języka. 

29 minut temu, beniowski napisał(-a):

Każdy człowiek ma swoje zdanie, lubi co innego, gustuje w czymś innym i wypadałoby to uszanować. A skoro zęby bolą, to po co oglądać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się uczyć nie chciało to tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Watch-er napisał(-a):

Podobnie jest ze znajomością zasad pisowni ojczystego języka. 

Każdy człowiek ma swoje zdanie, lubi co innego, gustuje w czymś innym i wypadałoby to uszanować. A skoro zęby bolą, to po co oglądać ?

Ja cię rozumiem, ale mam wrażenie że dożyliśmy takich czasów, że nikt nie powinien nic mówić i niczego nie wolno powiedzieć, bo zawsze można usłyszeć 'mnie się podoba i co mi zrobisz?'. Jesli nie można nawet konstruktuywnie rozmawiać, bo ludzie się obrażają o wszystko, to po prostu zgłupiejemy jako społeczeństwo. Więc takie zawody jak krytyk literacki czy filmowy powinny wyginąć, bo przecież każdy ma swój gust i co komu do czego? Kiedyś można było dyskutować i się różnić, obecnie ludzie przestają umieć ze sobą rozmawiać, bo czują się dotknięci tym że ktoś powie coś co ich 'obraża'. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu nikogo nie krytykuje że ogląda to czy tamto słucha to czy tamto . A widzę że Panowie oglądali film , jak wiedzieli że gniot to po co czas marnowali???  Jeszcze tu ktoś wytyka edukację serio ???  A ja z moim 13 latkiem dobrze się bawiliśmy, wiedziałem co będę oglądał, i nie będę tego filmu rozbierał na czynniki pierwsze. Widzę że niektórzy strasznie poważni tu są, i nic im nie zostało z dziecka. Pozdrawiam dobrej nocy, jutro trzeba iść do pracy 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi