Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Po polsku Zakurzone Twarze, choć moim zdaniem tłumaczenie powinno brzmieć Twarze Pełne Kurzu. Jest to odtworzenie II wojny przez grupę PLW (Paralight WorX). Język niemiecki.

PS. Nawet są polscy patyzanci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bo trzeba było to jakoś zwizualizować, proste.

Dokładnie. Jak przelewy kasy z paskiem postępu w filmach o terrorystach. Albo uniwersa zielonych cyferek, tworzące figury geometryczne w filmach z lat 90-tych (Hakerzy, Matrix).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po raz mniej więcej 15. obejrzałem jedyny film kina nowej przygody, który stał się ważnym filmem mojego (nie tylko) dzieciństwa, czyli "Powrót do przyszłości". I po raz pierwszy oglądałem z moim starszym synem. Podobało mu się! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem (właściwie to pochłonąłem w weekend i poniedziałek) drugą serię 1923. Utwierdziła mnie tylko w przekonaniu że to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek widziałem.  W zeszły tygodniu widziałem też Gladiatora II: straszna kicha; miałem wrażenie że oglądam pierwszą część (naprawdę nie mógł reżyser nic wiecej wymyślić tylko poowielić tę samą historię?), tylko trochę nieznacznie inaczej opowiedzianą i o wiele gorzej zagraną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wszystkie odcinki drugiej serii 1923 są już dostępne to muszę zacząć oglądać.
Gladiator II obejrzałem. Cała para poszła w widowiskowość. Bitwę morską z rekinami w Koloseum oglądałem z mieszanymi uczuciami. Z jednej strony pięknie wizualnie zrobiona. Z drugiej jednak strony ciężko przebić taki poziom głupoty i takie pomysły. Poza tym niestety same klisze i banały w widowiskowym opakowaniu. Fabuła niestety w ogóle kupy się nie trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jeżeli wszystkie odcinki drugiej serii 1923 są już dostępne to muszę zacząć oglądać.
Gladiator II obejrzałem. Cała para poszła w widowiskowość. Bitwę morską z rekinami w Koloseum oglądałem z mieszanymi uczuciami. Z jednej strony pięknie wizualnie zrobiona. Z drugiej jednak strony ciężko przebić taki poziom głupoty i takie pomysły. Poza tym niestety same klisze i banały w widowiskowym opakowaniu. Fabuła niestety w ogóle kupy się nie trzyma.

Tak, 1923 jest już dostępne jako cała druga seria (ostatnio się wycwanili i dodają odcinek co tydzień).

Co do Gladiatora II i walk morskich, to na szybko znalazłem taki fragment w sieci:

O wiele większą groteską i zdecydowanie historyczną bzdurą było umiejscowienie podczas bitwy morskiej w Koloseum żywych rekinów. Fakt, że w tym słynnym obiekcie organizowano rekonstrukcje słynnych walk z udziałem statków (chociaż nie na taką skalę, j pokazano to w filmie), ale na pewno nie używano w ich trakcie żywych drapieżnych ryb. Ten absurd skomentowała profesorka historii Alison Futrell.  - Rzymscy uczeni wiedzieli o przerażających potworach głębinowych, choć nie spotkałam nikogo, kto wspominałby o możliwości ich schwytania i przeniesienia do rzymskich przestrzeni widowiskowych - wyjaśniła naukowczyni. Rzeczywiście trudno sobie wyobrazić, w jaki sposób ówcześni Rzymianie mieliby schwytać rekiny i przetransportować je do Koloseum, a następnie zmusić, by brały udział w walkach gladiatorów.

zródło: https://www.msn.com/pl-pl/rozrywka/news/rekiny-w-koloseum-wyjaśniamy-ile-gladiator-ii-ma-wspólnego-z-prawdą-historyczną/ar-AA1uieTj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gladiatorze i tych rekinach pisałem na gorąco po seansie. Piramidalny absurd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Operacja Maldoror" - bardzo dobry belgijski film o najgorszych mrokach tego kraju. Jest aluzja do gangu z Brabancji, główny wątek to pedofile z lat 90., a całość spaja nieudolność i "praworządność" tamtejszych władz, sądów, elit. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam świetny. Benicio i Benedict wymiatają. Wes Anderson jest świetny w tym co robi. 👍👍👍

fenicki-uklad.jpg

A i takie coś będzie, jak by ktoś miał chęć.

zycie-chucka-loc-poster-keyart-layered-psd-pl100-scaled.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Polecam świetny. Benicio i Benedict wymiatają. Wes Anderson jest świetny w tym co robi. 👍👍👍

fenicki-uklad.jpg

A i takie coś będzie, jak by ktoś miał chęć.

zycie-chucka-loc-poster-keyart-layered-psd-pl100-scaled.jpg

Z "Fenickiego układu", ciekaw jestem czy poznajcie tego Pana 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-06-06-22-53-49-68_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczy Toma.. 

Ale nie jestem lewien czy to on.. 

Widziałem zajawkę tego "Fenickiego..." i wydała mi się płytka i naciągana..

Jak już zobaczyłem zakonnicę wyciągającą sztylet ... to tak mi trochę opadło.. 

Ale być może film dobry, aczkolwiek nie wiem czy chcę sprawdzać.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, zadra napisał(-a):

Oczy Toma.. 

Ale nie jestem lewien czy to on.. 

Widziałem zajawkę tego "Fenickiego..." i wydała mi się płytka i naciągana..

Jak już zobaczyłem zakonnicę wyciągającą sztylet ... to tak mi trochę opadło.. 

Ale być może film dobry, aczkolwiek nie wiem czy chcę sprawdzać.. 

Wesa Andersona trzeba lubieć, specyficzny styl ma , tak do końca nie sugeruj się tą zakonnicą, nic z tego zwiastuna nie wynika , a to nie Tom 🤗🤗🤗

A ja chodzę do kina bo lubię, jak nie pójdę to się nie przekonam 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Z "Fenickiego układu", ciekaw jestem czy poznajcie tego Pana 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-06-06-22-53-49-68_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Mnie się wydaje że to Bill Murray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, beniowski napisał(-a):

Mnie się wydaje że to Bill Murray.

Brawo Ty 👍👍👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byliśmy dziś w kinie na klasyku: "Monty Python i Święty Gral". Niesamowite uczucie zobaczyć to na wielkim ekranie.

20250607_152549.jpg

20250607_153256.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, paul221 napisał(-a):

Byliśmy dziś w kinie na klasyku: "Monty Python i Święty Gral". Niesamowite uczucie zobaczyć to na wielkim ekranie.

20250607_152549.jpg

20250607_153256.jpg

Ja idę 10 z młodym 🤗🤗🤗

Trup się ściele gęsto , ale parę scen walki było widowiskowe, ale nie powiem na co walczyli 😁😁😁

najbardziej-oczekiwany-film-roku-2025-ballerina-z-uniwersum-johna-wicka-premiera-plakatu-poland-ballerina-tsr-intl-poster-2025x3000-1-864x1280.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.06.2025 o 18:44, paul221 napisał(-a):

20250607_152549.jpg

20250607_153256.jpg

🤗🤗🤗

IMG_20250610_172709.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Brawo! W Zgorzelcu było tylko 10 osób. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, paul221 napisał(-a):

Idę z moim 14 latkiem, mam nadzieję że będzie łapał brytyjski humor 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mobland, serial gangsterski, rewelacyjny Tom Hardy. Ponownie przeraźliwie brzydkie angielskie kobiety. 

Edytowane przez Conway

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, paul221 napisał(-a):

U mnie w najmniejszej sali to tak gdzieś połowa zajęta. Młody zachwycony ja też się świetnie bawiłem 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) MobLand - po dwóch odcinkach mocno zainteresowany :) podoba się, Tom jak zwykle robi klimat.

2) Fenicki układ - uwielbiam Wes-a Anderson-a więc mnie się podobało, choć niekoniecznie jest to kino dla każdego :) Benedicta to tam akurat tyle co kot napłakał, Benicio świetny :) Filmy Andersona można by chyba oglądać bez dźwięku dla samych zdjęć. Przyznam jednak, że "Grand Budapest Hotel" dalej jest niekwestionowanym numerem jeden dla mnie i jeśli ktoś nie oglądał a chce się z Wes-em zapoznać proponuję zacząć od tego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Ceteth napisał(-a):

Benedicta to tam akurat tyle co kot napłakał,

Ale podobało mi się co tam wyczyniał 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi