Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
astrogator

Nowe polskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kwiatek

Romku, ja tylko napisałem że zegarki ciekawe bo fakt, ceny nie są. Chociaż pudełka na allegro w takich cenach się sprzedają, dla mnie jest to kwota nie do zaakceptowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ciagu ostatnich kilku lat tylko raz był wysyp pudełek ponizej stówki na aukcjach;) 3 czy 4 sztuki tak poszły. A tak to grubo było zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja podrzucę moich czterech muszkieterów. Jeden z paskiem ma nieoryginalną kopertę i sekundnik, w pozostałych też pewnie by się coś znalazło - np w Bałtyku wymyto nazwę, ślad tylko został jak się pod kątem patrzy...

post-78685-0-10879300-1433100304_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano niestety ostał się jeno ślad - tarcza ładniutka, indeksy, wskazówki piękne ale ten napis.... nie do odratowania. Ogólnie ich stan nie jest zły zwłaszcza że praktycznie oryginały poza tym pierwszym od prawej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki prezent od kolegi się trafił...Już po wymianie szkiełka i regulacji. Wreszcie jest Polak w kolekcji!

964154dc8f23835576edb4616c8a182e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Chyba nie tylko po wymianie szkiełka, chyba ktoś go też trochę odnowił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie tylko po wymianie szkiełka, chyba ktoś go też trochę odnowił?

Właśnie nie. Zegarek był własnością ojca mojego kolegi i przeleżał 30 lat nieużywany. Szkiełko było pęknięte i pożółkłe.Po jego zdjęciu ukazała się taka oto tarcza z prawie niewidocznymi zarysowaniamy od wskazówki godzinowej. To wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No, jeśli to stan oryginalny to zazdraszam. Stan koperty uwiarygadnia stan tarczy, ale indeksy i wskazówki wcale nie zmatowiały. A on ma blisko 50 lat, nie 30 ! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan piękny.

Mi też udało się zakupić Błoniaka w niezłym stanie - już po przeglądzie i mogę zaprezentować,tylko zdjęcie może nie takiej jakości. Te tarcze zachowują swój pierwotny kolor chyba tylko jak leżą w szufladzie i nie działają na nie promienie UV.

post-78555-0-79336200-1434140668_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki prezent od kolegi się trafił...Już po wymianie szkiełka i regulacji. Wreszcie jest Polak w kolekcji!

964154dc8f23835576edb4616c8a182e.jpg

Niesamowicie to wygląda, aż trudno uwierzyć, że przy nim nikt nie grzebał

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

udało mi się właśnie kupić takiego Polaka. Od jakiegoś czasu polowałem na coś w ten deseń i dziś przypadkiem pach i jest.

Troszkę brudna/zmęczona tarcza ale myślę że zegarmistrz coś tam z nią zrobi.

Widzę, że troszkę składaczek (tarcza 17 kamieni, mechanizm 16), jednak kosztował drobne więc chyba nie taki zły deal.

18218479073_1f8b326b5b_o.jpg

18812865706_baa53014c3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

O jednego kamyka się kłócisz ;) Tarcza brudna czy to grzyb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jednego kamyka się kłócisz ;) Tarcza brudna czy to grzyb?

Tylko bród i lampa błyskowa wyolbrzymia. Niestety sikor ciężko chodzi i wymaga wizyty u sikormistrza. Cztery dyszki to chyb odpowiednie cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Warty jest tyle ile można za niego zapłacić. Zapewne za 100 też znalazłby nabywcę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warty jest tyle ile można za niego zapłacić. Zapewne za 100 też znalazłby nabywcę :)

Dobrze powiedziane.

Na żywo robi pozytywne wrażenie, na tyle że moja kobieta próbowała go chwycić w swoje łapki mówiąc "będzie mój"...

Jestem zdziwiony bo nie wiedziałem, że między uszami jest 16mm zamiast 18mm i nie jestem przygotowany paskowo na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Pasek to zawsze można dociąć z jakiś skórek :)
Moja kobieta też poluje.. ale na bałtyka :) .. a bardziej na łucza de luxe bo cieńki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek to zawsze można dociąć z jakiś skórek :)

Moja kobieta też poluje.. ale na bałtyka :) .. a bardziej na łucza de luxe bo cieńki

U mnie na początku z oporem (ojezu Ty te zegarki znów), a teraz sama paraduje z Zarią 22j na łapce i już patrzy co by mi tu skubnąć :D Na poljota de lux sam poluje. Paski zwykle kupuje na timepol, mam zniżkę dość sporą z racji zakupów jako firma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Też poluję.. Raczej za niedaleką granicą. Jak znajdziesz - kup dwa więcej :):D
W sprawie pasków to wczoraj odebrałem przesyłkę z nowymi skórami.. więc.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

to i ja wrzucę coś od siebie :) , jest u mnie już jakiś czas. 

Ale dopiero teraz zebrałem się na wizytę u Zegarmistrza. Zegarek wystawiony na jednym z portali, więc nie wrzucajcie do nie przepłacaj :). Sonduję rynek :ph34r:  B)  :D .

post-44737-0-55656300-1435341151_thumb.jpgpost-44737-0-85731800-1435341152_thumb.jpgpost-44737-0-17537800-1435341154_thumb.jpg

Edytowane przez spoxx2006

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-78555-0-51214100-1435781845_thumb.jpgMam identyczny, w tak samo dobrym stanei i nawet z takim samym paskiem...,więc już nie będę wklejał fotek,pochwale się za to Kurantem - najnowszy zakup i już po przeglądzie - zdjęty dosłownie z ręki poprzedniego właściciela, oczywiście po zapłaceniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już myślałem, że właściciel dostał "kijaszkiem" i sam oddał. A tak na poważnie to rzeczywiście w fajnym stanie ten Kurant.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos Kurantów, to moje rodzeństwo:

starszy brat:

post-44737-0-51213100-1436010674_thumb.jpg

post-44737-0-68637700-1436010679_thumb.jpg

młodszy brat:

post-44737-0-75699900-1436010728_thumb.jpg

post-44737-0-47629700-1436010722_thumb.jpg

post-44737-0-18211600-1436010735_thumb.jpg

Kupię: ---.