Klod100 40 #226 Napisano 21 Kwietnia 2009 Może nie powinienem wyręczać dystrybutora Glycine - ale pojawił się taki oto zegarek tej firmy: Glycine Airman 17 na iPhone-a ( wynika z tego, że kwarcowy ) do pobrania w appstore za darmo. Granuluję pomysłu i z ciekawością wyglądam innych modeli. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 449 #227 Napisano 24 Kwietnia 2009 dziś oglądałem na żywo certine ds furious Szkoda że kwarc. Nowe szturmański Szturmaniec - Striela mam wrażenie że troche pogubili się z tym designem nie tędy droga.Szturmaniec ma mieć bąbke i skrzydełka a wyszedł jakiś laluś chrono: Kolej na vostoka "Ekranoplan" nazwa kretyńska ale wygląda fajnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #228 Napisano 27 Kwietnia 2009 JAQUET DROZQuanti?me Perpétuel Céramique kaliber Jaquet Droz 5863 automatyczny naciągrezerwa chodu 68h (podwojny bemben sorezyny)36 kamieniwachnik pokryty czarnym PVD koperta ze spieków ceramicznych44 mmWR 30mlimitowana -numerowana edycja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #229 Napisano 27 Kwietnia 2009 DE GRISOGONOInstrumento Grande Open Date kaliber de GRISOGONO GD 15-89 (Grande Date) - naciąg automatyczny koperta różowe złoto (18K 5N) wymiary 48,30 x 41,11 mmgrubosc 12,51 mmszklo szafiroweWR 30m4 wersje kolorystyczne tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #230 Napisano 27 Kwietnia 2009 Wiadomo co siedzi w tym nowym Wodołazie?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #231 Napisano 30 Kwietnia 2009 ULYSSE NARDINExecutive Dual Time kaliber UN-24 naciąg automatycznyrezerwa 42h koperta stal, różowe złoto 43mmWR 100mszkło szafiroweceramiczny bezel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #232 Napisano 30 Kwietnia 2009 Ruski się rozwijają 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #233 Napisano 9 Maja 2009 Nowy Nauticfish chrono. 50 ATM. 43 mm. Detal 1.690 Euro 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #234 Napisano 15 Maja 2009 Nie było jeszcze nowości Davosy.Zdjecia mogą byc zniekształcone, bo to skany.Tytanowe: Nowy klasyczny diver z zaworem helowym: Klasyczna linia Quinn: 47 mm średnicy: 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zombiak 24 #235 Napisano 15 Maja 2009 Klony RO mogli sobie darować, nie wyszły im.Za to diverek miodny 0 "NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA" Śmierć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #236 Napisano 15 Maja 2009 Wyszły wyszły, na żywo fajnie wygladają. Imho bardziej klony Hublota, zwłaszcza czarne, no chyba że Hublot to klon RO. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #237 Napisano 15 Maja 2009 taak, pierwszy diver jest rewelacyjny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #238 Napisano 15 Maja 2009 Wyszły wyszły, na żywo fajnie wygladają. Imho bardziej klony Hublota, zwłaszcza czarne, no chyba że Hublot to klon RO. No chyba zartujesz...zerzniete z AP PRO w stosunku 1:1......podobnie zreszta jak diver zerzniety z OMEGI Seamaster non-bond...... CO nei zmineia faktu, ze te a'la-ap nawet fajne.....cos wiecej o nich , jakies szczegoly, cena ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #239 Napisano 15 Maja 2009 Co do Davosy. Faktycznie diverek niczego sobie, może poza bransoletą. Reszta ok, ale bez szału. W sumie to chciałem też napisać coś innego, ale nie dotyczy to 2009r. tylko 2010r. Nie chciałem zakładać następnego wątku, bo fotek nie mam więc będzie to tylko krótka informacja. Dotyczy marki Rado. Miałem przyjemność oglądać przedwczoraj prototypy zegarków Rado na 2010r. Zupełnie nowa linia, niestety wszystko w kwarcu, ale design mnie pozamiatał absolutnie. Jednego nawet z łapy nie chciałem ściągać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #240 Napisano 15 Maja 2009 Etam SphinX, 1:1 to nie jest na pewno, bo Davosa ma 46 mm. Diver jest połączeniem starego divera automata z designem kwarcowego. Cena modeli Titatanum to 648 EUR. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #241 Napisano 15 Maja 2009 Troche duzy..... A czy bedzie wersja tego modelu w stali ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #242 Napisano 16 Maja 2009 Nie wiem 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #243 Napisano 16 Maja 2009 Nowy Chronoswiss - Chronoscope CM- w stali- w złocie - wymiary 42,5 x 12,5 mm Tarcza ciut przeładowana, ale wskazóweczki piękne. PozdrawiamIko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #244 Napisano 16 Maja 2009 Stosując popularną ostatnio na forum tendencje do wyszukiwania "zapozyczeń" :1. Koperta z Airmana2. Skalowanie na tarczy z rosyjskich chronografów. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #245 Napisano 16 Maja 2009 Stosując popularną ostatnio na forum tendencje do wyszukiwania "zapozyczeń" :1. Koperta z Airmana2. Skalowanie na tarczy z rosyjskich chronografów. Roznica miedzy tym, co ty piszesz na temat np. tego CHRONOSWISS'a, a tym co pisza innii na temat sprzedawanych przez Ciebie zegarkow jest taka, ze Ty niestety bredzisz. Koperta jak i tarcza to elemnty stosowane przez marke od dawna.....natomiast na zarzuty, ze Davosa zrzyna zywcem z innych marek, odpowiadasz pokretnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #246 Napisano 16 Maja 2009 Nie inni tylko ty jesteś zawsze czujny Tylko dziwne , że w swojej nie codziennej bystrości nie dostrzegasz podobieństwa między np:a i wielu , wielu innych.Dostrzegasz kopiowanie tam gdzie ci jest na rękę i wygodnie, żeby ze swojej czystej typowo polskiej zawisci człowieka pełnego kompleksów w kogoś uderzyć.A "bredzisz" używaj raczej w swoim towarzystwie, bo sam bredzisz jakby ci żeby szły. To , ze chronoswiss robi tą kopertę od paru lat nie znaczy , ze jej nie "kopiuje". I ja nie neguję, ze Davosa design zerżneła, bo zerżneła. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #247 Napisano 16 Maja 2009 JEsli widzisz podobienstwo miedzy zaprezentowanymi AP i Bragetem, oprocz gliszowania na tarczy..to wspolczuje......natom,iast podobiensto DAVOSY do AP jest uderzajace - co negowales. Z tym, ze ja nie handluje zegarkami, wiec nei pisze pod wlasny biznes , tak jak ty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #248 Napisano 16 Maja 2009 Jasne, a Davosie jest tylko kształt bezela taki jak w RO. Reszta jest inna. I nie negowałem podobieństwa. Napisałem, ze raczej na żywo Hublota przypomina. Ty interpretujesz jak chcesz oczywiście. Nie piszę pod własny biznes od czasu zmian w regulaminie. Załuję, ze nie zauwazyłeś. Nie mam też nic do tego, zę ciągle w kazdym mozliwym przypadku "bijesz" we mnie. Forum jest publiczne, masz do tego prawo, ale teksty typu "bredzisz" i tym podobne zachowaj dla siebie. A przykładów kopiowania w branzy jest cała masa, na kazdym poziomie prestiżu. Inaczej byłby tylko pilot IWC, jeden tourbillon, jedna marka robiła tonnau, squere, jedna giloszowała, stosowała luminowe etc. etc. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #249 Napisano 16 Maja 2009 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #250 Napisano 16 Maja 2009 A ten tygrys to zegarek jest, czy tylko biżuteria? Iko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach