Pan Igor 33 #1 Posted January 7, 2009 Z okazji 40 rocznicy wprowadzenia modelu Golden Ellipse przez Patek Philippe zaprezentowano platynowy zestaw dwóch zegarków i biżuterii: Dwa rozmiary (w domyśle męski i damski) - 39 x 34 mm i 35mm x 31mm przy wysokości 5,6mm. Szafir, WR 30 metrów, mechanizm automatyczny Patek caliber 240 na 27 kamieniach. Rezerwa chodu 48 godzin i 21,600 półwachnięć. Pięczeć genewska. Do tej pory linia Golden Ellipse nie robiła na mnie większego wrażenia, jednak zwiększony rozmiar i ciekawa kolorystyka są krokiem w dobrym kierunku! 0 I. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #2 Posted January 7, 2009 Z całego zestawu najładniejsze drewniane pudełko, zegarki jakby to powiedzieć nuthin' special 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dario 0 #3 Posted January 9, 2009 by nie powiedzieć brzydkie... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest zegarkiclub #4 Posted January 9, 2009 ..... 21,600 półwachnięć.... Pozwól, że koryguję.Jednak wahnięć, nie jak napisałeś w sensie ortograficznymJednak wahnięć, nie jak napisałeś w sensie technicznym.W językach obcych używa się określeń "półoscylacji" i to jest OK, natomiast polskie określenie "wahnięcie" dokładnie oznacza pół okresu.Tak więć "półwahnięcie", to byłoby 1/4 okresu, a to jest nieprawda.Z tym błędnie przyjętym określeniem zaczął walczyć nasz obecny Prezes profesor Mrugalski, więc zwracajmy ni to uwagę. Władek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pan Igor 33 #5 Posted January 9, 2009 Wstyd mi zarówno za błąd ortograficzny jak i merytoryczny! Te "półwahnięcia" faktycznie często pojawiają się w "literaturze": http://www.pb.info.pl/artykul-419-longines...rcollection.htm Jednak obiecuję zapamiętać pisownię! 0 I. Share this post Link to post Share on other sites
SphinX 82 #6 Posted January 9, 2009 Zesta wywglada czadowo...a same zegarki..jak to PAtki - nigdy mnie nie powalaly. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest areczek86 #7 Posted January 9, 2009 taaa... Pudełko faktycznie świetne 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest McIntosh #8 Posted January 10, 2009 Jak zwykle Patek zadbał o wszystko. Począwszy od mechanizmu, poprzez świetne materiały (koperta w platynie, tarcza prawdopodobnie z niebieskiego złota) na opakowaniu kończąc. Super. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pagan 12 #9 Posted January 11, 2009 Klasyk....Piękny...ponadczasowy Patek dla dziadka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zel Gadis 5 #10 Posted January 11, 2009 Od 40 lat tak nudny,apatyczny i bez polotu Rocznica statecznej do bólu nieciekawości Ale taki to już "urok" tego modelu.. 0 "Billy: -I'm scared Poncho. Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man. Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..." Share this post Link to post Share on other sites
MarioPL 0 #11 Posted January 11, 2009 Niby wszystko jest u Patka naj, mechanizm, materiały, wykonanie, ale ...całość nie powala, szczególnie wyglądem.Ciekawe kto zamówił ten zestaw, czyżby jacyś Arabscy Szejkowie? 0 Pozdrawiam, MarioPL Share this post Link to post Share on other sites
Klod100 42 #12 Posted January 12, 2009 Kolejna nowość - Zodiac Automatic Titanium Koperta tytanowa, WP 100m, Srednica 48mm. Werk to szwajcarski mechanizm Selita, 26 kamieni. 0 _________Klaudiusz Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #13 Posted January 12, 2009 Kolejna nowość - Zodiac Automatic Titanium Koperta tytanowa, WP 100m, Srednica 48mm. Werk to szwajcarski mechanizm Selita, 26 kamieni. I to jest kurcze zegarek !!! Rewelacja !!! I ta tarcza. Nie wiem czy mi się wyadaje ale jest chropowata. Jeśli tak to WOW !!! Ciekawe jaka cena? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pagan 12 #14 Posted January 12, 2009 Wszystko niby ok...ale jego średnica-48mm 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #15 Posted January 12, 2009 Wszystko niby ok...ale jego średnica-48mm No co Ty, dobra patelnia nie jest zła 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pagan 12 #16 Posted January 12, 2009 Dodatkowo...ta koronka...takim czymś można się zdrowo pochlastać.Przy tej średnicy nie ma mowy,by nie rżnęła skóry. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #17 Posted January 12, 2009 Dodatkowo...ta koronka...takim czymś można się zdrowo pochlastać.Przy tej średnicy nie ma mowy,by nie rżnęła skóry. To akurat prawda. Z koronką ich trochę poniosło 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pagan 12 #18 Posted January 13, 2009 Montblanc Villeret Grande Chronographe RegulatorLimitacja:1-platyna8-białe złoto58-różowe złotokoperta 47 mmcaliber MBM16.360 (chrono "jednoprzyciskowe"),wskaznik rezerwy chodu Ceny:platyna 110.000 EUR------70.000 EUR białe złoto-------65.000 EUR różowe złoto (za timezone.com)Zabiły mnie te ceny poprostu 0 Share this post Link to post Share on other sites
dariusz chlastawa 707 #19 Posted January 13, 2009 Montblanc chyba jednak "odjechał " za daleko z tymi cenami . Już uprzednio pokazane modele z mechanizmem manufakturowym za sporo ponad 20 000 euro nie były tanie ,szczególnie ,że firmie daleko do sąsiadujących na SIHH VC czy AP , a tu takie "podwyzki" . Ciekaw jestem czy wyprodukowanie kilku dosłownie sztuk w takich cenach ma jakoś zauważalnie pomoc w pozycjonowaniu marki ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zel Gadis 5 #20 Posted January 13, 2009 Kolejna nowość - Zodiac Automatic TitaniumKoperta tytanowa, WP 100m, Srednica 48mm. Werk to szwajcarski mechanizm Selita, 26 kamieni.No,no.Fajniuni.Ale ja to wole 42mm.48 to już prawie jak tarcze gladiatorów 0 "Billy: -I'm scared Poncho. Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man. Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..." Share this post Link to post Share on other sites
Pagan 12 #21 Posted January 14, 2009 Cartier Tank Americaine Tourbillon Volant Koperta z różowego złota ma wymiary 36x52 mm W środku manualny 9452MC Cartiera z tourbillonem Świetny jest 0 Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 233 #22 Posted January 14, 2009 Rzeczywiscie fantastyczny. Ciekawe czy w koronce jest zatopiony szafir? 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites
SphinX 82 #23 Posted January 16, 2009 Cartier Super. 0 Share this post Link to post Share on other sites
SphinX 82 #24 Posted January 16, 2009 Na stronie oficjalnej IWC zaprezentowalo kilka nowych modeli na ten rok...... Choc wiekszosc to nieco odgrzewane kotlety, to jest kilka fajnych propozycji.DLa mnie najciekawsze to Big Inginuer z Chronografem - wyglada cudnie w stali.No i Portuguese Minut Repeter - podobne cudo P.S> Niestety, narazie fotki raczej nie do wklejania na forum. 0 Share this post Link to post Share on other sites
bobwoj 20 #25 Posted January 16, 2009 Patek jakoś mi nie podchodzi, za to nowy Cartier to krok w dobrym kierunku. 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Share this post Link to post Share on other sites